Ga naar inhoud

rash

Leden
  • Aantal Items

    74
  • Registratie Datum

  • Laatst Bezocht

  • Dagen Gewonnen

    1

Alles dat geplaatst werd door rash

  1. rash

    LED knipperlichten

    Bedankt voor alle info! Ik had al knipperlichten met zilvere coating erin geplaats, dus die gaan weer mooi terug. Het verbruik van energie maakt me niet zoveel uit, maar het aanpassen om de LEDs op de juiste manier werkerd te krijgen heb ik gewoonweg geen zin in ... dus dan maar de 'oude' zilveren lampjes weer terug. Reden dat ik voor LED wilde gaan is omdat ik de look ervan mooier vind dan gloeilampjes (manier van aan/uit gaan), en omdat de auto af-fabriek al is voorzien van LED verlichting voor en achter. Jammer dat KIA niet meteen gekozen had om ook de knippers van LED te maken. Achja, kan niet alles hebben!
  2. rash

    LED knipperlichten

    Heeft iemand zijn voor en achter knipperlichten vervangen voor LED? Zo ja, welke lampjes heb je hiervoor gebruikt? Ik heb namelijk twee verschillende LED lampjes geprobeerd van eBay (met en zonder canbus omzeiling), maar bij beide lampjes knipperen de knipperlichten veel te snel. Gr!
  3. Probeerde hem al te mailen, maar krijg een reject mailtje terug helaas. Dan maar wachten tot deze item ook op eBay komt.
  4. @ xtra40: al besteld? Ben benieuwd of je dat zomaar kan verwisselen? Staat ook geen prijs bij?
  5. rash

    navi-dvd 7 inch

    Ziet er strak uit, met de nieuwe A8 chip zie ik. Wel een stukje duurder. Zie hem nog niet op de Witson site staan.
  6. rash

    stoelverwarming

    @ xtra40: Een origineel setje van de dealer? Of via ebay? @ bigmac: Is niet duur, zo'n Waeco setje bij Conrad. Maar ik wil het liefst een origineel setje, ook omdat de bedieningknopjes dan (neem ik aan) op de originele plek in de auto gemonteerd worden.
  7. Een screenshot uit het instructieboekje van de nieuwe Picanto... staan alle type lampjes in. Goed om te weten als je een lampje wilt vervangen.
  8. rash

    stoelverwarming

    Ik zag in de accessoires lijst van Kia het volgende: Prijs € 1.170,00 Half leer € 1.575,00 Vol leer € 309,00 Stoelverwarming in combinatie met lederen bekleding Onderdeelnummer ZK116990500 ZK11699VOLEDER ZK600STVERWCPL Kan de stoelverwarming ook niet gewoon worden ingebouwd icm de stoffen bekleding? Weet iemand hier iets van toevallig? Gr!
  9. Wat voor type LED lampjes gaan erin bij de kenteken verlichting? En hoe duur zijn die?
  10. Ik heb de test niet helemaal doorgelezen, alleen even vlug erover heen gelezen. Maar dat hand wassen 95% minder krassen veroorzaakt dan een wasstraat, dat durf ik niet te zeggen. Uiteraard zijn er tal van mogelijkheden om je auto met de hand te wassen, maar ook verschillende soorten wasstraten (type borstels, programma's, was methodes, poets methodes, etc). Dus een echte goede vergelijkingstest zul je nooit vinden. Want ieder heeft z'n eigen voorkeur voor de manieren van handwassen, dan wel keuze in wasstraten. Maargoed.. Ik gebruik in de winter iig bijna altijd de wasstraat, vanwege de kou (wasstraat = snel een schone auto) en vanwege de pekel onder de auto. En zomers de auto gewoon lekker met de hand wassen / drogen. En uiteraard eens per jaar poetsen. Maar dat is ieder's eigen keus.
  11. Bedankt voor alle info! Als ik ze eenmaal binnen heb, ga ik ermee aan de slag. Ik zag dat je ook een facebook pagina hebt, waar waarschijnlijk alle foto's opstaan. Maar ik heb geen facebook, dus bedankt voor de foto's!
  12. @ JanV: Ik weet niet of ik je bericht nu verkeerd begrijp, maar iig: een auto alleen afspoelen met de tuinslang en vervolgens met een doek droogvegen lijkt me geen goed plan. Want na het afspoelen is je auto nog steeds niet schoon, wat betekent dat je vervolgens met het droogdoek al het overgebleven vuil over je lak gaat wrijven. Het beste is toch om je auto te wassen. Of, als je hem niet wilt wassen met shampoo, alleen afspoelen met tuinslang/hoge druk zonder te drogen met een doek.
  13. Kijk eens aan, perfect! Meteen ff bestellen... Hoe heb je overigens de kabels naar binnen gewerkt vanaf de sensoren naar het kastje toe? Zit er ergens een opening of moet je die zelf maken? Nu ook maar hopen dat ze er dadelijk in 1 lijn in de bumper zitten
  14. Heb jij de sensoren van te voren in kleur gespoten of werden ze zo geleverd? Dat ziet er wel strak uit. Kan dat bij alle soorten parkeersensoren? Die van mij zijn namelijk gewoon zwart.
  15. Ben benieuwd of ik ook een gratis leenauto zal krijgen (behalve de benzine dan, maar dat is logisch). Volgende maand krijgt m'n Picanto z'n eerste beurt. Want bij sommige merken krijg je bij de kleinere modellen van het merk meestal alleen een fiets of tegen betaling een leenauto. Zou wel goede service zijn, aangezien je een nieuwe auto bij ze gekocht hebt. Bij welke dealers kregen jullie gratis een leenauto voor de Picanto? Mijn dealer is Content Autogroep Eindhoven. Ik moet overigens ook nog een afspraak maken voor de vlekken in de bekleding. Ze hebben die al eens schoongemaakt, maar de vlekken zijn weer terug.
  16. Ik heb nog een setje parkeersensoren liggen. Deze wil ik binnenkort gaan inbouwen. Iemand ervaring met het demonteren van de achterbumper? Misschien stappen of tekening? Gr!
  17. Ben ik het helemaal mee eens. In de winter ga ik met m'n auto gewoon door de wasstraat (duurste programma met alle opties, kost me € 5,00 tijdens "happy hour"), dan wordt ook je bodem meteen schoongespoten. En in de zomer gewoon met de hand, lekker thuis of in een wasbox. En eens per jaar, in de zomer, behandel ik m'n auto met een poetsmachine. Je hebt overigens, naast de wasstraat en wasbox, nog een optie: stoomreiniging. Link: www.autostomerij.nl . Het kost wel wat, maar ze komen helemaal bij je thuis, dus terwijl jij je bezig houdt met andere dingen wordt je auto van binnen en buiten schoongemaakt. Ik heb dat toen ook laten doen. Resultaat was goed, mooi glimmend van buiten en schoon/fris van binnen! En wat de krassen betreft... ik zie het zo, van een meter afstand ziet een auto die uit een wasstraat komt er net zo goed uit (soms zelfs beter) dan een auto die met de hand gewassen is. Alleen kost de wasstraat je 10 minuten van je tijd en met de hand wassen je veel langer. Dus het is maar net wat je zelf wilt. Mensen met auto's in het duurste segment, meestal zaken lui, hebben weinig tijd. Dus die gaan met hun auto's gewoon door de wasstraat. Om nou te zeggen dat hun auto's er slecht uit zien met veel krassen, nou nee. (natuurlijk hebben de duurste auto's over het algemeen wel een betere lak) Kwam trouwens deze link tegen, een Bovag artikel over hand wassen vs wasstraat. Onderzoek uitgevoerd door Technische Universiteit van Munchen. Voor diegene die daar geinteresseerd in zijn: http://www.q-wash.nl...oads/wassen.pdf . Dus keuzes genoeg, het is maar wat je zelf wilt. Ach, we hebben allemaal 7 jaar garantie (waarvan 5 jaar lak dacht ik), dus als het helemaal mis gaat.. gewoon overspuiten die handel! Gr!
  18. rash

    navi-dvd 7 inch

    Jammer dat voice control er niet op zit, vind t toch wel een fijne functie (gebruik het wel regelmatig namelijk, dus ben t nu gewend). En je houdt je aandacht op de weg en niet op het scherm. Bij de Witson zal je (denk ik) dus eerst naar tel moeten gaan, dan naar contacten, dan de naam zoeken in de lijst en vervolgens proberen op de juiste te drukken? Of gaat t veel makkelijker dan dat? Ik heb namelijk ook ervaring met een Pioneer nav systeem (niet in de Picanto overigens). Maar die werkt op die manier. Bedankt voor de info iig! Ga er over nadenken! Wil wel graag navigatie in de Picanto...
  19. rash

    navi-dvd 7 inch

    Idd een leuke unit die van Witson. Ik zit er ook aan te denken om er 1 te nemen. Maar vraag me af of het wel verstandig is. Ik heb nu gewoon de Kia unit met de bluetooth tel / stuurbediening / ipod. Vraag me af of dat met de Witson net zo goed werkt allemaal? Stem gestuurd bellen bijv "bel Jantje Pietje"? En Ipod bediening? En hoe is de audio kwaliteit? Want neem aan dat de Witson bijv werkt met Engelse besturing? Reden waarom ik de Witson zou willen is de NAV. Gr.
  20. Vraagje voor alle (5-deurs) Picanto rijders met originele radio en achterspeakers: wanneer fader op 0/normaal staat, horen jullie dan voldoende geluid uit de achterspeakers? Bij mij had ik namelijk al vanaf het begin de klacht dat wanneer er personen achterin zitten, ze vrijwel niets horen uit de achterspeakers. Nu zijn inmiddels zowel de voor- als achterspeakers bij mij vervangen. Maar het probleem met de achterspeakers is er nog steeds. Pas wanneer de fader voor het grootste gedeelte naar de achterspeakers wordt ingesteld, is er achter geluid waarneembaar uit de achterspeakers (zonder dat er gebukt wordt, dus normale zit houding). Want nu vraag ik me af of ik hiervoor terug moet naar de dealer of dat alle Picanto's hier last van hebben. Gr!
  21. Goed om dit even gelezen te hebben. Ik heb namelijk op beide voorstoelen ook last van vlekken/kringen op de zij wangen van het zit gedeelte. Dacht eerst idd dat het kwam door regen ofzo. Maar blijkbaar is dit dus een bekend probleem bij KIA. Toch maar binnenkort even langs de dealer!
  22. rash

    banden en regen

    Ach joh, zo moeilijk is dat niet hoor 1) hard door de bochten (goed voor de buikspieren) 2) stevig het stuur vasthouden (goed voor de spieren in de armen/handen) 3) flink optrekken/remmen/veel schakelen (goed voor de benen/voeten) Ow ja, en niet te vergeten; 4) de welbekende middelvinger opsteken (strekoefeningen horen er natuurlijk ook bij) Daarnaast zijn er natuurlijk ook andere activiteiten te bedenken in de auto waarbij je de nodige calorieen verbrandt, maar daar is dit forum niet voor geschikt.
  23. rash

    banden en regen

    Tuurlijk wel joh, ook tijdens het autorijden kun je aan je conditie werken.
  24. rash

    banden en regen

    Ik heb met m'n Hankook's ook last van minder grip in de regen; auto begon laatst in een bocht een beetje te glijden. Maar ik rij wel vrij sportief moet ik zeggen. Maar ze zijn nu dus overstapt op Kumho's begrijp ik? Hebben die meer grip? Zou dat de reden zijn dat KIA is overgestapt?
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...