Ga naar inhoud

Insurgo

Leden
 • Aantal items

  6
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Community reputatie

0 Neutraal

Over Insurgo

 • Titel
  Newbie

Algemeen

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Nijkerk
 • Auto
  Kia Carens IV
 1. Insurgo

  Carens IV, update software ivm spoorstabiliteit?

  Ha V3yro, Dat switchen naar de CRDi stuurinstelling heb ik eerder al eens gelezen/gehoord. Heb je dat bij een Carens laten doen? Ik wil dat dan ook laten doen bij Van Mossel. Die zijn overigens ook best goed in het meedenken en oplossen. Dat moet zeker gezegd. Ik zou dan eerst die stuursw willen laten aanpassen voordat ik ook aan de hulpveren ga. Dank voor je tip. Hoewel het probleem al een stuk minder is weet ik zeker dat het beter zou moeten kunnen, dus...
 2. Insurgo

  Carens IV, update software ivm spoorstabiliteit?

  Beste Kd11, Ik durf het je niet met zekerheid te zeggen wanneer Kia het heeft aangepast. Ik dacht pas vanaf 2015. Ik zou dit even navragen bij Kia NL of bij een dealer. Die moeten dat weten maar zijn niet zo scheutig met informatie hieromtrent. Mocht je een vroeger bouwjaar overwegen, neem dan mijn raad ter harte en maak echt een lange proefrit om te voelen wat de auto doet, vooral bij zijwind en inhalen. En hoe strak hij spoort op een lang recht stuk. Veel succes!
 3. Insurgo

  Carens IV, update software ivm spoorstabiliteit?

  Beste Kd11, Tja het is wel weer even tijd voor een update in dit topic... Na mijn laatste bericht is er wel het één en ander gebeurd. Mijn Carens is door Kia Van Mossel te Amersfoort goed bekeken; zij hebben contact met Kia NL, er zijn proefritten gereden door een monteur en daarna op de brug bekeken. Daar kwam in ieder geval aan het licht dat mijn schokdempers achter lekten. Deze zijn onder garantie vervangen. Daarna was het verschijnsel al wel minder; vooral de deining bij wisselen van baan op de snelweg was voorbij. Maar nog steeds wel zwabberend bij rechtdoor. Op vakantie naar Frankrijk met caravan was het echt erg. Elke vrachtwagen die mij inhaalde of wanneer ik een vrachtwagen inhaalde trok de zuiging mijn hele combi naar de vrachtwagen toe. Echt waardeloos en (bijna letterlijk) dodelijk vermoeiend. Ik heb toen ernstig overwogen het ding zo weer terug te brengen en op een ander merk over te stappen. Ik heb ook een rit gemaakt in een andere, nieuwere Carens (ik meen 2016) van Van Mossel. En dat voelde als een totaal andere auto. Nu blijkt dat Kia in die tussentijd de plaatsing van de elektrische stuurbekrachtigingsmotor heeft gewijzigd. Blijkbaar vanwege dit probleem en blijkbaar met succes. Maar, ik moest vanwege een beschadiging aan een van mijn achterbanden ook deze vervangen. Waren nog de koreaanse fabrieksbanden terwijl voor al Michelins zaten. Achter op aanraden van de bandenboer ook dezelfde Michelins laten plaatsen en wat een verschil...! Ben daarna nog een keer met de caravan op stap geweest en dat reed zoveel beter. Ik moet toegeven dat deze Carens nooit zal uitblinken in super stabiel stuurgedrag, hij blijft nog wel gevoelig voor zijwind en rechthouden in het middengebied van het stuur blijft wat vaag, maar vergeleken met wat het was is het zoveel beter dat ik het kan accepteren. Belangrijk voor jou bij je aanschaf is dus de vraag van welk bouwjaar de Carens is want dat bepaalt dus of de stuurkolom met bekrachtiging fabriekswijze is aangepast. Die van de eerste serie van dit model zijn gewoon niet goed in orde wat dat betreft (helaas). Verder is het, zoals ik al eerder schreef, een hele fijne ruime auto met een motor die mijn max 1300kg caravan goed kan trekken. Ik hoop je hiermee verder te helpen geholpen. Maak in ieder geval gewoon een lange proefrit en dan het liefst bij winderig weer Dat moet je dan wel een goede indruk geven hoe jouw potentiële nieuwe Carens het doet op de weg.
 4. Insurgo

  stuurproblemen nieuwe proceed

  Ha Juan, Dank voor je reactie! Hmmm, het is dus nooit echt opgelost bij jou? Wel jammer. Ik ben verder namelijk heel tevreden over mijn Carens, alleen dat sturen is een drama. Daar kun je ook nooit aan wennen, het is gewoon gevaarlijk. Ik ga met mijn dealer aan de slag om het toch opgelost te krijgen (hoop ik...). Ook ik ben gewend om mijn auto's lang te rijden en ben dat eigenlijk ook met deze van plan. We gaan het meemaken...
 5. Insurgo

  Carens IV, update software ivm spoorstabiliteit?

  Ha Kia-fans, ik ben nieuw op dit forum. Sinds enkele maanden in het bezit van een mooie Carens uit oktober 2013. In mijn best wel lange 'autorijderscarrière' al 3x eerder een Hyundai gereden (2x Lantra, 1x Trajet) en 1x eerder een Kia (Joice). Dat zijn steeds fijne auto's geweest die mij maar weinig in de steek gelaten hebben. Daarom wederom gekozen voor Kia. Maar.... deze stuurt als een natte dweil!!! Ik lees in dit forum o.a. in deze discussie maar ook specifiek over Ceed en Sportage dat dit geen onbekend probleem is. En dus ook bij diverse Carensen. Ik heb nu twee keer een lange heen- en terugreis gemaakt door o.a. Duitsland en dat is een zeer vermoeiende bezigheid door het continu corrigeren aan het stuurwiel. Waar ik toch vaak met één hand aan het stuur relaxed over die Autobahnen zoefde, is het nu een ware bezoeking om het apparaat in het spoor te houden. Bij een beetje zijwind wipt de auto geheel autonoom van links naar rechts en inhalen van een vrachtwagen is een extra uitdaging. Dit alles manifesteert zich vooral boven de 100km/h maar ook bij lagere snelheden bij bv baustellen is het gewoonweg gevaarlijk zoals de auto niet in het spoor te houden is. In de bochten stuurt hij strak, niets op aan te merken. Maar rechtdoor is een zwabbergang! Ik merk geen verschil tussen de modi Comfort, Normal en Sport. Mijn dealer heeft op mijn verzoek al wel een nieuwe stuursoftware-versie geladen maar ook dat heeft niets geholpen. Bovendien is het verschijnsel gelijk bij zowel winter- als zomerbanden, hoge, normale of lage bandenspanning, etc. Het blijft een gevaarlijke en vermoeiende dweil! Zo jammer want ik ben verder dik tevreden over deze auto; luxe, stil, zuinig, ruim... Ik lees hier dus dat het blijkbaar wel oplosbaar is gebleken. Zijn alle modificaties uitgevoerd onder garantie? Ben heel benieuwd hoe de gerepareerde Kia's zich houden na verloop van tijd. Ik verneem graag van jullie reactie. Alvast mijn grote dank. Ik plaats dit berichtje ook in de discussie bij de Proceed met hetzelfde euvel.
 6. Insurgo

  stuurproblemen nieuwe proceed

  Ha Kia-fans, ik ben nieuw op dit forum. Sinds enkele maanden in het bezit van een mooie Carens uit oktober 2013. In mijn best wel lange 'autorijderscarrière' al 3x eerder een Hyundai gereden (2x Lantra, 1x Trajet) en 1x eerder een Kia (Joice). Dat zijn steeds fijne auto's geweest die mij maar weinig in de steek gelaten hebben. Daarom wederom gekozen voor Kia. Maar.... deze stuurt als een natte dweil!!! Ik lees in dit forum o.a. in deze discussie maar ook specifiek over Carens en Sportage dat dit geen onbekend probleem is. Zo ook hier dus met de ProCeed. Ik heb nu twee keer een lange heen- en terugreis gemaakt door o.a. Duitsland en dat is een zeer vermoeiende bezigheid door het continu corrigeren aan het stuurwiel. Waar ik toch vaak met één hand aan het stuur relaxed over die Autobahnen zoefde, is het nu een ware bezoeking om het apparaat in het spoor te houden. Bij een beetje zijwind wipt de auto geheel autonoom van links naar rechts en inhalen van een vrachtwagen is een extra uitdaging. Dit alles manifesteert zich vooral boven de 100km/h maar ook bij lagere snelheden bij bv baustellen is het gewoonweg gevaarlijk zoals de auto niet in het spoor te houden is. In de bochten stuurt hij strak, niets op aan te merken. Maar rechtdoor is een zwabbergang! Ik merk geen verschil tussen de modi Comfort, Normal en Sport. Mijn dealer heeft op mijn verzoek al wel een nieuwe stuursoftware-versie geladen maar ook dat heeft niets geholpen. Bovendien is het verschijnsel gelijk bij zowel winter- als zomerbanden, hoge, normale of lage bandenspanning, etc. Het blijft een gevaarlijke en vermoeiende dweil! Zo jammer want ik ben verder dik tevreden over deze auto; luxe, stil, zuinig, ruim... Ik lees hier dus dat het blijkbaar wel oplosbaar is gebleken. Zijn alle modificaties uitgevoerd onder garantie? Ben heel benieuwd hoe de gerepareerde Kia's zich houden na verloop van tijd. Ik verneem graag van jullie reactie. Alvast mijn grote dank. Ik plaats dit berichtje ook in de betreffende discussie bij de Kia Carens.
×

Belangrijke informatie

Door deze site te gebruiken ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden.