Blazende motor bij koude start
1 1

5 berichten in dit topic

Aanbevolen berichten

Sinds twee weken ben ik eigenaar van een Kia Niro design edition. Wat mij opvalt is dat de motor, enkele seconden na een koude start,  ongeveer een/twee minuten “blaast”. 

Het idee van de koeling die explosief aanslaat en z’n werk doet of van een choke ( vroeger was een auto uitgerust met een choke die bij een start de auto snel op temperatuur bracht). 

Na  een paar minuten wordt de motor rustig en hoor je enkel de elektromotor.

In mijn beleving moet de auto elektrisch starten dus amper geluid maken.

Wie herkent dit?

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Ja, is bij mij ook. Als je na een uurtje nogmaals start, dan rijdt hij vaak wel elektrisch weg. En in de duurt het warmrijden van de verbrandingsmotor langer dan in de zomer.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Mooi, dus dat is normaal. Ik heb drie keer testgereden. Toen was de auto dus blijkbaar ‘opgewarmd’. 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Klopt, heb ik ook. Het ligt er een beetje aan hoe koud het buiten is. Met dit weer wat we nu hebben heb ik er veel minder tot geen last van. Als het wat kouder is wil de motor wel eens vaker aanslaan. Dit is over het algemeen maar even. Is de motor warm en start ik dan weer dan start hij wel elektrisch.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
1 1