Jump to content

Kia Venga 1.6 CVVT automaat


sid1

Recommended Posts

Ik rij al 2 jaar in die automaatje en ik moet je vertellen dat ja, het is een slome bak, 126 pk is makkelijk gezegt maar mijn vorige 110 pk tdi (welke ik nog steeds heb) was en is veeeeeel sneller, en sportiever dan de venga.

Maaaar ik ben heel blij met mijn eerste automaat, want ik rij aleen maar in de stad en nu wil ik nooit meer een handgeschakelde auto.

Nog geen enkele technishe probleem gehad.

Link to comment
Share on other sites


Na ervaringen in Amerika (daar rijden haast alleen maar automatisch geschakelde auto's) rijd ik imiddels al jweer aren met automaat. Eerst een Hyundai Sata Fe, daarna een Kia Sportage. Deze auto's hadden een V6 met 2.7 liter motor. Dat waren echte "trekpaarden".

Nu heb ik sinds juni 2011 een Venga 1.6 met automaat, ik vind deze prima schakelen en rijden. Natuurlijik zijn er auto's met verfijndere automaten, maar ik ben dik tevredendeze automaat.

Auto gebruikt wel wat meer brandstof, maar je hebt geen start stop ellende. En als je in de file staat, wie niet, hoef je alleen je rempendaal even los te laten en je rolt weer wat verder.

Link to comment
Share on other sites


  • 1 month later...

Nu, ik heb er een besteld, zal hem in maart krijgen. Laat nog van me weten.

Overigens heeft het vrouwtje een Picanto automaat, maar die gaat als een speer! Ook met snelheid maken op de invoegstrook. Nooit verwacht van een 1.2 motor. Gebruik gemiddeld 7.2l/100 maar veel korte stukken met koude motor. Dat verbruikt mijn huidige Venga 1.4 ook, maar zij kan me goed bijhouden tot 100 dan loop ik snel uit.

Link to comment
Share on other sites


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...