Ga naar inhoud

OMEGA-ThundeR

Leden
 • Aantal items

  11
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Community reputatie

0 Neutraal

Over OMEGA-ThundeR

 • Titel
  Newbie

Algemeen

 • Auto
  Stonic

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers blok is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. OMEGA-ThundeR

  Standaard alarm op Stonic?

  Hallo, Ik heb de auto nu een goede driekwartjaar en kwam er vorige week pas achter dat er een alarm op de auto lijkt te zitten. Ik was in de auto aan het wachten (het regende) en had de deur met de sleutel op slot gedaan toen ik er nog in zat. Na een kwartiertje wou ik uitstappen met luid getoeter en knipperende alarmlichten tot gevolg. Er zit wel een soort alarmsticker op de ramen, maar ik meende dat die er meestal opzitten voor de sier. Maar ik heb klaarblijkelijk dus een alarm. In de brochures of optielijst kom ik dit helemaal niet tegen. Leuk dat het er op zit, maar nu wil ik eigenlijk ook weten wanneer het precies werkt (om de effectiviteit te beoordelen. (Gaat het alarm ook af als de ruit wordt ingeslagen, of gaat deze ook aan als je een paar keer aan een dichte autodeur staat te trekken. Gaat het alarm af als de auto wordt weggesleept of teveel schud (door een aanrijding/botsing). Iemand enige details? Anders moet ik dat maar eens bij de dealer navragen bij de eerste beurt. Ik heb overigens de ExecutiveLine.
 2. OMEGA-ThundeR

  FCA ondersteuning in de Stonic

  Geeft het behalve een pieptoon ook niet een melding op de boordcomputer (het scherm tussen de tellers)? Dat scherm zit niet op de goedkopere modellen (alleen maar lampjes) , maar weet niet of dit systeem ook op die goedkopere modellen beschikbaar is.
 3. OMEGA-ThundeR

  Hoeveel KMs op een tank

  Vroeg het mij ook wel af. Ik heb wel een redelijk zware voet, maar de 600km op een tank heb ik nog nooit gehaald. Als ik mijn tripje woon-werk rustig rijd krijg ik een gemiddeld verbruik van 1:17, en als ik wat meer stoplichtsprintjes heb dan zat dat al snel onder de 1:14. Op de snelweg @120kp/h hangt het ergens rond de 1:15/1:16, aldus de boordcomputer. Van een diesel komende met een zelfde tankformaat waar ik altijd, ongeacht de rijstijl, minimaal 800km op een tank haalde vind ik het behoorlijk teleurstellend. Ik moet er nog maar eens een excelletje tegenaan gooien of benzine nou wel zoveel goedkoper is, zeker met die stijgende benzineprijzen.... En zo geschieden: Met als snel 15.000k per jaar ben ik blijkbaar vanaf 9.000 km al goedkoper uit met een diesel. Met intussen 7000km op de teller mag ik hopen dat het blok intussen wel goed ingewerkt is en het verbruik niet meer gaat zakken.
 4. OMEGA-ThundeR

  Tablet Holder

  Neem aan dat je die zuignap niet op het raam wilt? Op het dashboard zit een mooi glad stukje plastic waar een zuignap wel raad mee weet, weet alleen niet of het 'vlak' genoeg is om aan vast te blijven zitten, het is nogal gebogen... Of dit? https://www.brodit.com/product.html?id=805331
 5. OMEGA-ThundeR

  FCA ondersteuning in de Stonic

  Tot 4 of 5 meter haal ik vaak zak (rotonde's waar de voorganger wat traag gaat of afremd), maar daar hoor ik de signalen al tijden niet meer. Dat het afgeraden wordt om te testen op andere voertuigen of mensen lijkt mij nogal wiedes.. als het niet werkt heb je een probleem. Maar ze zijn in de wetenschap niet zover gekomen door alleen maar te filosoferen... Een opblaasbank of van die luchtzakken moeten volgens mij net zo goed de handel triggeren als dat er een kind achter een auto vandaan schiet of je voorganger plots remt. Vertrouwen is goed, maar testen is beter. Ik wacht nog even een een aanbieding voor zoiets, maar aan nog een nutteloze toevoeging op de Stonic heb ik niet zoveel (zoals lane departure warning).
 6. OMEGA-ThundeR

  FCA ondersteuning in de Stonic

  Interessant onderwerp. Eigenlijk is dit een syteem dat je moet testen met een zacht object (een opblaas 'iets' ofzo, dat geen beschadiging geeft bij het aanrijden). Bij mij heeft het systeem al wel eens gepiept en een visueel signaal gegeven bij het bijna aanrijden (al deed ik het bewust in de zin dat ik al aan het remmen was maar niet te veel snelheid wilde verliezen, dan kom je soms wat dicht op je voorganger). Omdat ik toen al ligt aan het remmen was merkte ik verder niet dat de auto daar nog een schepje bovenop deed, al zou ik juist van zo'n systeem verwachten dat die dan al zijn werk zou doen. Ik heb een executive line van eind maart 2018.
 7. OMEGA-ThundeR

  Cruise Control Always ON

  Ik heb er nooit op gelet, maar volgens mij heb ik er geen verlichting in zitten. Zou dat wel moeten dan?
 8. OMEGA-ThundeR

  Weer een Stonic kopen?

  Ik heb een Executive variant nu sinds eind maart en kom van een Seat ibiza uit 2010 (zo goed als de eerste 6J ecomotive die van de band rolde) waar behalve climate control alles op zat. Ik heb ook naar de Seat Arona gekeken, maar die was een stuk duurder voor de uitvoering die ik wou hebben (FR). Achteraf had ik misschien beter voor de Arona kunnen gaan, maar het is voornamelijk de prijs en de garantie geweest die mij over de streep trokken. Voor de functies hoefde ik het niet te doen, het enige wat de Stonic 'meer' had dan mijn 7,5 jaar oude ibiza is de achteruitrijcamara en climate control. Uiteraard zijn er ook nog functies als de verwarmbare stoelen en stuurwiel, en de diverse sensoren/veiligheidsystemen. Maar ik kan niet echt spreken van een upgrade. Spiegels die niet automatisch inklappen? Een 'lane departure warning' die maar irritant loopt te piepen, en een honk plastic achter de achteruitkijkspiegel waar je haast een bekeuring voor kan krijgen wegens het beperken van het zicht. Een anti-bots sensor die een paar keer heeft gewaarschuwd (bewuste test) maar verder geen actie onderneemt (wanneer dan wel?) en alleen het raam aan de bestuurderskant gaat in 1x open of dicht en de rest van de ramen moet je ingedrukt houden. Nog maar niet te spreken over de afwezigheid van 'hacks' die je bij de volkswagengroep auto's zodanig kunt personaliseren dat je van een basismodel (voor een paar euro) zo kunt upgraden naar een luxer modelletje. Ik vind het bij deze temperaturen buitengewoon slecht dat een functie als het openen van de ramen op afstand met de afstandsbediening niet werkt (zal ook wel iets van volkswagen zijn). Ik heb ook een QI lader in de auto (optie) laten zetten. Heb ik een Note 8 toestel... past dat kreng gewoon niet in het vakje achter de versnellingspook. Welke pannenkoek ontwerpt dat terwijl op het schapje erboven een zee van ruimte is en de ideale plek voor een telefoon (waar mijn note ook prima past). Leuke optie dus, maar ik heb er blijkbaar helemaal niks aan. Vind het een onlogische plaatst omdat het nou net een bakje is waar je allemaal zooi (bonnetjes, papiertjes, autosleutel, kauwgom/mintjes, etc) in legt en daardoor je (als die past) telefoon niet eens kunt opladen. Het is een nieuwe auto en de zuinigheid moet nog wat oplopen, maar met bijna 2000 kilometer op de teller en ongeveer 1:14 verbruik vind ik het maar teleurstellend. En ik merk bij een koude motor dat het vermogen minder is. Dus een beetje gas geven is er niet bij met een koude start. Maar er zijn blijkbaar meer mensen die daar last van hebben, dus het zal er wel bij horen. TL;DR: Ik zou na een 2000 km lange proefrit toch weer voor de Seat zijn gegaan :). Maar als ik niet naar het technische deel kijk is het verder een prima bakkie!
 9. OMEGA-ThundeR

  DRL Dag Rij Verlichting

  *Dubbelpost
 10. OMEGA-ThundeR

  DRL Dag Rij Verlichting

  Ik heb sinds kort de Stonic, en daar merkte ik op de automatische verlichtingsstand dat bij het aantrekken van de handrem deze inderdaad ook de dagrij verlichting uit zet. Buiten dat het opvallend voor mijzelf is kan het mogelijk verwarrend zijn voor een voorganger die het licht steeds aan en uit ziet gaan bij een stoplicht e.d.
 11. OMEGA-ThundeR

  De Stonic in RTL Autowereld op rtl 7

  Dit jaar (2018) moet die wel met automaat komen.
×

Belangrijke informatie

Door deze site te gebruiken ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden.