Jump to content
 • Sign Up

Brat Pit

Leden
 • Content Count

  389
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  12

Brat Pit last won the day on December 7 2018

Brat Pit had the most liked content!

Community Reputation

52 Excellent

About Brat Pit

 • Rank
  Gevorderd Lid

Algemeen

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Woont in het zuidwesten des lands
 • Auto
  Kia Niro BE

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Brat Pit

  Op weg naar 2030

  Eén ding staat voor ij als een paal boven water: zolang de overheid nog steeds geen kans ziet op die smerige tweetakt brommertjes te bannen, zal het met de auto's ook wel loslopen.
 2. Haal die diesel van de weg af
 3. Wellicht op het moment dat de stem iets zegt het volume omhoog draaien.
 4. Ergens op dit forum staat een linkje naar een leasemaatschappij met benzinepas. De leaserijders haalden gemiddeld 1 op 17. Zelf haal ik dat ook in de winter en in de zomer iets zuiniger. Woon je in de randstad en rij je veel in de spits, dan kan het nog wat zuiniger. In het begin heb ik een tijdje het verbruik gecheckt met km en bonnen, maar de meter is vrij nauwkeurig. Een enkeling rijdt nog wat zuiniger, ook kun je 1 op 14,5 halen als je je best doet. Let op, je moet je rijstijl wel aanpassen. Een diesel is dan qua uitstoot wel veel smeriger maar rijdt zonder veel moeite lekker zuinig.
 5. Die 1 op 10 bij 50km/h herken ik niet. Waarschijnlijk wordt dan de accu geladen. De truc van zuinig rijden is vooral: je rem en gaspedaal zo min mogelijk gebruiken en alle elektriciteitsverbruikers uitzetten. Moet je dan toch remmen: graag zo lang mogelijk remmen met matige druk. Een andere manier om het brandstofverbruik te verminderen is het nemen van de kortste route over 80km wegen.
 6. Windkracht 9 tegen of juist mee zoals vandaag, scheelt een heleboel in verbruik. En hoe hoger de snelheid meer het tegen de wind in, hoe meer het verbruik toeneemt.
 7. Brat Pit

  leasing

  Een kapper kan ook de BTW ook verrekenen met de belastingdienst en een slager, schilder, autobedrijf, dokter, en iedereen waar je mee te maken krijgt ook. Alleen zul jij als particulier die BTW wel moeten betalen. Je hebt hier totaal geen voordeel aan als je least. Het enige verschil met leasen bij bedrijven is, dat de investering niet als activa op de balans staat, maar dat je er wel over kan beschikken. Je houdt dus meer geld over om je business te doen. Voor een particulier is dat niet zo, het wordt gezien als een lening.
 8. Had je de versie met stoel/stuur verwarming moeten nemen.
 9. Het gemiddelde gebruik zit op circa 1 op 17 aan de pomp gemeten via vele lease rijders die echt niet allemaal opletten hoe zuinig het allemaal kan. Dus als je 1 op 10 rijdt, dan zou je je kunnen afvragen of je rijstijl wel bij deze auto past ofwel met de auto is iets niet goed. Het gaat natuurlijk niet vanzelf.
 10. Ik herken bovenstaande ook, maar inmiddels weet ik ook wanneer ik moet bijgassen, of eerder naar links moet gaan. Het systeem is wel intelligent genoeg om niet in te houden wanneer je zelf naar de linkerbaan gaat dicht achter een auto die net wat sneller rijdt. Maar wat ik begrepen heb heeft KIA 4 jaar geleden een strategie ingezet richting autonoom rijden. Een soort 10 jaren plan waarbij elk jaar elementen worden toegevoegd op de nieuwere modellen.
 11. Ik voorspel dat een heleboel mensen van een zeer koude kermis thuis komen als ze de auto inleveren na 4 jaar private lease. Lees dit tot nog maar een terug. Elk krasje 150 Euro en ieder butsje 350. Ik heb in mijn leven circa 11 lease auto's ingeleverd, maar de laatste jaren is er op dat vlak heel duidelijk iets veranderd. Er bestaat een hele tak van experts die met een loep langs je auto lopen en precies weten waar iets zit dat jij nog nooit gezien hebt.
 12. Brat Pit

  garage

  Er vanuit gaande dat je vanaf nieuw 150.000 km rijdt, betaal je 10 X circa 225 Euro is 2250 Euro voor onderhoud. Dat is best te overzien. Voor zakelijke rijders is een interval van 15.000 km veel te kort mijns inziens.
 13. Ja, heb ik ook. Ik rij er niet meer zo vaak dus ik weet het niet precies, maar ongeveer halverwege vanaf de Zuid Beveland kant, houdt de auto plotseling in. Ik vermoed dat hij zo'n ventilator aanziet voor een voorligger.
 14. Brat Pit

  Remmen in de bergen

  @gjcvro Dat idee heb ik ook. De benzinemotor lijkt dan op een constant toerental te draaien (circa 1.500) en de E-motor zorgt voor het wegrijden. Na een seconde of 10 wordt de benzine motor gekoppeld en hoor je hem aandrijven.
 15. Iedereen gaat me nu voor gek verklaren, maar ik doe dat altijd met lauw water. Veel makkelijker en sneller dan krabben.
×
×
 • Create New...