Ga naar inhoud

Woeper

Leden
  • Aantal Items

    191
  • Registratie Datum

  • Laatst Bezocht

Alles dat geplaatst werd door Woeper

  1. Zelf rijd ik Toyota met een start-stop systeem, deze werkt gewoon, dus ook bij het koude weer. Maar bij de dealer gaven ze volgende aan: * bij koude weersomstandigheden kan het systeem tijdelijk uitschakelen, als de motor ijskoud is, of de accu onvoldoende geladen is. * als de airco is ingeschakeld, zal het start-stop systeem korter werken, i.p.v. 15 af / uit, zal dit maar 5 min. zijn. * de accu is / heeft een defect (direct komen). * de auto heeft heel lang stilgestaan, maar een goede rit met de auto, moet dit zijn opgelost. Voor als nog hebben wij er gelukkig geen problemen mee. PS: bij Toyota gebruiken ze een Panasonic accu's.
  2. Woeper

    Prijs kleine beurt

    Het is natuurlijk altijd win win situatie voor beide partijen, maar ik heb liever een goede controle van mijn auto, dan een halve. Zelf kijk ik voor een onderhoudsbeurt de auto zelf ook "even" na, want op "blauwe" ogen kun je niet altijd vertrouwen. Gelukkig heb ik het zelf nog niet mee gemaakt dat er onnodige reparatie's waren uitgevoerd, maar ken wel die verhalen. Zelf bij een Hyundai dealer als verkoper gewerkt en de grote baas was er niet van gediend dat er onzin werd verkocht, want tevreden klanten zijn klanten die "vaak" weer terug komen, is het niet voor een andere auto danwel voor onderhoud. Helaas stopte de grote baas en nam een andere partij het over, maar zonder mij, want zelf had ik een tijdelijk contract en inmiddels een andere baan.
  3. Woeper

    Prijs kleine beurt

    Ook voor € 137,00.... sorry die is flauw, je heb gelijk, normaal zou de meeste dingen gewoon standaard / gratis / service moeten zijn, maar dit gebeurt helaas niet altijd. Bij mijn vorige Kia's (1 cee'd sw, 2x Venga's) mocht je er dus echt voor betalen, zeker voor de airco (+/- 40,-), bij Hyundai I20, mocht ik er ook voor bijbetalen (€ 30,-). Zo doende dat ik dit ook als extra neerzette. Wat eigenlijk ook standaard zou moeten zijn is lampen vervangen, eigen voorraad gratis, bij dealer aangeschaft dan betalen (alleen de lampen), en hier zijn ook dealers die voor eigen voorraad gerust even € 30,- t/m € 85,- reken. Bij de Verso-S 2 keer meegemaakt, beide keren gratis, service heet dat. Maar vrienden en kennissen van ons maken het nog steeds mee dat hier vorstelijk voor moeten betalen. PS: ik heb het hier dan ook over gewone lampen.
  4. Woeper

    Prijs kleine beurt

    Ten eerste wil ik een ding zeggen.... Remco ik vind dat de jou dealer wel erg is uitgeschoten met z'n onderhoud , zeker in vergelijking bij je vorige Kia Venga. Zoals sommige nog wel kunnen herinneren, rijd ik zelf geen Kia meer, maar een anderhalf maand geleden is onze Toyota Verso-S voor z'n eerste (kleine)beurt geweest, totale kosten € 136,- Voor die prijs hebben ze de auto helemaal doorgenomen en wat bij een kleine beurt hoort. Wat hebben ze o.a. extra meegenomen, inspectie remmen / banden, vloeistoffen gecontroleerd en evt. bijgevuld, "schanieren / ophanging" van portieren-motorkap-achterklep gecondoleerd en gesmeerd, filter en de werking van de airco gecontroleerd. En niet te vergeten een kaartje van de monteur en een pepermuntje, verder kreeg ik een lijst mee wat er allemaal gedaan en geïnspecteerd is / was.
  5. Op zich jammer, heb er zelf een korte tijd in mogen rijden en moet zeggen niet verkeerd, alleen mijn vrouw dacht daar anders over en dan bedoel ik over de uiterlijk en niet het rij gedrag.
  6. LEUKE BEKER ?!??!?!?! http://www.kiaclub.n.../page__p__60571
  7. Welkom op deze forum, even voorstellen is wel zo netjes en zo weet iedereen aan wie hij / zij een antwoord geeft. Betreffende remmen is / was een bekend probleem bij de Kia Venga. Zie ook algemene problemen Kia Venga.
  8. Probeer eens een lange proefrit te maken in en Hyundai IX20 en een Toyota Verso-S, en kijk dan of ze dan nog wagen ziek wordt, zo ja dan weet je in ieder geval dat het aan de vering / afstelling van de Kia Venga ligt, mijn kinderen ervaren de Toyota Verso-S achterin als comfortabeler en nee ik wil je geen nieuwe auto aanpraten, maar zo kun je wel het probleem opzoeken en zo naar een oplossing zoeken, succes.
  9. Denk eens aan de verzekering, als je bij een ongeval betrokken raak , al dan niet jou eigen schuld, dan kan je goed de klos zijn, ze zullen altijd gaan zoeken of het gebrek aan je auto het ongeval minder erg had kunnen zijn, zo ja dan kan je mogelijk zelf een deel zelf gaan betalen, al dan niet aan de tegen partij. En geloof me, zelf heb ik jaren geleden zelf bij een ongeval betrokken geweest, het was niet mijn schuld, maar de tegenpartij blijf graag graven tot ze wat tegen je hebben gevonden, om er maar een percentage af te mogen halen. Dus voorkomen is beter dan genezen. Gewoon naar een dealer gaan en vraag om dezelfde auto om mee op vakantie te kunnen, willen ze niet meewerken neem dan contact op met Kia Nederland. Raadpleeg voor alle zekerheid je verzekering als je met een bruikleen / vervangende auto mee op vakantie gaat, hoe en wat met je verzekering. Succes
  10. Ik kan je maar een goede raad geven: maak met beide auto's een zeer goede proefrit , kom je er nog niet uit, kijk dan wat ze voor je (huidige) auto terug willen geven. Wel kan ik je nog iets anders zeggen Hyundai is iets anders af-geveerd en natuurlijk een andere look heeft. Succes met je keuze
  11. Woeper

    Byebye Kia Venga

    Ja die hebben ze, maar waarom niet meer op dit forum blijven hangen, we hebben ten slotte gebruikers / rij-ervaring.....toch. Zo hebben wij 1 Kia cee'd SW gehad en 2 Kia's venga's, dus genoeg gebruikers / rij-ervaring.
  12. Bigwade, dat van een hufterige auto verkopers heb je helaas overal, zo kan ik je vertellen dat er een € 2400,- verschil zat tussen 2 Toyota's dealers en dat de een er niets van moest hebben en de ander had het beleid om geen ander merk te verkopen, bovendien kwam de onze verkoper van Kia zelf, dus hij kende Kia en hij sprak er positief over uit (leuke modellen / vooruitgang). Bovendien weten de meeste dealers van mij als de inruilprijs mij niet aanstaat, dat ik gewoon naar een ander toe gaat. Dus echt merken trouw ben ik niet, wel moet ik toegeven dat ik jaren achtereen Peugeot heb gereden (2002 - 2008). Verder is het mij niet de bedoeling Kia de grond in te boren, danwel af te kraken, want dat tijd dat ik zelf in de Kia Cee'd heb ik met gereden zijn positief verlopen, alleen mijn vrouw kon er helaas niet mee overweg, alleen al vanwege haar reuma klachten (in / uit stap) en nog een paar redenen.
  13. AFGESPROKEN, DEAL, Tenminste als jullie er ook aan houden, nee wij zijn dik tevreden (en mijn rug ook) over de Toyota Verso-S en het natuurlijk is het de bedoeling dat we alleen langs kommen voor de onderhoudsbeurt, oja en natuurlijk het nog in te bouwen navigatie systeem, deze was nog niet ingebouwd bij aflevering, dit gebeurd waarschijnlijk in juli, wij verwachten het in augustus, tot die tijd hebben wij van Toyota NL (via de dealer) een TOMTOM gekregen, zodat we toch kunnen navigeren.
  14. Ik / wij mogen het eigenlijk niet zeggen, welkom bij de Toyota familie, zelf rij ik / wij in een Toyota Verso-S en tot op heden (al is het wel heel kort / kleine 1100 KM mee gereden) bevalt de Verso-S ons prima, en wij hebben er op dit moment ook geen spijt van, al mis ik wel de cruise control, maar ja je kunt niet alles hebben. Verder wens ik je heel veel rijplezier met je jullie Toyota Auris Hybride. PS: toen wij gingen shoppen met de Kia Venga, vonden wij ook de geboden inruilprijs bij de meeste dealers tegen vallen (om te huilen) , tot we bij een Toyota dealer kwamen, die er een handelaar voor wist die gelijk de juiste prijs bood.
  15. Nee je bent niet gek, ten minste daar ga ik even niet van uit. Ze gaan er bij Kia NL er van uit dat als de betreffende onderdeel vervangen is, dat dan het probleem weg is, de toekomst moet dat nog uit wijzen. Wel aardig om te lezen (natuurlijk niet leuk is) is dat wij, toen we nog de Kia Venga 1.4 extra met comfort pack hadden, hadden we o.a. het zelfde probleem, dat van de uitval van de stuurbekrachtiging tijdens het rijden en volgens Kia NL en de onze vorige dealer was dat onmogelijk, hieruit blijkt weer dat ik / wij gelijk hebben. Ik / wij wensen jullie dan ook veel succes met jullie Kia Venga en hopen voor jullie dat het probleem is opgelost. PS: lees ook eens het gedeelte Venga problemen op deze forum
  16. Woeper

    Byebye Kia Venga

    Als nog gefeliciteerd met jullie Skoda's en we wensen jullie er heel veel rijplezier er mee....... maar dat zal wel lukken .....toch... Groetjes
  17. Woeper

    Byebye Kia Venga

    Zijn jullie Skoda Fabia's al afgeleverd ?................... of was het toch een andere merk / type auto ?
  18. Woeper

    Byebye Kia Venga

    Dank je, dat zal wel lukken
  19. Welke handelaar ? en welke Kia Venga ? en ja ik heb hem bij van Dorst gekocht, bij de onze (ex) Venga wilde van Dorst nog mogelijk zelf verkopen, maar de regel is daar alleen Toyota / Lexus en geen andere merken zoals Kia / Hyundai / Nissan enz enz. Oja onze (ex) Venga was / is overigens tip top in orde en daar bedoel ik mee dat je er geen miskoop aan had, maar ja die 1.6 motor dat was toch wel punt betreffende inruilprijs. Dit leg ik / wij je graag uit via een persoonlijk berichtje.
  20. Woeper

    Byebye Kia Venga

    @bierboer Dat is toch prima. Even voor de duidelijkheid, ik / wij deden de Kia Venga de deur, vanwege mijn rugklachten, kon namelijk geen lange afstanden afleggen met de Kia Venga zonder daar last van te onder vinden, een andere stoel was wel eventueel wel een optie maar die kosten gemiddeld vanaf +/- €850 t/m € 2000,- (en duurder) en dan zaten we nog met de latere inruil van de auto en een stoel die dan weer over is, nee dat zagen we niet zitten en bovendien was er een auto handelaar die via de Toyota dealer een goed bod deed (opkoop bod + korting) kwamen bijbetaling........jawel € 1825,00 inclusief metallic lak (exclusief verdere optie's). Sorry dat ik het dan zeg, dan is het voor mij /ons duidelijk een goed bod en een lang weekend rijden in een Toyota Verso-S, die ook nog eens goed beviel (ook lange afstanden), toen was voor ons de keus snel gemaakt ........inruilen.
  21. Woeper

    Byebye Kia Venga

    Wilde alleen aangeven dat onze Kia Venga van de week definitief van onze parkeerplaats af is en dat er nu een Toyota Verso-S er voor in de plaats staat (afgeleverd), niet meer en niet minder. En het gaat mij / ons er niet om Kia de grond in te boren of mensen aan het twijfelen brengen, wat laten we eerlijk zijn ieder merkt heeft plus en min punten en het is voor ieder om te beoordelen wat hij / zij belangrijk vind. Bovendien kan een ieder automerk zich maken en zich zelf breken. Om een voorbeeld te geven van andere automerken LADA die hele slechte kwaliteit leverde en van de NL markt verdween (en nu weer een poging doet) en Dacia die het op zich niet verkeerd doet op de NL markt en groeit (een leuke budget auto).
  22. En dat was precies ook 1 van onze reden om geen 3 pitter te kopen, oke we betalen nu wel wegenbelasting, maar dat liever dan straks in 2013 het dubbele te moeten betalen, de andere redenen waren duurdere aanschaf hybride en de reuma van mijn vrouw. Bovendien wil ik nou wel eens weten wat ze echt van plan zijn met de BPM en wegenbelasting vanaf 2013 , maar ja dat blijft even nog gissen, wel zullen de normen strenger worden.
  23. Zoals je misschien eerder heb gelezen hebben wij onze Kia Venga ingeruild voor een nieuwe Toyota Verso-S, alleen is de Kia Venga opgekocht door een autohandelaar en dit pakte voor ons zeer gunstig uit (opkoop prijs + korting) , anders hadden we nog even moeten door sparen . En zo zie je maar voor je het weet ruil je auto in. In ieder geval van onze kant gefeliciteerd met je Toyota Prius en we wensen je er veel rijplezier er mee
  24. Woeper

    Byebye Kia Venga

    Inmiddels onze Kia Venga ingeleverd en onze nieuwe Toyota Verso-s opgehaald. Maar ik / wij blijven nog wel op deze forum rondkijken en eventueel tips te geven, omtrent de Kia's.
  25. Goede keus en geen verkeerde auto en het is wat je zegt een totaal andere auto
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...