Jump to content

chippie777

Leden
 • Content Count

  135
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

chippie777 last won the day on January 3 2018

chippie777 had the most liked content!

Community Reputation

25 Excellent

About chippie777

 • Rank
  Lid

Algemeen

 • Geslacht
  Man
 • Auto
  j

Recent Profile Visitors

985 profile views
 1. De Niro ondersteund AA en Apple CarPlay. Dat is vele malen beter dan de ingebouwde navigatie. Dat TT wordt genoemd bij Kia houdt niets anders in dan dat TT de live verkeersinformatie levert bij het ingebouwde navigatie systeem. Mijn dealer hoeft voor mij niets te updaten aan het infotainment systeem, zolang CarPlay maar blijft werken.
 2. chippie777

  Android Auto

  Met een iPhone is het mogelijk TomTom via CarPlay op het scherm van je Niro te krijgen. Is dit niet mogelijk met een android phone?
 3. chippie777

  Onderhouds beurt

  280 euro, 188 voor de olie beurt, 56 euro voor de remvloeistof en 36 euro voor interieur filter.
 4. chippie777

  Onderhouds beurt

  Afgelopen week 45000 km beurt gehad. Dit is een olie beurt en de Niro is 2 jaar oud dus werd de remolie vervangen en het interieur filter. Netjes vooraf gemeld door de dealer.
 5. Blijkbaar heb je slechts recht op Max 6 dagen vervangend vervoer. Dat valt tegen. Je kan dus niet zonder reisverzekering met vervangend vervoer. Ik snap je frustratie wel, zeker gezien de historie. Ben wel benieuwd wat de oplossing is voor het probleem met de Niro.
 6. De werking is hetzelfde als bij mijn vorige Nissans maar de gevoeligheid is stukke minder. Bij de Nissans werkte het beter.
 7. Ik rij een Kia Niro Dynamic sinds juli 2017. Ruim 37000 km gereden en kom uit op 1 : 18. Zoals hier al vaker wordt aangegeven is je rechter voet van grote invloed. Wat ook van grote invloed is, is de omgevingstemperatuur. In de winter rij je beduidend minder zuinig dan wanneer de temperatuur gaat stijgen. Ik ben tevreden met dit verbruik. Gisteren een rit van 2 x 120 km gereden. Op de heenweg wind mee en kwam de boordcomputer uit op 1:20 terug wind tegen en toen kwam de boordcomputer op 1:19,1. Maar ik reken het graag zelf uit, dat doe ik al sinds ik auto rij en kan goed vergelijk. De Niro is de zuinigste en voor een auto in deze klasse is dat een nette prestatie. En ja ik ken mensen die zuiniger rijden met andere auto’s, maar wanneer die mensen met hun rijstijl in een Niro gaan rijden, rijden ze nog zuiniger.
 8. Ik zou ook de precieze parameters willen weten maar ik denk ook dat dat een beetje geheim is. Het is hoe Kia het heeft ontworpen dat houden ze, vermoed ik, graag voor zich zelf. Het zou wel leuk/handig/mooi zijn als Kia aangaf hoe je beste/zuinigst kan rijden met de Niro.
 9. Ik vind het geen handrem. Hooguit een parkeerrem. Gebruik hem zelden. De “P” stand is voldoende voor waar ik parkeer.
 10. chippie777

  Dreunen Kia Niro

  Vervelend probleem, vooral ook omdat het meer en deel van de Niro’s er geen last van heeft. Je Niro zal dit probleem maar hebben, dan is nog lang niet zeker wanneer en of het opgelost wordt.
 11. En dan hoef je niets te installeren, alleen in de iPhone aangeven dat je de Kia “vertrouwt”.
 12. Ik herken de problemen hier boven ook. Ik maak daarom ook geen haast met wat voor update dan ook. Zolang Apple car werkt ben ik tevreden. Dan kan ik een navigatie gebruiken die super up to date is en zelfs vooraf mijn bestemming of route instellen. Van mij mogen ze die hele navigatie er uit gooien zolang de verbinding met de smartphone maar blijft werken. Ik gebruik Waze (beetje kinderlijke interface) en die doet het prima. Herkent alle veranderingen op bijvoorbeeld de A6 en ziet daar zelfs de wisselstrook. Zolang telefoon up to date is en je de beschikking hebt over data werkt dat veel beter dan de ingebouwde navigatie en geen “gedoe” met updates voor je Niro.
 13. chippie777

  leasing

  Je rijdt dus minder dan je had gedacht toen je private lease afsloot? Dat betekend dat je betaald voor meer km’s maar je rijdt er minder. Had je hem privé gekocht dan merkte je dit gelijk in je portemonnaie. Hoeveel krijg je terug voor minder gereden km’s?
 14. @Girdi voor wat betreft je apple car, probeer eens een origineel kabeltje. Mijn ervaring is dat het met andere kabels zeer instabiel werkt. Er zijn ook kabeltjes te koop welke door apple zijn goedgekeurd. Deze zijn iets goedkoper dan originele kabeltjes en iets duurder dan kabeltje van bijvb de Action maar deze werken ook prima. Daarnaast had ik ook een probleem met de verbinding bleek dat te komen door de beschermhoes van mijn iPhone. Hoesje eraf, probleem weg. Blijkbaar zat dat een goede verbinding tussen kabel en iPhone in de weg in de Niro.
 15. chippie777

  leasing

  Ik vind het moeilijk om deze discussie goed te volgen. Maar zoals ik al eerder aangaf hebben zelf kopen of private lease beide hun voor- en nadelen. Als je gaat private leasen, dan betaal je een vast bedrag per maand en komen de benzine kosten daar nog bij. Na de periode geef je de auto terug en ben je klaar met je maandelijkse kosten. Je hebt dan ook geen auto meer. Je hebt dan de keuze om opnieuw te leasen voor de dan geldende lease prijzen of je koopt een andere auto (nieuw of tweede hands) je hebt geen inruil dus je betaald dan 100%. Zolang je jezelf dat realiseert en je je aan alle lease regels houdt moet dat geen probleem zijn. Maar meer rijden dan afgesproken zorgt er voor dat je moet bij betalen, heb je (kleine) schades dan kan dit ook voor extra kosten zorgen. Bij sommige private deals raak je uit eindelijk je schade vrije jaren kwijt. Koop je een nieuwe auto dan zul je het volledige bedrag zelf moeten betalen. Dit doe je met spaargeld, inruil of een financiering of een combinatie van deze. Je rijdt nieuw en hebt naast de kosten van het opnieuw sparen(of afslossen) uiteraard kosten voor verzekering, wegenbelasting en onderhoud. Deze drie zijn prima uit te rekenen omdat ze tegenwoordig behoorlijk duidelijk en bekend zijn. Bij Kia hoef je jezelf geen zorgen te maken over de overige onderhoudskosten omdat je 7 jaar garantie hebt. Het is dan een eenvoudig rekensommetje wat de auto je per maand gaat kosten. Na verloop van tijd wil je een andere auto. Je hebt dan een auto die je inruilt en dus een bepaalde waarde heeft, dat is dus bedrag dat je overhoudt na de gebruikstijd en je in mindering kunt brengen op je uitgerekende maandelijkse kosten. Afhankelijk van je rijgedrag heb je nog wel of minder schade vrij jaren. Ik denk dat het onder de streep niet een groot verschil is tussen de twee. Wat ik wel weet is dat iedereen bij zijn keuze altijd positief naar zich zelf toe rekent, immers anders maak je die keuze niet.
×
×
 • Create New...