Jump to content

SmurfenB

Leden
 • Posts

  153
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

SmurfenB last won the day on June 23

SmurfenB had the most liked content!

Algemeen

 • Auto
  Kia Ceed Sportswagon, 1.0 T-GDi, DynamicPlusLine, MY2022

Recent Profile Visitors

884 profile views

SmurfenB's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/14)

 • Reacting Well
 • One Month Later
 • Dedicated Rare
 • Collaborator
 • Week One Done

Recent Badges

31

Reputation

1

Community Answers

 1. @Jan Fredrix: Welkom op het Forum. (Kleine tip: Als je wat uitgebreider reageert komt het aardiger over.) Bent u bekend met hoe Fora werken? Anders leggen helpen we u hier graag bij. Zo is het mogelijk om fora te zoeken, welke specifiek voor uw auto zijn. Dat is altijd handig, als je het zelf even niet weer, en het al eerder is besproken.
 2. SmurfenB

  Kapotte motor

  Uiteindelijk is het gewoon een complexe legokit, je moet het terugbouwen zoals je het hebt loshaalt. De tijd maakt het een kostbare klus, als je arbeidstijd moet betalen. Een niet limitatieve lijst van dingen die als eerst bij me opkomen, in het algemeen bij vervanging als je het uitgebreid wil doen. Je kan zelf (bewust) beslissen wat je niet wilt doen. Vooraf: Reparatiehandleiding kopen, van Haynes bijvoorbeeld/bij voorkeur. Hierin staan alle juiste waarden en wat je moet doen. Controleer het andere motorblok één op één op de motorcomputer kan worden geplaatst of dat deze met een computer moeten ingelezen worden op elkaar. De gebruikte motor testen, voordat je begint alles wat je kan testen zoals: Draait de krukas mooi rond, compressie, etc En de slijtage bekijken (met iemand die er wat aan kan zien), carterpan en kleppendeksel eraf als dat makkelijk gaat en kijken naar de slijtage sporen alsmede de cilinderwanden met een cameraatje (door het bougie gat). Controleer erg goed of het echt dezelfde motor is, zitten alle onderdelen op de zelfde plaats. Motorsteunen, dynamo, etc . (Het kan anders mogelijk niet passen) Maak een keuze of je verder gaat met deze motor. Voorbereiding: Goed inlezen wat je nodig hebt, met name speciaal gereedschap. Tips ophalen bij mensen met toegepast kennis van deze motor, auto of combinatie. Gereedschap aanschaffen of fabriceren (on the go). Benodigde onderdelen bestellen (Als het terug kan, iets meer dan je nodig hebt) Relatief goedkope onderdelen bestellen, waar je nu toch goed bij kan: Aandrijfriem, waterpomp, multiriem, spanrollen, rubberslangen, thermostaat, filters, brandstofpomp, etc. Slijtage onderdelen, iets eerder vervangen nu hij toch op de brug staat en het open ligt: Remmerij, koppeling, remvloeistof, remleiding, draagarmrubbers, De auto zal enige tijd niet van de brug kunnen, zolang de reparatie loopt. Zorg dat je voldoende tijd op de brug kan staan, meerdere dagen klinkt niet gek. zeker wanneer je meer vervangt, nu hij er toch staat. Tijdens: Neem je tijd Maak foto's hoe het vast zit. Dat is het makkelijkste terug zoeken, hopelijk heb je het niet nodig. Wees voorzichtig met plastic connectors losmaken, die wil je niet breken gezien ze aan de kabelboom vastzitten. Alle maten boutjes en moertjes komen voor, zorg dat je het er georganiseerd uithaal. ziplock zakjes en watervast stift. Sommige onderdelen zitten met verschillende lengte bouten vast, een te lange terug stoppen in het verkeerde gat, kan grote problemen opleveren. Teken het onderdeel/montagevlak af op karton en druk de juiste bouten op de juiste plekken door het karton. Schroef alles vast met het juiste moment (momentsleutel) en eventueel de juiste vloeistof zoals locktide.
 3. Er lijkt een stille, kleine, tussendoor update te zijn toegevoegd aan de mei-update, voor nieuwe EV's met MY'22. Bijvoorbeeld voor de Niro en de EV6. De datumstempel in het versienummer is nu van 21 juli 2022. (dit was 23 juni 22) Die van EV6 is nu: CV_E.EUR.S5W_L.001.001.220721
 4. Heeft de vorige eigenaar zijn kia connect losgekoppeld waardoor alle persoonlijke gegevens zijn verwijderd?
 5. De brandstof in Italië bevat minder (bio)ethanol, maar meestal hebben motoren juist meer moeite met ehtanol. Ik kan uw probleem zo niet duiden, het kan van alles zijn. Mogelijk dat de dealer, na het optreden van het probleem (terwijl de auto ingeschakeld blijft), de auto uitlezen kijken of deze meldingen heeft opgeslagen over een onjuiste verbranding. Het uitschakelen van de auto, zorgt voor een soft-reset van de computer(s), vandaar het advies de auto aan te laten. Zeker gezien de nieuwstaat alsmede de garantie, neem ik aan dat dit probleem voor Kia is en niet voor u.
 6. De beste manier: U kunt de huidige softwareversie vinden in uw systeem, waarschijnlijk onder instellingen. Die kunt u dan invoeren in de zoekbalk, welk op uw foto staat onder "zoek op modelnaam van het systeem of op softwareversie?" ModelYear2014 is volgens wikipedia de gefacelifte versie, zie link. Uw auto is uit 2012, kan nog geen gefacelifte versie zijn en is dus ModelYear2010. (vanaf 2013 kan het een MY'14 zijn) U lijkt dus de juiste versie te hebben gedownload. Twee mogelijke problemen: - De USB stick te groot, alsin te veel geheugen/Gigabytes. Het systeem kan deze niet uitlezen. (en soms wil een USB stick niet werken, ondanks de juiste grootte qua Gb's) Advies: gebruik een andere USB-stick - U heeft de map handmatig gekopieerd naar de USB stick, hierbij is iets niet gedaan zoals het systeem verwacht. Hierdoor kan hij de bestanden niet vinden. Advies: Selecteer in de tool, de usb drive. De tool van Kia formatteert de drive zelf (in FAT32) en zet de juiste bestanden op de juiste manier op de USBstick. Succes
 7. Een hersenspinsel: De gasklepstand wordt bepaald door meer waarden dan het gaspedaal, zoals luchtmassa en lucht tempratuur denk ik. Mogelijk dat het continue verergeren, losstaat van je werkzaamheden. Kan het het gaspedaal zijn? Geen idee of een beetje contactspray zou kunnen helpen. Kan je de waardes van het brandstofsysteem (laten) uitlezen? Mogelijk dat je daar iets mee kan, of met name met het verloop. Het klinkt inderdaad alsof één/twee waardes, in een bepaalde range een foutieve waarde doorgeven. Zoals: Stand gaspedaal, stand gasklep, brandstofdruk, luchtmassa, luchttempratuur, rijk of arme verbranding (lambda), etc.
 8. 1 Niet fijn lopen bij constante snelheid: Ik herken dit niet, bij constante snelheid. (Wel bij de Ford hieronder) 2 Het lijken in te houden bij gas geven: Alleen bij versnellen heeft de auto niet altijd soepel kracht afgifte, maar dat heeft te maken omdat de motor zichzelf heel probeert te houden. Zoals bij Autoweek werd verteld in deze rollerbank video Wat was u hiervoor gewent? Vier of meer cilinders? 3 cilinders veroorzaken veel trilling, zeker in lagere toeren en vroeger ook met stationair. Al zijn de blokken al veel beter dan vroeger. Ik reed laatst in een 2021 Ford Focus Wagon met 1.0 mild-hybrid aandrijfing, die trilde zo erg onder de 2000 toeren dat ik hem hoger in zijn toeren hielt. 4 cilinder hebben al veel minder trillingen en 6 cilinders zijn beroemd omdat die echt trillingsarm zijn. De trilling is en blijft onderdeel van een drie cylinder, zelfs nu het vele malen minder is dan dat het was. Dit is van mechanise aart, de 4takt heeft 4 slagen (in-ui-in-uit) nodig voor één arbeidsslag ofwel één verbranding. Deze arbeidsslagen zorgen voor trilling, maar met name omdat ze weinig tot geen overlap hebben met elkaar. 4 / 3 = >1
 9. Ligt eraan welke wielen allemaal door de verbrande motor worden aangedreven. Het is theoretisch mogelijk 2 wielen enkel electrisch aan te drijven. Geen idee in dit geval.
 10. Linker foto: U heeft inderdaad de laatste versie van 23-06-2022 Rechter foto: U heeft splitscreen nog aanstaan in uw entertainment systeem. Als u naar de instellingen gaat, van het entertainmentsysteem. Kunt u links boven op het zoekglaasje drukken (zie ook linker foto). Daar zoeken op "split", dan vind u het vanzelf. Volgens mij kan het alleen aangepast worden als u uw telefoon niet OF wel heeft aangesloten. Maar daar komt u snel genoeg achter. Dat zou het enige moeten zijn.
 11. U "activeert" Android auto wide niet op deze manier. U past alleen de weergave aan van Android auto wide. Dus standaard heeft Android auto wide, twee apps naast elkaar op gen5w de nieuwe weergave). MAAR als je de resolutie aanpast, krijg je de oude weergave van voor AAwide maar dan over het hele scherm gevuld. Het scherm is dan horizontaal overstrekt, wat betekend dat rond symbolen ovaal zijn, Zie video:
 12. Dit ziet er niet uit als AA wide inderdaad. Het linker gedeelte is Android Auto, het rechter gedeelte is Kia. Dus dit gaat u waarschijnlijk niet vinden Vragen: Welke versie(s) draait u entertainmentsysteem (van kia)? Heeft u split screen uitgezet in het entertainmentsysteem (van Kia)? Als dat aanstaat, krijg je geen AAwide. (het gaat hierboven dus niet over uw telefoon)
 13. SmurfenB

  Welkomst concert

  Welkomsmuziek: Bij mijn ceed kan je deze uitzetten in de instellingen, ik denk dat het bij u ook kan, maar zie het niet in de handleiding. Handleiding digitaal, zie link.
 14. Als je garage het probleem vormde, omdat de auto geen connectie had met de server. Dan moet je het niet in de garage proberen, maar als de auto al even buiten is. bijvoorbeeld als je thuiskomt met de auto. Ik zie niet in waarom het probleem zich voordoet, als je niet in je garage staat.
 15. Klopt, ze maken één nieuwsartikel per halfjaarlijkse update. Tussentijds worden die halfjaarlijkse updates nog wel eens aangepast met kleine aanpassingen. Je ziet in het SW nummer (uit mijn hoofd) een datumstempel, volgens mij voor Gen5W is dat nu 220623 ofwel 23 juni 2022.
×
×
 • Create New...