Jump to content
 • Sign Up

spacewagon

Leden
 • Content Count

  22
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

spacewagon last won the day on January 30 2018

spacewagon had the most liked content!

Community Reputation

2 Neutraal

About spacewagon

 • Rank
  Newbie

Algemeen

 • Auto
  Kia Optima

Recent Profile Visitors

357 profile views
 1. In Duitsland worden de logo’s bij diverse zenders wel getoond. Via het i-tje zie je dan nog een ander logo. Vermoedelijk kunnen er via DAB+ twee logo’s verstuurd worden: logo A en logo B. Kia toont alleen logo A op het hoofdscherm en logo B achter het i-tje. De zenders in Nederland sturen alleen logo B mee. Kia heeft geen “fallback” om in day geval logo B te tonen op het hoofdscherm. Zonde.
 2. Helaas. Te vroeg gejuichd. Vandaag, 12 april. Geen verbinding tussen 18.45 en 19.27.
 3. Het lijkt de laatste tijd weer goed te gaan. Alsof de systeembeheerder de verbinding wat meer capaciteit heeft gegeven. Fijn!
 4. Weer niet: 5 maart vanaf 17.11 uur tot... geen verbinding. Ben om 18.30 uit de auto gestapt.
 5. Donderdag 22 februari van 17.30 tot 18.10 uur weer geen verbinding.
 6. Afgelopen week reed ik in Duitsland. En tadaaa:
 7. Het probleem is nog steeds aanwezig. Hierbij een aantal data waarop de TomTom Live services niet werkten: Vrijdag 2 februari tussen 16.00 en 18.00 uur Dinsdag 6 februari tussen 17.00 en 19.15 uur Donderdag 8 februari tussen 13.00 en 13.30 uur Vrijdag 9 februari tussen 13.30 en 1.30 uur Vrijdag 16 februari tussen 13.00 en 14.00 uur Zaterdag 17 februari tussen 14.00 en 15.00 uur Op die dagen werkte het steeds 's morgens wel. Op de andere dagen in die week heb ik geen gebruik gemaakt van de TomTom Live services. Ik zal mijn lijstje aanvullen wanneer de verbinding er weer uit ligt. Misschien kan iemand van Kia Nederland in de logfiles gaan duiken als ze dit probleem serieus nemen.
 8. Ik heb een Optima. Maar volgens mij hebben alle moderne Kia's hetzelfde systeem. En dus hetzelfde probleem.
 9. Ik weet nagenoeg zeker dat het in de verbinding Kia <-> TomTom zit. Ook als ik niet via mijn wifi hotspot van mijn telefoon ben verbonden, maar gewoon met het thuisnetwerk... dan zijn er ook momenten dat er geen live traffic binnenkomt op de Kia. Het proberen met een USB routertje is m.i. niet nodig. Vorige week had ik het op donderdag van 18 tot 19.30 uur. En vorige week dinsdag van 17.00 tot 18.20 uur.
 10. Het probleem lijkt niet bij TomTom of je telefoon of je telecomprovider te zitten: Op het moment dat mijn Optima geen verbinding met TomTom kan maken, dan start ik de TomTom GO app op mijn iPhone op. Die heeft dan altijd (!) direct verbinding met de live services en toont me de file informatie. Mijn iPhone heeft een aantoonbare werkende dataverbinding.
 11. Ik ben benieuwd. Het verhaal van die bandbreedte is inderdaad wat dunnetjes. Maar zou wel deels waar kunnen zijn. Het is (gezien dit topic) geen incident bij één persoon. Meerdere personen hebben dit hier gemeld. Kia wordt niet veel zakelijk gereden, dus het probleem zal minder snel groot worden gemaakt. Denk ik.
 12. Yep: https://www.autoweek.nl/autoreview/44920/kia-optima-sw-17-crdi-dynamicline-2017/ en dan de reactie van 10 januari 2018.
 13. Is 'ie inmiddels vervangen? En heeft je dealer verteld waarom?
 14. Ja, zonde hè? Het logo staat wel gewoon altijd achter het i-tje. Dat zouden ze prima kunnen tonen in het vakje, in plaats van dat saaie logo. Het viel me op dat ik op een dag in Duitsland wél het logo van de (Duitse) zender in het vakje zag staan. Zou het misschien te maken hebben met de manier waarop het plaatje aangeboden wordt? Dat je het als DAB+ zender kan aanbieden als "achtergrond- plaatje" of als "voorgrond-plaatje"? Bij Radio 1 is het overigens geen logo, maar een soort teletekst/kabelkracht-achtig iets dat om de zoveel seconden verandert. Zo kun je tijdens het rijden het nieuws lezen...
×
×
 • Create New...