Jump to content

Faceliftje voor Kia Sportage


AJ Mol

Recommended Posts

Faceliftje voor Kia Sportage

VIANEN - Na de Cee'd is de Sportage het tweede model dat Kia in Europa bouwt. De productie van de SUV begint deze maand. Een mooi moment voor de Zuid-Koreanen om de populaire luxe terreinwagen een facelift te geven.

De Sportage is sinds 2005 op de markt en in die periode heeft de luxe terreinwagen veel terrein voor zich gewonnen. Het model behoort tot de meest succesvolle types in zijn segment, waarin zich steeds meer Europese merken gaan mengen. De concurrentie neemt in een razend tempo toe. Kia heeft echter een goede positie weten te veroveren. Tot op heden zijn er in Nederland een kleine 9.000 stuks afgeleverd. De facelift en de snellere levering vanuit de fabriek te Slowakije moeten het succesverhaal een goed vervolg geven.

Het opgefriste model beschikt over andere lichtunits, een geheel gerestylede bumper met ronde mistpitten en een sportievere uitstraling en een grille die aansluit op het luchtrooster van onder andere de Cee'd. Voor het eerst lijkt Kia een familiegezicht door te voeren, met de grille en de piramidevorm in de onderbumper als de kenmerkende elementen. Het zijaanzicht wijzigt nauwelijks -andere buitenspiegels en gerestylede 16 inch lichtmetalen wielen-, net als de achterzijde met nieuw ingedeelde lichtunits en hertekende bumper. Het kleurenschema is nu gelijk aan die van de Cee'd.

De interieurdesigners hebben de vernieuwde Sportage gewijzigde stoelen gegeven. Een lendesteun is eraan toegevoegd en de achterzijde van de leuning is voortaan voorzien van een hard paneel dat als tafelblad kan worden gebruikt.

Link to comment
Share on other sites


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...