Jump to content

Michel_1970

Leden
 • Posts

  234
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

Michel_1970 last won the day on February 22

Michel_1970 had the most liked content!

About Michel_1970

 • Birthday 01/01/1970

Algemeen

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Rotterdam
 • Hobby's
  Veel met de computer....
  Gamen
 • Auto
  Niro HEV, DynamicLine, Platinum Graphite MY19 (2019-2021)

  E-NIRO, DynamicPlusLine, Gravity Blue MY21 (2021-2026)

Recent Profile Visitors

2,394 profile views

Michel_1970's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Reacting Well
 • Conversation Starter
 • Week One Done

Recent Badges

59

Reputation

1

Community Answers

 1. Michel_1970

  Nieuw lid

  Welkom @Snefski, bij de club. Vele fijne en veilige kilometers toegewenst. Voor de laadpassen zou ik even deze subforum (E-Niro) bekijken. Daar is nog wel het een en ander over gesproken. Ook voor handige routeplanners kan je daar wel terecht. Extra tip: hieronder link naar een site over "op vakantie gaan" met een elektrisch voertuig. https://elektrischeautovakanties.nl/autoroute-naar-noord-italie/
 2. Van de week even uit nieuwsgierigheid een tussentijdse berekening gemaakt over de kosten voor het laden t.o.v. het "ouderwetse" benzine tanken. Over de afgelopen periode is er voor: 10200 km rijplezier, "slechts" €500 afgerekend. Puur de optelling van alle facturen. Als ik datzelfde tegen de benzineprijs afzet dan zou ik voor diezelfde X km's (ongeveer) €1100 hebben betaald. Uitgaande van een ltr prijs van €1,90 en een verbruik van 1:18 (Niro HEV). Gemiddeld ltr prijs gezien het feit dat aug 2021 de prijs nog ergens tegen de €1,80 lag en nu €2,00. Maar goed, al met al........ Nog steeds blijf ik bij de titel van deze post
 3. Dat is het signaal welke in combinatie werkt met de routeplanner van je infotainment. Het rechter plaatje geeft aan (start en finish van de rit) of je met de resteren %% accu de rit nog kan uitrijden en geeft een signaal als er nog maar 10% of erger nog (wat ik dus al 2x mee gemaakt heb) 5% in de accu aanwezig is. Ook bij MY21, incl. warmtepomp en wintermodus, alleen nog nooit gebruikt (behoudens dan de warmtepomp voor de interieur verwarming).
 4. Michel_1970

  Kia laadpas

  Hoi @Dave_1987, ik heb dit in het verleden ook een aantal keren aan de hand gehad en contact opgenomen met de providers van de laadpalen (Engie in deze is alleen de energie leverancier). Zij konden mij vertellen dat de software achter het systeem aangepast moest worden om ervoor te zorgen dat beiden auto's gewoon tot maximaal vermogen opgeladen konden worden. Daarna heb ik het met beide laadpalen (waar mijn auto vaak aan gekoppeld staat) niet meer aan de hand gehad. Waar je ook op moet letten is als auto 1 niet aan het laden is maar wel nog aangemeld staat (de ring kleurt dan oranje/geel), dan stopt (dat was althans bij mij het geval) na 10 / 15 minuten het laden. Je krijg dan een melding via de KIA app.
 5. Welkom en vele veilige EV kilometers. ps. mooie kleur trouwens
 6. Jawel, auto inleveren en met de elektrische fiets verder .
 7. Beste @Rubke81, ik heb gerekend met € 0,32 / kWh aan de openbare laadpaal. In mijn "thuis" situatie zou ik zelfs een besparing kunnen hebben van € 0,09 op die € 0,32. Gezien ik met mijn energiecontract "slechts" € 0,23 / kWh betaal (nachttafrief). Maar ja, ik heb geen eigen parkeerplek.
 8. Zojuist even een grove berekening gemaakt met een verschil tussen verbruik bij de "oude" HEV en de nu gereden EV. Aan de hand van deze berekening moet ik constateren dat de overstap van een half jaartje geleden op tijd is geweest. Uit de berekening komt met de huidige benzineprijs (€ 2,17 bij de plaatselijk pomp) op het volgende uit : Benzine: € 12,10 / 100km (gerekend met een gemiddeld verbruik 1:18) Elektrisch: € 5,20 / 100km (gerekend over het totaal aantal gereden km's en totale afname € van de E-paal) - hierbij is geen rekening gehouden met het verschil tussen afname E-paal en werkelijk verbruik. Al met al, toch leuk om te zien dat dit best (al zit er misschien een marge in/tussen) wat scheelt om over te stappen. ps. en wij hadden het geluk om "goedkoper" over te stappen (private lease) van HEV naar EV (scheelt toch € 25 / maand).
 9. Michel_1970

  Navigatie update

  Heb vanavond het pakketje (27Gb) gedownload alleen weet ik niet of daar nu het nieuwe systeem update bij zit, wel de laatste nav kaart. EUR.14.47.48.631.501.5 In het pakket zit wel een map "firmware" van slechts 375MB groot.
 10. Ressetten was niet nodig. Na de start van de auto en het systeem kwam alles zoals gebruikelijk tevoorschijn. Ook het wisselen tussen radio en usb of swipen ging goed. Dus probleem bleek van korte duur maar neemt niet weg dat er nu standaard een paperclip in de auto ligt.
 11. Goeie tip @Marcel038, ga hem zeker meenemen. Ik hoop wel dat het bij deze ene keer blijft.
 12. Gisteravond een kort en snel ritje naar dochterlief voor wat spulletjes, alleen onderweg wilde ik van muziekdrager wisselen (van USB naar Radio) en kreeg toen de melding ......niet mogelijk in camera-modus. Ik dacht, hoe kan dit, ik ben aan het rijden (vooruit). Tijdens de terug rit werd ik gebeld en kon dus ook het gesprek niet opnemen, RRRRRR Eenmaal thuis toch het één en ander geprobeerd waarbij zelfs, na de auto uitgezet te hebben en na een paar minuten weer gestart (aan dus), het scherm helemaal zwart bleef. Ik ga vanavond nog een keertje kijken en testen maar was even nieuwsgierig of hier toevallig iemand dit eerder aan de hand heeft gehad. Wordt vervolgt........ ps. auto van 6 maanden , verder prima karretje hoor, en met een stille, geruisloze schuif-/kanteldak .
 13. oke oke, zal het maar gelijk bekennen, softie als ik ben vanavond ook maar voor de zekerheid de "nieuwe" of andere connect app geïnstalleerd. Eigenlijk te meer omdat er een storing was waarbij ik geen contact meer kreeg met de auto en dat terwijl hij aan de laadpaal stond (moment van schrijven nog steeds). De andere app ziet er crack hetzelfde uit als de UVO variant, niets meer of minder...... Zo nu maar even door de regen en de auto van de laadpaal halen, kan de volgende weer "tanken" , wel zo netjes.......
 14. Voor de knutselaars onder ons. https://www.kianiroforum.com/threads/2020-e-niro-reverse-chime-defeat-for-us-cars.9643/page-2
 15. Dat VESS systeem en gepiep zal vast en zeker achter een zekering zitten. Trekken die handel (als er verder niets achter zit dan ).......en irri geluid is weg.
×
×
 • Create New...