Ga naar inhoud

Derrek

Leden
 • Aantal items

  1239
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  81

Derrek won de laatste dag op 21 februari

Derrek had de meeste 'vind ik leuk' inhoud!

Community reputatie

428 Excellent

2 Volgers

Over Derrek

 • Titel
  Senior Lid

Algemeen

 • Geslacht
  Man
 • Werk
  Pensionado
 • Auto
  Kia Rio 1.2 CVVT SuperPack Navi
  Kia Niro Executive Line Snow White, Mobis (!) Trekhaak

Recente bezoekers van dit profiel

3300 profielweergaven
 1. Derrek

  MB verbruik

  Echt goede indicatie heb ik niet, maar voor Spotify en de Kia Navigatie het is weinig. Zo weinig dat niemand er op let. Spotify is alleen het streamen van geluid. Ik gebruik dat al jaren vrij vaak en metk het meerverbruik niet eens. Voor de navigatie zal het nog minder zijn. Het is alleen wat verkeersinformatie en als je de laatste firmware hebt, ook informatie over benzine- en parkeerprijzen. Maar dat is in de digitale wereld een verwaarloosbare hoeveelheid. Ik heb toch even voor je gekeken; ik heb in de maand januari 1,62 Gbyte verbruikt in totaal. Daar zit dus niet alleen Spotify en navigatie in, maar alles. Dus ook dagelijks Youtube, mail, internetten en de hele bliksemse bende, etc. etc. Ik heb een abbo van 5 Gbyte van T-Mobile. Ik gebruik mijn mobieltje best veel. Ik kon ook 1 Gbyte nemen (was 1 euri per maand goedkoper) want met mijn abbo kan ik niet over de limiet heen. IAls ik de limiet ooit zou bereiken dan schakelt de internetsnelheid alleen terug. Het is dus in feite onbeperkt op lage snelheid. Maar nog altijd snel genoeg! Voor Spotify en navigatie merk je lagere snelheid totaal niet want de benodigde internetsnelheid voor zowel spotify als navigatie is ook zeer laag. Een verlaagde snelheid ga ik pas merken bij films kijken, spelletjes of Youtube. Ik heb een abbo bij T-Mobile, maar ik weet niet hoe andere providers met het overschrijden van de data omgaan. Dit systeem brengt je dus niet op extra kosten en Spotify en navigatie blijven altijd werken.
 2. Derrek

  KIA NIRO Dakdragers - welke

  Er zijn verschillende dakdragers te koop op Internet, maar ik heb een slechte ervaring met een set dakdragers met betrekking tot fluiten (wind). Daar wordt je echt gek van als je naar Zuid-Frankrijk rijdt. Denk dat het te maken heeft met de stroomlijn van de "bevestigingspoten". Daarom lijkt het me het beste om een set van een leverancier of dealer te (laten) monteren met de afspraak dat je ze kan teruggeven als je last hebt van fluiten. Het beste om dan direct te testen, eventueel met je dakkoffer. Heb je dan last van fluiten, geef dan de dragers terug en probeer andere. Ik ben er mee gestopt en heb de onderbak uit de kofferbak gehaald voor iets meer bagageruimte.... Ik weet niet of de "originele" (van de Kia dealer) dakdragers ook echt origineel Kia (of Hyunday) zijn. Dat is niet zeker gezien het debakel met de in eerste instantie door Kia Nederland geleverde wiebeltrekhaken (die van GDW bleken te zijn en niet de Mobis trekhaken van Kia/Hyunday).
 3. Derrek

  Trekhaak voor fietsendrager

  Bosal goed?? Voor de Niro zijn het wiebelhaken!
 4. Derrek

  Winterbanden voor de Niro

  Er zijn er ook die dan een Private Lease nemen...
 5. Derrek

  Kaartupdates voor de Niro

  Is deze kaart (EUR.11.41.46.704.101.2(D.E2) dezelfde als de officiële update door de dealer? Wil hem ook gaan testen in de Rio UB (van 2012).
 6. Derrek

  Kaartupdates voor de Niro

  Fluitje van een cent! Zojuist twee nieuwe SD-kaartjes gezet (€ 13,99 per stuk bij BCC), even snel geformatteerd, de kaart- en updatefiles gedownload, uitgepakt en op de kaartjes gezet. Het SD kaartje met de oude Nirokaart vervangen door de nieuwe en deze werkt dan meteen goed ook op de oude software. Dit kan iedereen zonder risico doen. Daarna de SD kaart met de nieuwe firmware erin en het systeem begint automatisch te upgraden. Motor voor alle zekerheid laten draaien zodat het systeem niet uit gaat. Na 10 minuten klaar en op OK gedrukt. SD kaartje met de firmware eruit en nieuwe SD kaart met nieuwe kaartdate erin. Systeem weer aan en de nieuwe kaart wordt automatisch herkend. De nieuwe firmware is een vooruitgang met als extra (heel leuk) pompstations in de buurt met de benzineprijzen en ook de parkeerplekken met de kosten. Lijkt me erg handig. Alle data als adresboek etc. blijft behouden. Dank voor de uitstekende informatie, de link en de uitleg!
 7. Derrek

  Kaartupdates voor de Niro

  Ben het helemaal met je eens. Het is bangmakerij omdat de werkelijke reden van Kia een puur commerciele is. Ze willen dat je bij de dealer langsgaat voor klantenbinding (bijv. voor onderhoud) en niet bij een vakgarage. Dat is niet erg en ook wel begrijpelijk, maar zeg dat dan ook!
 8. Derrek

  leasing

  Daar heb je wel gelijk in. Zo heeft ieder zijn mening en dat is maar goed ook. Maar als iemand je met cijfers om de oren slaat dan is het wel handig dat het klopt.
 9. Derrek

  Winterbanden voor de Niro

  Nee, de titel van dit lijntje is Winterbanden, maar we praten over lease
 10. Derrek

  leasing

  Begrijp ik dat nu goed? € 60,- brandstof per maand voor 20.000 km per jaar?? De brandstofprijs per liter is (neem de allergoedkoopste) € 1,50 per liter. € 60,- is dan goed voor 40 liter benzine. Daar rijd je 1666 kilometer mee. Oftewel 1 op 42.
 11. Derrek

  Winterbanden voor de Niro

  Met niet verstandig op lange termijn bedoel ik dat je, als je auto je eigen bezit is, langzaam maar zeker een waarde opbouwt die van jou blijft. Je spaart dan een gedeelte voor je eerste eigen ((als je jong bent veelal 2e hands) auto die vervolgens een waarde vertegenwoordigd. Die waarde gebruik je na een paar jaar als inruil voor een volgende (veelal betere) auto die vervolgens een weer hogere (inruil)waarde vertegenwoordigd. Je hoeft dan slechts een gedeelte bij te leggen op je volgende auto en minder te financieren. Huur je aan auto (lease is niets anders dan lange termijn huur) dan is er niets van jou bij (behalve het recht om hem te mogen gebruiken) en heb je op het einde van de huurtermijn NUL opgebouwd voor een volgende auto. Dan kun je weer helemaal opnieuw beginnen. Je hebt niets aan waarde (voor jezelf) opgebouwd Natuurlijk heeft auto op de pof ook voordelen zoals minder zorgen over onderhoud of het voordeel dat je nu toch een betere (duurdere) auto kan rijden dan je zelf zou kunnen kopen, maar ook nadelen zoals financiele zorgen omdat je doorgaans voor een langere termijn (4 of 5 jaar) aan een maandelijkse last vast zit, minder vrijheid zoals het niet kunnen wisselen naar een groter of kleiner model, ander model vanwege veranderde omstandigheden, etc. Er zijn leasemaatschappijen die daar wat flexibeler in zijn maar dan ook weer iets duurder. Het moet immers uit de lengte of uit de breedte komen. Dat Private leaseauto’s goedkoper zijn vanwege: - Schaalvoordeel. Eechter veel Kia-rijders op dit forum hebben ook 9 tot 10% korting bedongen op de cataloguswaarde; - goedkoper verzekeren door de leasemaatschappij omdat eigen schade niet verzekerd wordt maar direct ten laste komt van de leasemaatschappij. Echter dat wordt ook echt wel verrekend in de leaseprijs!); - goedkopere motorrijtuigenbelasting omdat de leasemaatschappijen in NH gevestigd zijn. Wat scheelt dat? De duurste provincie (Zuid Holland) is € 8,- per maand duurder. - goedkopere reparaties. (??) - hogere verkoopwaarde dan een particulier (???) zijn mijns inziens vooral Marketing bedenksels.
 12. Derrek

  leasing

  Ik vind dat een sloot geld. Het betekent dat je over die 5 jaar een bedrag van € 24.780,- betaalt aan leasing. En daar komt dan de benzine nog bij. Na afloop heb je geen auto meer om in te ruilen en kun je helemaal opnieuw bij nul beginnen.
 13. Derrek

  Winterbanden voor de Niro

  Sorry hoor, maar ik vind dropje niet respectloos. Het is een discussie op een forum en er wordt niet gescholden, geen vieze woorden gebruikt en niet gevloekt. Dus kan ieder zo zijn mening geven. Ik ben het overigens met de mening van dropje eens. Mijn mening is ook dat Private lease uit financieel oogpunt zeker niet slim is, en ook niet verstandig voor je portemonnee op langere termijn.
 14. Derrek

  Kaartupdates voor de Niro

  Dat "wat" is een paar jaar. De dealer bedoelt dat de kaart is uitgegeven door Kia in februari 2018. Echter de wegeninformatie in deze kaart van februari 2018 is van 2016.....
 15. Derrek

  leasing

  Private lease is niet anders een hip woord voor een huurauto met een lange termijn verplichting. Als je dat realiseert en er goed bij nagedacht hebt is het natuurlijk prima. Het is inderdaad een keuze.
×

Belangrijke informatie

Door deze site te gebruiken ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden.