Jump to content

Sigmasailor

Leden
 • Content Count

  934
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  41
 • Country

  Netherlands

Sigmasailor last won the day on November 24

Sigmasailor had the most liked content!

Community Reputation

195 Excellent

2 Followers

About Sigmasailor

 • Rank
  Gevorderd Lid

Algemeen

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Hillegom
 • Werk
  Ja
 • Auto
  64 kWh Kia e-Niro ExecutiveLine 2019

Recent Profile Visitors

3,769 profile views
 1. Zou de 'aardige' dealer die stilletjes hebben omgeruild om een Soul klant te plezieren?
 2. Zo hé, dat is een mooie gelijkwaardige leenauto
 3. Laat ik voorop stellen (rijd al 7 of 8 jaar PHEV/EV) dat ik de granny charger echt nooit gebruik. Die zit ergens diep in de e-Niro opgeborgen voor als je hem toch eens nodig hebt (1x getest en hij werkt). Thuis laad ik altijd met een vast aangesloten laadkabel (ik gebruik hiervoor de meegeleverde Kia kabel die ik op een slanghaspel onder mijn laadpunt laat hangen). Ik zou nu een laadpunt met een vaste kabel nemen; die optie had je 8 jaar geleden nog niet. Voor onderweg (als het al nodig is) heb ik ooit een BMW kabel gekocht (heb al langer dan ik de Kia heb). Die kan je mooi compact oprollen (is zo ook voorgevormd) en die heeft een vast plekje op de achterste rij direct achter het middenconsole op de verhoging voor de middelste plaats achter. Zo kan je altijd prima twee passagiers meenemen en is de kabel toch altijd binnen handbereik. Al die vakjes achterin zijn wel leuk maar voor regelmatig gebruik te onhandig (mijn mening). Ik heb voor mijn werk twee plastic (curver) bakken vol PBM's en werkkleding achterin zodat de klepjes niet makkelijk open kunnen.
 4. Volgens mij heb je gewoon garantie en is het aan de dealer (zeker de eerste 6 maanden) om te bewijzen dat jij het stuk gemaakt hebt. Gemakshalve vergeten veel verkopers dit. Dus: gewoon je poot stijfhouden en het de dealer laten repareren (kosteloos).
 5. Zier er lelijk uit; ik neem aan dat de dealer dit netjes oplost.
 6. Sigmasailor

  Ladder!

  Een beetje gelijk heb je wel, vooruit: Ik zou zelf niet iets willen vervoeren met de klep niet goed gesloten. Als je dat toch wilt kan je de klep open laten staan (waait dan wel dicht). Als je dat (terecht) niet ziet zitten kan je de klep gemakkelijk omlaag houden met een bungee koord (elastiek) of spanband tussen de bevestigingspunten op de bodem en een bevestigingspunt voor de gasveren. Als de de rubber dopjes op de hoeken er (tijdelijk, gaan er zo weer terug in) uittrekt zie je daar ook een gat waar prima zo'n bungee haak in zou passen. Nogmaals, omdat je gemakkelijk iets kan beschadigen zou ik het niet aanraden; ook niet voor een fiets. Past die er zo niet in met het voorwiel achter de stoelen? Zelf zou ik er de echte drager voor gebruiken (als ik het nodig vond).
 7. Sigmasailor

  Ladder!

  Te moeilijk: passen allebei in een E-Niro.......
 8. Sigmasailor

  Ladder!

  Wat is de overeenkomst tussen een ladder en een olifant?
 9. Sigmasailor

  Ladder!

  Outside the box denken en die ladder met een paar dakdragers vervoeren.
 10. Gelukkig stopt ’mijn’ SCC wel voor stilstaande auto’s voor me. Een enkel keertje (irritant) ook voor een geparkeerde auto of fietsers in een bocht. Ik denk dat de radar alles recht voor de auto goed in de gaten houdt (en daarbij ook zeker rekening houdt met de snelheid van die targets), helaas ziet hij zo af en toe iets aan de zijkant aan voor een probleem. In mijn ervaring remt de SCC eerder iets te vaak dan niet.
 11. Daar heb ik ooit al eens een topic voor geopend; zou te vinden moeten zijn met de zoekfunctie.
 12. Tsja, een heleboel gefilosofeer en de nodige aannames en zelfs voorgestelde aannames. Weinig tot geen echte feiten. Klinkt toch een beetje als het welbekende broodje aap. Wat ik me al een tijdje zit af te vragen: zou het niet kunnen, omdat de Kia 99% van het remmen (overwegend regenereren) volautomatisch voor zijn rekening neemt, je 'verleerd' zelf te remmen? Dus als het een keer moet dat je dan probeert te netjes te rijden. Zelf heb ik er geen ervaring mee; mijn reflex (voor die enkele keer dat je iets verrast wordt) werkt gelukkig prima en ik heb de laatste 18 maanden een handjevol keren echt flink moeten remmen; en dat werkte iedere keer. Ik heb me er wel een paar keer op betrapt dat de SCC vertraagd en ik het niet snel genoeg vind gaat en probeer bij te remmen met de linkerflipper. Dat werkt natuurlijk niet waardoor je iets later (en dus ook harder) de voetrem moet gebruiken.
 13. In mijn geval plus 3 seconden omdat ik even moet bedenken hoe het ook alweer moest....... Zal de leeftijd zijn
 14. Als je de SCC aan hebt staan werken de flippers helemaal niet. Dat is zo ontworpen en daar krijg je zelfs netjes een waarschuwing voor als je toch flippert op SCC. Ik kan me de schrikreacties dan best voorstellen. Ik denk dat de metro bestuurder in Schiedam ook wel een geschrokken zal zijn.
×
×
 • Create New...