Jump to content

Sigmasailor

Leden
 • Content Count

  453
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  13

Sigmasailor last won the day on April 7

Sigmasailor had the most liked content!

Community Reputation

55 Excellent

2 Followers

About Sigmasailor

 • Rank
  Gevorderd Lid

Algemeen

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Hillegom
 • Werk
  Ja
 • Auto
  Kia e-Niro ExecutiveLine 2019

Recent Profile Visitors

657 profile views
 1. Sigmasailor

  E-Niro opgehaald.......

  Stoere boor zeg! Nog 20 nachtjes (niet?) slapen tot hij eindelijk geleverd wordt? Aan het wachten komt eindelijk een eind, succes met de laatste loodjes!
 2. Sigmasailor

  e-Niro - Hoe ver kan je er mee rijden?

  Het warme weer doet de e-Niro goed. Vanmorgen weer eens tot 100% opgeladen; resultaat een range van 492 km. Op en neer naar Apeldoorn (240 km) en de accu heeft slechts 45% verbruikt; dat zou betekenen dat je er ruim 530 km uit kunt halen. Op 55% range zegt de GOM nog 255 kilometer (range van ruim 460 kilometer dus) te kunnen halen; ik denk dat hij nog wel verder komt: wordt vervolgd. Na ruim 3000 kilometer staat het overall gemiddelde verbruik op 14,5 kWh / per 100 kilometer, net als bij de Leaf over 12.000 kilometer, veelbelovend allemaal!
 3. Sigmasailor

  e-Niro - Werking van de App

  Hmmm: Transport Evolved heeft er ook een item over. Dan geloof ik het al wat meer:
 4. Sigmasailor

  e-Niro - Werking van de App

  Super goed nieuws! Lijkt bijna te mooi om waar te zijn. Laten we hopen dat dit geen fake news is! En het belangrijkste: is die App ook backwards compatible?
 5. Sigmasailor

  Kleine en grote ergernissen

  Nope, het tikkende geluid is er alleen bij 'gas los'; heeft dus niets met de banden te maken.
 6. Sigmasailor

  e-Niro - Apple Carplay

  Da's ook het enige wat ik kan verzinnen. Niet Carplay compatible Apps (zoal;s TomTom) stelen het geluid en geven dat niet meer vrij. Waze doet het voorbeeldig.
 7. Sigmasailor

  Kleine en grote ergernissen

  Ik hoor (als de radio uit is) de laatste tijd bij 'gas los' wat zacht geratel of geklop (klinkt niet verontrustend maar is wel hoorbaar). Het lijkt wat op versleten homokineten (maar is het niet omdat het geluid niet anders wordt bij bochten of rechtuit rijden) of een ABS systeem wat zijn werk doet (maar is het ook niet omdat in recuperatie standje 1 het geluid ook hoorbaar is zonder de rem te gebruiken). Bij mijn Leaf 2.0 ging dit alles in stilte en hoorde je alleen het zachte gefluit van de vermogenselektronica zoals hiervoor omschreven. Herkenbaar of even een ritje langs de dealer?
 8. Sigmasailor

  e-Niro - Handige accessoires

  Ik vind de plek waar de mijne hangt echt veel handiger. Je hoeft niet in de lucht je phone te bedienen, je pols ligt op de middenconsole waardoor bedienen mooi trefzeker wordt.
 9. Sigmasailor

  e-Niro - Handige accessoires

  Hebben ze eerst geprobeerd, ik heb het hele dashboard los zien liggen. Er was geen ruimte voor de normale Brodit bevestiging. Omdat dit in een donker plekje zit en allemaal zwart is zie je er helemaal niets van.
 10. Sigmasailor

  Kleine en grote ergernissen

  Sinds IOS 12 (september vorig jaar) staat Carplay toe dat routeplanners samenwerken met Apple Carplay. Tomtom heeft daar de boot gemist, Waze niet. Dat bedoelde ik wijsneus.... . Ale je eindelijk je Niro hebt moet je maar eens proberen hoe leuk Waze samenwerkt met Carplay. Voor de grap moet je dan TomTom eens proberen (misschien werkt dat ook wel tegen de tijd dat je je Niro hebt?).
 11. Sigmasailor

  e-Niro - Vragen en antwoorden (WVTTK)

  Kleine moeite hoor; ik kom thuis en doe de stekkers er in; om een uur of 2100 zet ik de LoLo aan. Alle beetjes helpen. Zo'n 4000 kWh per jaar tegen anderhalve cent , die 100 euro haal ik dus niet eens.
 12. Sigmasailor

  Kleine en grote ergernissen

  Had ik toch al gedaan?
 13. Sigmasailor

  e-Niro - Vragen en antwoorden (WVTTK)

  Ik wek overdag stroom op en lever dat terug tegen het hoge tarief. Na 21.00 haal ik dezelfde stroom weer terug tegen het lage tarief: tel uit je winst!
 14. Sigmasailor

  Kleine en grote ergernissen

  TomTom go werkt dus helemaal NIET met CarPlay en heeft zich daarmee gediskwalificeerd. In september vorig jaar waren Waze en Google Maps wel direct zo ver. TomTom zit nu net in een beta fase. Inmiddels ben ik al helemaal om naar Waze en ga geen geld meer uitgeven aan TomTom.
 15. Sigmasailor

  Kleine en grote ergernissen

  Ik heb (na 15 jaar trouw gebruik) domdom vaarwel gezegd omdat het nog niet IOS 12 compatible is zoals Waze (gratis) dat wel is, gevalletje bibi, zwaai zwaai. Bevalt nu prima ( met Brodit verbinding voor de CarPlay).
×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.