Brat Pit

Leden
 • Aantal bijdragen

  215
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  7

Waardering in de gemeenschap

31 Excellent

Over Brat Pit

 • Rang
  Lid

Algemeen

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Woont in het zuidwesten des lands
 • Auto ('s)
  Per december: Kia Niro Business Edition donkere kleur
 1. geef geen flitspalen weer

  De data op je telefoon moet aanstaan en je moet even wachten. Na een paar minuten worden de TT gegevens opgehaald. Je herkent de juiste koppeling doordat er een wifi tekentje in je scherm staat. Ook zie je las je uitzoomt op de kaart de weergegevens staan. Als het niet lukt, probeer met een andere telefoon, anders even langs de dealer....
 2. navigatie

  Dat werkt goed getuige een Duitse forum post: Zoek even op Huawei 8132 https://www.niro-forum.de/index.php?thread/347-wifi-via-iphone-connect-and-re-connect-automatically/
 3. navigatie

  Tuurlijk, alles op de iphone werkt prima, in feite zijn dat nog steeds net wat betere systemen dat die zeer standaard inbouwen.
 4. navigatie

  Beetje verwarrend. De verkeersinfo en flitsinfo wordt alleen via de wifi connectie van de telefoon en de auto verwerkt, niet als je hem bedraad aansluit. Is een gemiste kans mijns inziens. Althans dit geldt voor iPhone.
 5. navigatie

  Goed te horen dat er op de apple ook wordt omgeleid. Ik heb het zelf nog niet ervaren, maar wellicht was de file de snelste optie.
 6. navigatie

  In apple maps zit wel verkeersinfo, die kun je op je telefoon aanzetten. Je ziet dan de files, maar voor zover mij bekend gaat het systeem niet omleiden. Flits info zit er niet in. De TT informatie kan niet worden geïntegreerd. Hoewel de kaartinfo achterloopt is het standaard systeem wel een zeer prettig werkend systeem, zeker in vergelijking met de 4 andere systemen die ik hiervoor had.
 7. Adaptive cruise control

  Wat is een file assistent? Let op, als je zowel voor je als achter je verkeer hebt, dan kun je de ACC al inschakelen beneden de 30km/h. Betreffende automatisch remmen: dat zit er niet op. Kia heeft een paar jaar geleden een programma samengesteld om automatisch rijden mogelijk te maken. We zitten nu op circa 30% van de mogelijkheden en elk jaar komt daar ongeveer 10% bij. Dus over een jaar of zeven kun je achterin stappen en tegen je horloge zeggen waar je naar toe wilt.
 8. Navigatie updaten

  geen idee
 9. Minpuntjes Niro

  Ik vind het prima werken zeker op de snelweg en die fietser, wat zou de auto daar dan wel mee moeten? Ik het geval van CC trap je op de rem, of stuur je naar links als er ruimte genoeg is. In het geval van ACC trap je op het gaspedaal (ja is even wennen) of als er een tegenligger aankomt gaat alles automatisch. Binnen enige tijd stuurt de auto er omheen als het kan, alleen zijn we zo ver nog niet.
 10. AppleCar Play

  Ik heb alles apple en windows. Omdat ik niet elke keer een nieuwe telefoon wil en een paar jaar geleden kwam de iPhone 6 plus uit. Ik vind android ook prima werken en op enkele fronten zelfs beter, maar na korte tijd stopt vaak de update support, zodat je achterblijft op het gebied van onder andere security.
 11. AppleCar Play

  In basis werken ze beide prima. Echter als het gaat om bijvoorbeeld de stembediening, dan wordt de bediening bij apple gestuurd door siri, de android door google assistant, die laatste is superieur aan siri. Apple heeft onlangs toegegeven dat siri niet echt intelligent is. Ik heb beide systemen gebruikt en google assistant begrijpt een vraag vele malen beter dan siri. Dat heeft groet invloed op de bediening. Ondanks dat gebruik ik nog steeds apple.
 12. Sportstand

  Ik heb stellig de indruk dat de Niro sneller kan. Acceleratie is ook prima.
 13. Stem GPS

  Volgen mij zit er in basis dezelfde navigatie in als in de Niro. In de navigatie zit een webservertje, deze kun je via wifi aan je telefoon koppelen via de hotspotfunctie van je telefoon. Even wachten en de verkeersinfo wordt gedownload.
 14. AppleCar Play

  In zijn algemeenheid is android wat beter in het juist interpreteren van vragen en integreren van alle functies. Apple is wat universeler, eenvoudiger en werkt altijd.
 15. Ruitenwisser trekt niet goed droog

  Bij mijn auto gebeurt dat ook, maar vooral als ik boven de 80km /h rijd, in de teruggaande slag. De ruit en wisser goed schoonmaken kan helpen om de vettigheid en troep uit de wasstraat te verwijderen. Goed schoonmaken bedoel ik niet even met een beetje dreft, daar haal je alleen de vettigheid mee weg. Google even op het onderwerp en dan krijg je goede info. Na het schoonmaken de ruit droog wrijven met een krant is een van de tips.