Jump to content

Klaver

Leden
 • Content Count

  5
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About Klaver

 • Rank
  Newbie

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. De ervaring van marvinm onderstreept dat er nogal wat bugs in het systeem zitten. Om de voorgestelde route in elk geval met mobiel of kaart te controleren lijkt daarom zo gek nog niet, maar blijft wel zonde van de tijd en zou niet nodig moeten zijn. Bij mijn systeem komen overigens geen 3 verschillende opties naar voren, maar slechts één. Het enige wat ik kan doen om een andere optie te kiezen is: als de navigatie is gestart naar 'route' op het scherm gaan, vervolgens 'route-opties' kiezen en hier de instelling 'route snel' kiezen, wanneer de instelling op 'kort' was ingesteld, of omgekeerd.
 2. Kia Nederland heeft mij inmiddels de volledige handleiding gezonden voor dit apparaat. I.t.t. de inbreng van Autohaag Zeeuw blijkt deze dus wel degelijk te bestaan. De importeur gaf mij een uitvoerig antwoord in ging in op het verschil tussen 'snel' en 'kort', dat er in moet zitten. Ik heb daarop een paar proeven gedaan en ... inderdaad er komen bij 'kort' en 'snel' verschillende routes uit. Dat betekent dat het apparaat normaal kan functioneren. De incidenten waar ik eerder tegenaan liep - met de instelling 'snel' een korte route nemen langs smalle weggetjes, terwijl bij controle blijkt dat er een snelle route voorhanden is - reken ik dan maar tot de bugs die wel in ieder navigatiesysteem zitten zo ik ervaren heb. Ik denk dat ook Joey-Rio (zie hierboven) daar tegenaan gelopen is.
 3. N.B. - De software heeft de dealer er in februari 2018 er opnieuw opgezet. - Mijn keuzes voor de route staan op 'alles mag', dus niets wordt vermeden.
 4. Bedankt voor de reacties tot nu toe. De keuze voor 'eco' zit er bij mij niet op. De werkplaatschef gaf aan dat deze voorheen aanwezig was, maar nu niet meer. Zelf heb ik gezien bij naspeuringen op het internet dat mijn versie van de navigatie qua uiterlijk iets afwijkt van de versie die je overal tegenkomt. In 'mijn' versie ontbreken de toetsen met een half maantje en een telefoonhoorn naast de draaiknoppen (zie afbeelding). Of hebben Therwalt en pdakkerman exact dezelfde? In dat geval is het helemaal merkwaardig. Mijn exemplaar is geheel zwart zonder groen. Een uitgebreide handleiding heb ik overal gezocht, ook op 'mijnkia', maar hij zit er niet bij. De vraag heb ik ook voorgelegd aan Kia Nederland, maar nog geen antwoord vanuit die hoek.
 5. Sinds februari 2018 heb ik een nieuwe Cee'd. Hierin zit een nieuw navigatiesysteem dat nergens is gedocumenteerd. Er wordt slechts een verkorte handleiding bij geleverd in vele talen in een boekje. Zoeken op het internet naar meer informatie leverde niets op. Een meer uitgebreide handleiding bestaat ook niet, zo liet mijn dealer - Autohaag Zeeuw - mij weten. In de praktijk heb ik wel geleerd ermee om te gaan. In de praktijk blijkt het systeem uitsluitend met de kortste route in km te werken. Je kan kiezen voor 'snel' en 'kort'. Wat je ook kiest maakt echter niet uit. Het resultaat is altijd de korte afstand. Vooral tijdens de net afgelopen vakantie met caravan in Ierland gaf dit zeer veel ongemak. De navigatie brengt je over de smalste wegen, de slechtste wegen en dwars door natuurgebieden. Daarmee is de meerwaarde van een navigatiesysteem grotendeels verloren gegaan. Om op een normale manier van A naar B te rijden ben je nu wel verplicht eerst een kaart of een ander navigatiesysteem te raadplegen. Ik dacht met een storing te maken te hebben en wendde mij tot de dealer. De chef werkplaats van de Zoetermeerse vestiging hielp mij uit de droom. Hij herkende het probleem, alleen was dit geen storing, maar een resultaat van nieuw milieubeleid. Het nieuwe navigatiesysteem kan alleen maar de korte route geven. Benieuwd ben ik of inmiddels meer Kia-rijders tegen dit probleem aanlopen en of zij oplossingen hebben gevonden.
×
×
 • Create New...