Ga naar inhoud

Insurgo

Leden
 • Aantal items

  3
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Community reputatie

0 Neutraal

Over Insurgo

 • Titel
  Newbie

Algemeen

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Nijkerk
 1. Insurgo

  stuurproblemen nieuwe proceed

  Ha Juan, Dank voor je reactie! Hmmm, het is dus nooit echt opgelost bij jou? Wel jammer. Ik ben verder namelijk heel tevreden over mijn Carens, alleen dat sturen is een drama. Daar kun je ook nooit aan wennen, het is gewoon gevaarlijk. Ik ga met mijn dealer aan de slag om het toch opgelost te krijgen (hoop ik...). Ook ik ben gewend om mijn auto's lang te rijden en ben dat eigenlijk ook met deze van plan. We gaan het meemaken...
 2. Insurgo

  Carens IV, update software ivm spoorstabiliteit?

  Ha Kia-fans, ik ben nieuw op dit forum. Sinds enkele maanden in het bezit van een mooie Carens uit oktober 2013. In mijn best wel lange 'autorijderscarrière' al 3x eerder een Hyundai gereden (2x Lantra, 1x Trajet) en 1x eerder een Kia (Joice). Dat zijn steeds fijne auto's geweest die mij maar weinig in de steek gelaten hebben. Daarom wederom gekozen voor Kia. Maar.... deze stuurt als een natte dweil!!! Ik lees in dit forum o.a. in deze discussie maar ook specifiek over Ceed en Sportage dat dit geen onbekend probleem is. En dus ook bij diverse Carensen. Ik heb nu twee keer een lange heen- en terugreis gemaakt door o.a. Duitsland en dat is een zeer vermoeiende bezigheid door het continu corrigeren aan het stuurwiel. Waar ik toch vaak met één hand aan het stuur relaxed over die Autobahnen zoefde, is het nu een ware bezoeking om het apparaat in het spoor te houden. Bij een beetje zijwind wipt de auto geheel autonoom van links naar rechts en inhalen van een vrachtwagen is een extra uitdaging. Dit alles manifesteert zich vooral boven de 100km/h maar ook bij lagere snelheden bij bv baustellen is het gewoonweg gevaarlijk zoals de auto niet in het spoor te houden is. In de bochten stuurt hij strak, niets op aan te merken. Maar rechtdoor is een zwabbergang! Ik merk geen verschil tussen de modi Comfort, Normal en Sport. Mijn dealer heeft op mijn verzoek al wel een nieuwe stuursoftware-versie geladen maar ook dat heeft niets geholpen. Bovendien is het verschijnsel gelijk bij zowel winter- als zomerbanden, hoge, normale of lage bandenspanning, etc. Het blijft een gevaarlijke en vermoeiende dweil! Zo jammer want ik ben verder dik tevreden over deze auto; luxe, stil, zuinig, ruim... Ik lees hier dus dat het blijkbaar wel oplosbaar is gebleken. Zijn alle modificaties uitgevoerd onder garantie? Ben heel benieuwd hoe de gerepareerde Kia's zich houden na verloop van tijd. Ik verneem graag van jullie reactie. Alvast mijn grote dank. Ik plaats dit berichtje ook in de discussie bij de Proceed met hetzelfde euvel.
 3. Insurgo

  stuurproblemen nieuwe proceed

  Ha Kia-fans, ik ben nieuw op dit forum. Sinds enkele maanden in het bezit van een mooie Carens uit oktober 2013. In mijn best wel lange 'autorijderscarrière' al 3x eerder een Hyundai gereden (2x Lantra, 1x Trajet) en 1x eerder een Kia (Joice). Dat zijn steeds fijne auto's geweest die mij maar weinig in de steek gelaten hebben. Daarom wederom gekozen voor Kia. Maar.... deze stuurt als een natte dweil!!! Ik lees in dit forum o.a. in deze discussie maar ook specifiek over Carens en Sportage dat dit geen onbekend probleem is. Zo ook hier dus met de ProCeed. Ik heb nu twee keer een lange heen- en terugreis gemaakt door o.a. Duitsland en dat is een zeer vermoeiende bezigheid door het continu corrigeren aan het stuurwiel. Waar ik toch vaak met één hand aan het stuur relaxed over die Autobahnen zoefde, is het nu een ware bezoeking om het apparaat in het spoor te houden. Bij een beetje zijwind wipt de auto geheel autonoom van links naar rechts en inhalen van een vrachtwagen is een extra uitdaging. Dit alles manifesteert zich vooral boven de 100km/h maar ook bij lagere snelheden bij bv baustellen is het gewoonweg gevaarlijk zoals de auto niet in het spoor te houden is. In de bochten stuurt hij strak, niets op aan te merken. Maar rechtdoor is een zwabbergang! Ik merk geen verschil tussen de modi Comfort, Normal en Sport. Mijn dealer heeft op mijn verzoek al wel een nieuwe stuursoftware-versie geladen maar ook dat heeft niets geholpen. Bovendien is het verschijnsel gelijk bij zowel winter- als zomerbanden, hoge, normale of lage bandenspanning, etc. Het blijft een gevaarlijke en vermoeiende dweil! Zo jammer want ik ben verder dik tevreden over deze auto; luxe, stil, zuinig, ruim... Ik lees hier dus dat het blijkbaar wel oplosbaar is gebleken. Zijn alle modificaties uitgevoerd onder garantie? Ben heel benieuwd hoe de gerepareerde Kia's zich houden na verloop van tijd. Ik verneem graag van jullie reactie. Alvast mijn grote dank. Ik plaats dit berichtje ook in de betreffende discussie bij de Kia Carens.
×