Jump to content

Sigmasailor

Leden
 • Content Count

  851
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  33
 • Country

  Netherlands

Sigmasailor last won the day on June 22

Sigmasailor had the most liked content!

Community Reputation

166 Excellent

2 Followers

About Sigmasailor

 • Rank
  Gevorderd Lid

Algemeen

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Hillegom
 • Werk
  Ja
 • Auto
  64 kWh Kia e-Niro ExecutiveLine 2019

Recent Profile Visitors

3,051 profile views
 1. Hmm, ziet eruit als een gewone rem- achterlicht combi, vreemd wel.
 2. Is dat niet remlicht en achterlicht in een bulbje?
 3. Zal eens kijken, ik zit er nooit aan dus is me niet opgevallen.
 4. Sigmasailor

  Actieradius

  Dit weekend met 545 op de GOM vertrokken voor een ritje bijna helemaal over de snelweg, netjes 100 aangehouden. Op en neer was 375 kilometer en stond er bij thuiskomst nog 140 op de GOM. Het rit gemiddelde was 13,7, daar staat nu ook mijn gemiddelde sinds de aanschaf op. Ik heb er geen foto’s van gemaakt omdat ik dit al niet meer bijzonder vind. De KIA voldoet echt ruimschoots aan de opgave van de importeur. Ja, het ligt voor een belangrijk deel an je rechtervoet, meestal staat mijn tellertje op 99% ECO en 1% normaal, zo ook op die lange rit.
 5. De mijne zijn negatief. Door een plotselinge overdaad aan vrije tijd de afgelopen 4 maanden iedere dag tenminste 15.000 stappen gezet en 5 kg afgevallen. Ook nog eens goed voor de weerstand (daar hoor je onze regering niet over).
 6. Is het niet makkelijker (en veiliger) andersom te parkeren? De stekker zit wel vast maar het is nu erg verleidelijk er mee te spelen.
 7. Mijn Outlander (zou nu bijna 7 jaar 'oud' zijn) kon het al; gemiste kans van Kia en enige echte minpunt wat mij betreft.
 8. Zou zomaar kunnen; ik heb de hele Kia navi nog nooit gebruikt. Met Apple Carplay heb je veel betere Apps, ik gebruik zelf Waze. Ik heb een houder (Brodit) waar ik mijn telefoon goed zichtbaar inzet. Dus ook geen gedoe met snoertjes en altijd een opgeladen telefoon.
 9. Keurige score lijkt me. Door de Corona zit ik wat minder op de snelweg en tik weer af en toe de 500 aan. Ik ben nog niet onder de 25 km (6%) gekomen. Je hebt dan een melding gehad maar merkt nog niets.
 10. Op Gaspedaal zie je zelfs een jaar oude e-Niro's met een hogere (vraag)prijs dan een nieuwe was. Als je kijkt bij 'wijkopenalleauto's enzo) krijg je nog minder. het eeuwige dilemma van vraagprijzen en krijgprijzen; de markt is alles bepalend. Ik denk dat 36k laag is; als je hem zelf verkoopt kan er misschien wel 10% meer voor krijgen? Er is (vooral zakelijk) nog steeds relatief veel belangstelling voor omdat het vaak 4% bijtelling auto's zijn (nog een jaar of 4 in de meeste gevallen).
 11. Zomer- en winterbanden zijn iets uit het vorige decennium, zeker met de winters die we de laatste jaren meemaken. Er zijn tegenwoordig goede (met sneeuwvlokje) all season banden (ben zelf gebruiker van Crossclimates door Michelin) die het gewoon altijd goed doen. De bandenleveranciers houden de 'wissel' hype natuurlijk levendig.
 12. Gevalletje draadloos laden?
 13. Gebruiken jullie echt nog het Kia systeem? Ik ben jaren geleden overgestapt op smart phone navigatie. Sinds mijn Outlander (7 jaar geleden een Pioneer systeem in gezet) al helemaal overgestapt op Apple Carplay. Zoveel makkelijke om een punt te vinden en altijd actueel (gratis!).
 14. Mijn Gravity Blue bevalt me prima met de originele accenten; dus niet laten wrappen.
 15. Anders moeten ze dit topic er maar eens op nalezen. Ik neem aan dat dealers inmiddels veel beter dan een half jaar geleden door KIA geïnstrueerd zijn.
×
×
 • Create New...