Jump to content

Michel_1970

Leden
 • Posts

  241
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

Everything posted by Michel_1970

 1. Hoi @SmurfenB, hopelijk zit jouw verhaal van hierboven in de "laatste" te downloaden versie 2022-05-30 (welke ik ook nu aan het downloaden ben) en is dat nieuwer dan de versie welke erop is gezet door de dealer hedenochtend. Zie hiervoor mijn andere post. Mijn andere post over het updaten.......
 2. @SatJunk, blijkbaar is DE_E_20.EUR.S5W._L.001.001.220713 de laatste versie. Jouw model is een HEV versie..
 3. Vanmorgen de EV naar de dealer gebracht voor zijn 1e onderhoudsbeurt. Hierbij is ook het navigatiesysteem geupdate. Ben benieuwd of dit de laatste versie is voor dit model MY'21 Als ik de post van @Peters07 mag geloven en zie aldaar dat naast "MY'20 nieuwere waarden staan dan kan ik niet anders zeggen dat ze bij de dealer niet up to date zijn, dus dat wordt zelf down- en upgraden......... Mijn model is gelijk aan die van MY'20 (DEAE.S5BLC.AEU)
 4. ik mocht in de afgelopen dagen een bericht ontvangen van ENGIE dat het BTW tarief idd van 21% naar 9% gaat en dat daardoor voor 1 kWh "slechts" €0,28 afgerekend hoeft te worden i.p.v. €0,31. Dit loopt van 1 juli 2022 tot en met 31 december 2022.
 5. Gisteravond wederom maar weer eens geconfronteerd met het feit dat de openbare laadpalen niet naar behoren werken. Aan de laadpaal stond, om het zo maar even te noemen, een MINI gekoppeld maar was niet aan het "laden" omdat er geen blauwe ring zichtbaar was. Dus, kon ik mijn bolide aan de vrij zijde met kabel, laten opladen. Eenmaal binnen, na ongeveer 10 min, kwam er een appje binnen dat de laadsessie was gestopt. Na een uurtje of wat wachten, toch maar even naar de auto gegaan en alles nog eens aandachtig bekeken. Stond de MINI hetzelfde als eerst, yep, dat was het geval. Niet aan het laden dus. Aan mijn zijde brandde de ring "WIT" wat betekend dat de sessie wel is aangemeld alleen niet laad. Even de sessie afgemeld, minuutje of wat gewacht, weer aangemeld, paar tellen later een flinke tik (schakelmoment van het relais in de kast) en een blauwe ring. Weer na ongeveer 10 min binnen te zijn, een appje dat de laadsessie weer was gestopt. Eerlijk was is er voor die avond er wel klaar mee.... :-( Ik vraag mij toch af of er meerdere rijders, welke afhankelijk zijn van openbare laadpalen, dezelfde of soortgelijke ervaring hebben??
 6. Hoi @Gsm, als ik jouw verhaal zo leest snak ik wel naar het verleden dat elk half jaar wel in het systeem van de Renault Grand Scenic, incl. TomTom werd geknutseld om o.a. andere software te cracken, stemmetjes, kleurtjes (wegen/kaart), auto symbolen, en eigen POI groepen te maken. Jammer dat dat nu over is.
 7. Michel_1970

  Zwabberen

  Zodra de auto is aangezet, gaat deze optie direct UIT. In het vorig model (HEV) bewaarde de auto die instelling wat ik overigens nu wel mis. Maar goed, ieder zo zijn ding, zullen we maar zeggen. update: ik ben aan het reageren in de (P)HEV groep terwijl ikzelf een E-variant rij, zat effe niet op te letten........
 8. Michel_1970

  Nieuw lid

  Welkom @Snefski, bij de club. Vele fijne en veilige kilometers toegewenst. Voor de laadpassen zou ik even deze subforum (E-Niro) bekijken. Daar is nog wel het een en ander over gesproken. Ook voor handige routeplanners kan je daar wel terecht. Extra tip: hieronder link naar een site over "op vakantie gaan" met een elektrisch voertuig. https://elektrischeautovakanties.nl/autoroute-naar-noord-italie/
 9. Van de week even uit nieuwsgierigheid een tussentijdse berekening gemaakt over de kosten voor het laden t.o.v. het "ouderwetse" benzine tanken. Over de afgelopen periode is er voor: 10200 km rijplezier, "slechts" €500 afgerekend. Puur de optelling van alle facturen. Als ik datzelfde tegen de benzineprijs afzet dan zou ik voor diezelfde X km's (ongeveer) €1100 hebben betaald. Uitgaande van een ltr prijs van €1,90 en een verbruik van 1:18 (Niro HEV). Gemiddeld ltr prijs gezien het feit dat aug 2021 de prijs nog ergens tegen de €1,80 lag en nu €2,00. Maar goed, al met al........ Nog steeds blijf ik bij de titel van deze post
 10. Dat is het signaal welke in combinatie werkt met de routeplanner van je infotainment. Het rechter plaatje geeft aan (start en finish van de rit) of je met de resteren %% accu de rit nog kan uitrijden en geeft een signaal als er nog maar 10% of erger nog (wat ik dus al 2x mee gemaakt heb) 5% in de accu aanwezig is. Ook bij MY21, incl. warmtepomp en wintermodus, alleen nog nooit gebruikt (behoudens dan de warmtepomp voor de interieur verwarming).
 11. Michel_1970

  Kia laadpas

  Hoi @Dave_1987, ik heb dit in het verleden ook een aantal keren aan de hand gehad en contact opgenomen met de providers van de laadpalen (Engie in deze is alleen de energie leverancier). Zij konden mij vertellen dat de software achter het systeem aangepast moest worden om ervoor te zorgen dat beiden auto's gewoon tot maximaal vermogen opgeladen konden worden. Daarna heb ik het met beide laadpalen (waar mijn auto vaak aan gekoppeld staat) niet meer aan de hand gehad. Waar je ook op moet letten is als auto 1 niet aan het laden is maar wel nog aangemeld staat (de ring kleurt dan oranje/geel), dan stopt (dat was althans bij mij het geval) na 10 / 15 minuten het laden. Je krijg dan een melding via de KIA app.
 12. Welkom en vele veilige EV kilometers. ps. mooie kleur trouwens
 13. Jawel, auto inleveren en met de elektrische fiets verder .
 14. Beste @Rubke81, ik heb gerekend met € 0,32 / kWh aan de openbare laadpaal. In mijn "thuis" situatie zou ik zelfs een besparing kunnen hebben van € 0,09 op die € 0,32. Gezien ik met mijn energiecontract "slechts" € 0,23 / kWh betaal (nachttafrief). Maar ja, ik heb geen eigen parkeerplek.
 15. Zojuist even een grove berekening gemaakt met een verschil tussen verbruik bij de "oude" HEV en de nu gereden EV. Aan de hand van deze berekening moet ik constateren dat de overstap van een half jaartje geleden op tijd is geweest. Uit de berekening komt met de huidige benzineprijs (€ 2,17 bij de plaatselijk pomp) op het volgende uit : Benzine: € 12,10 / 100km (gerekend met een gemiddeld verbruik 1:18) Elektrisch: € 5,20 / 100km (gerekend over het totaal aantal gereden km's en totale afname € van de E-paal) - hierbij is geen rekening gehouden met het verschil tussen afname E-paal en werkelijk verbruik. Al met al, toch leuk om te zien dat dit best (al zit er misschien een marge in/tussen) wat scheelt om over te stappen. ps. en wij hadden het geluk om "goedkoper" over te stappen (private lease) van HEV naar EV (scheelt toch € 25 / maand).
 16. Michel_1970

  Navigatie update

  Heb vanavond het pakketje (27Gb) gedownload alleen weet ik niet of daar nu het nieuwe systeem update bij zit, wel de laatste nav kaart. EUR.14.47.48.631.501.5 In het pakket zit wel een map "firmware" van slechts 375MB groot.
 17. Ressetten was niet nodig. Na de start van de auto en het systeem kwam alles zoals gebruikelijk tevoorschijn. Ook het wisselen tussen radio en usb of swipen ging goed. Dus probleem bleek van korte duur maar neemt niet weg dat er nu standaard een paperclip in de auto ligt.
 18. Goeie tip @Marcel038, ga hem zeker meenemen. Ik hoop wel dat het bij deze ene keer blijft.
 19. Gisteravond een kort en snel ritje naar dochterlief voor wat spulletjes, alleen onderweg wilde ik van muziekdrager wisselen (van USB naar Radio) en kreeg toen de melding ......niet mogelijk in camera-modus. Ik dacht, hoe kan dit, ik ben aan het rijden (vooruit). Tijdens de terug rit werd ik gebeld en kon dus ook het gesprek niet opnemen, RRRRRR Eenmaal thuis toch het één en ander geprobeerd waarbij zelfs, na de auto uitgezet te hebben en na een paar minuten weer gestart (aan dus), het scherm helemaal zwart bleef. Ik ga vanavond nog een keertje kijken en testen maar was even nieuwsgierig of hier toevallig iemand dit eerder aan de hand heeft gehad. Wordt vervolgt........ ps. auto van 6 maanden , verder prima karretje hoor, en met een stille, geruisloze schuif-/kanteldak .
 20. oke oke, zal het maar gelijk bekennen, softie als ik ben vanavond ook maar voor de zekerheid de "nieuwe" of andere connect app geïnstalleerd. Eigenlijk te meer omdat er een storing was waarbij ik geen contact meer kreeg met de auto en dat terwijl hij aan de laadpaal stond (moment van schrijven nog steeds). De andere app ziet er crack hetzelfde uit als de UVO variant, niets meer of minder...... Zo nu maar even door de regen en de auto van de laadpaal halen, kan de volgende weer "tanken" , wel zo netjes.......
 21. Voor de knutselaars onder ons. https://www.kianiroforum.com/threads/2020-e-niro-reverse-chime-defeat-for-us-cars.9643/page-2
 22. Dat VESS systeem en gepiep zal vast en zeker achter een zekering zitten. Trekken die handel (als er verder niets achter zit dan ).......en irri geluid is weg.
 23. Beste E-Niro gebruikers, hierover is al best wel wat tekst, vraag en uitleg gegeven. Het schil zit hem in het feit dat de app alleen theoretisch kijk op het geheel heeft terwijl de auto allerlei zaken erbij haald. Zoals het gebruik van de voerige ritten, laadverlies, benodigde verwarming van de accu tijdens het laden, airco en heating aan, zelfs de infotainment (merkte ik laatst op) heeft ook best invloed op het verbruik (al zou je zeggen, er zit toch ook een "kleine" accu in de auto. Zelfs in mijn uitvoering met het gebruik van stoel, en stuur verwarming. Allemaal zaken welke invloed hebben op het verschil tussen de boardcomputer en de app. Ik heb de auto nu nog geen half jaar (vanaf 18 aug 2021) en heb dit al voor een groot deel losgelaten. Gebruik alleen de app nog maar om te kijken of de laadsessie is afgelopen om de laadplek weer vrij te maken voor de volgende.
 24. Beste @MHK, als je net zoals ik in ZH woonachtig ben is het misschien een idee de laadpas van ENGIE aan te vragen. Deze kost niets en de kosten zijn €0,32 / kWh aan de openbare laadpaal. Gezien de door mij gemaakte km's per maand, is de KIA pas i.c.m. abo van €9,99 niet voordeliger, Maar dat is voor jezelf gemakkelijk uit te rekenen.
 25. Met mijn vorig model "de HEV" kon ik dit uitstellen (langere tijd) door alles (verwarming, airco, achterruitverw., etc.) of in ieder geval zoveel mogelijk uit te zetten. Mijn vorig model had ook een "ouderwetse" sleutel waarbij je het contact met een korte draai kon open zetten (stand I) om alleen de "radio" te laten spelen. Nu met de huidige model (E-versie) kan dat niet meer (start / stop knop) en de radio gaat na 10 min uit vanwege leeglopen van de accu.
×
×
 • Create New...