Ga naar inhoud

surfingjohn

Leden
 • Aantal items

  141
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  5

surfingjohn won de laatste dag op 28 augustus

surfingjohn had de meest gelikete inhoud!

Community reputatie

21 Excellent

Over surfingjohn

 • Titel
  Lid

Algemeen

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Gouda
 • Auto
  Niro Business Line
  Aurora Black Pearl
  LM Kosong zwart gepolijst 16 inch
  vaste trekhaak

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. surfingjohn

  Navigatie te kort komingen

  Waze gaat via Android auto.
 2. surfingjohn

  Navigatie te kort komingen

  Apple, Google en Waze gebruikt, mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar Waze. Iedereen zal wel zijn persoonlijke voorkeur hebben. Volgens mij is Waze de enige die melding geeft bij voertuigen op een vluchtstrook met pech.
 3. surfingjohn

  Omgaan met Waxoil

  Niet te veel kleur lak gebruiken, zodat je met de blanke lak de kras gaat opvullen. Na het goed uitdrogen, neem rustig een dag of twee de tijd en daarna rustig met de hand polijsten. Ik heb zelf minimale kleurlak gebruikt, net genoeg om het witte van de kras te bedekken, al eerder gezegd, ik heb het met een satestokje gedaan, echtpriegelwerk. Mocht je toch teveel kleurlak gebruiken deze na uitdrogen eerst polijsten en dan pas de blanke lak erover.
 4. surfingjohn

  AppleCar Play

  Apple kaarten gebruikt, daarna Google Maps en nu definitief over gestapt naar Waze. Van de 3 spreekt mij Waze het meeste aan, correcte meldingen over ongevallen en auto's op de vluchtstrook, files worden netjes gemeld en eventueel alternatieve route, oke grafisch niet zo duidelijk als Apple. Google Maps te veel gesproken info bij afslagen en splitsingen, voorbeeld A12 Gouda-Amsterdam, afslag voor Utrecht zijn nogal wat afslagen naar diverse snelwegen, daar krijg je een bom van gesproken info, alles wordt opgedreund wat op de borden staat!
 5. surfingjohn

  Omgaan met Waxoil

 6. surfingjohn

  Montage afneembare trekhaak Niro

  Dat gaat mij niet lukken ivm mijn rug om onder de auto te kruipen. Enige oplossing, 1km rijden met volle fietsendrager over veel verkeersdrempels, was bij mij al snel duidelijk bij de 1e trekhaak dat het een zwieber model was. Na montage van de nieuwe Bosal zelfde rondje gereden, niets meer aan de hand.
 7. surfingjohn

  Montage afneembare trekhaak Niro

  De 2e was een heel nieuw ontwerp van Bosal, ik heb daar 2 maanden op moeten wachten.
 8. surfingjohn

  Montage afneembare trekhaak Niro

  Ivm met mijn rug is het voor mij niet mogelijk om onder mijn auto te kruipen. Bij mij zit dezelfde trekhaak als Eric-H, incl. fietsendrager en 2 elektrische fietsen (zonder accu, die liggen tussen de voorstoelen en de achterbank) dan zit het totaal gewicht op 62 kg. Fietsen hangen niet meer achterover en de verkeersdrempels neem ik zonder schurend geluid in tegenstelling tot de wiebelende, die eerst gemonteerd was. Tijdens het rijden beweegt het een en ander natuurlijk wel, voornamelijk met de verkeersdrempels, maar dit hoort gewoon, dat had ik ook met mijn vorige auto en vaste trekhaak. Met 130 km p/uur op de snelweg geen centje pijn.
 9. surfingjohn

  Montage afneembare trekhaak Niro

  Onzin wat je daar zegt, na een wiebel Bosal (vast) heeft de dealer een nieuwe vaste van Bosal eronder gezet. Muurvast met 2 elektrische fietsen erop.
 10. surfingjohn

  Android Auto

  Helemaal met je eens der Rudi!
 11. surfingjohn

  Kaartupdates voor de Niro

  Afgelopen 10 jaar met Ford's en Nissan's gereden, nog nooit meegemaakt dat er een gratis update was bij deze merken, altijd jaarlijks zwaar betalen voor een update, dat ook niet gedaan, aangezien deze kaarten dus vaak verouderde gegevens bevatten. Tja volgens mij zijn er bijzonder weinig merken die voor hun navigatie gratis en up to date kaarten leveren. Google Maps en Waze zijn uitstekende alternatieven en die gebruik ik dus, laat de Niro navigatie voor wat het is.
 12. surfingjohn

  Kaartupdates voor de Niro

  Zelf zowel met Kia navigatie, een iPhone (Carplay) als mijn recente Nokia 8 (Android Auto) gereden. Apple maps is wat rustiger wat info betreft, Google Maps iets drukker met gesproken tekst (vooral bij afslag met meerdere richtingen), maar beide doen het beter dan de Kia Navi wat betreft de kaarten dan. Voor de rest als je niet op nieuwe wegen rijd dan voldoet de Kia Navi het prima. Ik rij tegenwoordig alleen met Google Maps via de Nokia, bevalt prima, maar iedereen zal zijn eigen voorkeur hebben.
 13. surfingjohn

  Montage afneembare trekhaak Niro

  Onbegrijpelijk dat de dealer beweert van niets te weten, dit speelt al vanaf de eerste Niro's en toch doodleuk brakke trekhaken monteren. Je zou toch de dealers en Kia Nederland helemaal moeten fileren in een consumentenprogramma zoals Kassa of Radar!!!!!!!!!!!
 14. surfingjohn

  Niro 16”/18” ter vervanging Nissan Qashqai

  Ik heb zelf 3.5 jaar in een Qashqai gereden, Connect Edition bouwjaar 2014. Wat betreft uitvoering is de Niro Bussiness Edition wat uitgebreider. Motorisch gezien een wereld van verschil, waar ik met de Qashqai nogal zelf moeite mee had was dat de 1.2 voor mij te kort deed, snelheid maken op de snelweg en inhalen vond ik het een ramp, gaspedaal tot op de bodem om maar een beetje mee te komen in het verkeer. De stoelen in de Qashqai naar mijn gevoel meer zetels, Niro koste wat meer tijd om de juiste houding te vinden. Voor de rest weinig verschil tussen de 2 wagens, behalve natuurlijk de automaat in de Niro++++
 15. surfingjohn

  Montage afneembare trekhaak Niro

  Denk niet dat KIA NL gaat reageren, anders was er al lang een antwoord gegeven. Wie constateert dat de trekhaak doorbuigt/wiebelt ongeacht of dit een vaste of afneembare is, de klant moet zich melden bij de dealer en dan hopen dat je een echte dealer hebt die zijn klant serieus neemt en dan wordt het pas opgelost. Pro actief doet KIA NL niets en dan te bedenken dat veel Niro rijders niet bekend zijn met de problemen.
×