Jump to content
 • Sign Up

Peet de Jong

Leden
 • Content Count

  24
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Neutraal

About Peet de Jong

 • Rank
  Newbie
 • Birthday 04/24/1957

Algemeen

 • Geslacht
  Man
 • Over jezelf
  gelukkig getrouwd, gek van auto's rij heel graag ben daarom ook buschauffeur
 • Woonplaats
  Rockanje
 • Hobby's
  speel orgel (pop)
 • Werk
  buschauffeur
 • Auto
  Kia Niro Dynamic line, metal stream

Recent Profile Visitors

298 profile views
 1. Luidsprekers in zijn geheel meegenomen naar binnen, losgeknipt zo dicht mogelijk bij de ring, nieuwe luidsprekers "vastgeboord"in de ring, de aansluiting gesoldeerd en de hele ring weer gemonteerd in de deur, succes!!
 2. Nou, succes met het aftellen maar het is de moeite waard hoor!!!!
 3. Ja, je mag ook bij mij komen luisteren, uiteraard.
 4. Ja ik heb ook gekeken voor JBL(had ik ook in andere auto's) maar vond het prijsverschil nogal aan de hoge kant (lease auto) vandaar dat ik de crunch genomen heb.
 5. Ik heb andere luidsprekers geplaats, kijk eens bij topic loudness, misschien heb je er wat aan.
 6. Zoals beloofd, we zijn 4 nachten weggeweest met de caravan en het is prima bevallen. De Niro heeft geen moeilijkheden gehad met het trekken van de caravan. De caravan woog ongeveer 1180 kilo beladen en in de Niro zaten mijn vrouw en ik (170 kilo en 150 kg bagage) Hij heeft ongeveer 1:10,5 gelopen wat ik best netjes vindt met binnenwegen en snelweg, combinatie voelde mooi stabiel aan. Gereden in de eco stand en even in de S, vond de S stand wat onrustig, in de eco stand veel relaxter. We zijn wel in nederland gebleven dus in de heuvels, bergen moet je misschien wel is in de S stand rijden. Verder is het allemaal prima bevallen.
 7. Hallo, ben as weekend in Riel, niet zover bij jou vandaan, je kan eventueel komen luisteren, groeten Peet
 8. Mooi Olaf, ik heb geen speciaal gereedschap gebruikt, alleen om de spiegelkappen (binnenzijde) te verwijderen heb ik een platte schroevendraaier gebruikt met een lapje er om, om beschadigingen te voorkomen. Verder moet je 2 kruiskop schroeven verwijderen, deze zitten achter de ontgrendel knop van de deurbediening en in het bakje onder een stukje rubber waar je de deur aan dicht trekt, daarna kan je het gehele deurpaneel lostrekken, twee stekkers los trekken en het deurpaneel kantelen zodat je bij de schroeven kan (4) om de gehele plastic ring weg te nemen (ook een stekkertje) Hoop dat je iets hebt aan deze informatie, Groeten Peet.
 9. oke, succes met je zoektocht, camper was ook onze droom maar toch wel kostbaar dus voor een caravan gegaan. Zoals gezegd veel plezier alvast gewenst, ook het zoeken naar zoiets is leuk!! Succes!!
 10. Ja hoor caravan opgehaald bij de dealer, ongeveer 100km gereden en de caravan in de stalling gezet. Morgen gaat de caravan naar buiten en 29 maart gaan we 5 dagen kamperen bij Tilburg. Het rijden met de caravan ging smooth maar hij was leeg dus ja... Later laat ik weten hoe die 5 dagen zijn verlopen.
 11. Sorry lees net pas je bericht, heb de speakers gekocht bij Media Markt (44,90) en in de voorportieren ingebouwd op de bestaande plek. Tweeters in het dashboard gelaten zo het was, spelen dus gewoon mee. De Crunch is een tweeweg systeem, heeft geen nadelige gevolgen voor het totale geluid. Ik overweeg nog wel om ze achter ook te vervangen, verwacht dat het dan nog mooier klinkt. Het volume zou nog wat harder mogen vind ik zelf maar dat is persoonlijk. Je kan het evt. komen beluisteren als het te doen met de afstand. Woon zelf in Rockanje. Een alternatief zou zijn luidsprekers van JBL, vond dat zelf nogal prijzig worden, daar ik een private lease wagen heb. Kan evt. ook helpen met inbouwen hoor.
 12. Peet de Jong

  Verbruik Niro

  Inmiddels ong. 6200 km gereden met de Niro, ik vind hem zuinig rijden ( 1:19,7) vaak stukjes van 10 km. Afgelopen zondagmiddag ongeveer 30km gereden op binnenwegen en bij het afzetten van het contact zag ik 1:24,8 mooi toch?
 13. Ja heb wel de deurpanelen moeten verwijderen maar de kabeltjes van de deurvergrendeling laten zitten. Als het deur paneel los is kan je het een beetje kantelen zodat je bij de luidsprekers kan, die heb ik met ring en al verwijderd en alles mee naar binnen genomen zodat ik alles op mijn gemak kon ombouwen en solderen en toen de ringen met de nieuwe luidsprekers weer ingebouwd.
 14. Hallo, ik heb vandaag de voorste luidsprekers vervangen en heb gekozen voor de Crunch GTi 62 (44 euro) en het resultaat is verbluffend!!! Het geluid is geweldig, warme bassen en mooie hoge tonen. Het inbouwen was niet moeilijk, heb wel de oude luidsprekers moeten slopen om de ring te hergebruiken, ben alles bij elkaar 2 uurtjes bezig geweest maar het is zeer de moeite waard!!! Ben er blij mee, misschien een tip voor anderen?
 15. Peet de Jong

  Verbruik Niro

  Wij rijden op 16 inch, we rijden nu inmiddels 1:21, mooi toch? Wij zijn er blij mee.
×
×
 • Create New...