Jump to content

Hippe lip

Leden
 • Content Count

  1,388
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  55

Hippe lip last won the day on November 19

Hippe lip had the most liked content!

Community Reputation

276 Excellent

1 Follower

About Hippe lip

 • Rank
  Senior Lid

Algemeen

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Regio Zutphen
 • Auto
  Kia e-Niro
  ExecutiveLine 2019
  Runway Red

Recent Profile Visitors

1,618 profile views
 1. @Cabjo Ik rijd uitsluitend in ecostand.
 2. Oh, dat gaat dus om gepland opladen terwijl de auto aan de paal hangt? Sorry, dan begreep ik het verkeerd. Ik dacht even dat de accu op de een of andere manier (al dan niet rijdend, maar zónder aangesloten te zijn) op commando opgewarmd kon worden.
 3. Hippe lip

  Actieradius

  Misschien niet helemaal goed gelezen? Die 1.600.000 km slaat op de levensduur van de accu, niet op de lading van de accu....
 4. Ehh, we hebben het -dacht ik- over het voorverwarmen van het interieur, niet van de accu.....
 5. Airco in de ecostand? Help me ff, ik snap niet helemaal wat je bedoelt.....
 6. Je bedoelt ws dat op de factuur bij gelijkstroomladers (DC) 20% werd afgetrokken? Anders is je verhaal niet consistent en klopt de redenering niet.
 7. Ehh, ik dacht dat het boekje (het dikke boek) redelijk had doorgewerkt, maar van voorprogrammeren (om de accu te verwarmen?) kan ik me nix herinneren. Ben ik het alweer vergeten? Help me even....
 8. Toch is dit wat een paar garages al hebben gedaan. En dat schoonmaken en insmeren/spuiten met wat dan ook is al bewezen dat dit maar tijdelijk helpt. Zo blijf je aan de gang. Noem het maar een constructiefoutje. Kan gebeuren. En deat stukkie eraf schuren/vijlen is gelukkig niet zo ernstig, wel erg praktisch.
 9. Kort gezegd: eenvoudige oplichter....
 10. @kevort Is bovenaan het scharnier van het klepje te zien dat er een klein beetje vanaf geschuurd (of zo) is? Dat is nl de oplossing hiervoor.
 11. Ik zat met hetzelfde punt, maar iemand hier (lees maar ff terug) maakte me erop attent dat je dan linksonder het stuur op het knopje drukt, waarna het laden meteen start. Werkt prima.
 12. Hippe lip

  Actieradius

  De schaarste van sommige accumaterialen zit ‘m niet in de hoeveelheid van die materialen, maar in de winbaarheid in het gewenste tempo. Maar zoals bekend ontwikkelt de accu hard. Er wordt al een proeffabriek gebouwd die accu’s maakt met 2x zoveel opslag, dus half zoveel van die zeldzame materialen nodig: https://www.deingenieur.nl/artikel/proeffabriek-voor-superbatterij En dan nog een ontwikkeling van de uitvinder van de lithiumaccu, die dat materiaal vervangt door natrium en geen vloeibaar medium gebruikt maar glas. Hierdoor wordt het feitelijk een grote condensator, waardoor niet alleen de capaciteit toeneemt, maar ook de laad- en ontlaadsnelheid. Op die manier is het straks niet meer nodig om het onzuinige H2 te gebruiken om snel te kunnen ‘tanken’: https://www.deingenieur.nl/artikel/is-de-volgende-generatie-accu-s-van-glas
 13. Volgens mij gebruikt-ie dan wel energie van de paal. Ik kan het nu niet proberen, maar ik meen me te herinneren dat wanneer je start, dat het display dan zegt dat de verwarming stookt van het net. Ook met een accu die al klaar is met laden. Als de auto maar aan de paal hangt.
 14. Hmm, als Kia NL net zo snel hierop antwoordt als op de vraag of er een driefaselader komt in my2020, dan weet je komende zomer mss meer....
×
×
 • Create New...