Jump to content

PPO

Leden
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutraal

About PPO

 • Rank
  Newbie
 • Birthday 02/03/1968

Algemeen

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Drenthe
 • Hobby's
  Vakantie
 • Werk
  ICT
 • Auto
  Kia Ceed Sporty Wagon 1.6 CVVT X-tra, 6v, 2010
 1. Naast de stuurkolom van mijn Ceed 2010 zit een afdekplaatje, hierin wil ik een 12v aansluiting maken voor GSM en Nav. Dit kapje kan simpel verwijderd worden. Er onder zit een dashboard deel dat ik graag zou demonteren om de bekabeling achterlangs te halen. Wie weet hoe ik dat onderste stuk kunststof beplating onder de schuurkolom kan verwijden?
 2. PPO

  Caravanspiegels

  Ik heb ze ook, voor mijn eigen gemoedsrust heb ik er een extra riempje bij (kost minder dan een tientje voor 2) zoals hier ook gebruikt.
 3. Bedankt voor je geweldige aanbod. Ik zocht echter een voordelige oplossing met een 15'' velg en dat is gelukt. Ik heb een nieuwe stalen velg (€35) en een knappe, gebruikte band (€20) gekocht. Het wiel pas niet meer "zomaar" onder de afdekplaat, de kunststof vakken blijven thuis
 4. Mijn rechter dimlicht (dus niet aan de bestuurderskant) was kapot. Volgens het instructieboekje moest ik eerst de afdekplaat van de radiateur verwijderen, daarna de drie boutjes van de koplamp unit, de unit naar voren halen om bij de achterkant te kunnen en het deksel los te draaien om de H4 lamp te vervangen .... De bovenste schroeven van de radiateurafdekplaat kon ik lossen waarna ik bij de (zichtbare) boutjes van de koplampunit kon. All die boutjes ook los maar geen beweging in de unit te krijgen ... Grrrrr. Iemand die weet hoe het wel moet ? Wat wel werkte was het overloopreservoir van de koelvloeistof verwijderen waarna ik gemakkelijk bij de achterzijde van de koplampunit kon. Veel makkelijker dan zoals het instructieboekje vermeldde (ik heb overigens een ander boekje dan hier te vinden is) Volgens "mijn" methode moet ik voor de linker koplamp de accu uitbouwen .....
 5. Mooi systeem maar dat betekent dat de gsm voor een rooster zit, de luchtstroom zoals bedoeld wordt anders. Ik ga op vakantie naar Frankrijk en wil dan wel wat verkoeling kunnen blazen. Of valt dat mee?
 6. All, Wie heeft of weet een elegante manier om een GSM (horizontaal vanwege navigatie) in de Ceed te bevestigen? Zelf kies ik niet graag voor een zuignap op de voorruit ... Ik weet niet of er veel uitvoeringen dashboard's zijn, ik heb een Ceed Sporty Wagon 1.6 CVVT X-tra, 2010. Paul
 7. Onze auto's (de jouwe en de mijne) hebben voorwielaandrijving, met extra druk van de caravan op de trekhaak is de grip/tractie van de voorbanden al minder, om daar nu ook een dun bandje voor te nemen (in de bergen etc.) brrrr. In het boekje van KIA staat dat er met de thuisbrenger niet met aanhanger gereden mag worden. Ik vraag me af of het dan verzekeringstechnisch ook nog eens een risico is. Volgens mij is bij een lekke band zonder volwaardig reservewiel de enige mogelijkheid: Caravan laten staan en elders de band laten plakken.
 8. Dank je Bob. Nu kan ik op meerdere merken gaan zoeken, ook op MP. Op MP worden echter voornamelijk setjes van vier aangeboden terwijl ik een paar jaar geleden op de sloop geen moeite had om slechts één exemplaar te bemachtigen voor weinig.
 9. Dank je! dat is een handige link, precies wat ik zocht. Nu nog de velg en dan de vakantie! Mvgr, Paul.
 10. Binnenkort ga ik met de Ceed (Kia Ceed Sporty Wagon 1.6 CVVT X-tra, 6v, 2010) en caravan (Beyerland Sprinter 280-2, 1000kg, 1992) naar Zuid Frankrijk, ik heb er weer heel veel zin in. Het is de eerste keer dat ik met déze auto naar het zuiden ga, daarvoor reed ik in een Octavia 1.2 tsi. Maar dat is slechts achtergrondinfo. Ik ben op zoek naar een goedkope velg, eventueel icm band ipv de thuiskomer (lange afstanden icm caravan lijkt me geen goede combinatie met thuiskomertje) Zijn er in NL ook andere merken auto's die een identieke velg als die van de Ceed 2010 hebben? Dat vergemakkelijkt mijn zoektocht bij de slopers in mijn buurt ... Thanks! Paul.
 11. Dank je. Ja, daar staat wel een unit voor een Rio, ik weet echter niet of dat past ...
 12. Hi, Mijn Kia Ceed Sporty Wagon 1.6 CVVT X-tra 2010, heeft voor geen zonnebrilhouder/leeslampjes unit, de "hogere" uitvoeringen hebben die wel. Via het web kan ik bij sloperijen niet zo'n unit vinden. Iemand een tip hoe of waar wel? Eventueel nieuw? Thanks! Paul.
×
×
 • Create New...