Jump to content

FidjeB

Leden
 • Posts

  7
 • Joined

 • Last visited

Algemeen

 • Auto
  Peugeot 5008 -> Kia Sorento PHEV besteld en infwachting

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

FidjeB's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

 • One Month Later
 • Week One Done
 • First Post

Recent Badges

1

Reputation

 1. ZOjuist bevestiging van de leasemaatschappij en dealer dat de levertijd van eind juli niet gehaald gaat worden. Hij is formeel uitgesteld tot eind september. Dealer (zeeuw&zeeuw) geeft aan dat ik rekening moet houden met november / einde jaar, maar ook daarbij geen 100% garantie. Het verhaal dat er vanaf juli/augustus een productiestop op de sorento zou zijn is voor hun onbekend. Voor de duidelijkheid. Het gaat om een Sorento PHEV Executive line Snow White. Besteld jan '22 bij een Nederlandse dealer. Ik zie ook wat Pace uitvoeringen, maar dat lijken mij auto's voor de Belgische markt. in NL kennen we geen Pace uitvoering. Wellicht verklaart dat ook een deel verschil in afgegeven levertijden. Dat de Belgische dealer sneller uitgaat van 12-15 maanden en de Nederlandse dealer klanten nog lekker maakt met 6-9 maanden. In ieder geval kan ik in de wachtstand.
 2. Zou het kunnen dat het probleem niet bij Kia NL ligt maar bij KIA Global? Dat Kia NL wel vraagt om updates maar ook niks vanuit Korea krijgt? Dat kan ik me ook voorstellen namelijk. Je hebt dan met een cultuur ding te maken dat ze daar niet snel nee zeggen op vragen. Maar ja zeggen en nee doen. Het zou mooi zijn als ze soort van ticket volg systeem creeëren. Dat je ziet waar je in de wachtrij zit qua order behandeling en daarna het productie en transport proces kan volgen. Moet toch kunnen qua ict. Ik snap het ook niet, heb eerder bij VW iets besteld. Daar was al sneller (wel pre corona) een productie week of update bekend. Aan de andere kant ken ik ook verhalen van VW dealers die bij een nieuw model 3 maanden levertijd roepen naar de klant (om een deal te closen) terwijl iedereen al weet dat het minimaal 8 maanden duurt. Heb op tweakers.net ook een topic gevonden over levertijden Kia Sorento. Daar was 1 gebruiker die aangaf in 23-12-21 te hebben besteld Sorento PHEV Exec. Hij heeft bericht gekregen dat de auto op de boot staat en half juli wordt geleverd. Hij wist niet of deze auto al in bestelling stond. Gezien de levertijd lijkt me dat haast wel. In ieder geval lijkt het soms flink willekeurig.
 3. Algemeen. Mijne is begin januari besteld. als ik naar de andere berichten kijk met rijders die aangeven wanneer ze hem kunnen ophalen en de periode van bestellen dan lijkt dat wel te kloppen. Liggen veel rond de 9 maanden.
 4. Kia Zeeuw en Zeeuw Delft geeft aan dat de levertijd op ca 9 maanden zit op dit moment. Heb ze vanmorgen gesproken.
 5. Goed nieuws! Wat hadden ze als originele levertijd gegeven?
 6. GM, heb mijn sorento in januari besteld. Eerste indicatie vanuit dealer is 6-8 maanden. Staat voor nu gepland begin juli. Verwacht nog wel uitloop. Het is mijn 1e KIA die ik nieuw bestel. Ik zie bij andere auto's tracking info over de schepen waar ze (wellicht) op zitten. Hoe kun je deze info achter halen?
 7. Volg deze graag. Verwacht in de zomer mijn Sorento en ben ook nog op zoek naar goede dakdragers.
×
×
 • Create New...