Jump to content

spostma85

Leden
 • Posts

  296
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

spostma85 last won the day on October 10 2020

spostma85 had the most liked content!

1 Follower

About spostma85

 • Birthday 10/22/1985

Algemeen

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Wolvega
 • Hobby's
  auto's
  Sport: fitness, krachttraining, hardlopen, voetbal
  Honden: Nina, Maus, Jip
 • Auto
  Kia Sorento 3.5v6 Exqlusive 2006 67sgvx
  renault clio 1.5dci sélection business sport 2011 40phv5

Recent Profile Visitors

3,180 profile views

spostma85's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Reacting Well
 • Conversation Starter
 • Week One Done

Recent Badges

36

Reputation

1

Community Answers

 1. Hoi allen, Ik weet niet waar mijn bericht thuis hoort dus ik hoop dat dit de juiste plek is: Ik merk al een tijd dat ik veel reclame en advertenties heb op de website. Ik bezoek deze via mijn mobiel. Alle reclame en advertentie vensters zijn zelfs zo hinderlijk dat het gebruiksgemak achteruit gaat. Kan iemand aangeven of dit hoort bij de website of dat er wat anders aan de hand is? Hoor het graag.
 2. Hoi allen, Ik weet niet waar mijn bericht thuis hoort dus ik hoop dat dit de juiste plek is: Ik merk al een tijd dat ik veel reclame en advertenties heb op de website. Ik bezoek deze via mijn mobiel. Alle reclame en advertentie vensters zijn zelfs zo hinderlijk dat het gebruiksgemak achteruit gaat. Kan iemand aangeven of dit hoort bij de website of dat er wat ander aan de hand is? Hoor het graag.
 3. @Colly1 Als je temp. meter uitslaat bij koude motor bij inschakelen contact dan lijkt mij het probleem electronisch. Er is immer geen warme motor die een dergelijk signaal doorgeeft. Probeer dus alle electra na te gaan die betrokken zijn bij temperatuur. Maakt die ergens massa bijv. Een defect tellerunit zou ik als laatste verdachte pas verdenken, dat lijkt mij minder waarschijnlijk. Zaken die pas gaan spelen als de motor 90 graden bereikt zoals ventilator en sensor lijkt mij eveneens onwaarschijnlijk vanwege uitslaan meter bij koude motor. Proberen alles door te (laten) meten? Accu even los kan ook weinig kwaad maar geen idee of dit iets oplost.
 4. Op marktplaats staan ook mensen die aircoservice leveren, ook aan huis. Even omderling overleggen wie de pomp besteld. Ik heb goede ervaring met Romeo, van marktplaats. Hij komt vanuit Assen maar hanteerd een groot werkgebied. Landelijk durf ik niet te zeggen.
 5. @ArjanS Interessante theorie. Ben benieuwd naar de test. Ik zal zelf ook eens wat spelen met de versnellingen en remmen/gasgeven. Stiekem hoop ik dat het smeren van het schuifstuk afdoende is natuurlijk.
 6. Dag Jan, Gefeliciteerd met je tweede sportage. Je hebt je overigens voorgesteld in het Sorento I forum, dat zal niet de bedoeling zijn geweest. Hier zitten vooral Sorento liefhebbers. :D Groet, Sander
 7. @Bur Dank voor het delen. Zou je na een tijdje nog eens willen melden of het nog steeds smooth is of wanneer het weer merkbaar minder wordt? Dan hebben we ook een indicatie voor de interval van het smeren. Ik laat ze altijd smeren bij de apk, echter heb ik de bonk wel. Ik heb al een poosje een vetpistool liggen maar nog niet aan toegekomen. Zodra ik het heb gedaan zal ik het ook melden. Mocht het bij mij dan ook goed zijn dan krijgt mijn garage ook nog een preek
 8. @TonKa Mooi zo. Bedankt voor delen, dan weet ik dat ook mocht ik er ooit bij moeten. Gr. Sander
 9. Iets late reactie.. Ik heb hier persoonlijk geen ervaring mee, maar ik kan mij voorsteelen dat er nog verborgen schroeven in zitten, bijvoorbeeld achter aangrenzende of overlappende kappen. Bijvoorbeeld dat kapje van de middenconsole wat er tegenaan zit, of juist aan de portierzijde. In het opbergvakje links.. Als je een deel los hebt kun je door het te bewegen wellicht wel zien waar het nog vast lijkt te zitten, dan weet je in welke richting je moet zoeken. Succes! Wellicht heb je het inmiddels al lang voor elkaar
 10. Haha ja inderdaad. Dat tikt wel aan. Gelukkig rijd ik gemiddeld zo'n 80km per dag dus dan kan ik toch net aan een werkweek op 1 tank doen. Dat is acceptabel. De Sorento, mijn type, lijkt er goed tegen te kunnen. Wat mij betreft een goede combi en leuk aan de pomp, en een goede transitie brandstof richting co2 neutraal. Ik wacht op een betaalbare electrische auto die minimaal 2 ton mag trekken en een actieradius heeft gelijk of beter dan mijn Sorento. Nog even wachten dus
 11. Hier kan ik antwoord op geven vanuit eigen ervaring. Ik rijd met mijn Sorento I, 3.5 v6, al meer dan 100.000 km op lpg. Een Vialle LPI systeem, vloeibare inspuiting, kan wellicht iets afwijken van verbruik bij een systeem met verdamper. Ik heb een 80 liter tank, onderbouw. Zo'n 64/65 liter vulling. Gemiddeld verbruik is zo'n 1 op 6,5. Snelweg op cruisecontrol geeft 1 op 7, veel stadsverkeer zo'n 1 op 6. Ik haal dus gemiddeld 400 km op 1 tank. Veel snelweg dan is tot 450 km haalbaar, met name door tegenwoordige maximum snelheid en met gebruik van cruise control. Welk systeem heeft de Kia die jij op het oog hebt? En is die kia ook een 3.5 v6?
 12. Beste Mathieu, Gebruik ook eens de zoekfunctie, dan vind je het volgende en waarschijnlijk nog wel meer: Het kan zeker de moeite waard zijn mits goed onderhouden, met name het 4x4 systeem. Als je weet waar je op moet letten zou ik zeker een proefrit wagen. Lees eerst maar eens de link hierboven.
 13. spostma85

  Paul

  Het kan ook je brandstofpomp zijn. Soms helpt het om er een flinke tik op te geven tijdens het starten, als die een beetje vast zit. Kan ook defect zijn. Zekering moet je natuurlijk uitsluiten, maar dan is het geen kwestie meer van 'bijna niet aanslaan' want met defecte zekering van het brandstofsysteem slaat die 'helemaal niet aan'.
 14. Beste Mitchell, Nieuw op dit forum zeker? Probeer eerst eens de zoekfunctie, hier is al veel over gesproken. Succes!
 15. Wie heeft die diagnose gesteld? Is de compressor niet vastgelopen? Of een defecte magnetische koppeling aan de compressor waardoor de compressor niet meer draait bij inschakelen? (bij de poulie) Als het klopt dat die geen stroom krijgt dan kun je zekering en bedrading en schakelaar (laten) controleren. Dat lijkt mij niet heel spannend... Mvg, Sander
×
×
 • Create New...