Jump to content
 • Sign Up

Sigmasailor

Leden
 • Content Count

  622
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  16

Sigmasailor last won the day on August 13

Sigmasailor had the most liked content!

Community Reputation

89 Excellent

2 Followers

About Sigmasailor

 • Rank
  Gevorderd Lid

Algemeen

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Hillegom
 • Werk
  Ja
 • Auto
  64 kWh Kia e-Niro ExecutiveLine 2019

Recent Profile Visitors

1,294 profile views
 1. Aha, had al even in het 'boekje' (6-50) zitten neuzen maar niets gevonden. Eigenlijk wel vreemd dat ze het wel in de 'reclame' zetten maar niet in het instructieboekje. Of mis ik iets?
 2. Grappig nooit geweten, ik ga het wel eens nalezen (en zelf proberen). Waar staat het precies?
 3. Wow, wie had dat gedacht. Misschien toch een gewone meetfout. O,ja: folie mag er nu echt wel af hoor . Hoe werkt zo'n update eigenlijk; zit er een USB ofzo (BT?) aan die meter? Toch geen RS 232/323 (wat was dat ook alweer?)
 4. Echt waar? Nog nooit iets van gemerkt. Ik moet zeggen dat ik er ook niet echt op gelet heb; hij staat meestal op ECO.
 5. Ik denk dat jij de enige bent die met de mode knop de 'hardheid' van de vering kon instellen? Kom op zeg, wat een onzin; het enige verschil zit hem in de gaspedaal/regeneratie respons en de mate waarin de HVAC zijn werk doet. Haha O, ja; hoe zou het komen dat er op Gaspedaal.nl zo'n 200 I-pacen te koop staan en nog geen 10 gebruikte e-Niro's? Misschien allemaal ontevreden gebruikers qua range? dat is wel het geluid wat ik in mijn omgeving hoor.
 6. Heb je toch een begrip voor? Zoiets als een.....; kom hoe heet dat nu ook al weer: zo'n klein (niet moeders mooiste) mannetje (of vrouwtje).
 7. Hoe zou zijn TomTom werken, kennelijk werken alle I-Paces al drie maanden na een update niet meer (goed?). Iemand die het voor elkaar ktijgr een E-Niro op 370 te krijgen gaat het natuurlijk niet lukken er meer dan dat in die lompe (beetje Tonka design) JAG uit te halen.
 8. Snap ik, als Tomtom niet zo stuitend achter liep zou ik er graag voor betalen. Helaas lijkt het er op dat Tomtom het opgegeven heeft; zelfs toen ze, ruim een half jaar na de rest, met de Carplay compatible App uit kwamen liep hij direct achter (en vooral niet luisteren naar de beta testers). Ik ben overigens blij dat ik geen I-pace heb; ik las dat Tomtom daar al 3 maanden 'er alles aan doet' om een mislukte 'update' ongedaan te maken. Ik ben echt geen Waze fanboy of Tomtom basher; mijn persoonlijke ervaring bij Waze is op dit moment gewoon het best. En tsja, wat die data betreft: kan ik niet echt wakker van liggen.
 9. Klopt, ik heb het ook geprobeerd. Nu ik Waze heb leren kennen is er, helaas voor TomTom, geen weg terug meer. Het zoeken van adressen in TomTom is zooo 20ste eeuws. Waze werkt ala Google Maps en dus veel beter en vooral gebruiksvriendelijker. Verder heeft Waze het gewoon beter voor elkaar dan TomTom, laat bijvoorbeeld de GPS snelheid zien en heeft standaard 3 opties voor de route. Bovendien is het, niet geheel onbelangrijk, ook nog eens gratis en moet je voor TomTom betalen.
 10. Ik heb 5 jaar geleden al besloten om nooit meer de navi van een autofabrikant te gebruiken. Tot vorig jaar was ik een redelijk tevreden TomTom gebruiker. TomTom heeft vorig jaar de carplayboot gemist, toen ben ik naar Waze overgestapt. Nog even Google Maps geprobeerd, van de week ook Maps.me maar ik blijf bij Waze.
 11. Als je in de E-Niro maar 370 haalt (ik haal nu in de zomer met gemak 500) ga je met dezelfde rijstijl in de JAG de 350 never nooit halen.
 12. Net als de schoorsteenveger die nog nooit van het dak gevallen is heeft TS nog nooit een ongeluk gehad wegens gebrek aan concentratie of oververmoeidheid. Er zijn niet voor niets spelregels opgesteld. Een kwartier rust na 2 uur rijden is er zo eentje. Het is altijd te hopen dat het goed gaat en dat als het fout gaat ik net niet op de stoep loop waar die schoorsteenveger onderweg naar beneden is .
 13. Tuurlijk, met zo’n Jaguar kom je echt een stuk verder: NOT. Ondanks dat de accu groter is is de range een stuk minder. Als je uit de Niro echt maar 370 haalt moet je in de JAG blij zijn met 300. Toch veel plezier gewenst met je nieuwe bak.
 14. Ik heb al heel lang een hekel aan wasstraten; die zijn net best voor de lak. De Niro heeft vrij zachte lak en is nog wat gevoeliger dan ik gewend ben. Ik was hem dus altijd netjes met de hand (twee emmer methode).
 15. Heel vreemd, je zou verwachten dat de granny lader controleert of er een aarde is alvorens dat ding gaat laden? Zo'n 50 kW lader mag je van aannemen dat die wel goed werkt; ik zou me daar minder zorgen over maken dan over een aansluiting op een camping (zonder aarde?). De camping lijkt ook geen aardlekschakelaar te hebben?
×
×
 • Create New...