Jump to content

Ki'aad

Leden
 • Content Count

  275
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Ki'aad last won the day on February 23 2014

Ki'aad had the most liked content!

Community Reputation

80 Excellent

About Ki'aad

 • Rank
  Lid

Algemeen

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Tuis
 • Hobby's
  Klassieke motoren, vliegtuigen, fotografie, filmen en veel meer.
 • Werk
  Pensionado, zo voel ik me.
 • Auto
  Kia See it WITTE 1punt6 GDI
 1. Ook mijn Kia Ceed uit 2013 had vorige week knipperende led-lichten in de koplampen; rechts (passagierszijde) was zeer goed te zien op bv verkeersborden, links bleef alleen nog maar in de dimstand branden. Eergisteren zijn er al twee nieuwe koplampunits gemonteerd door de dealer. Mooie service, toch? Dankbaar gebruik gemaakt van de verzamelde info opt forum hiero.
 2. Net als Bob, postje van 29 Februari, had ik een slippende koppeling t.g.v. een olielek vanaf de versnellingsbak. Dit uitte zich tijdens accelereren boven de 120-130 km/u. De koppeling roetsjte dan door en het toerental vloog naar maximum. Rustig op 120km/u blijven rijden bracht mij van Oostenrijk naar huis ... De Ceed is nu 4,5 jaar oud en heeft 60.000 km op de teller staan. In de Kia garage alhier bleek de onderkant van het koppelingshuis kletsnat te zijn, olie. Zonder gemor is er een nieuwe, complete, koppeling ingegaan en in de versnellingsbak is er een oliekeerring vervangen. Tevens
 3. @Niek63, Leuk dat je ook t buzzineverbruik meld want onze Ceed loog daarover as n Maleier. Zatter steeds n 20% naast, richting te zuinig. In de Kia-garage hebbe ze de komputer gereset en dit zietter aardig uit als ik naar met de wijzer van de buzzinemeter meekijk. Effe afwachte dus tot n paar tankstoppies. De Ceed heeft dik 7200km op de klokkies en gaat steeds lekkerder lope; das echt te merke! Een nadeel van die komputerreset is dat de verwarmingsregeling sindsdien de weg kwijt is. Wellicht moet deze nog effe "inleren". Vaker gezien. Effe wachte dus. Men wilde in de KIA-garage GEEN update
 4. Ook wij , Niek63, zijn weer tevrede over de Ceed. In onze bussiness pack hebbe wij die mooie duoclimate regeling wel. En t werkt nog ook. Wat betreft de ISG ... deze werkt wel in onze Ceed ... maarruh ... ik heb m nog nooit langer aan zien gaan als 90 seconden; dan start de motor vanzelf weer. Meestal is die tijd korter. Je kan dat zien want int display van de snelheidsmeter gaatter dan bij ons een secondeteller lope. Dus bij "brug ope" ... gaat de motor weer draaie. Bij n overweg waar twee treintjes passere ... gaatie weer draaie. ik vind dat je dr eigelijk nix aan hebt. Ja, je kunt 'm uitze
 5. Dat vintie vast ook niet te zuipe ...
 6. Dat je tevrede bent over de Honda kan ik me voorstelle. Als ik sleutel aan n Honda motorfiets, wat zelden voorkomt, sta ik steeds weer versteld van de technische uitvoering en verzorging van t geheel, juist de ouwere machines. Perfekkie gewoon. Maarruh ... wat ik vooral intressant vind: wijkt de meting in jouw Carens af van wat de pomp aangeef?
 7. Indat geval is alles kompjoetergestuurd: dan kan je a-k-e-l-i-g nauwkeurig het verbruik registreren. Dan ist toch zonde om daar een misrekening van 20% aan te hange? Das dan dus express gedaan. Moet dus ook te corrigere zijn met n update.
 8. Ook wij hebbe dr geen probleme mee. n Vriend van mij, die ff in mn Ceed reed en direct "Sohe" riep, heeft nu ook n nieuwe Ceed (sw uit de showroom) en stelde vast dat zn Ceed wat "zoekeriger" was dan zn vorige, ouwe, Volvo. Heeft r ook geen probleme mee.
 9. Ik heb geen probleme met de lak. Net als onze vorige oto, ook deze late behandele met Waxoyl bij de leverende dealer. Geweldig goed, zo klaar met wasse. Wij wonen in de buurt van de Botlek-industrie-aan-zee. Niet ech n gezegend plekkie voor autolak.
 10. Mn Cee'd heeft n brandstof- opmeet-afwijking van 20% ... geeft dus te zuunig aan. Bij de garage zei men datdit bijna niet te verhelpen is ... offe ... misschien de buzzinetankvlotter vervange. Voorlopig is de boordcomputer gereset. We gaan weer s n tijdje mete. k Vraag me eigelijk ook af hoe t meetsysteem in de KIA Ceed werkt. Met een vloeistofhoeveelheidsmeting (dure oplossing) of toch gekoppeld aan de tankvlotter?
 11. Ki'aad

  momentsleutel

  Slagmoersleutel NIET kope!!! Levert rond de 300 Nm trekkracht (op papier) is das niet genoeg voor je wielboutjes. Helaas ... kep m ook.
 12. @murky123, Zo omschreef ik ook t weggedrag van onze Ceed in post #47. Mijn vraag aan jou: vindt jij dit: irritant/ matig gedrag//gewoon lekker sture/ perfekt rijden? Inmiddels 6000+km op de klokke en wij vinde t gewoon goed.
 13. Heb plaatje verwijdert van post 11 .. ga wel een week in de hoek staan
 14. Okee, okee, Bij deze de oplossing vant raadseltje en dan terug naar waar t hier om gaat ... De female hotbot int KIA-filmpje is overigens de gevraagde persoon, miss USA 2011, Alyssa Campanella.
 15. Jaja, maak eens n animatie
×
×
 • Create New...