Ga naar inhoud

Roel

Leden
  • Aantal Items

    9
  • Registratie Datum

  • Laatst Bezocht

Alles dat geplaatst werd door Roel

  1. Roel

    velgen ceed sw

    Hoi allemaal. Ik lees alleen de discussie zomer/winter banden. ik wil eigenlijk All season banden onder mijn cee'd-sw leggen. Gewoon op de standaard velgen. Is er iemand die daar rij-ervaring mee heeft ? (ook mbt het geluid in de auto)
  2. http://www.kiaclub.nl/showthread.php?p=29665#post29665 voor al uw antwoorden!
  3. Eigenlijk ; hoe verder de klep open moet voordat hij vanzelf omhoog gaat. Ik heb het ook gemerkt de afgelopen(?) winter. De achterklep moest echt een handje geholpen worden voordat hij uit zichzelf omhoog ging. Gelukkig is dit de verklaring.
  4. Als ik komende week langs Brussel rij zal ik het met m'n telefoon nog eens proberen... De volgende is Rotterdam Dat scheelt maar een beetje, Gelukkig ben ik niet veeleisend
  5. Op het Chauffeursforum kwam ik onderstaande link tegen, Ik vermoed dat het allemaal niet zo'n vaart zal gaan lopen... Lees hier het volledige artikel.
  6. Het vrachtverkeer in Duitsland moet al tol (maut) betalen via een satellietsysteem. Wij rijden op de autobahn en de centrale computer weet precies waar en wanneer we op een bepaald stuk autoweg zitten. De prijs per KM is afhankelijk van de milieuklasse van de wagen.(euro 1, 2,3 ...) (vergelijkbaar met het A , B , C ....label) Wettelijk mag de polizei je niet controleren op rijtijd, snelheid of andere zaken, terwijl dat technisch wel mogelijk is. Als een vergelijkbaar systeem in Nederland voor Luxewagens ingevoerd wordt ben ik bang dat de technische mogelijkheden hier volledig gebruikt gaan worden voor 'opsporing en handhaving'. Ik ben dus faliekant tegen een dergelijk systeem in Nederland. Oostenrijk kent een systeem waarbij je met een soort van prepaid kastje onder een poortje doorrijdt en daarvoor moet betalen. Die poorten alleen op de snelweg plaatsen zorgt ervor dat iedereen die over dat speciale stuk weg rijdt betaalt, buiten de spits kunnen de poortjes uit en dan hoef je dus niet af te rekenen. Eenvoudig toch?? Als bij ons (vrachtwagen) het contact af staat werkt het kastje niet. De tolberekening werkt op afgelegde kilometers, als je stilstaat betaal je met dat systeem dus niets.
  7. Allemaal bedankt voor het verwelkomen ! Ik ben meestal de gehele week onderweg in NL, B, F en D met een tankwagen gevuld met gevaarlijke stoffen. (zie foto) Dus eigenlijk is de Cee'd meer van mijn vrouw dan van mij. Ik gebruik voor mijn woon-werkverkeer (nog) een 11 jaar oude Twingo, Ik heb wel mijn oog op een Pikanto of Rio laten vallen maar... Twee auto's in
  8. Dat heb ik vandaag ook gemerkt, ik wist niet dat het er op zat , maar ineens ging mijn verlichting uit... Ik dacht eerst dat mijn vrouw dat gedaan had , maar die stond ook al naast de wagen!
  9. Hallo allemaal, ik ben Roel en sinds drie weken de eigenaar van een gebruikte Cee'd SW 1.6 executive uit 2007. Mijn vorige wagen was een negen jaar oude Renault Scenic die spontaan de geest gaf en deze Cee'd was voor mij de beste deal op korte termijn. Ik wist van tevoren niet precies wat ik moest verwachten van een KIA, maar de auto heeft me op alle fronten positief verrast. Veel ruimte voor mijn gezin van 5 personen en een comfort waar zijn voorganger nog heel wat van kan leren. Ik ga hier eerst eens een beetje rond kijken in de onderwerpen en zal me daarna ongetwijfeld op het posten storten. Door de week heb ik geen internet tot mijn beschikking (internationaal chauffeur) dus zal ik hoofdzakelijk in het weekend langskomen.
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...