Jump to content

wimme

Leden
 • Content Count

  88
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

14 Goed

About wimme

 • Rank
  Junior Lid

Algemeen

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Oost-Vlaanderen, Belgie
 • Auto
  Kia sportage 2.0 CRDI AWD evoque jan 2011

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Aha daar zit ie, dank u wel corjan60 voor de info!
 2. Nu nieuwsgierig, weet iemand waar de buitentemperatuursensor zit?
 3. Het is heel simpel de diesel versies van de Kia sportage CRDI 136 pk of 184 pk hebben GEEN start/stop systeem, alleen de benzine versies hadden dit!
 4. Navraag gedaan bij de dealer en deze bevestigde mijn vermoeden dat de versie 5.6.7_SL(18) soms de oorzaak is dat units plots volledig crashen en dan vervangen moesten worden. Daarom heeft de KIA hoofdverdeler hun dealers geadviseerd om de 1.7.3_SL te installeren of te behouden daar deze betrouwbaarder is. U scharkster heeft versie 5.6.7_ELFL, dat zou wel eens een verbeterde en foutloze versie kunnen zijn, wanneer is deze op uw Hyundai geïnstalleerd? Tevens dank voor uw antwoord. Wimme
 5. Vandaag ook bij KIA dealer bij onderhoud de navigatie laten update. Dit nam bijna 2h30 in beslag, maar ook ik stel vast dat er de Firmware versie 1.7.3_SL heb, voorheen was dat 1.5.9_SL, andere software gegevens zijn identiek als op de foto van momobv. Daarom de vraag wat is de functie van de Firmeware en waarom is dit bij mij (ook naast momobv) een andere versie dan sommige mede Kia eigenaars en waar is deze te vinden. Tevens de vraag is het noodzakelijk om 5.6.7_SL(18) te hebben, of is deze versie de oorzaak dat sommige radio/navigatiesystemen crashen? Veel vragen, maar iemand zal wel een antwoord hebben zeker. Dank vanwege wimme, eigenaar van een Kia sportage 2011
 6. Zoek eens op internet: Recall sportage 2011, dan kan je zien dat het een mondiale recall was, ik geloof in 2013. Ik herinner dat ik een brief thuis kreeg opgestuurd van KIA Belgium, om de remschekelaar te laten vervangen en dat dit een half uurtje duurde per vervanging.
 7. Heb ik ook gehad in het verleden op SP3 model 2011 2.0CRDI, en toen kwam er een terugroepactie dat er defecten optraden aan de remschakelaar, deze is zonder kosten vervangen. Maar ik herinner me ook dat het derde remlicht ook niet altijd werkte, controleer dat even en indien af en toe niet branden dan weet je zeker dat het de remschakelaar is. Gek dat je geen oproep gekregen hebt. succes
 8. Geen probleem uw camera is niet verschoven, ziet er net uit zoals bij mij en het voordeel van dat je een stukje bumper ziet is dat je letterlijk tot tegen bvb een boom of paal aan kan rijden, tot op de centimeter dus. Veel plezier nog met uwe nieuwe sportage!
 9. wimme

  remblokken

  Het verdict, zoals beloofd het vervolg van mijn schurende remmen. Wel vooraan op de as waren de blokken na 42k wel degelijk versleten, rechts tot op het ijzer van de ophangplaat vandaar het geluid. Achteraan was er nog de helft van een nieuwe remblok beschikbaar, maar deze heb ik toch vervangen gezien ik de remblokken besteld had via internet en het gedoe van terugsturen wou vermijden inclusief de kosten, en als de blokken amper 34 euro kosten en 8 euro moet betalen voor terugsturen dan heb ik het liever geplaatst. Verder is het vrij eenvoudig de blokken te vervangen, ik heb er een 20 min voor nodig gehad per wiel en dat is goed te doen, immers heb je door de 18 inch banden en als SUV heel veel ruimte om eraan te werken. En een gelukje heb ik ook gehad, immers ontdekte ik in mijn achterband een nagel die wel geen lek veroorzaakte en dus ga ik deze laten herstellen, maar dat is iets wat ik nu niet zelf kan doen, jammer. Kortom prijs in garagist voor alle blokken te vervangen zou ong 320 Euro gekost hebben, mij heeft het dus 80 euro en een uurtje werk gekost. Goed verdiend he.
 10. wimme

  remblokken

  Blij met jullie antwoorden, betreft mogelijke oxydatie doet naar mijn mening niet voor, de remmen maken geluid ook na een 80 km rit. Wel verrast dat bij Timo0103 de blokken reeds 70k er op zitten. Er zijn vast nog forumleden die hier ook ervaring hebben over de hoeveelheid kilometers hun blokken mee zijn gegaan. Maar ik heb besloten ze toch zelf te vervangen, daarvoor heb ik remblokken via internet besteld en als dit binnen is dan ga ik zien of het werkelijk nodig is ze te vervangen. En indien ze niet versleten zijn, dan kan ik de remblokken nog terugzenden, dat is eenmaal het voordeel van online bestellen. Volgens de garage kost het immers 180 Euro om enkel de blokken van voorwielen te vervangen, voor 80 euro heb ik remblokken voor zowel voor als achter kunnen bestellen, kortom veel goedkoper! Ik hou jullie verder op de hoogte, en als jullie dat ook doen, dan...
 11. wimme

  remblokken

  Hallo, sinds een paar dagen hoor ik een schurend geluid bij het remmen. Nu denk ik zelf dat mischien de remblokken op zijn, maar ik weet niet hoe ik dan kan zien. Mijn kilometerstand met huidig remblokken is 42.000 km, is dit de normale km-stand waarop de remblokken op zijn, of is er iets anders aan de hand, wetend dat het nu niet bij elke rem ik dat schurend geluid hoor.
 12. wimme

  TPMS controleren

  Paar weken terug heb ik een signaal gekregen dat er in een band minder lucht zit. Op het infoschem in snelheidsmeter verscheen er een bovenaanzicht van een auto met vier wielen (logisch ja) maar het wiel dat te weinig lucht bevatte was dan gemarkeerd door een volle band. En inderdaad bij controle leek er 0.3 bar minder in te zitten dan de andere banden. Kortom ik was blij dat het werkt en dat het ook efficiënt werkte ook bij minimaal verlies. Na lucht bij gedaan te hebben, en na herstart auto waren de symbolen verdwenen. Wat ik me niet kan herinneren dat er ook het lampje van TPMS, band met uitroepteken erin in 't geel gezien te hebben.
 13. Vogeluitwerpsel die te lang heeft kunnen inwerken in de bumper in de zon? Laklaag? de bumper is van plastic, gewoon weer zwart maken met een 'black plastic restorer' en het is weg.
 14. Is geen defect, op mijn KIA sportage van 2011branden is er ook geen verlichting onder die bedieningsschakelaars. Hopelijk zal dat wel aanwezig zijn op de nieuwe versie van 2016.
×
×
 • Create New...