Jump to content
chris1972

Niet meer starten na accu los gehad te hebben

Recommended Posts

Vandaag de radiator vervangen in een Shuma uit 1999.

Hiervoor de accu losgekoppeld, daarna de radiator vervangen.

Nadat de accu was terug gezet gaan alle lampjes op het dashboard aan, maar starten doet ie niet.

de startmotor lijkt geblokkeerd.

Uitgeprobeerd:

*Accu los en weer vast

*Accu gemeten, die geeft normale spanning

*Accuklemmen tegen elkaar 10 minuten om alles te ontladen

*Jumpstart geprobeerd

*Andere sleutel geprobeerd

*Accupolen en klemmen opgeschuurd

Het lijkt erop dat er een startblokkering aanstaat of dat de ecu in de war is.

Het is een automaat, dus slepen naar een garage lukt niet.

Er zit (nog) geen odbII stekker op, dus uitlezen kan ik niet zelf. 

Iemand nog tips?

Alvast bedankt,

Mvg,

Chris

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Je zegt "start niet", maar doet de startmotor echt niks, of hoor je wel wat klikken?

Share this post


Link to post
Share on other sites

automaat ?

staat deze neutraal of in p ? 

mischien schakelaar defect of zekering stuk ?? vande automaat 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Helaas, ook in P of N met rem ingedrukt doet ie niks meer. Ik heb een reparatie handleiding gekocht (digitaal) maar kom er nog niet veel verder mee. 

Snap er weinig van, heb slechts de radiator vervangen, netjes alle stekkertjes en slangen terug. Daarvoor de accu afgekoppeld en nu niets. Lijkt mij dat die accu loskoppel actie de boosdoener is. Ik las in de manual dat er een OBDII stekker in moet zitten, die zal ik morgen eens proberen uit te lezen, misschien geeft die een foutcode waar ik iets mee kan. Alvast bedankt voor het meedenken.

Share this post


Link to post
Share on other sites

OBD2-stekkers moeten verplicht binnen 1m van de bestuurdersstoel zitten.
Vaak bij de zekeringen of bijv. boven de pedalen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Helaas, ook in P of N met rem ingedrukt doet ie niks meer. Ik heb een reparatie handleiding gekocht (digitaal) maar kom er nog niet veel verder mee. 

Snap er weinig van, heb slechts de radiator vervangen, netjes alle stekkertjes en slangen terug. Daarvoor de accu afgekoppeld en nu niets. Lijkt mij dat die accu loskoppel actie de boosdoener is. Ik las in de manual dat er een OBDII stekker in moet zitten, die zal ik morgen eens proberen uit te lezen, misschien geeft die een foutcode waar ik iets mee kan. Alvast bedankt voor het meedenken.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Met een nieuwe accu is het gelukt. Las ergens dat de ecu in de war kan raken en pas reset met een volledig opgeladen accu. 

De oude accu werkte gewoon totdat deze werd losgekoppeld. Daarna wel spanning boven de 12V maar complete weigering om ook maar op te starten, zelfs met behulp van starterkabels. 

Blijkbaar moet de ECU vanaf 0 dmv een verse accu gerest worden. 

Blijf het vaag vinden, maar het is gelukt, dus deze vraag kan weer gesloten worden.

Bedankt allemaal.

 

Mvg,


Chris

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...