Jump to content

Alex

Leden
 • Content Count

  193
 • Joined

 • Last visited

 • Country

  Belgium

Community Reputation

3 Neutraal

About Alex

 • Rank
  Senior Lid

Algemeen

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  PEER, België
 • Hobby's
  Geocaching, auto's, reizen, natuur.
 • Werk
  Milieucoördinator
 • Auto
  Kia Sorento XM 2.2 Auto 4WD
  Opel Zafira B

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. We zijn ondertussen 2 weken verder en alles werkt perfect ! . En dat allemaal zonder kosten.
 2. Gelukkig heb ik een heel goeie dealer. Dinsdag 7 oktober mag de auto immers binnen voor een nieuwe relais- en zekeringsmodule. Volgens de techniekers is het een relais zoals Murcielaygo ook al opperde. Kan natuurlijk niet apart vervangen worden dus moet de ganse module vervangen worden. 'k Ben toch wel blij met mijn 7 jaar garantie. Dat geven ze niet bij 'prullemerken' zoals BMW en Mercedes .
 3. Sorento van 2011 kan niet meer afgesloten worden. Met geen enkele van de 2 afstandsbedieningen kan de auto worden afgesloten; er is geen enkele reactie. Aan de batterijtjes ligt het niet want openen gaat wel. De centrale vergrendeling laat het afweten want sluiten met de sleutel in het deurslot lukt enkel voor de deur van de chauffeur. Dus de drie andere deuren manueel sluiten van binnen uit, dan de koffer sluiten met de sleutel en dan de deur van de chauffeur. Nogal omslachtig, en dan staat het alarm nog niet op. Normaal gezien vergrendelt de auto zichzelf bij het wegrijden (indien snelheid groter dan 16 km/h) en dat systeem werkt ook niet evenmin als de knop die binnenin staat en alle deuren kan afsluiten. Het lastige is dat ie het af en toe wel nog doet en nu zal je zien dat morgen bij de dealer alles normaal werkt . Iemand soortgelijke ervaringen ? Greetz, Alex
 4. Als antwoord op je bandenvraagje is het moeilijk raad geven. Op mijn Sorento JC had ik General Grabber UHP en daar was ik heel tevreden over. Perfect rijgedrag, ideaal in natte omstandigheden enz. Ze sleten misschien wel een beetje snel, maar ja, je kan niet alles hebben. Dus op mijn nieuwe XM (nu al 2 jaar geleden) de originele Kumho's er ogenblikkelijk af en General Grabber UHP erop, maar.... die maakten heel wat meer rolgeluid dan op mijn XM. Uitleg van de dealer : nieuwere auto, beter geïsoleerd binnenin zodat je minder motorgeluid hoort, maar andere geluiden vallen nu des te harder op. Is waarschijnlijk ook zo. Mijn winterbanden zijn Vredestein Wintrac 4xtreme en die hoor je gewoonweg niet! Het is alof de auto zweeft. Zolang je degelijke merken koopt, is het vooral een kwestie van persoonlijke voorkeur : zien ze er leuk uit, wat kosten ze edm. Persoonlijk zou ik wel niet besparen op de prijs van banden, want ze zijn immers het enige contact met de weg ! Succes ermee ! Alex
 5. Ik weet niet welk type Sorento je hebt, maar zowel voor mijn JC als voor mijn huidige XM heb ik bodembeschermers gekocht via www.asfir.com . Misschien wel niet echt goedkoop, maar wel zeer degelijk uitgevoerd en passend; ik kon ze er zo onder schroeven zonder aanpassingen. Succes ermee.
 6. Heb ik ook gehad. Het was toen de dikke buis die de intercooler van lucht moest voorzien die lucht 'lekte'. Dus te weinig lucht naar de motor en dus klopt de verhouding brandstof/lucht niet meer zoals Masimo al vermeld heeft. Hopelijk ben jij er ook op deze goedkope manier vanaf. Alex
 7. Deze vakantie voor het eerst met een Sorento XM met caravan op reis. Ik heb een vraag met betrekking tot bepaalde caravanspiegels omdat sommige standaardmodellen door de vasthechting rondom de spiegelbehuizing belemmeren dat de autospiegel nog elektrisch kan versteld worden. De beugels zijn soms iets te groot of te dik waardoor de spiegel vast komt te zitten. Heeft iemand ervaringen met goede caravanspiegels ? Volgens de sites op internet is er natuuuuuurlijk geen enkel probleem (zolang ze maar kunnen verkopen), maar ik hoor toch graag eens jullie ervaringen. Alex
 8. Alex

  Winterbanden, velgen

  hou het simpel ; met een stukje krijt aan de achterkant van de velg schrijven waar de band zat lukt ook. Alex
 9. Alex

  schavende remmen

  Naast bovengenoemde oorzaken kan het heel af en toe ook voorkomen dat er ergens een klein steentje tussen is gekomen als je bijvoorbeeld in een slijkerige wegberm hebt gereden. Het geluid komt dan uiteraard maar van één enkel wiel. In dat geval haal je er best eens dat wiel af zodat je goed kan zien of er tussen de remklauw en/of -schijf nergens iets zit wat er niet thuishoort.
 10. Alex

  Stang achteras

  Knappe en duidelijke foto's Massimo. Jouw sorento wordt blijkbaar heel goed verzorgd! 'k Zie op je laatste foto dat je ook je originele uitlaat hebt gewijzigd naar een L + R. Dat wilde ik ook maar Kia België heeft het daar niet op begrepen; een uitlaatsierstukje mag maar andere wijzigingen aan uitlaatsysteem laten de garantie vervallen. En 7 jaar garantie durf ik niet overboord gooien voor een mooie dubbele uitlaat.
 11. Inderdaad; van zodra ik dat zag direct naar de garage ! Blijkbaar hadden ze het toch niet gemerkt bij het voorgaande onderhoud niettegenstaande ik steeds bij een erkende dealer ga (waar ik eigenlijk heel tevreden over ben). Ik keek al zelf wekelijks alle vloeistofniveaus na en nu is de V-snaar uiteraard aan dat lijstje toegevoegd . Persoonlijk vond ik dat de riem het langer dan 80000 km en/of 3 jaar had mogen uithouden.
 12. Alex

  Kaartupdate 2012

  De installatie duurde bij mij 1 uur en 12 minuten. Da's behoorlijk lang. Vandaag pas uitgevoerd dus kan ik nog niet zeggen of er verbeteringen zijn. Met een beetje geluk staan de nieuwe snelwegen rondom Eindhoven er nu op. Op mijn vorige versie van 2010 stonden die niet en dat was een dikke miserie !
 13. Lagers van spanrollen durven het inderdaad wel eens laten afweten. Misschien is het zelfs je multi V-riem zelf. Oude riemen worden hard en stug en bij vocht en koude durven ze wel eens een beetje te slippen. Vaak zie je dan ook heel kleine barstjes aan de binnenzijde zoals te zien op de foto in bijlage.
 14. Kan dat ook niet gewoon met een relais die gestuurd wordt door het remlichtsignaal (en dan Batt + stroom naar mistachterlicht stuurt) ? Dat heb ik ook gehad. Enig 'nadeel' is dat de verklikker van het mistachterlicht op het dashboard gaan branden als je remt Alex
 15. Bij winterbanden geldt de 4x4x4 regel : winterbanden op alle 4 de wielen, minimum 4 mm profieldiepte en de banden mogen maximum 4 jaar oud zijn.
×
×
 • Create New...