Ga naar inhoud

hielke

Leden
  • Aantal Items

    17
  • Registratie Datum

  • Laatst Bezocht

Alles dat geplaatst werd door hielke

  1. Het antwoord van KIA zal waarschijnlijk zijn: Dit is een zaak tussen u en uw dealer. Wij nemen hier geen standpunt over in.
  2. hielke

    Thuiskomer

    Zo'n spuitbusje is leuk voor een klein gaatje. Maar als er een flinke scheur in zit begin je er niets mee en sta je daar mooi te kijken. Dit overkwam ons in de periode dat Kia Nederland in de problemen zat en die hele mobiliteitsservice zo goed als niet functioneerde. Na deze ervaring een reservewiel en krik gekocht. Mocht het nu nodig zijn dan is het wiel met de lekke band te wisselen. Tenzij dat er twee of meer zijn:twisted:.
  3. De afgelopen jaren wilde niemand een witte auto hebben en nu plotseling wel.
  4. hielke

    Krukas

    Op dit moment hebben we problemen met de krukas van onze Picanto. In het verleden is over de krukas nogal wat over te doen geweest in o.a. de media. Op deze site lees ik er echter weinig over. Ik vraag me af op alle problemen opgelost zijn. Zijn er mensen die hier mee te maken gehad hebben en hoe is het in hun geval opgelost:?:
  5. Ik ben er nog niet zo zeker van of het niets met het merk te maken heeft. We hebben inmiddels weer een ander probleem met dit geweldige autootje. Binnenkort zal ik jullie daar wel over informeren. Met Kia Nederland heb ik inmiddels ervaring en dat stemt mij niet tot grote vreugde. Ik ben er heus wel overtuigd dat er met elk merk wel iets is. Perfecte producten worden nu eenmaal maar sporadisch gemaakt anders valt er niets te verdienen.
  6. Fouten maken kan inderdaad iedereen overkomen. Maar fouten toegeven is een ander verhaal. Ik heb overwogen om ook naar deze dealer te gaan na onze ronduit frusterende ervaringen met een dealer in de directe omgeving. Ik heb zo langzamerhand het vertrouwen in het merk Kia en de wijze waarop je als klant behandeld wordt wel verloren. Er zullen ongetwijfeld goede Kia-dealers zijn maar Kia Nederland....uhm, ik wordt er niet vrolijk van.
  7. hielke

    Aanlopende remmen

    Niet het bedrijf waar jij werkt.
  8. hielke

    Aanlopende remmen

    Inderdaad het is deze dealer. Graag zou ik hele verhaal van karen willen horen.
  9. hielke

    Aanlopende remmen

    Ik heb zitten twijfelen om de naam van het betreffende bedrijf hier te noemen, maar nadat ik het antwoord nog eens had gelezen en kijkend naar de energie die het gekost heeft om zelf tot een goede oplossing te komen zal ik vertellen dat het om een Kia-dealer in Oosterhout gaat. Degene die hier goede ervaring heeft moet zeker terug gaan, degene die twijfelt kent nu mijn verhaal en zal zelf een oordeel moeten vellen.
  10. hielke

    Aanlopende remmen

    De auto rijdt nu uitstekend, de remmen zijn prima doseerbaar. De dealer heeft een stevige brief gekregen en zoals verwacht hebben we weinig zeggend briefje terug gekregen. De toonzetting van het antwoord vind ik behoorlijk arrogant. Over het vervangen van de bougiekabels wordt beweerd dat de klant (mijn vriendin dus) aangegeven zou hebben dat de motor bij stationair toerental onregelmatig zou lopen. Dit is een regelrechte leugen want er is aangegeven dat er vreemd geluid hoorbaar was bij hogere snelheden. Over de geconstateerde gebreken en de oplossingen wordt gemakshalve maar gezegd dat men hierover geen nadere mededelingen kan doen omdat men geen inzicht inzake de reparatie heeft. Wat door ons geschreven wordt is dus blijkbaar niet belangrijk, interessant of niet ter zake doend. In mijn brief heb ik ook aangegeven dat ik het ook niet netjes vond dat men zonder te vragen of achteraf te melden de kentekenplaathouder, met daarop de naam van de dealer die de auto geleverd heeft en inmiddels failliet is, heeft vervangen door een exemplaar met de naam van deze dealer. Men begrijpt blijkbaar niet dat dit eigenlijk een geval van verduistering is en wij daarnaast niet van plan zijn voor hen reclame te maken. Het enige positieve is dat men de gestuurde rekening van de remklauwen heeft gecrediteerd. Hierin heeft men de eerste verstandige keuze gemaakt in heel het verhaal. De opmerking dat men betreurt dat de zaak zo gelopen is geloof ik niet. Ik begrijp best dat er fouten gemaakt worden, maar in dit geval zou de rekening gewoon bij de klant gelegd worden. Iets beter nadenken door de monteur en niet zo maar klakkeloos iets vervangen had er voor kunnen zorgen dat de zaak anders gelopen had. Dit bedrijf is in ieder geval mijn vriendin als klant kwijt en ikzelf zal ook nooit een auto bij dit bedrijf kopen, laat staan dat wij dit bedrijf aan andere zullen aanbevelen. De Top Dealer Award zullen ze van mij betreft nooit krijgen. De zekerheid die ik bij dit bedrif heb is dat ik ze niet kan vertrouwen. Of het zin heeft Kia Nederland van dit alles op de hoogte te stellen durf ik te betwijfelen.
  11. hielke

    Aanlopende remmen

    De problemen zijn inmiddels goeddeels opgelost. De wagen is aangeboden bij een andere garage voor een second opinion. In eerste instantie hebben we uitgelegd wat er aan de hand was en wat de reden was voor een second opinion. Het is maar goed dat ze niet op stoelen zaten anders waren ze er waarschijnlijk vanaf gerold na het verhaal over de bougiekabels. De monteur heeft eerst een proefrit gemaakt met de auto samen met mijn vriendin. Hij had in no-time in de gaten dat het vreemde geluid wat zij hoorden van de achterkant van de auto vandaan kwam en waarschijnlijk van de wielen. Daarnaast hoorde hij ook nog een geluid van aanlopende remmen, eveneens aan de achterkant. Nu is het zo dat mijn vriendin maanden geleden een klapband gehad heeft (in een dergelijk geval heb je ook niets aan dat setje van een compressor en een spuitbus en moet je gewoon een reservewiel hebben) en is de band vervangen door een nieuw exemplaar. De wagen is vervolgens op de brug gezet en de wielen zijn er afgehaald om ze van plaats te wisselen. Inderdaad bleken ook achter de remmen aan te lopen. Na het weer monteren van de wielen is er weer proef gereden en het vreemde geluid was en bleef weg. De monteur vond het vreemd dat de auto zo abrupt remde wanneer het rempedaal maar aangeraakt werd. Voor mij was dat al van begin af aan de reden geweest waarom ik niet graag in de Picanto reed. Mijn vriendin was aan dat remgedrag gewend. Zijn vermoeden was dat de remmen voortdurend bekrachtigd bleven, mogelijk als gevolg van een verkeerd afgesteld rempedaal. Al snel bleek dat aan het rempedaal niets te verstellen was. De monteur gaf aan dat hij graag het euvel wilde vinden en daarom werd afgesproken dat de auto op een later moment nog een keer gebracht zou worden. Hij gaf al aan dat het zeer waarschijnlijk niet aan de remklauwen zou liggen. In de tussentijd belde de eerste garage met de mededeling dat de remklauwen binnen waren en er een afspraak gemaakt moest worden omdat dit belangrijke onderdelen voor de auto waren. Omdat ik wakker gebeld was omdat ik ziek op bed lag was ik niet al te helder maar heb ik de mevrouw in kwestie aangegeven dat de auto bij een andere garage aangeboden was voor een second opinion omdat we niet overtuigd waren van de noodzaak van het vervangen van de remklauwen en dat afhankelijk van de uitkomst de klauwen vervangen zouden worden. De enige reactie die eraf kon was
  12. hielke

    Aanlopende remmen

    Vandaag de remklauwen eraf gehaald om de zaak eens goed te bekijken. De remblokken uit de houders gehaald en zien er goed uit, niet versleten en geen vreemde beschadigingen of rare krassen. De remschijven zien er ook strak uit en voor zover te beoordelen door een "leek" geen vervorming. Met een houten blokje en een grote tang de plunjer of hoe dat ding ook heten mag in zijn behuizing gedrukt en terug laten komen. Blijft niet hangen. Geen lekkage van remvloeistof geconstateerd. Alles met een borstel schoongemaakt en wat gereinigd met remmenreiniger. De remblokken aan de achterkant ingevet met kogellagervet bij gebrek aan kopervet. Is bestand tot 120 graden celcius. Binnenkort wel vervangen door kopervet. Vervolgens proefritje gemaakt. Het eerste stuk werkte de remmen niet lekker maar dat kwam door de reiniger om de remschijf. Na wat keren voorzichtig rijden en remmen was dit over. Stuk snelweg en wat bochtenwerk op een parkeerterrein heb ik niet het gevoel dat er iets aanloopt. Remschijven voelde wel warm aan. Maar hoe heet dat die mogen worden weet ik niet. Mijn vriendin van wie de wagen is hoort nog steeds een geluid wanneer de wagen 120 rijdt. Het is een beetje een zwaar geluid wat opkomt en vrij kort daarna verdwijnt. Als het is wat ik hoor heeft het niets met de remmen te maken maar volgens mij meer iets met het resoneren van iets wat vervolgens uitdempt en weer onstaat. Nu rij ik zelf zelden met de picanto en is het voor mij lastig te beoordelen of het een afwijkend geluid is en waar het eventueel vandaan komt. Het is me wel opgevallen dat er best wel veel roest zit bij de onderdelen van de wielophanging en de bouten aan de onderzijde van de auto. Is dit een Kia-kwaaltje. Ik heb dat bij mijn eigen auto's nog nooit zo erg gezien.
  13. hielke

    Aanlopende remmen

    Ja dat overweeg ik serieus. Volgende stap in dit verhaal zal wel een neiuwe remcilinder worden heb ik zo'n idee. Op deze merkdealer heb ik niet zo meer. Dat nieuwe rijden valt wel mee. Je moet toch mee in het verkeer en zo af en toe duikt er wel eens een idioot op die van de 3e linkerstrook nog snel even de afrit wil nemen waardoor je wel eens flink in de ankers moet. Ontopic maar weer. Bougiekabels: duidelijk, is dus 3 letterwoord-verhaal van de garage. Remklauwen zouden ook gereinigd kunnen worden en ingevet met kopervet. Dank alvast voor jullie reacties
  14. hielke

    Aanlopende remmen

    Volgens de garage lopen beide voorremmen aan, ze zijn na een kort ritje gloeiend heet. Mij lijkt dat dan ook de remblokken behoorlijk zouden moeten slijten en dit ook zichtbaar moet zijn in de vorm van extra vervuiling. De reden waarom ik duidelijkheid wil hebben is dat ik de zaak niet vertrouw. Of de garage weet niet wat ze moeten doen of ze zijn uit om mij een hoop geld uit de zak te kloppen. Het is namelijk zo dat ik een paar weken geleden met dezelfde klachten ook al in de garage ben geweest. Een zoef/zoef geluid bij hoge snelheden en bij het naar links en naar rechts sturen op bijvoorbeeld een rotonde. Men heeft toen de rechter remklauw gangbaar gemaakt (gereinigd) en de bougiekabels vervangen:confused:. Daar zou volgens hen het probleem zitten. Een proefrit is er niet mee gemaakt. Niet dus. Nu is het argument van het vervangen van de bougiekabels dat de bougies door het aanlopen van de remmen harder moeten werken en de kabel slijt. Lijkt mij onzin. Nu ben ik niet goed onderlegd als het gaat om autotechniek maar ik heb begrepen dat in de remklauw de remblok(ken) zit(ten) en deze de remschijf die op de as/wiellager zit in hun greep nemen wanneer een rem bekrachtigd wordt. Is deze remklauw te verstellen of is dit een vast geheel. Ik heb het idee dat die klauwen schoon te maken zijn en opnieuw afgesteld kunnen worden. Het argument van vervangen zal wel zijn dat ze heet en daardoor vervormd zijn. Mogelijk begrijpen jullie uit bovenstaand verhaal waarom ik mijn bedenkingen heb. Een second opinion zou inderdaad kunnen. Maar graag had ik wat meer informatie gehad hoe die remmen precies werken. Wie?
  15. hielke

    Aanlopende remmen

    Ik heb al enige tijd last van een vreemd geluid bij hoge snelheid. Het lijkt een zoef/zoef geluid en bij het nemen van bochten op een rotonde alsof er iets aanloopt. Nu heeft de garage eindelijk geconstateerd wat het zou kunnen zijn. De voorremen lopen aan. Oplossing het vervangen van de remklauwen. Duur geintje. Maar wat ik me nu afvraag is zoiets wel normaal voor een auto van net 4 jaar oud, 12dkm per jaar, voornamelijk snelweg en een redelijk normaal rij en remgedrag. Auto is altijd bij dealer onderhouden.
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...