Jump to content

Hippe lip

Leden
 • Content Count

  1,636
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  75

Hippe lip last won the day on March 22

Hippe lip had the most liked content!

Community Reputation

360 Excellent

1 Follower

About Hippe lip

 • Rank
  Senior Lid

Algemeen

 • Woonplaats
  Regio Zutphen
 • Auto
  Kia e-Niro
  ExecutiveLine 2019
  Runway Red

Recent Profile Visitors

2,480 profile views
 1. Ja, helaas hebben wij onze Ierlandreis van mei ook moeten annuleren. Nog geprobeerd om alle kosten van bootreizen terug te krijgen, maar ze zeggen doodleuk dat IK wil annuleren. ZIJ varen gewoon. Ze maken wel eerlijk de kanttekening dat je Engeland waarschijnlijk niet in komt, maar voor hen hoef je dus de boot niet te annuleren. Ik krijg nu 75% van de betaalde kosten terug. Toch wel ruim 100 piek verlies oo de boot Rotterdam-Hull vv. Van de boot van Engeland naar Dublin en terug krijg ik helemaal NIX terug. Helaas pindakaas....
 2. Die ‘meerwaarde’ heb je alleen wanneer het een BTW-auto is. Ik rijd particulier, dus die meerwaarde kan ik in mijn geval dan wel vergeten. Ik neem aan dat die ANWB-koerslijst voor mij dan een redelijk correcte weergave van de werkelijkheid is?
 3. Hmm, ik houd op Google sheets een staatje bij van lle kosten; van aanschaf van de auto tot en met onderhoud, verzekering en laadkosten. Daarin zit ook een kolom met de afschrijving. bij elke regel in dat staatje zet ik de kilometerstand en kijk dan op de ANWB koerslijst (http://www.anwb.nl/auto/koerslijst) wat de restwaarde is. Ik noteer de prijs voor verkoop tussen particulieren. Maar dan krijg ik toch echt niet meer dan de nieuwprijs voor die auto. Zit die ANWB-koerslijst dan veel te laag (restwaarde nu bij 18.000 km is ca. 38.100), of is Gaspedaal erg optimistisch?
 4. Die lijkt toch een stukkie groter (in de hoogte) dan die BlackVue. Dan kom ik toch snel in de problemen door minder uitzicht.
 5. Hippe lip

  Kia laadpas

  Dat vergelijk gaat mank op een nogal essentieel punt. Je zegt zelf: Dus, om je voorbeeld te hanteren: Je tankt, gaat naar binnen om af te rekenen en ze zeggen je niet alleen dat het nix kost, ze geven je zelfs een factuur mee waarop €0,00 staat! Nou, veel eerlijker kun je het toch niet krijgen? Je woorden “zonder iets tegen de pomphouder te zeggen” lijken dus niet erg overeen te komen met de situatie die je zelf beschrijft: de pomphouder weet er zeker van en geeft je er zelfs de factuur van. Dit ziet er toch het zelfde uit als sommige andere situaties vorig jaar waarbij je voor een laag bedrag of zelfs voor nix kon laden en het overzicht dat ook gewoon aangeeft? En wat vind je dan van Maingau, die 35 cent (of welke prijs dan ook) rekent bij een paal waarvan je weet dat de eigenaar het tarief op 79 cent heeft staan. Maingau moet het verschil zelf bijpassen. Vind je dat dan ook oneerlijk? Sorry als ik het verkeerd zie, als ik ergens iets mis, maar ik zie je punt niet helemaal...
 6. Hippe lip

  Kia laadpas

  1. Dit is toch geen oneerlijke business? Ik zie (dat deel van) je punt niet helemaal. 2. Natuurlijk kunnen ze wel opeens iets gaan rekenen voor wat je verbruikt, maar ben je werkelijk bang dat ze ineens 2 euro per kWh gaan rekenen? Als je een zaak hebt moet je het ook zakelijk bekijken: je laadt een tijdje gratis en zodra je merkt dat het niet meer gratis is kijk je wat ze per kWh rekenen en of je daarmee door wilt gaan. Is het je te duur, dan moet je die laatste factuur middelen met al die voorgaande (nul)facturen en ben je nog steeds veel goedkoper uit dan met welke pas je anders dan ook had gekozen. Toch? Zo zou ik het tenminste doen.
 7. @Ton van Hout Leuk idee om het meteen naar Youtube weg te schrijven. Ik had al eens uitgerekend wat een uurtje opnames van mijn DR750 aan opslagruimte kostte en liet het toen maar zitten... . Een uurtje gaat nog wel, maar daar heb je weinig aan. Ik kwam al snel op 2 TB of meer die voor een beetje serieuze opslag nodig is en als je dan kijkt wat dat voor investering kost (de NAS heb ik al)..... Bij jouw opnames op Youtube zit ook geluid en kennelijk heb je ze ‘openbaar’ opgeslagen. Jij zit er niet mee dat iedereen dan mee kan luisteren met wat je in de auto allemaal zegt? Daar kan toch ‘gevoelig materiaal’ tussen zitten, lijkt me. Jammer dat er voor iOS niet zo’n app is als wat jij gebruikt. Stuurt die app het rechtstreeks naar Youtube? Dat gaat dan allemaal door jouw databundel? Ik las een tijd geleden van iemand die een scriptje had geschreven om de Blackvue via WiFi automatisch uit te lezen zodra de auto thuis is en de beelden dan op de NAS op te slaan. Dan heb je er geen omkijken naar. Dat zou jij ook kunnen doen. Ik ben alleen niet zo handig met het maken van die scriptjes. Kun je het dan ook meteen automatisch doorzetten naar Youtube?
 8. 1. Die camera die je noemt ziet er bepaald niet klein uit. Ga maar na: er zit een beeldscherm en bediening op, dus je kan zo al verzinnen dat die rol een stuk dikker is dan de Blackvue. En: goedkoop is vaak duurkoop (het omgekeerde hoeft niet altijd waar te zijn). 2. Ik ben benieuwd wie de beeldkwaliteit van de Blackvue niet zo best vindt en dan vooral waaróm. Heeft die een oud model, een eenvoudiger model met lagere resolutie, koos die zelf voor een instelling met lage resolutie? En had die dan een beter alternatief? Als je iets niet zo best vindt, maar je noemt geen betere, dan zou het desondanks wel een relatief goede kunnen zijn. 3. Als je twijfelt over de beeldkwaliteit, dan heeft Blackvue nog een model DR900S met nog hogere resolutie. Die kost natuurlijk wel weer wat meer. En vergis je niet: de bestanden daarvan zijn natuurlijk ook weer groter. Dus je zult er een zo groot mogelijke kaart in moeten steken. En als je de beelden een keer van die kaart af wilt halen duurt dat allemaal weer wat langer. Maar zoals eerder gezegd, dat zal ws weinig nodig zijn (na de initiële ‘speelperiode’). Het blijft een afweging van een aantal zaken: prijs, (beeld)kwaliteit, functies, afmetingen en wie weet vergeet ik nog wat. Succes met je keuze. Laat ons weten wat het is geworden!
 9. Hippe lip

  Kia laadpas

  Ja, die laadsleutel zou ik ook opzeggen; wat moet je ermee... Waarom eigenlijk?
 10. Ik heb de Blackvue DR750. https://blackvue-nederland.nl/cloud-dashcams/blackvue-dr750s-1ch-full-hd-cloud-dashcam-2/ https://www.coolblue.nl/product/797675/blackvue-dr750s-1ch-cloud-dashcam-16gb.html Gewoon de goedkoopste en er zelf een grotere kaart in gezet. Omdat het voor mij de eerste dashcam is heb ik een 1-kanaals (alleen een camera aan de voorkant) gekozen. Achteraf bedenk ik me dat je het ding met name wilt hebben om bij ‘bijzondere situaties’ achteraf bewijsmateriaal te hebben. En dan wil je juist voor én achter een camera hebben. En waarom ik voor Blackvue koos? Meerdere redenen. De twee belangrijkste zijn dat ik een goed ding wil met fatsoenlijke resolutie zodat je op zijn minst de mogelijkheid hebt om een kenteken te lezen. Sommige camera’s hebben zo’n beroerde resolutie dat dit nooit mogelijk is, tenzij je de kentekenplaat stil en pal voor de camera houdt. Tweede reden is dat ik niet teveel van mijn zicht wil ontnemen. Veel camera’s hebben een wat hogere constructie. Ik ben wat lang (1,94) en dan mist er al snel een deel van mijn zicht naar rechtsvoor. Eigenlijk zit de binnenspiegel al flink in de weg en dat gebied wil ik niet nog eens vergroten. De Blackvue is een van de kleinere camera’s met goede resolutie. Dat er geen beeldscherm op zit mis je hooguit in het begin, als je er nog mee aan het spelen bent. Dan moet je het met je smartphone doen. Maar na een tijdje ga je toch niet steeds op dat ding kijken, maar zit die wel permanent in je auto. Dan heb je er meer aan dat-ie klein is. Als je de beelden wilt zien gaat dat ook op je telefoon en die enkele keer dat dit echt nodig is neem ik die extra moeite voor lief. Let wel op wáár je de camera plakt. Ik had ‘m eerst zo ver mogelijk naar links in het deel rechts van de binnenspiegel. Toen bleek dat de kap achter die binnenspiegel een deel van het beeld van de dashcam wegnam. Die Blackvue kan je ondersteboven monteren en dan zit de lens aan de rechterkant, verder weg van die kap. Zet dan in de software een vinkje en je beeld wordt weer rechtop gezet. Eigenlijk houdt de montagering van de camera ‘m wat er van de ruit af. Het zou beter zijn als de lens zo dicht mogelijk op de ruit zou zitten, maar ja, dat kun je dus niet instellen.... Oh ja: denk er ook aan dat je de camera in een gebied plakt dat door de ruitenwisser schoongehouden wordt. Maar vroeg of laat kom je daar ook wel achter...
 11. Die ronde cellen van Tesla lijken wel wat minder efficient om te gaan met de ruimte. Met platte cellen kun je wellicht meer kWh’s in een zelfde ruimte kwijt? Als zal je ook daar ruimte moeten reserveren voor de vloeistofkoeling/verwarming.
 12. Vergis je niet in het gewicht van die totale accu. Een paar honderd kilo? Je moet dus een goede, stevige en gelijkmatige ondersteuning onder de accu aanbrengen (op werkhoogte), de boel losschroeven onder de auto (ongemakkelijk laag dus) en dan de brug omhoog. Pas dan kun je bij de accu. Die wil je dan dus niet te hoog, omdat je er dan niet in kunt werken. Eerst moet de bovenkant (deksel) van het accupakket af en dat zal je al met een man of 2 met de hand moeten doen. Als ik dat zo bekijken zou het zomaar kunnen dat die speciale tafel op wielen staat, zodat die onder de auto uit te halen is. En wie weet ook nog eens (hydraulisch?) in hoogte verstelbaar is. Nee, eenvoudig zal alleen dat deel van de klus niet zijn. En daarna lijkt het me eenvoudig werk (zei de elektrotechnisch ingenieur...)
 13. Kunnen de individuele cellen binnen zo’n module niet vervangen worden? En dan bedoel ik een set van 3 eigenlijk. Er zitten steeds 3 accucellen parallelgeschakeld, en dat setje dan weer in serie met de rest.
 14. Een paar dagen geleden heb ik ze er bij ABRP op attent gemaakt. En na wat correspondentie kreeg ik contact met een ontwikkelaar die er wel interesse in had. Dus wie weet kunnen de NL-e-Nirorijders straks hun gegevens in ABRP invoeren zodat de real-time rijgegevens automatisch bij ABRP terechtkomen? Dat was mijn doel namelijk (maar dat snapte je vast al).
 15. Dan heb je een auto met UVO-connect? Als je daar een paar dagen in kan rijden zou ik in jouw geval het toch niet kunnen laten om de app even te installeren om te zien hoe dat gaat. Of heb je dat al gedaan?
×
×
 • Create New...