Ga naar inhoud

Brat Pit

Leden
 • Aantal items

  382
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  12

Brat Pit won de laatste dag op 7 december 2018

Brat Pit had de meeste 'vind ik leuk' inhoud!

Community reputatie

52 Excellent

Over Brat Pit

 • Titel
  Gevorderd Lid

Algemeen

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Woont in het zuidwesten des lands
 • Auto
  Kia Niro BE

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers blok is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Brat Pit

  Verbruik is raar

  Had je de versie met stoel/stuur verwarming moeten nemen.
 2. Brat Pit

  Verbruik is raar

  Het gemiddelde gebruik zit op circa 1 op 17 aan de pomp gemeten via vele lease rijders die echt niet allemaal opletten hoe zuinig het allemaal kan. Dus als je 1 op 10 rijdt, dan zou je je kunnen afvragen of je rijstijl wel bij deze auto past ofwel met de auto is iets niet goed. Het gaat natuurlijk niet vanzelf.
 3. Brat Pit

  Adaptive cruise controle

  Ik herken bovenstaande ook, maar inmiddels weet ik ook wanneer ik moet bijgassen, of eerder naar links moet gaan. Het systeem is wel intelligent genoeg om niet in te houden wanneer je zelf naar de linkerbaan gaat dicht achter een auto die net wat sneller rijdt. Maar wat ik begrepen heb heeft KIA 4 jaar geleden een strategie ingezet richting autonoom rijden. Een soort 10 jaren plan waarbij elk jaar elementen worden toegevoegd op de nieuwere modellen.
 4. Brat Pit

  Winterbanden voor de Niro

  Ik voorspel dat een heleboel mensen van een zeer koude kermis thuis komen als ze de auto inleveren na 4 jaar private lease. Lees dit tot nog maar een terug. Elk krasje 150 Euro en ieder butsje 350. Ik heb in mijn leven circa 11 lease auto's ingeleverd, maar de laatste jaren is er op dat vlak heel duidelijk iets veranderd. Er bestaat een hele tak van experts die met een loep langs je auto lopen en precies weten waar iets zit dat jij nog nooit gezien hebt.
 5. Brat Pit

  garage

  Er vanuit gaande dat je vanaf nieuw 150.000 km rijdt, betaal je 10 X circa 225 Euro is 2250 Euro voor onderhoud. Dat is best te overzien. Voor zakelijke rijders is een interval van 15.000 km veel te kort mijns inziens.
 6. Brat Pit

  Adaptive cruise controle

  Ja, heb ik ook. Ik rij er niet meer zo vaak dus ik weet het niet precies, maar ongeveer halverwege vanaf de Zuid Beveland kant, houdt de auto plotseling in. Ik vermoed dat hij zo'n ventilator aanziet voor een voorligger.
 7. Brat Pit

  Remmen in de bergen

  @gjcvro Dat idee heb ik ook. De benzinemotor lijkt dan op een constant toerental te draaien (circa 1.500) en de E-motor zorgt voor het wegrijden. Na een seconde of 10 wordt de benzine motor gekoppeld en hoor je hem aandrijven.
 8. Brat Pit

  Automatische ruitenwisser uit bij vorst

  Iedereen gaat me nu voor gek verklaren, maar ik doe dat altijd met lauw water. Veel makkelijker en sneller dan krabben.
 9. Brat Pit

  Ceed of Peugeot 2008 GT line

  Jaren geleden vertelde een Peugeot dealer mij dat hij 5 monteurs in dienst had, waar zijn plaatselijke concurrent (aziatisch merk) er 2,5 had op ongeveer hetzelfde aantal auto's. Dat was voor de Peugeot dealer natuurlijk omzet, want meer storingen. Ik denk dat er sinds die tijd niet heel veel veranderd is, getuige onderzoeken van de consumentenbond bijvoorbeeld. Een Peugeot daar moet je een beetje mazzel mee hebben en heeft wat meer uitstraling voor degenen die daar belang aan hechten. KIA is een zogenaamde kostleader en biedt veel waarde voor zijn geld. Met name betrouwbaarheid is hoog, maar merk heeft minder aanzien, wederom voor degene die daar waarde aan hecht. Dat vertaalt zich wellicht in een lagere inruilprijs, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik daar geen goede kijk op heb. Maar stel dezelfde vraag eens op een Peugeot forum en daar krijg je waarschijnlijk een heel ander antwoord.
 10. Brat Pit

  LED koplampen Niro

  Ik vind dat PeterW61 wel een punt heeft. Als LED lampen volledig gestandaardiseerd zouden zijn, was het uiteraard geen punt. Maar behalve de fitting blijkt dat niet zo te zijn. Bestel je in China of elders een setje, dan heb je zelf "wellicht een prima zicht" (bijna sinterklaas), maar de vraag hoe de tegenligger dat ervaart , is wat mij zorgen baart. Ik heb diverse filmpjes over LED verlichting gezien die aantonen dat de lichtbundel niet goed kan worden afgesteld. Bovendien vind ik de normale verlichting prima werkt, zeker in vergelijking tot mijn vorige auto die door een soort waxinelichtjes werd verlicht. Wel vind ik de kleur van de LED's mooier passen bij de led strip rond de koplamp.
 11. Brat Pit

  Android Auto

  Bespaar je de moeite. Een wijk ontwikkelen gaat sneller dan een kaart van een standaard autonavigatiesysteem updaten.
 12. Brat Pit

  Verbruik Niro

  Nou ja, gewoon even om te proberen. Ik moet wel zeggen dat ik regelmatig een test te kort ritje maak, waarbij bij aankomst de auto net warm is. Als je op die ritjes de verwarming uit laat, scheelt dat erg in het verbruik.
 13. Brat Pit

  Verbruik Niro

  Vanmiddag toch eens even geprobeerd, zo'n ritje zonder kachel et cetera. Scheelt inderdaad veel in het gebruik, maar ik zit nog te rillen op de bank.
 14. Brat Pit

  LED koplampen Niro

  De punt, komma en hoofdlettertoets op uw toetsenbord werken niet, daarom is het wat lastig lezen. Bovendien begrijp ik uw vraag niet helemaal, maar ik heb geprobeerd met wat wijzigingen er achter te komen wat u bedoelt. Het eerste stuk is mij duidelijk. Als LED lampen 235 Euro kosten, dan begrijp ik heel goed waarom deze niet standaard worden gemonteerd. Het werkt prijsverhogend. Nu zal KIA wel heel wat minder betalen, maar onderdelen gaan een paar keer "over de kop" voordat wij ze afgerekend hebben. Het tweede deel van de vraag zou u misschien iets kunnen verduidelijken.
 15. Brat Pit

  Verbruik Niro

  Blauwbekken IN de auto, dacht het niet.
×

Belangrijke informatie

Door deze site te gebruiken ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden.