Jump to content

Sigmasailor

Leden
 • Posts

  970
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  43

Sigmasailor last won the day on July 26

Sigmasailor had the most liked content!

2 Followers

Algemeen

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Hillegom
 • Werk
  Ja
 • Auto
  64 kWh Kia e-Niro ExecutiveLine 2019

Recent Profile Visitors

4,346 profile views

Sigmasailor's Achievements

 1. Dat brommen heb ik ook een paar keer gehad. Was zeer incidenteel (niet te reproduceren) en heb ik niets mee gedaan. Het leek op een vorm van resonantie ergens bij de blower.
 2. Hoe hoog je de GOM krijgt hangt gewoon helemaal af van je rechtervoet. Een van de forum leden krijgt hem zelfs op 600 kilometer. Omdat de levensduur van de accu langer is als je niet helemaal vol laadt (ik hou altijd 80% aan, behalve bij een lange rit in het vooruitzicht) zit ik altijd zo rond de 425 kilometers bij 80% vol. Dat haal je ook als je op de snelweg rijdt tussen de 95 en 100 op de teller. Ga je 110 op de teller rijden (dus nog net wettelijk toegestaan (met gebruik van de marge) gaat het verbruik al merkbaar omhoog terwijl je nauwelijks sneller op de plaats van bestemming bent.
 3. Ik doe het gewoon met een Brodit telefoon houder (zit vast in die middelste USB plug). Geen gedoe of extra faalkans en en je hebt (in Waze) tegelijk een mooi split screen voor wat extra info.
 4. Gefeliciteerd, door wat lange snelweg ritten kom ik nog maar net boven de 520 uit de laatste tijd.
 5. De standaard regeneratie met de flippers, linker flipper vasthouden en het rempedaal doen allemaal hetzelfde. Dat is het leuke aan de Kia, je kunt kiezen hoe je het wilt. Natuurkunde zorgt voor grotere verliezen bij harder vertragen.
 6. Prima geregeld! Ik snap alleen echt dat zoiets 3 weken moet duren.
 7. Regeneratie op 3 helpt echt niet. Je hebt dan telkens forse laadverliezen; het rijdt wel het makkelijkste. Ik gebruik standje 1. Het best is standje 0 maar dan moet je telkens wel erg vroeg van het gas af. De uitdaging zit er denk ik vooral in zo veel mogelijk uit te rollen. Dat is het leukste op de korte (stads) ritjes. Op de snelweg zie je een duidelijk verschil (in verbruik) tussen 95 of 105 op de teller. In de regel scheelt het minder dan 5 minuten in reistijd.
 8. Hangt echt helemaal van je rechtervoetje af. Ik zit (na 35k) op 13,3 kWh/100 km (tellertje nog nooit gereset). Vrijdag zo'n 250 kilometer op de snelweg (Westerwolde-Hillegom) komt iets hoger uit 14,2 (105 op de teller dus netjes 100 op de GPS). Om 19 te halen moet je echt continu als een 'dolle' optrekken en (overdag) de max. snelheid flink overschrijden.
 9. Sigmasailor

  Kia laadpas

  Reken er maar dat dit een verdienmodel van Kia is.
 10. Goed service allemaal bij elkaar. Wel jammer da5 het toch wel lang duurt. Gebruik jij de Kia navi? Ik heb dat ding letterlijk nog nooit geprobeerd, geen mij maar Waze.
 11. Zo, petje af. Mooie oplossing. Ik hou het toch maar bij mijn bedrade Brodit oplossing, werkt al 2 jaar uitstekend en altijd een opgeladen telefoon. Je telefoon laat (met Waze) ook een handig tweede scherm zien.
 12. Respect! Jammer dat het net niet boven de 600 is, gezien jouw cijfers moet dat lukken? Ik denk dat ik maar net aan 550 kom bij 100%.
 13. Supernetjes hoor. De mijne kwam vanmorgen niet verder dan 433. Maar goed 100 kilometer op de snelweg helpt nu eenmaal niet echt mee voor een echt leuk gemiddelde.
 14. Echt super dat lekkere warme weer, iedere keer ruim 435 kilometer op de GOM na opladen.
 15. Zal wel meevallen toch? Zo'n ouderwetse plofmotor maakt meer geluid. Er zit een knopje (Links onder) waar je het mee uit kunt zetten (zie boekje).
×
×
 • Create New...