Jump to content

spostma85

Leden
 • Content Count

  290
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4
 • Country

  Netherlands

spostma85 last won the day on September 4

spostma85 had the most liked content!

Community Reputation

34 Excellent

1 Follower

About spostma85

 • Rank
  Lid
 • Birthday 10/22/1985

Algemeen

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Wolvega
 • Hobby's
  auto's
  Sport: fitness, krachttraining, hardlopen, voetbal
  Honden: Nina, Maus, Jip
 • Auto
  Kia Sorento 3.5v6 Exqlusive 2006 67sgvx
  renault clio 1.5dci sélection business sport 2011 40phv5

Recent Profile Visitors

2,616 profile views
 1. @Bur Dank voor het delen. Zou je na een tijdje nog eens willen melden of het nog steeds smooth is of wanneer het weer merkbaar minder wordt? Dan hebben we ook een indicatie voor de interval van het smeren. Ik laat ze altijd smeren bij de apk, echter heb ik de bonk wel. Ik heb al een poosje een vetpistool liggen maar nog niet aan toegekomen. Zodra ik het heb gedaan zal ik het ook melden. Mocht het bij mij dan ook goed zijn dan krijgt mijn garage ook nog een preek
 2. @TonKa Mooi zo. Bedankt voor delen, dan weet ik dat ook mocht ik er ooit bij moeten. Gr. Sander
 3. Iets late reactie.. Ik heb hier persoonlijk geen ervaring mee, maar ik kan mij voorsteelen dat er nog verborgen schroeven in zitten, bijvoorbeeld achter aangrenzende of overlappende kappen. Bijvoorbeeld dat kapje van de middenconsole wat er tegenaan zit, of juist aan de portierzijde. In het opbergvakje links.. Als je een deel los hebt kun je door het te bewegen wellicht wel zien waar het nog vast lijkt te zitten, dan weet je in welke richting je moet zoeken. Succes! Wellicht heb je het inmiddels al lang voor elkaar
 4. Haha ja inderdaad. Dat tikt wel aan. Gelukkig rijd ik gemiddeld zo'n 80km per dag dus dan kan ik toch net aan een werkweek op 1 tank doen. Dat is acceptabel. De Sorento, mijn type, lijkt er goed tegen te kunnen. Wat mij betreft een goede combi en leuk aan de pomp, en een goede transitie brandstof richting co2 neutraal. Ik wacht op een betaalbare electrische auto die minimaal 2 ton mag trekken en een actieradius heeft gelijk of beter dan mijn Sorento. Nog even wachten dus
 5. Hier kan ik antwoord op geven vanuit eigen ervaring. Ik rijd met mijn Sorento I, 3.5 v6, al meer dan 100.000 km op lpg. Een Vialle LPI systeem, vloeibare inspuiting, kan wellicht iets afwijken van verbruik bij een systeem met verdamper. Ik heb een 80 liter tank, onderbouw. Zo'n 64/65 liter vulling. Gemiddeld verbruik is zo'n 1 op 6,5. Snelweg op cruisecontrol geeft 1 op 7, veel stadsverkeer zo'n 1 op 6. Ik haal dus gemiddeld 400 km op 1 tank. Veel snelweg dan is tot 450 km haalbaar, met name door tegenwoordige maximum snelheid en met gebruik van cruise control. Welk systeem heeft de Kia die jij op het oog hebt? En is die kia ook een 3.5 v6?
 6. Beste Mathieu, Gebruik ook eens de zoekfunctie, dan vind je het volgende en waarschijnlijk nog wel meer: Het kan zeker de moeite waard zijn mits goed onderhouden, met name het 4x4 systeem. Als je weet waar je op moet letten zou ik zeker een proefrit wagen. Lees eerst maar eens de link hierboven.
 7. spostma85

  Paul

  Het kan ook je brandstofpomp zijn. Soms helpt het om er een flinke tik op te geven tijdens het starten, als die een beetje vast zit. Kan ook defect zijn. Zekering moet je natuurlijk uitsluiten, maar dan is het geen kwestie meer van 'bijna niet aanslaan' want met defecte zekering van het brandstofsysteem slaat die 'helemaal niet aan'.
 8. Beste Mitchell, Nieuw op dit forum zeker? Probeer eerst eens de zoekfunctie, hier is al veel over gesproken. Succes!
 9. Wie heeft die diagnose gesteld? Is de compressor niet vastgelopen? Of een defecte magnetische koppeling aan de compressor waardoor de compressor niet meer draait bij inschakelen? (bij de poulie) Als het klopt dat die geen stroom krijgt dan kun je zekering en bedrading en schakelaar (laten) controleren. Dat lijkt mij niet heel spannend... Mvg, Sander
 10. Kijk eens aan, het kia forum blijkt al een amtwoord te hebben op je vraag. Lang leve de 'zoekfunctie'
 11. @Lazers Dank voor je terugkoppeling en tip. Fijn dat het is opgelost!
 12. Wat ik met mijn antwoord duidelijk heb willen maken is dat als je een storing hebt met een lambda, dat de oorzaak vaak ergens anders kan liggen. Daarom zou ik andere zaken in mijn vorig antwoord ook langslopen. Jammer dat je niet een paar tientjes over hebt voor een obd stekker en een uitlees app. Dan kun je ook een groot deel zien en weet je ook of de dealer je een oor aan naaid. Anders zou ik een uitdraai vragen van wat ze uitlezen of dat je zelf mag kijken. Ik hoop dat je verder komt! Succes!
 13. Perwoonlijk zou ik een auto zonder enige geschiedenis laten staan, bedenk wel dat de auto al minstens 14 jaar oud is, daarin kan veel gebeurt en gedaan zijn. Wel kan ik een 3 5 v6 op lpg g3 aanraden, ik rijd al 120.000 km op lpg ( Vialle LPI) en dat gaat nog steeds heel mooi. Geen extra onderhoud of slijtage zover bekend/zichtbaar. Er kan ook weinog stuk gaan aan het systeem. Hooguit aansturing brandstofpomp of de pomp zelf, maar dat zijn meer verhalen uit het verleden. En tegen de tijd dat dit eventue gebeurt heb je het systeem al lang terug verdiend. Ik zou wel voor een LPI gaan, vloeibare inspuiting, geen verdamper. Presteerd beter.
 14. Heb je al geprobeerd om even te schakelen tussen de aandrijving standen waarna de lampjes wellicht uitblijven? Eventueel even accu los om eventuele storing te verhelpen.
 15. Als je handig bent met een bleutooth obd stekker (20 euro), en je hebt een smartphone, dan kun je zelf de lambdawaardes live uitlezen op je telefoon, en nog veel meer waardes, met behulp van de app Torque Pro, en de plugin Live Charts. Dit heb ik zelf ook wel gedaan bij vernoeden lambda probleem. Kun je mooi zien hoe sensor 1 en 2 per katalysator (bank 1 en 2) het doen bij warme motor, en kun je ze met elkaar vergelijken. Ook andere waardes die mogelijk verband hiermee kunnen houden. Hieronder downloadlinks voor zowel Torque pro als Live Charts, op volgorde van installatie. https://modapkdl.io/torque-pro-apk/ https://www.google.com/amp/s/apk-dl.com/amp/realtime-charts-for-torque-pro/com.pjt.realtimecharts_v1 Andere optie is de lambdastekkers proberen door te meten. De ecu gebruikt de lambdawaardes om brandstof/luchtmengsel te berekenen. Heb je ook gemerkt dat je verbruik is toegenomen? De catalysator gaat niet meteen stuk, vaak pas na lange tijd, bijv. van defecte lambda en daarmee gepaard gaand verkeerd mengsel o.i.d.. Ik zou niet meteen op de dealer afgaan. Die weten niet meer wat maatwerk is. Hieronder nog stukje tekst van internet over mogelijke oorzaken, iets anders kan namelijk voor de lambdastoring zorgen: Lambda lampjes gaan aan om 2 hoofd redenen: te arm of te rijkte arm: denk aan vacuumlekken tussen de luchtmassameter en het blokDat kan bv langs de injectoren, tussen spruitstuk en kop, tussen gasklephuis en spruitstuk, gescheurd slangwerk, lekke intercooler (not likely), lekkende airco luchtklepjes, lekkende rembekrachtiger, lekkende carterventilatiete rijk: denk aan lekkend vacuumslangetje van de brandstofdruk regelaar(aanzuigen valse lucht) , brandstofdrukregelaar kan ook intern lek zijn (benzine uit het vacuumslangetje!?), lekkende CBV membraan (onder chrome deksletje op de turbo), zwaar vervuild luchtfilter, deels geblokkeerde luchtmassameter doorlaat. (schuim in airbox wil nog wel eens loslaten.)Er kunnen ook electronische problemen zijn waardoor de lambda-feedback-loop niet meer goed werkt:uitlaatlekkage tussen lambda sonde en kop (geeft verkeerde lambda metingen waarop de inspuiting verkeerd reageert)(denk aan loszittende downpijp, losse turbobouten, scheurtjes in downpijp, kapotte uitlaatspruitstukpakkingkapotte koelwater temp sensor. (geeft verkeerde meting aan inspuiting waardoor deze het mengsel te rijk zet.als er dit soort zaken aan de hand zijn schiet de inspuitmodule in de zgn. limp-home modus. Daarbij wordt een bekend vast mengsel aangehouden en de ontsteking wordt veilig gehouden(lees: later dan optimaal.)Daar gaat je kat niet direct van kapot. Maar de auto zal minder lekker rijden.Na reparatie moet de foutcode wel even gewist worden, bij jou auto kan dat nog door de accu een tijdje los te halen. PS was ik nog vergeten... de lambda sonde kan ook gewoon oud en versleten zijn! Nieuw: koop orgineel Bosch. Vermijd aftermarket sondes van andere merken. Been there, done that, werkt niet optimaal.
×
×
 • Create New...