Jump to content

Ton van Hout

Leden
 • Content Count

  338
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  16

Ton van Hout last won the day on April 11

Ton van Hout had the most liked content!

Community Reputation

83 Excellent

1 Follower

About Ton van Hout

 • Rank
  Gevorderd Lid
 • Birthday 08/28/1975

Algemeen

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Kop van Overijssel
 • Hobby's
  Auto, muziek, film
 • Werk
  nope...
 • Auto
  Kia e-Niro, mj2019 Executive lijn, 64kWh

Recent Profile Visitors

292 profile views
 1. Ton van Hout

  e-Niro - Werking van de App

  Volgens Ollongren klopt het want het staat in de krant
 2. Ton van Hout

  e-Niro - Werking van de App

  https://www.autovisie.nl/nieuws/hyundai-ontwikkelt-speciale-ev-app
 3. Ton van Hout

  E-Niro opgehaald.......

  Succes met door je muur te geraken, met wat geduld en inzet gaat het je lukken!
 4. Ton van Hout

  e -Niro - Alles over laadpassen

  Hallo Connos, volgens mij valt dat 'overgrote' groep wel mee. Als ik om me heen kijk woont er bijna niemand zodanig dat ze geen eigen oprit en eigen laadpaal kunnen hebben. De meeste appartementen hebben een eigen parkeerplaats, op portiekflats na. Als je in een portiekflat woont kan je ook een laadpaal aanvragen alleen kan hij een paar honderd meter geplaatst worden naast de plek waar je hem zou willen hebben en daarnaast heb je geen alleenrecht. Volgende vraag: wat versta jij onder een goedkope oplossing? Ik ga er van uit dat je iedere dag wilt kunnen laden en in de ochtend voordat je naar je werk rijdt een volle tank wilt hebben. Stel dat jij een abonnement neemt, krijg je daar ook een laadpaalbeschikbaarheidsgarantie (Wordfeud woordwaarde!!) bij? Zoals je ziet zou ik eerder inzetten op een beschikbaarheids-SLA want als jij nu in een appartement woont wordt het er niet beter op voor je. In de komende twee jaar komen er diverse BEV's op de markt en zal 'jouw' openbare laadpaal wel eens overbooked kunnen worden. De oplossings is vrij eenvoudig - meer laadpalen - alleen zit jij waarschijnlijk gebonden aan de ambtenaren van jouw gemeente en het zou kunnen werken als je je ambtenaren eens gaat ontmoeten in het gemeentehuis en dat je je plannen voorlegt.
 5. Ton van Hout

  e -Niro - Alles over laadpassen

  Ja, daarom hebben wij ook een Maingau pasje.
 6. Ton van Hout

  e -Niro - Alles over laadpassen

  Waarom zou je een abonnement nemen als je je meeste kilometers met de thuisgeladen kWh's kan rijden? Onze auto staat nu in Antwerpen (Novastar concert waar mijn vrouw en mijn schoonzus heen zijn) en op de terugweg gaan ze me de laaddruppel ff aan de snellader en dat is de eerste keer in 2 maanden tijd dat het echt nodig is. De vorige keren waren alleen om te testen - om mijn vrouw het vertrouwen te geven dat ze ook onderweg kan laden - en als dat om de twee maanden voor ons is ga ik daar geen abonnement voor nemen. Doe maar een eenmalige iets hogere last in da geval.
 7. Ton van Hout

  e -Niro - Alles over laadpassen

  Iedereen met een e-Niro heeft een dergelijke laaddruppel ontvangen bij de aflevering van de auto, ik heb hem zelf 1x gebruikt bij een snellader van Allego. Mijn vrouw laadt soms onderweg maar echt vaak is het niet nodig. Prijs:
 8. Dat zou kunnen, de ANWB is wel de oude-lullen club!
 9. Ton van Hout

  e-Niro - Vragen en antwoorden (WVTTK)

  Bij mijn energie contract zijn de helft van de uren daluren en met mijn verbruik voordat de EV gekocht was had ik altijd meer verbruik in de daluren. Volgens mijn berekening scheelt het me €100 als ik alleen tijdens daluren laadt, dat is met 35.000 km per jaar. Eigenlijk boeit het niet zoveel want het is een klein percentage van het totaal waardoor ik ook gewoon laad wanneer ik de stekker er in prik.
 10. Ton van Hout

  E-Niro opgehaald.......

  Ok, top, dank je. Dikke kans dat het dan achterin staat waar je het niet kan lezen
 11. Ton van Hout

  E-Niro opgehaald.......

  Zeker, maar volgens mij hebben zij niet meer informatie dan in de webshop staat, daarnaast weten verkopers niet veel over techniek. Dus alleen als ze er een set op voorraad hebben zouden ze het kunnen weten.
 12. Ton van Hout

  E-Niro opgehaald.......

  Wil je voor mij eens kijken welke waarden op je velg staat? Ik zoek in het bijzonder de breedte en de ET-waarde. In de Kia webshop staat dit er niet bij namelijk. Alvast bedankt voor de moeite!
 13. Ton van Hout

  e -Niro - Alles over laadpassen

  Goede vraag, ik heb een Maingau pas als backup liggen juist voor Fastned maar daar heb ik zo weinig aan. Nu is het wel zo dat het een echte backup maatregel is want tot nu toe heb ik nog niet hoeven snelladen onderweg en ook mijn schoonouders (ritje van 192km enkeltje) hebben nu een type twee lader. Ik denk dat ik dus de Maingau pas kan vergeten...
 14. Ton van Hout

  Op weg naar 2030

  Nee hoor, want als je auto de meeste tijd stilstaat heb je meer dan genoeg tijd om te laden. Er zijn e-Niro rijders die 6 a 7 duizend per maand rijden en dat gaat prima aangezien de auto laadt als jij aan het werk bent of thuis zit. Zelf rij ik ongeveer 4dkm per maand in stukken van 220 tot 250 per dag en de auto heeft een uur of vijf nodig om bij te laden. Aangezien er ongeveer 12uur tijd tussen aankomst na werk en vertrek naar werk zit is het dus geen enkel probleem. Als je de Schuko lader zou gebruiken met je +- 30 uur bezig om de accu van leeg naar vol te laden maar een Schuko lader is een backup voor wanneer je geen laadpaal kan vinden, of op de camping staat. Ik zie geen enkel bezwaar.
 15. Ton van Hout

  Op weg naar 2030

  Als iedere lantaarnpaal een laadaansluiting zou hebben kom je een stuk sneller aan meer laadpunten inderdaad.
×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.