Jump to content

OMEGA-ThundeR

Leden
 • Content Count

  20
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

OMEGA-ThundeR last won the day on March 5

OMEGA-ThundeR had the most liked content!

Community Reputation

3 Neutraal

About OMEGA-ThundeR

 • Rank
  Newbie

Algemeen

 • Auto
  Stonic

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. OMEGA-ThundeR

  Standaard alarm op Stonic?

  Daarom zeg ik ook '... en de deur open doen', in alle andere gevallen zal het niks doen nee :). Die autoradio en airbag trekken ze niet even via het raam naar buiten, daar moet je echt even voor gaan zitten.
 2. OMEGA-ThundeR

  Engineering Mode

  USB stick en telefoon werkt bij mij ook prima met bleutooth, maar andere dingen niet. de headunit lijkt alleen vindbaar, maar kan zelf niks zoeken. In het androiddeel kon ik blij bleutooth in ieder geval geen muis vinden en een bedrade USB muis werd niet geaccepteerd. Middels een muis/toetsenbord zou de RDP prima te besturen zijn, maar met een touchscreen dat je flink moet indrukken om geen onderbroken sleepbeweging te maken is niet precies genoeg. Op mijn telefoon werkt het prima met RDP, zeker gezien het touchscreen als een soort touchpad werkt (en dus niet de muis verplaatst op basis van waar je klikt, maar waar je deze naartoe schuift). Dit maakt snelle acties gewoon niet te doen en merkte met het spelen met het toestel al dan de arm wat lam wordt van al die bewegingen. Het is dan ook nog maar de vraag of dat een beetje scherp en leesbaar blijft. Met een resolutie die vast ergens rond de 480P-breedbeeld zit betwijfel ik dat ten zeerste. Ik ben wellicht wat verwend met de apparatuur waar ik dagelijks mee werk, als je dan 5 seconden moet wachten voordat een filmpje start of een veelvoud daarvan vanaf opstarten tot kijken dan blijf je wel op de telefoon kijken. Ik speel al jaren met het idee van een CAR-PC, een androidsysteem zou makkelijker zijn (zijn ook genoeg aftermarket headunits te vinden die dat hebben), maar ik heb dan altijd het idee dat je met trage troep zit te werken. Het moet bij mij gewoon snel, praktisch en accuraat werken, anders kan ik net zo goed niet doen. Maar jij hebt er duidelijk meer vertrouwen in :). Als al die mogelijkheden, die een normaal android systeem wel hebben, wel kunnen dan is het nog leuk. Maar alle beperkende factoren maken het voor mij gewoon einde verhaal op dit moment. (Overigens bedankt voor de netflixversie per DM, die zal vast nog wel van pas komen :))
 3. OMEGA-ThundeR

  Engineering Mode

  Nou, geluid via die speakers werkt. Je moet blijkbaar wel een usb stick met mediabestanden hebben (en op pauze zetten) om het geluid door te kunnen lussen. Youtube ook werkend, maar het is allemaal wel heel erg traag. Het is alsof je een kruidvat tablet van 5 tientjes aan het bedienen bent. Muis of controller via usb worden niet herkent, zullen vast wel weer apps voor zijn, maar dat wordt dus geen Retroarch draaien. Ook geen RDP voor bijvoorbeeld een VPS (zodat je bijv. Een windows omgeving hebt). Netflix heb ik nog geen goede (oude) versie van gevonden. Voor de lange rit is het misschien nog te doen, maar ik heb een telefoonhouder boven de headunit en daar een note 8 in. Dat werkt tenminste een beetje. Zat nog te denken aan de Torque app, maar ik verwacht dat die ODBII reader toch niet zal werken via bleutooth. Het avontuur was leuk, maar al die beperkingen maken het voor mij een zinloos en omslachtig alternatief.
 4. OMEGA-ThundeR

  Engineering Mode

  Kon het bericht intussen niet meer bewerken, maar vond hier een duidelijk filmpje over hoe je alles kunt instellen. als je naar de youtube site gaat kun je in de omschrijving een link naar diverse installaties vinden.
 5. OMEGA-ThundeR

  Engineering Mode

  Heb je een link naar die torrent?
 6. OMEGA-ThundeR

  Engineering Mode

  Ah, goed bezig :). Hoe heb je de upgrade gedraaid? Android zelf vraagt om een medium (usb) en ook de firmwareupdate via de wat meer beschikbare wegen vraagt om een SD kaart. Updaten via wifi heb ik nog niet voorbij zien komen. Ik zie wel dat je de SD kaart open hebt liggen met een eigen kaartje er in, heb je de firmware ergens gedownload? en zo ja, waar dan? Ik zie verder op jouw display in de bovenste balk bijvoorbeeld 'Bleutooth audio | Candy paint Post Malone' staan. Het lijkt mij dat die regel daar pas staat na de update? Of is dat iets wat door PLEX komt? Heb je nog wel de 'ouderwetse' balk als je de headunit normaal gebruikt? Ik gebruik zelf de bleutooth audio van de headunit niet, maar van mijn versterker (die klinkt beter), misschien is het een functie die standaard zo werkt... Ik heb zelf een BT muis proberen te pairen, maar zonder succes. Mijn telefoon zag de muis wel, maar de headunit kon deze niet vinden. Er zal dus vast een soort beperking op zitten op het type apparaten dat verbinding kan maken. Na verder wat door het systeem te neuzen en ik maar weer eens naar wat apps wou zoeken was mijn onscreen toetsenbord alleen nog maar numeriek (0-9), dus kon ik niks meer typen. Ik weet niet hoelang het duurt voordat een reboot is gebeurd (als dat al gebeurd, geen enkel android apparaat boot zo snel), maar hopelijk werkt dat morgen weer prima. In het engineeringsmode menu wel ergens opties gevonden die aangaven eerst een reboot te doen als je de instelling toepast, dus het is eventueel ook te forceren. Helaas niet zoveel kunnen doen dus. Dat audio via die 'SoundAbout pro' app is door te sluizen is mooi (nog niet kunnen testen), dat maakt media apps toch een stuk handiger om te gebruiken. Voor Youtube kan ik je overigens Youtube Vanced (https://www.xda-developers.com/youtube-vanced-apk/) aanraden, deze heeft een ingebouwde ad-blocker waardoor je geen reclame krijgt. Ik vraag mij nu wel af of de USB poort mogelijk ook met het android deel communiceert, een bedrade muis zou dan mogelijk wel werken... Volgende keer maar even testen :). Zou wel moeten, want android auto en apple carplay werken via dat android deel...
 7. OMEGA-ThundeR

  Engineering Mode

  Kijk. Dat zijn nog eens zinvolle vooruitgangen. Ik heb het in de ceed van mijn pa ook geprobeert (2017/2018) en daar werkt het ook op de zelfde manier bij het screensaver scherm Wel elke keer succes met een tik om de halve seconden, van links naar rechts en dan bij de 7e tik is het altijd raak (als je het gevoel er eenmaal voor hebt.) Ook onder het rijden kon ik bij de ceed meermaals inloggen, dus dat is niet beperkt tot stilstaan. Gelijk maar via APK mirror de playstore binnengeharkt, maar die crashed (start niet op). Youtube maar geprobeerd, maar die had de play services nodig (daarom werkt de playstore ook niet). Playservices er daarna maar op gezet. Na een minuut komt er alleen een balkje 'google instellingen' maar verder niks. Dan maar proberen een account toe te voegen via de instellingen, maar dan loopt ie vast (moet je weer opnieuw de pincode invoeren). Youtube deed het echter wel na de installatie van de play services. Videos zoeken duurt wel lang én het geluid gaat niet over de speaker Je moet wel veel geduld hebben in de standaard browser die er op zit. Links werken pas (goed) als de site helemaal is geladen. Als het geluid overigens niet naar de speakers is te verhuizen dan wordt het een saaie bedoeling. Morgen ga ik het maar eens proberen met een bleutooth muis, kijken of die werkt. Gelijk even uitzoeken of ik mijn scherm kan spiegelen, dan heb ik in ieder geval nog geluid via bleutooth. Er moet vast ook wel iets te vinden zijn om die apps en buttons uit het android deel naar het 'radio' deel te krijgen zonder steeds te moeten inloggen... maar dan moet je vast wat bestandjes gaan bewerken, en met alleen een touchscreen is dat wat lastig.
 8. OMEGA-ThundeR

  Standaard alarm op Stonic?

  Ach, een gratis alarm is gratis alarm. Gaat er in ieder geval iets af als ze het ruitje intikken en de deur open willen doen :). Moet binnenkort voor de eerste beurt, zal ik er eens naar gaan informeren.
 9. OMEGA-ThundeR

  Engineering Mode

  Kan dat geneuzel over navigatie apps achterwegen gelaten blijven? We hadden het hier over de engineering mode...
 10. OMEGA-ThundeR

  Standaard alarm op Stonic?

  Hallo, Ik heb de auto nu een goede driekwartjaar en kwam er vorige week pas achter dat er een alarm op de auto lijkt te zitten. Ik was in de auto aan het wachten (het regende) en had de deur met de sleutel op slot gedaan toen ik er nog in zat. Na een kwartiertje wou ik uitstappen met luid getoeter en knipperende alarmlichten tot gevolg. Er zit wel een soort alarmsticker op de ramen, maar ik meende dat die er meestal opzitten voor de sier. Maar ik heb klaarblijkelijk dus een alarm. In de brochures of optielijst kom ik dit helemaal niet tegen. Leuk dat het er op zit, maar nu wil ik eigenlijk ook weten wanneer het precies werkt (om de effectiviteit te beoordelen. (Gaat het alarm ook af als de ruit wordt ingeslagen, of gaat deze ook aan als je een paar keer aan een dichte autodeur staat te trekken. Gaat het alarm af als de auto wordt weggesleept of teveel schud (door een aanrijding/botsing). Iemand enige details? Anders moet ik dat maar eens bij de dealer navragen bij de eerste beurt. Ik heb overigens de ExecutiveLine.
 11. OMEGA-ThundeR

  FCA ondersteuning in de Stonic

  Geeft het behalve een pieptoon ook niet een melding op de boordcomputer (het scherm tussen de tellers)? Dat scherm zit niet op de goedkopere modellen (alleen maar lampjes) , maar weet niet of dit systeem ook op die goedkopere modellen beschikbaar is.
 12. OMEGA-ThundeR

  Hoeveel KMs op een tank

  Vroeg het mij ook wel af. Ik heb wel een redelijk zware voet, maar de 600km op een tank heb ik nog nooit gehaald. Als ik mijn tripje woon-werk rustig rijd krijg ik een gemiddeld verbruik van 1:17, en als ik wat meer stoplichtsprintjes heb dan zat dat al snel onder de 1:14. Op de snelweg @120kp/h hangt het ergens rond de 1:15/1:16, aldus de boordcomputer. Van een diesel komende met een zelfde tankformaat waar ik altijd, ongeacht de rijstijl, minimaal 800km op een tank haalde vind ik het behoorlijk teleurstellend. Ik moet er nog maar eens een excelletje tegenaan gooien of benzine nou wel zoveel goedkoper is, zeker met die stijgende benzineprijzen.... En zo geschieden: Met als snel 15.000k per jaar ben ik blijkbaar vanaf 9.000 km al goedkoper uit met een diesel. Met intussen 7000km op de teller mag ik hopen dat het blok intussen wel goed ingewerkt is en het verbruik niet meer gaat zakken.
 13. OMEGA-ThundeR

  Tablet Holder

  Neem aan dat je die zuignap niet op het raam wilt? Op het dashboard zit een mooi glad stukje plastic waar een zuignap wel raad mee weet, weet alleen niet of het 'vlak' genoeg is om aan vast te blijven zitten, het is nogal gebogen... Of dit? https://www.brodit.com/product.html?id=805331
 14. OMEGA-ThundeR

  FCA ondersteuning in de Stonic

  Tot 4 of 5 meter haal ik vaak zak (rotonde's waar de voorganger wat traag gaat of afremd), maar daar hoor ik de signalen al tijden niet meer. Dat het afgeraden wordt om te testen op andere voertuigen of mensen lijkt mij nogal wiedes.. als het niet werkt heb je een probleem. Maar ze zijn in de wetenschap niet zover gekomen door alleen maar te filosoferen... Een opblaasbank of van die luchtzakken moeten volgens mij net zo goed de handel triggeren als dat er een kind achter een auto vandaan schiet of je voorganger plots remt. Vertrouwen is goed, maar testen is beter. Ik wacht nog even een een aanbieding voor zoiets, maar aan nog een nutteloze toevoeging op de Stonic heb ik niet zoveel (zoals lane departure warning).
 15. OMEGA-ThundeR

  FCA ondersteuning in de Stonic

  Interessant onderwerp. Eigenlijk is dit een syteem dat je moet testen met een zacht object (een opblaas 'iets' ofzo, dat geen beschadiging geeft bij het aanrijden). Bij mij heeft het systeem al wel eens gepiept en een visueel signaal gegeven bij het bijna aanrijden (al deed ik het bewust in de zin dat ik al aan het remmen was maar niet te veel snelheid wilde verliezen, dan kom je soms wat dicht op je voorganger). Omdat ik toen al ligt aan het remmen was merkte ik verder niet dat de auto daar nog een schepje bovenop deed, al zou ik juist van zo'n systeem verwachten dat die dan al zijn werk zou doen. Ik heb een executive line van eind maart 2018.
×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.