Jump to content
Sign in to follow this  
peter opirus amsterdam

kia opirus 2005 heerlijk!

Recommended Posts

Hallo mede Opirus fans!

Sinds ruim 2 jaar rijd ik Opirus en wat een geweldige auto! reeds 13 jaar geleden had ik er al een oogje op laten vallen echter de Mercedes die ik ooit nieuw had aangeschaft bleef maar `bollen`dus nu toch al weer een tijdje de Grey Opirus uit 2005. Nog nooit zo comfortabel en probleemloos rondgetuft. Ik kocht deze met 130.000km op de teller en dat is nu inmiddels 250.000. Het grappige is dat in 2004 velen bemerkingen hadden op het uiterlijk en nu in2018 men het een prachtige auto vindt en ik vaak verrasend commentaar krijg! De Kia ontwerpers toen waren klaarblijkelijk hun tijd ver vooruit!  Stiekem ben ik al wel aan het kijken naar de Opirus Premium die vanaf 2010 dacht ik alleen in Zuid Korea wordt geleverd. Misschien ooit hier heen halen? Boys will be boys, ha ha! Standplaats van mijn Opirus is Amsterdam Zuid. En die van u?

een Opirusgroet van,

 

Peter.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sinds kort rij ook ik een Kia Opirus. Het is er eentje op LPG uit bouwjaar 2004. Ik heb een vraag over het navigatiesysteem van Pioneer dat origineel is ingebouwd. Wie kan me verder helpen?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 • Similar Content

  • By Henk Segerink
   Sinds kort rijd ik in een Kia Opirus, een buiten beentje in de Kia-historie, maar een prima auto. Ik heb een vraag over de destijds door de importeur ingebouwd navigatiesysteem. Is het mogelijk m.b.v. een nog verkrijgbaar infoscherm de oorspronkelijke functionaliteit terug te krijgen. M.a.w. zijn de oorspronkelijke connectoren nog aanwezig?
   Ik heb deze vraag al neergelegd bij Kia Nederland, maar zij kunnen niets terug vinden over deze upgrade vanaf de importeur.
   Het systeem dat in de Opirus zit is een Pioneer 9DVD met separaat scherm. DE navigatie dateerd uit 2007 en is niet meer up te daten. Is gezien het gebruik van de smartphone natuurlijk ook niet nodig. Vandaar dat ik het systeem terug wil brengen naar het oorspronkelijke infodisplay.
  • By Ron64
   Hallo allemaal,
   Afgelopen maanden regelmatig een half uurtje op "Gaspedaal.nl" gekeken naar auto's in het algemeen. Ik kies al jaren kleine oude autootjes, in goede staat, uit omdat ik deze alleen voor woon- werkverkeer gebruik. Maar bij toeval liep ik op Gaspedaal.nl tegen een Kia Opirus aan??? Nog nooit van gehoord tot dat moment!
   Maar na het lezen van alle gegevens raakte ik toch geïntereseerd! Het was een Opirus uit 2005 met 167000 op de klok en van eerste eigenaar. Onderhouden door de Kia dealer en op tijd z'n onderhoud gehad. Een paar weken bleef het alleen bij kijken, maar toen begon de prijs te zakken. Toen maar even een rapport via autoverleden opgevraagd en daar stond ook niets negatief in. Toen dacht ik:"Waarom niet is dichterbij kijken". Want ook deze auto is mooi voor woon-werkverkeer. Maar de kosten per maand liggen toch iets hoger dan een klein Yarisje uit 2001:(.
   Zogezegd zo gedaan, mijn privé monteur(schoonzoon) meegenomen en als hij nee zou zeggen dan is het verhaal over.
   Maar het bleek een prachtig tweedehands exemplaar te zijn die technisch en optisch er van binnen en van buiten prachtig uitzag!! Toen ook maar even een proefrit gemaakt en hij schakelde zo mooi en reed zo soepel dat ik wel intresse had gekregen! Maar ja, Schoonzoon moest het verlossende woord geven om de onderhandelingen te starten. Na een technisch onderzoek vond hij zeer weinig tot geen problemen. Alleen een storing in de electrische bediening van de stoelen. Maar dat zou hij op kunnen lossen.
   Om dit lange verhaal korter te maken! Ik ben nu de trotse bezitter van een echte "Limousine". Want zo moet je er ook mee rijden! En iedereen die hem lelijk vindt? Maakt mij niet uit!! Ik rijd als een vorst op-en neer naar mijn werk:):). Ben er erg blij mee!
    


    

  • By Jheroen
   Geachte dames, heren,
    
   Als freelance medewerker van het tijdschrift AutoWeek ben ik voor de rubriek Onbekend, maar bemind op zoek naar eigenaren van een Kia Opirus. Opirus + eigenaar zetten wij middels een reportage van twee pagina's in het zonnetje. Om u een voorbeeld te geven: In AutoWeek 4 schitterde een Mercury Grand Marquis, in AW 5 een Suzuki Cappuccino en in AW 7 (die komende woensdag verschijnt) staat een TVR S1. Zoals gezegd, ben ik nog op zoek naar een Opirus. Op de website van AutoWeek staan weliswaar diverse reviews over Opirussen, maar na aanschrijving van alle eigenaren bleek dat zij allen inmiddels afscheid hebben genomen van hun bijzondere vierwieler. Tja ... Vandaar dat ik het op deze manier probeer. Wellicht dat u mij kunt helpen met mijn zoektocht naar een Opirus. Voor meer informatie: hhproductions.almelo@gmail.com. Let wel: Er zijn - uiteraard - geen kosten voor u aan verbonden en mijn werkgebied is geheel Nederland (en eventueel daarbuiten). Ik hoop spoedig van u te mogen vernemen.
    
   Met vriendelijke groet,
    
    
   Henrie Hemmink
   freelance medewerker AutoWeek
    
   Update: Dit is inmiddels opgelost; topic gesloten.
×
×
 • Create New...