Ga naar inhoud

cocker

Leden
  • Aantal Items

    22
  • Registratie Datum

  • Laatst Bezocht

Alles dat geplaatst werd door cocker

  1. Beste, Misschien achterklep niet goed afgesloten???
  2. Hoi Andries, Zelf heb ik ook een Rio uit 2012. Ook mijn koppeling is al vervangen onder garantie. Het is inderdaad een kwaal van deze auto en je moet ermee "leren leven" zoals dat heet. Mijn truc is de volgende: Als je de koppeling laat opkomen, moet je je hak van je linkervoet niet op de vloer van de auto laten rusten. Mijn ervaring is dat je de koppeling beter kan "doseren". Het is gek omdat je met de autorijles hebt geleerd om je hak op de vloer te laten rusten. Misschien helpt deze tip. Vriendelijke groet, Cocker
  3. Wordt vervolgd........
  4. Even een update, Inmiddels weer bij de dealer geweest. Na onderzoek bleek dat het aan de waterpomp lag. Er zat namelijk speling op de poelie. Deze wordt vervangen onder de garantie. In ieder geval blij dat de oorzaak is gevonden.
  5. Beste Andries, Voor wat betreft de vloeistof kan ik je zeggen dat dit normaal is in deze weersomstandigheden. De leidingen van de airco zijn ijskoud en de buitenlucht heeft een hoge luchtvochtigheidsgraad. Daarom krijg je condensvorming op de koude leidingen. Niets om je zorgen over te maken. Wat de lakschade betreft: het is "eerlijke schade". Ook dat is normaal voor een auto van deze leeftijd. Dit is haast niet te voorkomen. Zeker als je de auto bij 'n supermarkt parkeert. Vriendelijke groet en succes toegewenst.
  6. Dank voor je snelle reactie. Ik heb geen dakdragers gemonteerd. Zelf denk ik dat het iets meganisch moet zijn. Als ik tijdens het rijden de motor uitzet is het geluid weg.
  7. Beste Kia rijders, Ik ben sinds 6 maanden eigenaar van een Kia Rio uit 2012 die me goed bevalt. Maar de laatste tijd hoor ik tijdens het rijden een licht fluitend geluid. Het komt bij de motor vandaan. Ik heb bij de dealer de spanning van de snaar laten afstellen maar dit heeft geen effect gehad. Een lager kan het volgens mij niet zijn omdat de toon van het geluid niet veranderd bij een hoger of lager toerental. Het klinkt net alsof er bv valse lucht wordt aangezogen. Ook 'n bepaalde storing op de radio is uitgesloten omdat deze altijd uitstaat. Ik weet dat het heel moeilijk is om op afstand in te schatten wat dit kan zijn. Suggesties over een mogelijke oorzaak zijn daarom van harte welkom. Met vriendelijke groet,
  8. Zie onderstaande foto uit de gebruiksaanwijzing waarin het vochtprobleem in de units wordt uitgelegd. Onder "AANWIJZING" staat exact wat SANDRA DB bedoelt. (Afbeelding is misschien te klein).
  9. Zelf een Rio uit 2012 en ook last van enig condens LA. Ben het met de uitleg van HANZ001 eens. Gisteren bij de Rio 2015 van mijn zoon gekeken en die vertoonde ook condens in de units. Kan ook niet anders omdat de units niet luchtdicht zijn en er altijd contact met de buitenlucht ontstaat als er een lamp wordt vervangen.
  10. Lijkt me wel heel erg snel. Dan moet je geschakeld hebben zonder je koppelingspedaal te hebben gebruikt. Gisteren werd mijn Kia Rio uit 2012 voorzien van een nieuwe koppeling. Dit omdat ik het "bekende" geluid hoorde met achteruitrijden. Soms ook met optrekken in de eerste versnelling. Viel onder de fabrieksgarantie. Mijn Kia dealer deed hier helemaal niet moeilijk over. Misschien dáárom werd het bedrijf in 2015 bekroond met de 'Platinum Prestige Dealer Award' Succes in ieder geval.
  11. Voor wat betreft klantvriendelijkheid en persoonlijke service, ben ik heel tevreden over Tinholt.
  12. Met bovengenoemde mening dat de 3 deurs sportiever is, sluit ik me helemaal aan. Vele veilige kilometers toegewenst.
  13. Vanmiddag voor de zekerheid even naar de dealer gegaan en het geval uitgelegd. Inderdaad kan het geen kwaad en is gezien deze weersomstandigheden normaal. Niets aan het handje. Ik ben dus gerustgesteld. Nogmaals dank voor het meedenken.Top!
  14. Dank voor het meedenken. Voor w.b.t olielekkage: Daar kan ik over meepraten. Mijn vorige auto (MX5) had 'n lekke koppakking. De olie gutste langs het motorblok op de straat.
  15. Foto is inderdaad om te . Het zou misschien van de airco kunnen komen. Daarom mijn vraagstelling. Ben een leek wat auto's betreft.
  16. Beste mensen, Hier even een vraag: Het is mij opgevallen dat mijn Kia na een nacht stilstand water lekt. Het vocht komt uit het zwarte slangetje aan de onderkant van de auto t.h.v het schutbord. Ik weet niet waarvoor dit slangetje dient. Misschien ontluchting van de kachel of airco?? En???? Is dit normaal?? Als bijlage een foto. Excuses voor de matige kwaliteit. Wat is jullie mening. Vriendelijke groet,
  17. Auto: KIA Rio (2012) Eigenaar: cocker Toegevoegd Op: 13 december 2015 - 20:25 Korte Omschrijving: Niks Opgegeven Bekijk Voertuig
  18. Beste Forumleden, Ik wil mij even voorstellen op dit forum. Mijn naam is Cocker en ben sinds 10-12-2015 de gelukkige eigenaar van een zwarte Kia Rio 3D Bouwjaar 2012. Het enthousiasme van mijn zoon (zelf ook in het bezit van een zwarte Kia Rio 3D Bouwjaar 2015) heeft mij er toe aangezet om ook voor dit type te kiezen. Hieronder een paar afbeeldingen.
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...