Jump to content

gjcvro

Leden
 • Posts

  1,438
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  114

gjcvro last won the day on December 10 2022

gjcvro had the most liked content!

Algemeen

 • Auto

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

gjcvro's Achievements

 1. Is afhankelijk van de uitvoering/leeftijd volgens mij. De businessline HEV uit 2018 deed het niet, de e-niro uit 2022 doet het wel.
 2. gjcvro

  leasing

  Kan zomaar kloppen, prijzen 2e hands auto's zijn de laatste tijd flink gestegen. Dat is het stukje geluk of pech dat je moet hebben. Dan zou je voor lease grofweg 100 euro per maand meer zijn kwijt geweest schat ik zo. Ikzelf heb de 30-35k gebruikt om de hypotheek te verlagen, dus heb ik nog steeds geen spijt van de keuze. (en inmiddels rij ik de e-niro tegen eenzelfde tarief)
 3. Ik gok even dat hij de autoradio bedoelt te resetten, Het pennetje en gaatje van je telefoon haalt meestal alleen de sd/sim kaart er uit en is geen reset.
 4. Klopt, en ondanks dat het originele Renault velgen zijn zaten er centreerringen in omdat het naafgat te groot was (voor de renault), dus heb ik zelf ringen op maat gemaakt voor de Niro Dus: kijk hoe groot de afwijking is, kijk of het past vwb ET waarde en steek enz enz. en anders snel op zoek naar een goed gebruikt setje, de Niro is behoorlijk populair, dus zal er vast wel wat te vinden zijn, en dan heb je misschien meteen tpms sensoren..
 5. Van een renault megane III pasten ze prima De rest kun je kijken in eerder genoemde link.
 6. gjcvro

  Android Auto

  Heeft het dan ooit wel bij je gewerkt zonder android auto? Bij mij nl nooit. (HEV 2018)
 7. Waarschijnlijk een afwijking in je teller, hoeveel kun je hier uitvinden: https://www.willtheyfit.com/ en een melding dat irritant elke keer meld dat je geen sensoren hebt. Ik heb er een paar winters zo mee gereden (zonder tpms) vanaf mj 2020 of zo ben je eigenlijk verplicht om ze wel te hebben.
 8. Ik denk dat je beter op zoek kunt naar een andere dealer, want dit klinkt echt als een broodje aap verhaal.
 9. Lane assist uitgezet? Sportstand geprobeerd? Ik dacht in eerste instantie ook dat ik hem te tam vond, later ontdek je de juiste manier om vlot te rijden als dat nodig is. Sportstand helpt daarbij, en de kickdown heeft nog een standje extra, er is een soort nok waar je doorheen moet.
 10. De niro heeft een belachelijk kleine accu. En die kleine accu is ook nog eens een ander type accu dan er normaal gebruikt wordt, met een andere ontlaad karakteristiek waardoor de normale accubeschermers van een dashcam niet (goed) werkt. daar is hier wel ergens een topic over. En veel auto's houden nog steeds vast aan een normale 12V loodaccu, zelfs de e-niro heeft die (maar ook een erg kleine) Maar jij bent volgens mij wel de eerste die meld dat de auto de eerste 5 km niet zou opladen. Zou ook apart zijn, want met kou loopt juist de eerste paar kilometer de benzinemotor om warmte te maken.
 11. Waar heb je die info vandaan? (en als je echt zo veel korte ritjes hebt kun je beter een fiets kopen (grapje )) De meeste problemen die ik met de lege accu gezien heb waren met het open laten staan van een deur of met het inbouwen van bijvoorbeeld een dashcam.
 12. Wat heeft het rijden van korte stukjes te maken met de batterij reset functie? Die is toch vooral voor nood als je 12V accu dood is gegaan omdat hij te lang staat of je vergeten bent een lamp uit te zetten? En ik heb hem in de 4 jaar dat ik de HEV had nog nooit gebruikt. Ik kan je ook een nadeel geven: Als je de knop niet hebt staat er achterin een normale accu die je eenvoudig kunt vervangen. Als de kleine 12V accu (die naast het accu pakket zit) kaduuk is heb je een groter probleem. Ik heb er nog weinig mensen over gehoord, maar met het oplopen van de leeftijd gaat het zeker een keer komen. Is het een reden om voor de ene of de andere te kiezen? Ik denk dat je vooral wat geluk moet hebben. zie b.v.:
 13. Kan het niet zo zijn dat de uitlijning niet helemaal lekker staat? Er zijn wel veel gevallen bekend waarbij die af fabriek erg slecht staat uitgelijnd vaak pas laat te merken na het cuppen van de banden..
 14. Ik vermoed omdat de optie pas later beschikbaar is gekomen, eerst moest het inderdaad terwijl de auto aan stond.
 15. Nou, lees je verhaal eens terug.. Hij schakelt naar 3 terwijl hij in 2 moet blijven.. waarom? Huh. wat zeg je nou eigenlijk? Wanneer? Als je zelf schakelt of als de auto naar 3 schakelt of... En heb je de sportstand al eens geprobeerd? En hoe moet ik weten of je een HEV of PHEV hebt? Komt niet uit je verhaal. Ook niet dat je met een caravan rijdt.. . EN het GEBRUIK van HOOFDLETTERS voor hele WOORDEN wordt door de meeste internet gebruikers gezien als SCHREEUWEN. en dus eigenlijk NOT DONE
×
×
 • Create New...