Jump to content

chippie777

Leden
 • Posts

  190
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

chippie777 last won the day on July 12

chippie777 had the most liked content!

Algemeen

 • Geslacht
  Man
 • Auto
  j

Recent Profile Visitors

1,601 profile views

chippie777's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

33

Reputation

 1. Misschien doen ze het wel express om iedereen naar een smartphone connectie te duwen/dwingen. Het is voor een autofabrikant (veel) goedkoper om alleen CarPlay en Android Auto te implementeren dan een volledig werkend navigatie systeem. Je ziet het al bij de Kia Picanto, deze is ook te koop met een multimedia systeem zonder navigatie maar met CarPlay en Android Auto. BTW, ik heb geen ervaring met het kia nav systeem, sinds CarPlay werkt gebruik ik de ingebouwde navigatie nooit meer.
 2. Leuk om al die enthousiaste verhalen te lezen. Vandaag bij de dealer langs geweest, deze was niet super behulpzaam, hij kwam niet verder dat de eNiro inderdaad duurder was en dat ik op de site van Kia alle prijzen wel kon terugvinden. Na wat aandringen van mijn kant liet hij toch wat voorbeelden zien, maar echt z'n best deed hij niet. Dus zelf maar verder gezocht en voorlopig tot de conclusie gekomen dat voor mij de eNiro nog niet financieel uitlegbaar is. Rij 20K per jaar en doe meestaal 4 jaar met een auto. Private lease nog wel overwogen, want daar zijn best mooie aanbiedingen voor maar ik vind die verplichting toch een dingetje. Daarnaast heb ik nu maximale no-claim korting welke ik kwijt ben als ik naar private lease overstap. Maar ik blijf het in de gaten houden, wie weet komen er nog mooie aanbiedingen voor het huidige model wanneer het nieuwe model er aankomt. En ondertussen lees ik lekker mee in het eNiro topic.
 3. Het is inderdaad een beetje vaag dat je niet achter de vaste prijzen van een onderhoudsbeurt kan komen bij kia. Zeker voor de eNiro zou ik dat precies willen weten. Bij de Niro hebben we een z.g.n. olie beurt (kleine beurt) maar wat gebeurt er bij zo'n beurt bij de eNiro? Met andere woorden, wat krijg je er voor in vergelijking met een gewone Niro? Kan iemand hier aangeven hoe hij het verbruik van z'n eNiro aangeeft? Mijn Niro heeft een gemiddeld verbruik van 1 op 18,3 over de afgelopen 4 jaar. Ik weet dus hoeveel liter benzine ik nodig had om 80000km te rijden. Om een goede afweging te kunnen maken zou ik wel eens willen weten hoeveel KW ik nodig heb voor 80000 km? Ik weet vrij precies wat mijn Niro mij tot nu toe heeft gekost per maand, waarbij ik voor de afschrijving natuurlijk een gemiddeld bedrag moet nemen. Ik ben dus bezig om een vergelijking te maken tussen de eNiro en de Niro maar ook tussen normale aanschaf en private lease.
 4. Dus zijn de onderhoudskosten ongeveer gelijk aan de normale Niro. Het voordeel moet dus gehaald worden uit de lagere prijs voor stroom in vergelijking tot benzine en dat je vooralsnog geen wegenbelasting betaald. Daar staat tegenover dat de eNiro duurder is en je dus ook meer voor je verzekering betaald. Aan de andere kant is de prijs voor private lease erg scherp bij een eNiro.
 5. Is de onderhoudsinterval bij de eNiro gelijk aan de gewone Niro? En wat kost een eNiro beurt?
 6. Bij de Kia picanto kan dit. Deze kun je kopen zonder NAV maar met Apple CarPlay en Android Auto.
 7. Ik snap heel goed dat een PHEV soms de betere keus is en ook dat soms een private lease constructie voordeliger kan zijn. Het blijft rekenen om te kijken hoe het op je persoonlijke situatie past. benzine prijzen stijgen maar reken maar dat dit ook voor elektra gaat gelden. En als er genoeg elektrische auto’s rijden gaat men echt wel iets met wegenbelasting doen. Wat dat betreft is de overheid niet de meest betrouwbare kant van een berekening. Denk ook dat de prijzen van (plug-in)hybride en elektrische auto’s steeds dichter bij elkaar komen. Dan wordt de keus ook steeds eenvoudiger.
 8. Soms zijn er wel eens aanbiedingen dat een PHEV net zo duur is als een HEV, maar ik heb deze aanbiedingen de laatste tijd niet meer gezien. Ben zelf ook bezig voor een opvolger van mijn huidige Niro HEV. Zo'n berekening als jij maakt heb ik ook gemaakt en kom tot de conclusie dat het inderdaad heel lastig wordt om particulier voordelig uit te zijn met een PHEV, zeker als je 20K per jaar rijdt en dus niet altijd thuis kan laden met daarbij nog eens de meer prijs. Zelfde geldt voor een e-Niro, Voor de meerprijs tov een gewonen Niro kun je heel wat tanken. Neemt niet weg dat een elektrisch rijden ontzettend prettig is, maar of dat voor mij het prijs verschil waard is?
 9. Al met al een mooie deal zo te zien.
 10. Mooie keuze! Zoals ik al eerder aangaf twijfel ik nog. wil wel de overstap overwegen maar ik twijfel nog omdat: ik niet kan laden op eigen terrein, ik de meerprijs tov de normale hybride toch behoorlijk vind. Ik heb nooit private lease overwogen, maar ik zie toch af en toe prijzen langskomen die echt wel scherp zijn. Echter ik rij circa 20K per jaar en dan gaat zo'n lease tarief ook weer omhoog. Misschien toch wachten op het nieuwe model of hopen op een scherpe aanbieding van de Kia dealer, keuzes keuzes.
 11. Ik zit ook te twijfelen maar nog geen mooie aanbieding gezien waardoor ik de volgende stap zou zetten. Ik heb dezelfde dilemma’s als hierboven: geen eigen parkeerplaats en is het de meer prijs waard ? Ik zit dan ook te denken aan een plug-in versie misschien past dat beter in mijn situatie. Uiteindelijk gaat het om de prijs en de kosten tijdens het bezit. Wil best iets meer betalen maar het moet wel in verhouding blijven.
 12. Duidelijk. Thx
 13. Ben benieuwd wanneer het officieel wordt.
 14. Ik neem aan dat de accu niet helemaal leeg was. Immers op een gegeven moment rijdt hij als een normale hybride, toch? hoeveel langer duurt het laden op een normaal stopcontact? heb je mogelijkheden om elektrisch rijden te beïnvloeden? Meer dan op de normale hybride?
 15. Knap dat je 1 op 25 kan halen dat is mij nog nooit gelukt. Gemiddeld verbruik over de complete tijd (4 jr) dat ik de Niro rij is 1 op 18,3. Zelf uitgerekend dus niet wat de Niro aangeeft b
×
×
 • Create New...