Murcielaygo

Leden
 • Aantal bijdragen

  1831
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  17

Waardering in de gemeenschap

403 Excellent

Over Murcielaygo

 • Rang
  Senior Lid
 • Verjaardag 13-07-76

Algemeen

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Alphen NB (bij Tilburg)
 • Hobby's
  Teveel om hier te schrijven
 • Werk
  Repromedewerker
 • Auto ('s)
  Kia Picanto 2012

Recente profielbezoeken

2159 profielweergaven
 1. AUX picanto 2008

  Dan misschien alleen de radio aanwezig, maar de aansluiting niet? Ik zou de radio even uitbouwen en achterop kijken. Als daar een lege ingang zit kun je online de aansluiting tweedehands kopen en inbouwen...
 2. AppleCar Play

  De omweg betreft het installeren van Android Auto binnen de Benelux; dat is eigenlijk afgeschermd. CarPlay zit ingebouwd in iOS. De apps moeten een speciale extensie ingebouwd hebben, net als voor een Apple Watch. En die apps moet Apple goedkeuren, wat ze alleen bij heel specifieke app-categorieën doen, die liefst ook niet concurreren met hun eigen apps...
 3. AUX picanto 2008

  "Onderin" bij de aansteker/12V-plug, voor de bekerhouders, onder een klepje?
 4. AppleCar Play

  Android Auto kun je niet installeren op een iPhone...
 5. bediening ventilator Kia Picanto2

  Ik heb climate control, dus andere bediening, maar is er aan het eind van de slag van de "ring" geen klik te voelen die de knop vergrendelt? Als deze knop mechanisch is kan het zomaar zijn dat de langsstromende lucht op de klep dit verloop veroorzaakt.
 6. navigatie

  Los van dat ik betwijfel of je via USB dataverbinding kunt doorgeven op je navi is het in mijn ervaring met mijn computer NIET zo dat bij koppelen met USB de Hotspot meteen actief gaat.
 7. Nieuw lid met nog een paar vraagjes/verduidelijkingen gezocht

  Ik kan alleen wat zeggen over CarPlay; Apple laat alleen heel specifieke app-categorieën toe voor Carplay. Alternatieve navigatie (dus andere dan Apple Maps/Kaarten) werken NIET met CarPlay!
 8. navigatie

  Bij TomTom komt deze data binnen via de GPRS-verbinding van een ingebouwde SIM. Oudere TomToms hadden/hebben TMC (Traffic Message Channel), dat werkt met een extra antenne. Maar bij jouw navi ben je dus aangewezen op de Hotspot van je telefoon, of je zou bijv. een Hotspot met eigen SIM in je auto kunnen plaatsen, dat hebben meer mensen op dit forum gedaan. Hotspot op je telefoon automatisch inschakelen kan alleen met Android, iPhone laat dat niet toe.
 9. DRL Dag Rij Verlichting

  Grootlicht is idd ook negatief geschakeld. De lichtschakelaar is erg "creatief" aangesloten, want ook de aansturing van de knippers is negatief, maar ze worden positief geschakeld...
 10. vreemd knopje aan bestuurderskant op het dahsbord

  Als het alarm het niet doet (hand door geopend raam al geprobeerd?) en de auto doet het verder wel zou ik het lekker zo laten...
 11. DRL Dag Rij Verlichting

  Ik heb een Aygo gehad en letterlijk aan bijna 100 "Citybugs" modificaties gedaan. De stadslichten hebben een vaste massa en schakelen positief. Daarmee ook achterlicht en de verlichting van dashboard, kachel en dergelijke. De koplampen hebben een vaste voeding, ieder via een eigen zekering. De massa van deze lampen is geschakeld, trust me... Alleen in sommige markten waar "dimmed dipped beams" verplicht zijn/waren was dit anders; ik heb thuis de schema's rechtstreeks van Toyota... Deze vreemde manier van schakelen geeft ook erg vreemde verschijnselen wanneer een koplampzekering klapt. Hoe het bij de huidige generaties zit weet ik niet. Maar goed, dat is geen Kia...
 12. vreemd knopje aan bestuurderskant op het dahsbord

  De zwarte teksten "in" het glas zijn van het fabriekssysteem. De oranje stickers van het naderhand geplaatste systeem waar het knopje en de ultrasoon sensoren (doe jij cameraatjes noemde) deel van uitmaken. En zoals bullet al aangaf; je hebt een codekaart van het alarm nodig om in geval van problemen het alarm alsnog uit te kunnen schakelen.
 13. DRL Dag Rij Verlichting

  Aansluiten op dimlicht is bij sommige auto's helemaal een probleem, omdat die dimlicht uitschakelen bij gebruik van grootlicht. Ook dat zul je niet echt zien, maar IMHO hoort het gewoon niet zo. Zou je een Aygo/C1/107 hebben dan KAN dimlicht niet eens; die zijn negatief geschakeld... Mbt de benaming; mij is geleerd dat parkeerlicht aan slechts 1 zijde brandt, meestal door bij contact uit de richtingaanwijzerhendel omhoog of omlaag te zetten. Er zijn alleen steeds minder merken die dit hebben, de meeste VAG-auto's wel, maar je ziet het niet vaak.
 14. vreemd knopje aan bestuurderskant op het dahsbord

  Die oranje stickers "horen" bij een alarm met startblokkering, zoals bijv. de beschreven Clifford of de door mij aangehaalde Cobra.
 15. Gele rondjes op navigatiesysteem?

  Volgens je andere topic heb je een Niro, volgens mij was daar al eens een topic over. Dat dat de route-vastlegging is of zoiets.