Jump to content
 • Sign Up

Olaf de Niro

Leden
 • Content Count

  58
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Olaf de Niro last won the day on December 25 2018

Olaf de Niro had the most liked content!

Community Reputation

2 Neutraal

About Olaf de Niro

 • Rank
  Newbie

Algemeen

 • Auto
  kia niro dynamic line

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Advies inwinnen lijkt me inderdaad verstandig. Misschien zal je dakkoffer er niet omhoog vanaf vliegen maar bij een noodstop kan het ding ook naar voren gelanceerd worden. Even los van de gevolgen, kan de verzekering ook de aansprakelijkheid bij jou leggen. Mijn dakdragers kostten 100 euro dus dat valt wel mee denk ik. Succes met de afweging.
 2. Het lijkt me van niet maar het is lastig te zeggen op afstand. Mijn dragers hebben aan de binnenkant van de bevestiging aan de dakrails een stuk plastic dat recht tegen de dakrails drukt, onder de bolling zeg maar. Als je de dakrails plaatst maar nog niet vastdraait dan moeten die binnenste blokken zonder speling tussen de dakrails passen. Hierbij nog een foto. Ik hoop dat het duidelijk is.
 3. Bedankt voor je duidelijke informatie Peet!
 4. Interessant Peet! Ik ga deze speakers op voorspraak van jou ook bestellen denk ik. Op Amazon duitsland staan ze voor 37 euro te koop met gratis verzending. Inbouwen en solderen zal wel lukken maar ik vroeg me af of het deurpaneel losmaken nog speciaal gereedschap vereist? Wellicht zou je daar iets meer over kunnen zeggen. In ieder geval bedankt voor je tip en alvast dank voor je reactie, groeten Olaf
 5. Hier een foto van onze Niro met Farrad dakdragers, inderdaad een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding. Inkorten heb ik ook aan gedacht maar enig geruis houd je toch. Tegenwoordig is alles plastic, ook de bevestiging op de dakrails plus bijbehorende sleutel. Ik vertrouw er maar op dat het sterk genoeg is. Onderweg draai ik ze altijd nog na en altijd valt er ook wat bij te draaien. Vindt ik wat minder maar de combinatie met een dakkoffer van Harpo zit verder als gegoten.
 6. Ik zie dat hij toch wat speling heeft aangehouden, voor het zwabberen? Flauw geintje, ik hoop dat jouw trekhaak goed is!
 7. Bedankt Henkm! Ik denk ook dat het de micro2 is. Wel een zoekplaatje op alliexpress maar voor 81 cent heb ik dat er wel voor over.
 8. Nog een lullig vraagje, maar wat voor soort zekeringdiefje moet ik hebben? Ze zijn te krijgen in mini, micro en standaard-uitvoering.
 9. Oke, bedankt voor je info.
 10. Hmm, dan schakel ik hem maar niet uit. Met het contact uit en een beetje voorzichtig te werk gaan moet het lukken denk ik. Eerst in het nieuwe jaar maar zo'n zekeringdiefje kopen. Bedankt voor je tips.
 11. Ik denk dat ik toch maar jou oplossing ga doen HenkM. Kan je aangeven of je het op een geschakeld of ongeschakeld contact hebt aangesloten? En is dat gele ding met on-off een soort hoofdschakelaar die je uitzet als je zekeringen gaat vervangen? En kan je dit straffeloos doen, de boel uitschakelen? Alvast dank voor de reactie.
 12. Helaas, bij timelapse-opnames in hi-res kan je maximaal 1 opname per seconde maken. Trouwens, 250 ms is 4 opnames per seconde, dat levert charlie-chaplin filmpes op
 13. 1) De hemel hoefde niet open, ik heb een verbogen bandenlichter gebruikt om de rand voorzichtig op te lichten dankzij het volgende draadje: 2 De Rpi zit dus in het brillenvakje boven de spiegel, daar waar de 2 kabels in verdwijnen op mijn foto. De voedingsdraad naar beneden is weggewerkt en komt weer tevoorschijn bij het console, zie mijn foto bij de start van dit topic. 3. Helaas zijn kentekens alleen te lezen als de auto heel dichtbij is, dat vindt ik ook een beetje tegenvallen. Ik film in full-hd resolutie 1920x1080. Tegenwoordig zijn er dashcams die in ultra-hd kunnen filmen, dat is scherper maar de rpi kan dit niet. Een oplossing kan zijn om tussendoor foto's te maken (time-lapse optie). Bijvoorbeeld elke 10 seconden. Deze foto's zijn veel scherper, in een resolutie van 3280 x 2464 pixels. Het is zeker een leuk project om te doen, je kunt alles zelf instellen en uitvogelen. EN als het niet bevalt haal je alles weer uit elkaar en bouw je iets anders (net lego :-)). De spycamera heeft een te lage resolutie naar mijn smaak. Het vakje tegen de voorruit boven de spiegel krijg ik er niet af. Er zit al een andere camera achter voor de lane assist. Jammer dat die niet te gebruiken is trouwens. De geplaatste camera is niet zo groot als hij lijkt maar ik ben het met je eens, hoe minder zichtbaar hoe mooier.
×
×
 • Create New...