Jump to content

spacewagon

Leden
 • Content Count

  35
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

spacewagon last won the day on January 30 2018

spacewagon had the most liked content!

Community Reputation

3 Neutraal

About spacewagon

 • Rank
  Newbie

Algemeen

 • Auto
  Kia Optima

Recent Profile Visitors

387 profile views
 1. Precies dezelfde telefoon En dezelfde iOS en dezelfde software in de Kia.
 2. Helaas... het werkt niet meer. Vandaag had ik gewoon weer hetzelfde probleem. Verbinding maken werkt direct. Maar geen live services.
 3. Ook vandaag werkte het met iOS 13.1.3 en de laatste versie van de Kia software. De update van iOS van 13.1.2 naar 13.1.3 heeft het verschil gemaakt. Zo lijkt het nu .
 4. Goed nieuws. Vooralsnog. Ik heb ook de laatste iOS update. En het werkte vanmiddag. Even afwachten of het blijft werken. Ik heb al eerder gehad dat het even één keer werkte en daarna niet meer. Als het blijft werken; dan moet ik mijn voorbarige woorden terug trekken en is het dus niet Kia die het moet/kan oplossen.
 5. Het was niet mijn bedoeling Kia aan te wijzen als schuldige voor het probleem. Eigenlijk is het de "schuld" van Apple, want die heeft iets gewijzigd waardoor het niet werkt. De oplossing ligt echter wel bij Kia, vermoed ik. En ik snap niet dat Kia dit niet zelf test op het moment dat de beta van iOS 13 uitkwam. Of eigenlijk snap ik het wel: er is geen focus op dit soort zaken. Dat vind ik zonde.
 6. Klopt. Voor iCloud apparaten hoef je de uitspoot dus niet meer aan te zetten. Daarvoor staat ‘ie altijd automatisch aan. Voor al het andere verandert er niets; alleen staat er een wat andere tekst bij het schuifje. En dus is dit in ieder geval niet de reden van de problemen. De echte reden is al bekend. In de hotspot van iOS 13 wordt gebruik gemaakt van een bepaalde mate van beveiliging waarmee de oude Android-unit in onze Kia’s niet kan omgaan. De oplossing: Kia moet de Android-unit updaten. Weinig verrassend, maar evengoed best wel een beetje schokkend dat zo’n reusachtig concern als Hyundai-Kia dit soort zaken niet vooraf test en oplost zodra er een nieuwe iOS versie uit komt als bèta.
 7. Sorry voor mijn bewoordingen: dit is echt onzin. Jouw conclusies of vertalingen kloppen niet. Er staat nergens dat vanaf iOS 13 alleen nog maar “iCloud connected devies” gebruik kunnen maken van de persoonlijke hotspot. Als je het bewuste schuifje “Sta anderen toe om verbinding te maken” niet aan zet... dan zal een ander apparaat je telefoon-hotspot überhaupt niet zien. En er dus ook geen verbinding mee maken. Ter informatie. Een Windows 10 laptop kan gewoon nog prima verbinding maken met de persoonlijke hotspot op iOS 13. Probeer het maar eens uit, zou ik zeggen.
 8. Dat heb ik gedaan. Zelfs tot drie keer toe. Zonder resultaat helaas.
 9. Helaas werkt dit bij mij niet. Zie mijn vorige post.
 10. Helaas, deze update lijkt het niet op te lossen. Dit was mijn oude versie: Daarna de update uitgevoerd: Update is gelukt: Maar helaas... verbinding maken met de TomTom Live Services werkt nog steeds niet: Voor de zekerheid heb ik mijn telefoon laten "vergeten" door de auto, opnieuw verbonden, akkoord gegeven op de melding. Tot drie keer toe gedaan. Maar helaas.
 11. Ik las (volgens mij hier: https://www.gpspower.net/kia/353776-kia-software-maps-update-2019-a.html) dat de firmware-update van juli 2019 dit probleem zou oplossen. Je kunt zelf de update doen of via de dealer. Ik weet niet of dit het écht oplost.
 12. Ik las dat de persoonlijke hotspot in iOS 13 gebruik maakt van een verbeterde/nieuwe beveiliging. Het infotainment in onze Kia's draait op een oude Android versie die niet kan omgaan met deze beveiliging. De oplossing ligt in het updaten van het Android systeem door Kia. Zie: https://gathering.tweakers.net/forum/list_message/59231288#59231288
 13. In Duitsland worden de logo’s bij diverse zenders wel getoond. Via het i-tje zie je dan nog een ander logo. Vermoedelijk kunnen er via DAB+ twee logo’s verstuurd worden: logo A en logo B. Kia toont alleen logo A op het hoofdscherm en logo B achter het i-tje. De zenders in Nederland sturen alleen logo B mee. Kia heeft geen “fallback” om in day geval logo B te tonen op het hoofdscherm. Zonde.
 14. Helaas. Te vroeg gejuichd. Vandaag, 12 april. Geen verbinding tussen 18.45 en 19.27.
×
×
 • Create New...