Jump to content

Xavier

Leden
 • Content Count

  4
 • Joined

 • Last visited

 • Country

  Belgium

Community Reputation

1 Neutraal

About Xavier

 • Rank
  Newbie

Algemeen

 • Auto
  Kia Optima Sportwagen PHEV
 1. Even nog een kleine terugkoppeling : nu toch al een aantal maanden een nieuwe 'stuurdoos' in de wagen. En het openen van de ramen heeft zich nooit meer voorgedaan. In het verleden hadden we het gevoel dat dit gebeurde als de wagen verschillende dagen niet gebruikt werd. Door de corona-crisis is dit de voorbije maanden zeker veelvuldig gebeurd. Dus wat ons betreft is dit opgelost (en hopen dat het zo blijft)
 2. Even een update betreffende dit probleem. Auto is maandag terug binnen gebracht, ze hebben samen met iemand van Kia zelf de logs zitten doorspitten maar niets gevonden. Er is dan besloten om voor alle zekerheid een nieuwe "stuurdoos" te steken (= een nieuwe computer die verantwoordelijk is voor de sturing van de ramen). Dit gebeurd een van de volgende weken (staat in backorder).
 3. Wij hebben ondertussen een case-nummer van Kia Belgium gekregen. Kia Belgium verbind zich er toe om onze garage volledige ondersteuning te bieden om dit probleem op te lossen. Ik moet straks nog naar de verdeler bellen om een afspraak. Maar ik moet de auto binnenbrengen voor een grondige diagnose. Wij hebben de voorbije dagen nog eens geprobeerd om het probleem uit te lokken (maar zonder resultaat) - wij hadden het gevoel dat dit was nadat de wagen een periode niet gebruikt is. Maar hebben hem nu moedwillig 4 dagen niet gebruikt. maar de ramen bleven toe. Van zodra we meer weten, laat ik het zeker weten.
 4. Ik ben reeds 1.5jaar eigenaar van een Kia Optima sportwagen PHEV. Sinds een kleine 2 maanden (na laatste onderhoud ?) heb ik last van een serieus probleem. Ik heb sindsdien mijn wagen al 3 maal 's morgens terug gevonden met alle ramen open. Bij het weer van de laatste dagen betekende dit dus telkens natte zetels. De eerste maal dacht ik natuurlijk aan de sleutel in de broekzak. Maar omdat het nu al 3 maal is voorgevallen en daarvoor nooit (en mijn vorige wagens hadden allemaal een vergelijkbare functie), denk ik toch dat het iets softwarematig aan de wagen moet zijn. Wij hebben het gevoel dat dit gebeurd als de wagen enkele dagen blijft stilstaan op de oprit ( met de de stekker er in of niet, maakt niet zo veel uit). Bij de garage hebben ze er ook al naar gekeken (die zijn nu natuurlijk dicht voor de feestdagen), en die hadden een vermoeden dat het zou kunnen komen door een te lage spanning van de hulpbatterij (bijkomende 12V batterij in de koffer van de PHEV). Deze morgen heb ik echter de spanning van de batterij gemeten, net nadat ik mijn wagen terug aantrof met de ramen naar beneden. En deze was 12.11V wat me voldoende lijkt voor een batterij met nominale voltage van 12V. Dus vraagje aan jullie zijn er nog die dit probleem ondervinden of ondervonden hebben ? Enige oplossing zou natuurlijk ook mooi zijn. Kan die functie om de ramen te openen bij het langdurig drukken op de sleutel afgezet worden -> zo kunnen we deze oorzaak alvast uitsluiten.
×
×
 • Create New...