Ga naar inhoud

Olaf de Niro

Leden
 • Aantal items

  55
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

Olaf de Niro won de laatste dag op 25 december 2018

Olaf de Niro had de meeste 'vind ik leuk' inhoud!

Community reputatie

2 Neutraal

Over Olaf de Niro

 • Titel
  Newbie

Algemeen

 • Auto
  kia niro dynamic line

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers blok is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Olaf de Niro

  dynamic, loudness?

  Interessant Peet! Ik ga deze speakers op voorspraak van jou ook bestellen denk ik. Op Amazon duitsland staan ze voor 37 euro te koop met gratis verzending. Inbouwen en solderen zal wel lukken maar ik vroeg me af of het deurpaneel losmaken nog speciaal gereedschap vereist? Wellicht zou je daar iets meer over kunnen zeggen. In ieder geval bedankt voor je tip en alvast dank voor je reactie, groeten Olaf
 2. Olaf de Niro

  Dakdragers voor de Niro

  Hier een foto van onze Niro met Farrad dakdragers, inderdaad een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding. Inkorten heb ik ook aan gedacht maar enig geruis houd je toch. Tegenwoordig is alles plastic, ook de bevestiging op de dakrails plus bijbehorende sleutel. Ik vertrouw er maar op dat het sterk genoeg is. Onderweg draai ik ze altijd nog na en altijd valt er ook wat bij te draaien. Vindt ik wat minder maar de combinatie met een dakkoffer van Harpo zit verder als gegoten.
 3. Olaf de Niro

  Trekhaak met groot gat in diffuser normaal.

  Ik zie dat hij toch wat speling heeft aangehouden, voor het zwabberen? Flauw geintje, ik hoop dat jouw trekhaak goed is!
 4. Olaf de Niro

  Console verwijderen

  Bedankt Henkm! Ik denk ook dat het de micro2 is. Wel een zoekplaatje op alliexpress maar voor 81 cent heb ik dat er wel voor over.
 5. Olaf de Niro

  Console verwijderen

  Nog een lullig vraagje, maar wat voor soort zekeringdiefje moet ik hebben? Ze zijn te krijgen in mini, micro en standaard-uitvoering.
 6. Olaf de Niro

  Console verwijderen

  Oke, bedankt voor je info.
 7. Olaf de Niro

  Console verwijderen

  Hmm, dan schakel ik hem maar niet uit. Met het contact uit en een beetje voorzichtig te werk gaan moet het lukken denk ik. Eerst in het nieuwe jaar maar zo'n zekeringdiefje kopen. Bedankt voor je tips.
 8. Olaf de Niro

  Console verwijderen

  Ik denk dat ik toch maar jou oplossing ga doen HenkM. Kan je aangeven of je het op een geschakeld of ongeschakeld contact hebt aangesloten? En is dat gele ding met on-off een soort hoofdschakelaar die je uitzet als je zekeringen gaat vervangen? En kan je dit straffeloos doen, de boel uitschakelen? Alvast dank voor de reactie.
 9. Olaf de Niro

  Console verwijderen

  Jammer!
 10. Olaf de Niro

  Console verwijderen

  Helaas, bij timelapse-opnames in hi-res kan je maximaal 1 opname per seconde maken. Trouwens, 250 ms is 4 opnames per seconde, dat levert charlie-chaplin filmpes op
 11. Olaf de Niro

  Console verwijderen

  1) De hemel hoefde niet open, ik heb een verbogen bandenlichter gebruikt om de rand voorzichtig op te lichten dankzij het volgende draadje: 2 De Rpi zit dus in het brillenvakje boven de spiegel, daar waar de 2 kabels in verdwijnen op mijn foto. De voedingsdraad naar beneden is weggewerkt en komt weer tevoorschijn bij het console, zie mijn foto bij de start van dit topic. 3. Helaas zijn kentekens alleen te lezen als de auto heel dichtbij is, dat vindt ik ook een beetje tegenvallen. Ik film in full-hd resolutie 1920x1080. Tegenwoordig zijn er dashcams die in ultra-hd kunnen filmen, dat is scherper maar de rpi kan dit niet. Een oplossing kan zijn om tussendoor foto's te maken (time-lapse optie). Bijvoorbeeld elke 10 seconden. Deze foto's zijn veel scherper, in een resolutie van 3280 x 2464 pixels. Het is zeker een leuk project om te doen, je kunt alles zelf instellen en uitvogelen. EN als het niet bevalt haal je alles weer uit elkaar en bouw je iets anders (net lego :-)). De spycamera heeft een te lage resolutie naar mijn smaak. Het vakje tegen de voorruit boven de spiegel krijg ik er niet af. Er zit al een andere camera achter voor de lane assist. Jammer dat die niet te gebruiken is trouwens. De geplaatste camera is niet zo groot als hij lijkt maar ik ben het met je eens, hoe minder zichtbaar hoe mooier.
 12. Olaf de Niro

  Console verwijderen

 13. Olaf de Niro

  Console verwijderen

  Hierbij de fotos, de beeldhoek is goed volgens mij. Dit is een snapshot uit de video (h.264). De still komt nog, wil niet uploaden
 14. Olaf de Niro

  Console verwijderen

  Ik stuur zo wel wat fotos
 15. Olaf de Niro

  Console verwijderen

  Ja klopt Hippe lip. De rpi zit in het brillenvakje en de camera met een zuignap tegen de voorruit. Het ding is nu operationeel, had wat voedingsproblemen (nieuwe rpi 3 b+ verbruikt meer power). Goed idee over de WIFI, alleen is mijn WIFI-verbinding vanuit de auto niet stabiel. Bovendien moet ik dan een permanente 12V aansluiting realiseren en dan na het downloaden naar de NAS een automatic shutdown doen. Alleen, hoe krijg ik de Pi dan weer opgestart?
×

Belangrijke informatie

Door deze site te gebruiken ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden.