Jump to content

Sigmasailor

Leden
 • Content Count

  823
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  30

Sigmasailor last won the day on December 13 2019

Sigmasailor had the most liked content!

Community Reputation

157 Excellent

2 Followers

About Sigmasailor

 • Rank
  Gevorderd Lid

Algemeen

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Hillegom
 • Werk
  Ja
 • Auto
  64 kWh Kia e-Niro ExecutiveLine 2019

Recent Profile Visitors

2,556 profile views
 1. Ik denk dat de ruime meerderheid van e-Niro's BTW auto's zijn. Wat een auto echt opbrengt hangt helemaal van de markt af. Ik denk wel dat de vraagprijzen in Gaspedaal wat aan de optimistische kant zijn?
 2. Ik zit nu op 139 Wh/km (of 13,9 kWh/100 km) over 16000 kilometer. De 15k beurt kostte mij 67,77 euro, wegenbelasting natuurlijk 0. Ik ben van Carmeleon (offerte van iets dik boven de 1000 euro) overgestapt naar ANWB (kreeg zelfs nog 50 euro terug toen Roy Data mij weer een bonus jaar gaf). Ik heb de laadkosten niet bijgehouden maar zal iets van hooguit 500 euro zijn (ik tank 90% thuis tegen 20 cent via de salderingsregeling; ik heb genoeg zonnepanelen voor 25k/jaar). Een verder helemaal geen kosten. Als je de vraagprijzen in Gaspedaal mag geloven krijg ik zelfs meer voor mijn Kia dan ik er voor betaald heb.
 3. Zonde; het lijkt er op dat hier heel wat kinetische energie in warmte is omgezet.
 4. Ik heb ook zo’n 750 maar dan voor en achter. De eerste maanden speel je er inderdaad wat mee, daarna vergeet je dat het er in zit. Tot je het een keertje echt nodig hebt natuurlijk. Ik heb al bijna een jaar niets noemenswaardst (?) meegemaakt.
 5. Precies, kwestie van boerenverstand! Is gewoon moertjes en boutjes.
 6. Er staan online genoeg filmpjes van andere merken waar individuele cellen (of complete pakketten) vervangen worden. Het is echt geen rocket science hoor. Er zal in NL toch wel een monteur zijn die een Kia training gekregen heeft? Anders gewoon een kwestie van boerenverstand. Wachten op een tafel? Met wat pallets, gereedschapskisten of balkjes moet het toch gewoon lukken?
 7. Geen idee, op mijn bon staat nog wel 3,50 voor klein materiaal apart vermeld? Dat plus 52,50 (werkplaatstarief) en de BTW maakt totaal niet meer dan 67,77. Sorry, meer kan ik er echt niet van maken .
 8. Zo, ik heb ze. Ouderwets Duitse degelijkheid dus een prima keus. Scheelt weer een hoop gedoe met adereindhulzen en speciale adereindhulzentangen (tip voor scrabble!). Ze (ik heb er tegelijk een paar besteld) zijn ook multipurpose inzetbaar als gewone reisstekker (maar dan degelijk). Voor het geld hoef je het niet te laten.
 9. Ben je tegelijk van die vervelende notificaties af die melden dat laden begint en je accu bijna vol is . Bij mij werkt de App nog steeds helemaal, zou per de vijftiende afgelopen moeten zijn.
 10. Ik heb die verloop stekkers besteld en wordt sinds een week op dit forum overspoeld met reclames voor UK pluggen, hoeft niet meer ik ben al voorzien!
 11. Ik zie het, moet ik nu gaan klagen :-). Misschien komt het omdat ik de RSV vooraf al helemaal gevuld heb? Ik heb al jaren een hekel daarvoor te betalen terwijl je bij de Aldi voor 5€ 5 liter van dat spul koopt.
 12. Geen idee; ook niet naar gevraagd. Ook de mijne is gestofzuigd, wassen was niet nodig. Ik wist niet dat een standaard bedrag voor stond overigens.
 13. Kleine beurt voor 67,77 euro ...... (inclusief stofzuigen interieur en update voor de Navi). Ik ben sprakeloos! Ze hebben tegelijk het laadklepje gemodificeerd; het gaat nu weer als van ouds helemaal open.
 14. Nope, was ik niet. Ik laat mijn abbo ook aflopen. Ik zie de toegevoegde waarde van de (niet altijd betrouwbare) betaalopties gewoonweg niet. Mocht Kia toch mijn rit gegevens op hun server willen bewaren wens ik ze daar veel plezier mee. Ik ga er echt niet van wakker liggen.
 15. Ik denk dat ik voor deze ga: 2. Een adapter uit één stuk van Brennenstuhl, die tot 13A gaat. Juist van dat merk zou ik het wel vertrouwen, toch? https://www.reichelt.nl/travel-adapter-gb-geaard-contact-tra-sk-gb-p107833.html?&trstct=pol_14&nbc=1 Ziet er Duits degelijk uit en is mooi compact.
×
×
 • Create New...