Jump to content

spostma85

Leden
 • Content Count

  245
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

spostma85 last won the day on October 31 2019

spostma85 had the most liked content!

Community Reputation

30 Excellent

About spostma85

 • Rank
  Lid
 • Birthday 10/22/1985

Algemeen

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Wolvega
 • Hobby's
  auto's
  Sport: fitness, krachttraining, hardlopen, voetbal
  Honden: Nina, Maus, Jip
 • Auto
  Kia Sorento 3.5v6 Exqlusive 2006 67sgvx
  Volvo c30 D3 2007

Recent Profile Visitors

1,745 profile views
 1. Jammer! Nu dan toch maar die 'upper wiring harness' 46307-23000 (upper harness with round plug that typically has the bad solder joints). vervangen zoals omschreven in de link die je eerder deelde? Of opnieuw solderen als je dat kan? Dan moet je helaas wel weer de olie aftappen. Maar meer opties zijn er denk ik niet, behalve wellicht je koppelomvormer, maar die zou ik eerst nog met rust laten.
 2. @Berry322 ja dan moet je wat Dan zal ik hem nu met vertrouwen bestellen op Ebay.
 3. Hoi allen, Herkend iemand het loslaten van de zwarte portierstrips bij de Sorento? Opzich vind ik het cosmetisch niet zo erg maar kan er nu bijvoorbeeld vocht op plekken komen waar ik het niet wil? Wat denken jullie?
 4. Ik vertrouw op de verdere info op dit forum en ga voor het 2e filter, dus voor de RE5R05A (Nissan) die hetzelfde zal zijn als mijn A5SR1. Mocht het niet passen dan kan ik altijd nog het oude filter grondig reinigen en her gebruiken, dat heb ik meer zien gebeuren.
 5. Dat is altijd interessant! Succes! Hoe heb jij het juiste filter gevonden? Zie mijn recente post met foto's over welk filter ik nodig heb voor mijn A5SR1 bak, wellicht kun je mij in de goede richting helpen.
 6. Klinkt wel als een aannemelijk verhaal, al heb jij lang niet alle codes die daar genoemd worden. Ik zou altijd van makkelijk naar moeilijk kijken, vandaar eerst vloeistofpijl, dan externe bedrading en stekkers, daarna pas inwendig kijken. Is ook geen klusje voor iedereen als ik het zo lees, en moet met 2 man. Nu heb je tenminste wat aanknopingspunten en kun je dingen gaan uitsluiten, of laten doen... Succes!
 7. Wellicht heb je hier wat aan, mocht je zelf nog niet gegoogled hebben: https://www.obd-codes.com/p0741 https://www.obd-codes.com/p0743 Heb je als eerste het oliepeil van de automaat bij warme motor al gecheckt?
 8. Vaak is een geblazen diesel wel te tunen en kan die daardoor zuiniger worden bij hetzelfde rijgedrag, door koppel/vermogen winst. Maar ik weet zo niet wie een goede tuning op maat kan leveren voor de Sorento, ik bedoel nie een powerbox maar het flashen van de software van de ecu. Misschien Vtune...
 9. Hoi, Kan iemand bevestigen wat het juiste filter is voor de automatische transmissie van een sorento 3.5 v6 uit 2006? Volgens mij is het niet de A30-40LE zoals op de foto omdat daar specifiek bouwjaar 2003-2004 bij staat. Ik heb het vermoeden dat het de A5SR1 oftewel RE5R05A(Nissan) is, volgende plaatje, maar zie bij verschillende adv. geen kia in de beschrijving staan. Wie weet het?
 10. In dat geval lijkt mij een ritje naar de dealer of lokale garage ook beter. Succes!
 11. Je kan ook controleren of de magneetkoppeling nog werkt. Bij in en uitschakelen van airco moet je deze naar binnen en buiten zien bewegen in je motorcompartiment. Zo niet dan wordt je compressor niet aangedreven. De magneetkoppeling bevindt zich in de poulie waar de multieriem op loopt in verlengde van de compressor. Deze bevat ook een stekker die je kan controleren en je kan hem ook testen door hem aan spanning te leggen, omdat er nog wat met bedrading kan zijn. Het plaatje geeft een indruk van het onderdeel.
 12. Hoi allen, Ik rijd nu al voor de tweede keer op een set wintervanden, het hele jaar door. De Nokian WR SUV 3 en nu 4. Bij de Nokian wr suv 3 had ik op een gegeven moment last van ongelijkmatige slijtage, cuppen, van de banden, waardoor ze lawaai gingen maken. Zingen vooral boven bepaalde snelheid en ook trillen bij bepaalde snelheden. Bij de volgende en huidige nokian banden heb ik na 10.000 km al lawaai, maar niet zozeer trillingen. Met de stetoscoop is de auto langsgelopen terwijl die vrij draaiend op de brug stond maar verder maakte er niets lawaai tijdens het draaien (rijden op de brug) dus moet het ook wel van de banden komen. Op nat of wisselend wegdek versterkt het wat ook wijst op de banden. Ik heb de banden gelijk van voor naar achter gewisseld en laten uitlijnen maar de uitlijning was nagenoeg goed. Vooral de voorbanden waren nu ongelijk gaan slijten, voordat ik ze wisselde. Ik ga nu iig wel regelmatiger wisselen. Is het nu verstandig om weer over te stappen op zomerbanden in de periode dat het kan, groot deel van het jaar, omdat die een meer radiaal profiel hebben met rechte lijnen? Het profiel van de winterband geeft meer kans op ongelijke slijtage door het onregelmatig profiel, V profiel, zonder radiale lijnen. Zijn er nog andere factoren die kunnen spelen en herkennen Sorento rijders de ongelijke slijtage en met name op de vooras? Ik rijd overigens zonder tussenbak al een lange tijd. Zekering 13 eruit. (Olie tussenbak wordt wel gecontroleerd en ververst overigens.) Schokdempers zijn bij 150.000 vernieuwd door Bilstein B4, iets stugger dan OEM. Achterveren lijken inmiddels iets door te zakken bij 265.000 km. Wellicht hebben jullie nog bruikbare info, ervaringen. Ik overweeg iig om dit keer naar een bandenspecialist te gaan voor een set banden in plaats van het online bestellen bij een prijsvechter en te laten monteren/balanceren bij een aangesloten garage.
 13. spostma85

  Nieuw

  Ik heb het aan Google gevraagd en het eerste resultaat is een oud topic op dit forum over dezelfde vraag, met antwoord :) .... het past dus niet.... https://www.kiaclub.nl/topic/22013-koplampen-project-van-facelift-op-pre-facelift-plaatsen-past-dat/ Maar kijk ook eens naar de 'Hilox XTR Black of Grey LED set'. Past in praktisch elke unit en evt. met canbus. Plug&play. Kost wel wat maar gaat lang mee en geeft een erg goed lichtbeeld en apk proof. Even poetsen die units en klaar.
×
×
 • Create New...