Jump to content

Herr Flick

Leden
 • Content Count

  14
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutraal

About Herr Flick

 • Rank
  Newbie

Algemeen

 • Auto
  Kia Venga

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Meen op marktplaats zo'n setje gezien te hebben. Durf je niet te vertellen wat ze kosten. Raamsnor ....vreemde benaming want dan denk ik juist weer aan die windspoilertjes zodat je het raam een klein beetje open kan zetten zonder dat de wind erin komt.
 2. Kia dealer rade het af om het systeem te updaten opdat het systeem niet meer om kan gaan met die nieuwe update. Dit komt omdat er telkens nieuwe wegen bijkomen en POI's (points of interst). Het gevolg is dat de data zo groot is geworden dat het systeem zich verslikt. Dat wil zeggen je krijgt freeze frames in beeld en niets wilt het meer doen omdat het intern geheugen de informatie niet meer kan verwerken. Downgrade weet ik niet of dat kan. Ik gebruik dus nu mijn onboard systeem met verouderde software als ik vlak in de buurt ben van mijn bestemming en mocht het echt nodig zijn heb ik nog een garmin in het dashboardkastje liggen die gratis updates krijgt elk kwartaal.
 3. Er zijn een aantal mensen die serieus met u mee denken maar wat u doet is affakkelen omdat u de zelfde expertise verwacht als in een garage. Ik heb een tip voor u, ga naar de Kia garage en laat het daar maken. Veel succes verder!
 4. Je hoort het geluid uit het dashboard komen. Ik zou daar ook even kijken. Het kan zijn dat je de knop hoort die klappert maar misschien zit daar ook een relais ? Wat je kan doen is onder de motorkap kijken bij de accu daar zitten ook relais. Zou je even in instructieboekje moeten kijken welke relais wat doet.
 5. Midden van het dasboard? das vreemd ... Nu zit wel midden op het dashboard de knop om de portieren te openen of vergrendelen. Ik zou beginnen met de radio uit te bouwen . de luchtroosters zitten geklikt en kan met een dunne plastik spatel los gemaakt worden. Je kan als de radio eruit is wel beter zien of het geklapper van de schakelaar vandaan komt. Ik weet niet waar u ergens in het land woont anders hadden we samen kunnen kijken. 2 zien meer dan 1.
 6. Dit probleem komt vaker voor maar dan bij de achter portier. Vervang eerst de zekering maar want het komt nog al eens voor dat deze brak is. Blijft het probleem bestaan dan zou ik eens naar dat relais gaan kijken.
 7. Dit probleem komt ook wel eens voor bij het achterportier. Begin eens met vervangen van de zekering , het komt wel eens voor dat de zekering brak is en dan krijg je van dit soort rare storingen. Mocht het daarna toch terug komen dan zou ik dat relais onder de loep nemen.
 8. Herr Flick

  Accu wisselen.

  Accu zit op een vreemde manier vast. achter de boordcomputer 2 schroeven in losdraaien dop 13. Je komt er moeilijk bij.
 9. Past dat in zo'n klein wagentje...? Ondertussen ben ik wezen verder zoeken en heb een oplossing gevonden. In de zekeringkast was alles al voorbereid op stoelverwarming. Ik heb daar kunnen aftakken en alles werkt perfect. Soms denken we te moeilijk
 10. Wi kan mij helpen... Ik ben op zoek in de Venga voor een geschakelde plus. Ik heb een andere stoel gemonteerd die elektrisch te verstellen is en tevens stoelverwarming heeft. Nu zoek ik een geschakelde plus in de auto waar ik van kan aftakken. Weet iemand hier waar ik deze kan vinden ? Heb al gekeken voorin bij de sigarettenaansteker maar die draad is zo dun dat hem dat al niet ging worden.
 11. Ik kan zelf geen Porsche betalen en ik denk dat het net als een Jaguar een auto is voor de liefhebber. Een dealer die zo omgaat met zijn klanten zie je inderdaad nog maar zelden. Vandaag met de Kia gereden een lang stuk voor het eerst en het klopt wat je zegt de wegligging is fantastisch. alleen het banden geruis doet me wel denken aan mijn diensttijd in de merces benz.... Wat een kabaal. Ik merk wel dat de Venga meer een toer auto is. Zet de cruise control op 100 a 110 en ga rustig achterover zitten en speel eens wat met de radio... Dr zit me een prachtig geluid in. Zo maar eens het boekje doorlezen, misschien dat ik dingen vind die ik nog niet ontdekt heb
 12. Hallo Moto, Dat nadeel met de A-stijl had ik al begrepen uit verschillende reviews, de Meriva heeft die ook en daar is het zicht nog slechter. Fijn om te lezen dat u probleemloze kilometers heeft gereden, dat ga ik hopelijk ook doen. Over een uurtje mag ik hem ophalen
 13. Thanks , Ik heb alleen maar Opel gereden en werkelijk elk model wat er na 1990 uit kwam. Kan ze van binnen dromen en weet elk technisch mankement wel te noemen waar je op moet letten bij aanschaf. Ik ben dan ook expres uit mijn comfort-zone gestapt want ik had ook kunnen kiezen voor een Meriva. De BMW heb ik ooit eens mogen rijden en dat ligt echt als een blok op de weg. Porsche vaak gezien maar nog nooit in gezeten
 14. Hallo allemaal, Als nieuw lid zal ik me even voorstellen, ik ben Jeroen 47 jaar en na jaren lang Duits te hebben gereden ( ja ik weet het iedereen maakt fouten )eens gekozen om te wisselen van merk. Ik zocht een auto met hogere instap en had veel goede berichten gehoord over de Venga. Ruim in de spulletjes grootst vanbinnen en comfortabel op de weg., dat was mijn ervaring met de testrit die maakte. Het model wat ik heb is "seven" model wat me nog niet duidelijk is wat het betekend maar daar kom ik denk ik wel achter op het forum hier. Mochten jullie nog vragen hebben dan hoor ik het wel Groeten Jeroen
×
×
 • Create New...