Jump to content

Hippe lip

Leden
 • Posts

  2,468
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  179

Everything posted by Hippe lip

 1. Betekent ‘workaround‘ niet ‘een andere manier’? Dat houdt dus in dat je niet met je app gaat voorverwarmen. Dat bedoelde ik in elk geval.
 2. Ik ken die klep niet, maar moet je er blijven staan, of moet je zoals bij sommige andere auto’s je voet onder de bumper bewegen? Wat zegt het boekje erover?
 3. Hoezo bijzonder? Dat is toch gewoon met jou overlegd? De fabriek kan niet precies leveren wat jij wilt en de dealer vraagt je wat je wilt. Doorgaan met alternatieve specs of annuleren. Jij kiest voor doorgaan. Das toch een iets andere nuance dan hoe jij het hierboven beschrijft.
 4. Twee workarounds: 1. Je zorgt dat je dat voorverwarmen op tijd stopt. Als die dat voorverwarmprogramma gewoon helemaal af kan maken is er nix aan de hand. 2. Stap in de auto, zet ‘m aan en stap weer uit. Nu verwarmt je auto ook en kun je any moment ermee wegrijden. Simple comme bonjour.
 5. Als het geen gescheiden circuits zijn, dan wordt die 12V-accu dus gewoon bijgeladen uit de DC-DC-converter, zoals waar we het eerder over hadden. En dan staan de (uitgang van) de DC-DC-converter en de 12V-accu parallel en worden de 12V-verbruikers gevoed uit die twee. Nooit specifiek uit de converter, dat kun je dan niet stellen als die twee parallel staan.
 6. Hmm, ik zou er bijna de upgrade voor binnenhalen. Maar gezien de overige ‘kenmerken’ die ik hier zo lees wacht ik toch maar even. Een goede navi is me lief. Mijn vrouw gebruikt die en als dat mis gaat krijg ik de wind van voren…
 7. Als dat zo is, dan zijn er twee onafhankelijke 12V-circuits die gescheiden zijn van elkaar, want anders laadt die DC-DC-converter nog steeds de 12V-startaccu op. Maar dat brengt me dan tot de vraag hoe het kan dat bijvoorbeeld een defect kofferslot (of welke gebruiker dan ook) die startaccu leeg kan trekken. Dat gaat dan niet, want die zit op het andere (DC-DC) circuit. Ergo: het zijn geen gescheiden circuits.
 8. @Fietsp Zelf heb ik het niet meegemaakt, zo’n defect slot van de achterklep, dus wat je dan precies ervaart weet ik helaas niet. Misschien dat iemand met die ervaring het hier kan melden? Je kunt het hoogstens je garage vragen, maar aangezien Kwik Fit zegt dat je accu prima in orde is zou het daar toch niet in zoeken. Er moet ergens iets anders aan de hand zijn. Als het aan blijft houden zou ik in jouw geval aan de garage voorstellen dat ze de auto een weekje houden en dagelijks gebruiken. Als het euvel bij jou minstens eens per week voorkomt, dan zullen zij het ook ervaren en weten ze in elk geval dat het echt is.
 9. @Uphill Dat kan toch nooit kloppen. Al je verbruikers zitten op die 12V accu: stoelverwarming, radio, ruitenwissers, om maar eens een paar totaal verschillende dingen te noemen. Als je zoiets hoort is wel duidelijk dat je met een totale no-know te maken hebt helaas en dan kun je het gesprek net zo goed beëindigen.
 10. Nou, de teneur is duidelijk. Ik ga voorlopig maar even niet updaten. Teveel dingen die mis gaan… If it ain’t broken, don’t fix it!
 11. @Fietsp Helaas is dit een euvel dat een aantal rijders hier treft en waarvoor in het verleden maar één oorzaak is gevonden en dat is het slot van de achterklep. Daarbij wil ik duidelijk aantekenen dat dit weliswaar het (voor zover ik weet) enige bekende euvel is dat die lege accu veroorzaakt, maar dat je dat niet om moet draaien: een lege 12V-accu komt niet noodzakelijkerwijs door een defect slot van de achterklep.
 12. @Jan Hemel Het startscherm bestaat uit meerdere pagina’s, he. En die kun je herrangschikken. Dus als je die ‘Alle menu’s’ op de eerste pagina wilt hebben, dan kun je die daar neerzetten, toch?
 13. Oh, daar heb ik eergisteren toevallig ook mee geworsteld. Zonder handleiding erbij weliswaar, omdat ik die niet zo gauw bij de hand had en vond dat ik het zo ook wel zou moeten kunnen vinden. Maar helaas, in mijn MY19 blijven de radiostations op titel gesorteerd. En omdat Radio 4 opeens anders heet staat die niet meer op de plek waar die eerst stond. Stom systeem eigenlijk…
 14. Dat sommigen een Tesla gekozen zouden hebben als ze ‘xxxx’ geweten hadden vind ik toch wel een opvallende keuze. Liggen de Niro EV en de Tesla nou zo dicht bij elkaar, of gaat het je er alleen om dat je vier wielen onder je kont hebt (sorry voor de term) en dat het elektrisch rijdt? Voor mij is een Tesla ZO wezenlijk anders dan de Niro EV, dat ik dit niet snap. En dan heb ik het er niet over dat ik de Tesla nix vindt, maar gewoon dat objectief die twee auto’s voor mijn gevoel verschillen als dag en nacht. Totaal andere rijervaring, totaal ander interieur, totaal ander model, totaal andere indeling, totaal andere … (zeg het maar). Toch?
 15. @GerZ Over welk model (MY) heb je het? Ik heb daar namelijk vanaf het begin last van in mijn MY19. Na 3 kwartier tot een uur komt er ineens koude lucht de auto in. Met name mijn vrouw heeft daar last van. Zij merkt het eerder op dan ik, maar het gebeurt wel. Ik heb het al eens aangekaart bij de garage, maar die rijden een rondje en zeggen vervolgens dat ze nix kunnen vinden. Tja… Dus als er een update is die DAT kan verhelpen, dan zou ik een gat in de lucht springen!
 16. Voor een gewone 230V-haspel klopt dat, maar niet voor die dikke laadkabels aan de laadpaal. Ik heb een Zappi met vaste 6,5m kabel die een paar slagen opgerold hangt. Als de auto er vlak naast staat hangen er nog twee slagen op de haspel, maar die worden daar echt niet warm of koud van. Teveel kn de open lucht. Dat kan z’n warmte echt wel kwijt.
 17. Dank je, @Adrie Koorn voor deze uitgebreide uitleg (lees je dit nog?). Dank je wel dat je de moeite hebt genomen hiervoor! Het verhaal maakt me weer eens duidelijk hoe verschillend we allemaal zijn en hoe we daardoor heel verschillend tegen hetzelfde aankijken. Ik ga je punten geen van alle aanvechten, want het zijn duidelijk jouw punten, hoe jij erin staat en het ervaart. Ook niet vergelijken met hoe ik ze vind. Want dat is allemaal heel persoonlijk en dat wordt hiermee weer eens erg duidelijk. Nogmaals dank voor dit leerzame stukje en het ga je goed met de nieuwe auto van je keuze️
 18. @Adrie Koorn Oh? Wat jammer! Waarom bevalt het niet? Heb je geen eigen oprit waardoor je altijd op straat moet opladen met een openbare paal? Dan kan ik me dat goed voorstellen, want ik moet eerlijk zeggen dat ik nog niet zo net weet ok ik EV was gaan rijden als ik niet met eigen laadpaal kon opladen. En verder kan ik me niet voorstellen dat een EV je niet bevalt; zeker bij een e-Niro niet. Dat rijdt zó geweldig en heeft zo’n groot bereik dat ik eigenlijk nooit tekort kom.
 19. Mooi! Dat is tenminste een ECHTE blauwe kleur. De ‘blauw’ die in het begin besteld kon worden was zó donker blauw dat de zon er goed op moest schijnen om te zien dat het blauw was. Anders was het zo ongeveer zwart. Dit is wel een mooie kleur. Net als die groene, die vind ik ook wel mooi (in het echt mooier trouwens dan op een foto). En nu veel rijplezier ermee natuurlijk!
 20. @Adrie Koorn Ga ermee naar de dealer. Daar weten ze precies wat ze ermee aan moeten. Het is maar een kleine en eenvoudige aanpassing en daarna heb je er geen last meer van. Niet te lang mee wachten, want je riskeert een breuk in het klepje.
 21. @rob2u Gefeliciteerd met je deal en veel plezier met je nieuwe speelgoed! Die keuze kan ik me goed voorstellen, want als ik mijn e-Niro nu in de prak zou rijden of om andere reden zou verliezen zou ik ook voor een Ioniq 5 gaan. Hoef ik niet lang over na te denken.
 22. @ArjenR heb je al op 'dakdragers' gezocht op dit forum? Er is hier namelijk al eerder over gesproken en ik meen dat ik ergens in een buitenlands boekje-bij-de-auto wat had gelezen over de daklast en dat die met name bij de bevestiging van de dakrails moet zitten. Dat kan ik me ook wel voorstellen omdat daar die dakrails aan de auto vastzitten... Edit: Het staat een paar posts hierboven En dat komt dus uit een boekje van Kia!
 23. Hippe lip

  V2L

  Ik wacht nog steeds op iemand die het gaat proberen. We zitten hier samen op een forum waar het toch makkelijk moet zijn om iemand met zo’n stekker en iemand met Niro EV zonder stekker bij elkaar in de buurt te vinden?
×
×
 • Create New...