Ga naar inhoud

Rob_F

Leden
  • Aantal Items

    23
  • Registratie Datum

  • Laatst Bezocht

  • Dagen Gewonnen

    1

Alles dat geplaatst werd door Rob_F

  1. Rob_F

    Winterbanden

    Na anti-reclame, dan maar een keer positieve reclame: vorige week donderdag is mijn wintersetje binnengekomen. - Lichtmetalen velgen van Alutec Singa Silver (exact hetzelfde als de Kia Singa, maar helft goedkoper) 6,50x16 5x114.30 ET45, - 205 / 60 / R16 Goodyear Ultragrip 9 96H winterbanden (stil, zuinig en goed getest) - TPMS sensoren Dit alles, inclusief voor-montage en verzending : € 910,- De banden worden gemonteerd en gebalanceerd afgeleverd. De aflevering was op de afgesproken tijd, de banden waren prima apart verpakt in plastic en karton. Er zat zelfs een doosje bij met 20 gloednieuwe moeren. Prima setje, de banden rijden stil en geen afwijkingen met rijden. TPMS werkt prima, na een paar km verscheen de bandendruk.Ik ben dus super tevreden. Alles online besteld bij Velgenland.nl (hebben ook een filiaal in Vijfhuizen, wat een prettig gevoel geeft) en binnen 1 week geleverd. 1x gebeld voor info, en prima te woord gestaan. Ik kan deze set echt aanraden. Waar je het koopt, moet je zelf weten, maar dit is mijn ervaring
  2. Rob_F

    Niet direct starten

    Ook ik herken het probleem van de vertraging niet, sleutel erin, omdraaien, auto start en voert even een zelftest uit. Het is een DynamicLine uit 2018-10.
  3. Die zullen moeilijk ergens anders te vinden zijn. vrees ik. maar er is een alternatief: Bij de KIA dealer hebben ze de Singa, een mooie licht metalen velg. Deze lijkt verdacht veel op de Alutec Singa, en die is stukken goedkoper. Alleen er staat geen Kia, maar Alutec op het wieldekseltje. Deze is rond de € 87,- per velg (6.5x16 5x114.3 ET45). Die zal niet veel duurder zijn dan die originele velg en je hebt niet het gedoe van overzetten van de wieldeksels. Ik heb er gelijk winterbanden, Goodyear UG 9 96H met TPMS sensoren, onder laten zetten . Gemonteerd, gebalanceerd en geleverd voor € 910,- Waar te koop : zoek en gij zult vinden . Ook daar zullen weer discussies en meningen over ontstaan, dus ik noem geen namen.
  4. Ik heb mijn Niro DynamicLine inmiddels 3 weken en ik ben er ook enorm blij en tevreden mee. Maar ook mij viel gelijk het matige, ietwat doffe of holle geluid op. Zeker bij gesproken geluid, zoals het nieuws, is het erg slecht te horen. Bass wat hoger gezet, maar dat hielp niet echt. Toch heb ik enige verbetering gekregen door de positie te veranderen waar je het geluid het sterkst wilt horen. Dit kun je (uiteraard) doen bij de instellingen van het geluid. Ik heb het naar bijna helemaal naar voren in het midden ingesteld. Zeker niet helemaal goed nu, maar beter dan het was.
  5. Toevallig viel mij vandaag op dat mijn nieuwe Kia Niro DynamicLine ook een ietwat donkere achterruit heeft. Ik heb verder geen extra opties, dus lijkt mij ook een standaard iets. Echt prettig als er iemand achter mij rijdt met die felle leds of xenon verlichting. Misschien laat ik de achterzijruiten nog een 20% tint geven bij een professioneel bedrijf. Of ik dan de achterruit ook laat doen, weet ik nog niet. Kost over het algemeen rond de 250 euro totaal (5 ramen). Ik vind dat persoonlijk toch net iets mooier dan de privacy shades, en neem de dubbele prijs voor lief.
  6. Met het rempedaal precies zoals HenkM zegt. Bij het gaspedaal kun je 'm er direct op klikken. Ik heb de pedalen inderdaad besteld op die link van eBay. Voor op het linkerbeen plato ben ik 'm nog niet tegengekomen voor de Niro. Als iemand deze al wel heeft gevonden, dan hou ik mij ook aanbevolen.
  7. Zaterdag 03-11-2018 zijn de zilverkleurige metalen pedalen (rem+gas) binnengekomen....tjonge, wat gaat dat snel vanuit Korea. Het zijn gewoon originele Kia parts en dat voor $ 15,99 met gratis verzending. Bij de dealer in NL betaal je er € 99,- voor. Dit is de "klik" versie. Eenvoudig erop geklikt en zitten nu stevig vast. Alleen bij het rempedaal is het een vervanging van de rubberen die er al op zat. Staat toch allemaal net even mooier en de grip voelt ook prima. Nogmaals dank aan de tipgever!
  8. Rob_F

    Benzinetank bijna leeg

    Ik tank ook bij ongeveer 50 km nog te gaan, maar was benieuwd hoe dat "bijna leeg" bij de Niro is. Hiervoor had ik een Hyundai IX35. Als het lampje begon te branden, dan kon ik volgens de teller nog 70 km rijden. Maar na 20 km stonden er twee streepjes ipv 50km te gaan . Pas als het laatste blokje begon te knipperen, werd het spannend. Meestal kon ik dan nog wel 25 km rijden en dan was de tank zo goed als leeg. Gelukkig altijd op tijd getankt en nooit zonder gestaan . Ik heb ook de 16 inch Michelin banden. maar wat al eerder is opgemerkt, ben de Niro nog aan het "inrijden'". Alles is nog nieuw. Zal vast verbetering komen in het verbruik
  9. Rob_F

    Benzinetank bijna leeg

    Vandaag mijn eerste tankbeurt gedaan sinds de aflevering 1,5 week geleden. 680 km gereden en er stond nog 1 blokje en 78 km te gaan op de teller. Ik heb de auto volgetankt en er ging +/- 39 liter in. Een paar vraagjes voor de ervaringsdeskundigen onder ons : gaat het laatste blokje knipperen of weg als het echt cruciaal begint te worden? zou je bij een lege benzinetank nog (langzaam) elektrisch kunnen rijden? als er staat "0 km" te gaan, hoeveel km kan je dan nog ongeveer werkelijk rijden? heeft iemand nog wat weetjes, tips of feitjes over dit onderwerp? ps. ik vind mijn gemiddeld verbruik na mijn eerste tank wel een beetje tegenvallen, 18.1 km/L. Ik rijd ongeveer 60 km per dag, 40% snelweg, 60% bebouwde kom. Ik had gemikt op 20,5 km/L
  10. Aha, die heb ik al eens eerder gehaald bij de Action. die van mij is een soort kruis, dus 4 USB aansluitingen (foto 1). Maar het probleem is dat het kabeltje veel te kort is en in de console blijft zitten. Hierdoor steken er 2 of meer oplaadkabeltjes uit je console ipv 1 als de kabel wat langer zou zijn. Ik ga toch maar voor eBay of Aliexpress voor zo'n dual USB kabel (foto 2).
  11. Ok, dan loop ik ook even langs de Action, net zo makkelijk. Is het een USB hubje of een kabeltje die zich in tweeën splitst?
  12. Ok, bedankt voor je reactie. Ik bestel ze gewoon. Is het niks, dan kan ik er vast iemand anders blij mee maken.
  13. Nee, nog niet uitgeprobeerd, heb mijn nieuwe Kia Niro pas net en de dual kabel moet nog worden besteld. Beter iets dan niets en is het niks, dan gebruiken we de 12V aansluiting.
  14. Op 16 oktober met bovenstaande link de console tray besteld, en op 25 oktober binnengekregen. Hele snelle shipment uit Korea dus. De tray past perfect (model 2018) en lijkt zelfs origineel Kia gezien de Kia doos en het rubberen matje met Niro erop . De USB kabel (of een dual USB kabel voor die 2 achterin ) kan door het openingetje in de bodem. Voor spullen die ik weinig nodig heb, is er nog genoeg plek over onder de tray, de rest ligt in de tray. Bedankt voor de tip, ik ben er erg blij mee. Nu nog de overweging maken voor de pedalen. Het geld is het niet, origineel € 99,- , op eBay $ 15,99 (gratis verzending). Het staat wel mooi, ik vraag mij alleen af of het ook comfortabel rijden is. Iemand al ervaring met deze opzet pedalen?
  15. Ik krijg binnenkort mijn Kia Niro DynamicLine. Mijn huidige auto is een Hyundai IX35. Daar heb ik originele dakdragers voor. De IX35 heeft geïntegreerde dakrails met aan ieder punt waar de dakdrager wordt bevestigd, 2 gaatjes waar de dakdrager aan/in wordt bevestigd. Zitten deze 2 gaatjes (eigenlijk 8 dus) ook op de dakrails van de Niro? Ik kan mij herinneren toen ik in de showroom was, dat ik ze er niet op zag zitten. Ik heb de dakdragers inmiddels te koop staan op marktplaats, maar begin nu te twijfelen of ik ze ook voor de Niro kan gebruiken. Als ik namelijk de Farad zou bestellen voor de Niro, dan zijn dit precies dezelfde Farad's als die voor de IX35. Dat zou weer een aanschaf schelen, ik moet al nieuwe velgen + winterbanden kopen, omdat die (bijna nog nieuwe) van de IX35 er net niet onder kunnen
  16. Hallo Mr. T, Ik heb de set nog niet besteld. Ik ben intensief op zoek geweest in de online jungle van banden en velgen. Soms lopen de prijzen niet ver uiteen, dat is dus niet het probleem. maar het gaat om het totale plaatje. Het liefst koop ik het bij een gespecialiseerd bandenbedrijf in mijn omgeving. Maar die zijn tot nu toe echt veel duurder. Online kom je goede prijzen tegen, maar bij het blijken vaak grote dozenschuivers te zijn waar het in het slechtste geval fout gaat en dan ook goed fout qua service, levering en creditering (oa bij bandenconcurrent vorig jaar meegemaakt). Daarentegen, als het goed gaat, zeker een prijsvoordeel. Het loont zeker om veel reviews te lezen, en dan vooral naar de inhoud en dan zelf je conclusie trekken. Maar de set waar ik het eerder over had, kost € 900,- bij Velgenland in Vijfhuizen (omg. A'dam). Zij vragen een nette prijs en de set kan gemonteerd/gebalanceerd en al verzonden worden naar je huisadres. De 4 wielen wisselen doen ik al heel lang 2x per jaar zelf (uurtje werk). Maar hier kun je ook zelf heen gaan om het ter plekke te kopen en monteren. Ik weet nog niet waar ik voor kies, het is voor mij 85 km rijden. Ik wil nog wel even benadrukken dat ik verder geen commercieel belang heb met dit bedrijf. Voor mij was de prijs, de vaste locatie, levering incl. montage/balancering en de reviews doorslaggevend om hier volgende maand de set te kopen, mits ik nog bij een lokale bandenboer dezelfde gemonteerde/gebalanceerde set voor deze prijs kan krijgen. Groot voordeel is dat alles bij 1 bedrijf is geregeld, dus geen aparte banden+velgen leverancier en een andere montage partner.
  17. Zoals vermeld in mijn profiel, Gravity Blue. Daarom lijken mij de zilverkleurige velgen erg mooi. Maar ook de black front polished misstaan niet. Deze zijn wel 15 tot 20 euro per velg duurder.
  18. Velgen maken de auto wel, dus heb besloten een iets grotere uitgave te doen door licht metalen ipv stalen velgen te kopen. Van de velgen weet ik niet veel, behalve dat ze er prachtig uitzien en TÜV gekeurd zijn. De winterbanden komen goed uit de ANWB test qua zuinigheid, veiligheid en geluid. Het wordt waarschijnlijk onderstaande set. Velgen : Alutec Singa Zilver, maat 6,5x16 naaf 67,1 ET45 Winterbanden : Goodyear Ultragrip 9 205/60/R16 92H (of 96H) Dit setje kost € 740,- inclusief montage, balanceren en compleet thuisbezorgen. eventueel ook nog met TMPS sensoren voor € 160,- extra, dus € 900,- totaal. Volgens mij een mooie deal, alles in één, geen gedoe met verschillende bedrijven voor levering en montage. De prijs zal overal niet veel van elkaar verschillen.
  19. En nu ook nog eens 15% korting . Dank voor de tip, ik overweeg het ook.
  20. Mijn nieuwe Kia Niro DynamicLine wordt over een week of 2 afgeleverd. Onder de Niro zitten de 16 inch velgen met aerodynamische wieldeksels. Ik ben mij nu aan het oriënteren op winterbanden en wil een nieuwe set velgen+banden kopen. Ik twijfel nog erg aan stalen of aluminium velgen. Ik las in dit topic dat de ET waarde echt 45 moet zijn. Ik zie bij diverse velgenaanbieders uiteenlopende ET waarden tussen de 40 en 50 voor 16 inch velgen wanneer ik de Kia Niro selecteer. De gewenste ET waarde schijnt niet in het boekje te staan en de dealer was er ook vrij vaag over. Mij is het volgende nog niet helemaal duidelijk: - In hoeverre is die ET waarde van 45 echt belangrijk tov bijvoorbeeld een ET waarde van 40? - Als ik stalen 16 inch velgen koop, kunnen daar dan ook de standaard aerodynamische wieldeksels opgezet worden?
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...