Murcielaygo

Leden
 • Aantal bijdragen

  1648
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  15

Murcielaygo last won the day on 16 augustus 2016

Murcielaygo had the most liked content!

Waardering in de gemeenschap

362 Excellent

Over Murcielaygo

 • Rang
  Senior Lid
 • Verjaardag 13-07-76

Algemeen

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Alphen NB (bij Tilburg)
 • Hobby's
  Teveel om hier te schrijven
 • Werk
  Repromedewerker
 • Auto ('s)
  Kia Picanto 2012

Recente profielbezoeken

1136 profielweergaven
 1. Ik zou het dan niet gecrediteerd willen, maar alsnog gedaan!
 2. Was het idd niet, maar hij was goed en ook jaren nadien (foutmelding vd CC) was zijn service nog steeds perfect.
 3. Ik herken het wel, mijn Picanto heeft dat ook. Maar ik wijt het bij mezelf aan mijn poets-gewoonten; ik ben niet zo'n poetser, zeker binnen niet. Daarom zie je na 5 jaar nog steeds de outlines van de raamsticker linksachter zien als de ruiten beslaan [emoji16]
 4. Interieur- en luchtfilter kun je met stift op het filter zelf wat schrijven. Het oliefilter kun je merken met een kraspen of bijv. een centerpunt.
 5. Ik was toen nog redelijk actief op een ander forum en daar waten meerdere mensen enthousiast over Inbouwstation Hissink in Ruurlo. Ik onderschrijf dat enthousiasme ook [emoji6]
 6. Bij mij zijn de draden van de sub gesoldeerd aan de draden achter de stekker. Er is dus geen extra stekker ofzo geplaatst. "Gewoon" de kabelboom geopend, draden gestript, nieuwe draden bij gesoldeerd, isoleren en alles netjes weer als kabelboom "inpakken" met textiel-tape speciaal hiervoor.
 7. Ik heb in mijn Picanto TA de Pioneer TS-WX11A die ik ook in mijn Aygo had. In de Aygo was deze aangesloten op een HU van Kenwood met sub-uitgang, dat werkte prima. Nu in de Picanto is de sub aangesloten via High Level input op de achterspeakers. Bij gebrek aan een remote-uitgang is deze op het contact aangesloten. Ik ben zeer tevreden over het geheel. In de Aygo was alles net wat lekkerder af te regelen door de Kenwood radio, maar nu met de Picanto is het inmiddels zo dat ik niet meer HOEF bij te regelen. De afstandsbediening ligt dan ook met klittenband op het tapijt bij de stoel/deur. Montage heb ik laten doen, omdat ik de auto net 4 dagen had en mijn CC-inbouwer dat voor een vriendenprijs ook meteen kon doen. Nu zou ik het zelf doen, zoals ik het bij mijn (en een paar andere) Aygo ook deed. Kabelboom over de linker dorpel, sub met haakjesklittenband vastgezet op de vloerbedekking tegen het stoelframe. €400,- is echt veel te veel, de sub koop je idd voor ongeveer €150,- inbouwen is 1 à 1,5u als je enige ervaring hebt.
 8. Dat is een kabelset die de spanning op de originele stekkers van de lampen alleen gebruikt om een relais te schakelen. Dat relais schakelt de Xenon dan in met voeding rechtstreeks vanaf de accu. Bijvoorbeeld zoiets; https://www.ebay.nl/itm/162368405554
 9. Winter Efteling!? Efteling in de Winter, vorige week dinsdag was de laatste dag Winter Efteling...
 10. Hoe is de staat van je accu? Hoe oud is die? Want de storing met de radio zou dan gerelateerd kunnen zijn als de accu versleten is.
 11. Suzuki Vitara?
 12. Mijn gevoel zegt dat er iets met de zekeringen mis kan zijn, kijk die allemaal eens na.
 13. Ik denk dat je hiervoor het beste kunt zoeken naar een bedrijf dat dergelijke aanpassingen vaker doet, niet specifiek voor Kia. Het zou me niks verbazen als je zorgverzekeraar je kan helpen zoeken naar een dergelijk bedrijf.
 14. Om je een idee te geven; zet de BC eens op actueel verbruik en kijk eens naar de cijfers bij accelereren en remmen op de motor... Remmen op de motor, verbruik (bijna) nul, optrekken kan met een beetje zware voet zo boven de 30l/100km (1 op 3!) uitpakken. Mijn Picanto geeft net na het voltanken vaak bij het tankgemiddelde tegen de 14 aan, maar als de tank leeg is zit het gemiddelde altijd onder de 7...
 15. Dat zullen liters/100km zijn verwacht ik, aangezien de cijfers icm de beschrijving mij namelijk totaal NIET vreemd overkomen. Sowieso is dat ding op korte stukken niet echt betrouwbaar, dus deze manier van "meten" is dat zeker niet. In mijn ervaring is de BC meestal wat optimistisch, scheelt ca. 0,7l/100km dat 'ie te weinig aangeeft.