Jump to content
 • Sign Up

pdakkerman

Leden
 • Content Count

  81
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

10 Goed

About pdakkerman

 • Rank
  Newbie

Algemeen

 • Auto
  Nu: Kia Proceed CRDI DCT7 (2019)
  Reed in: Kia Ceed SW GTline(2016)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Maar eens met de de dealer contact opnemen binnenkort. Steek, naaf en et waarde zijn gelijk aan Ceed2 en ik weet dat dat ook geldt voor de ceed3 sw (collega heeft mijn oude setje winterbanden) De remschijf en klauw hebben voor mijn vraag de meeste invloed op of het past. Nu schiet me nu ook te binnen dat een andere collega ook mijn 16" setje (welke precies weet ik niet meer) heeft gebruikt onder zij Pro c'eed JD 2015.
 2. Voor mijn oude Ceed sw had ik 16" winterbanden. Voor komende winter moeten daar weer nieuwe banden op. Nu zat ik wat te spelen op internet, maar voor de proceed kom ik steeds uit op minimaal 17" als ik op mijn type of zelfs de 1.0 selecteer. Zijn er hier toevallig mensen met meer kennis hierover of ervaring ermee. Als ik velgen kies voor de ceed3 sw kan ik trouwens wel voor 16" kiezen.
 3. Ik heb een mail gedaan naar DAB Nederland en gevraagd of zij iets aan het signaal kunnen doen. Lijkt me eerder een Nederlands probleem. Zag van het weekend deze foto van een collega die in België was voorbijkomen
 4. Wellicht verstandig om bij je aflevering direct de bandenspanning te controleren. Die van mij stonden op 3,5bar. Ik kwam er vrij snel achter omdat ik tijdens het rijden direct door de diverse menu's scrollde. Ik had het en der al gelezen dat sommige (pro)ceeds op te harde banden stonden. Ik denk dat degene die dit doet, bar en psi verward. Banden moeten op 35psi oftewel 2,4bar.
 5. Ik rij bijna 60k per jaar. Woon werk is 90km. Wij (gezin) willen nog graag vrijheid en geen beperking met rijden. Dus langere stop of langzaam rijden om de bestemming te halen. Heb een lang weekend ( donderdagavond tot maandagochtend) een e-golf getest. Met het gezin ook een stop met laden nagebootst. Na een kwartier waren ze het al zat. Je bent constant aan het plannen waar en wanneer moet ik laden. Als de infrastructuur qua laden beter wordt zal dat anders worden. In Zeeland is dat zeker nu nog niet het geval.
 6. En eindelijk heb ik ook mijn Proceed in bezit. Een van de weinige diesels volgens mij. Gekozen voor deluxe White omdat dat na een zwarte auto weer eens wat anders is en ivm de zwarte accenten en achterlichten vond ik hem wel heel erg mooi. Tot nu tot ongeveer 250km gereden. Met van alles wat. Snelweg, secundair, stad en veel file's (in Arnhem). De automaat is heerlijk, schakelt voelt door zonder dat je het merkt. Sport stand en manueel nog niet getest, eerst op het gemakje inrijden. Autonoom rijden.... WOW. Hier kan ik wel aan wennen. De eerste test was direct een scherpe bocht op de snelweg. Dat ging erg goed en gaf me veel vertrouwen. Mijn vrouw vond het ook erg fijn. Gezien de afstand met de voorganger die werd behouden. Tijdens de file al door eea qua de opties/menu's gegaan. Daar moet moet ik nog even het boekje voor bij pakken. Die DAW, Driver awareness warning, had ik nog wel onthouden. Maar de andere niet. Zoals het piepje als je de strepen op de weg aanraakt of het piepje bij het geven van richting terwijl er nog net iemand binnen de range van de sensoren zit. De headunit wijst zichzelf. Bluetooth en wifi gekoppeld. DAB is fantastisch, had mij vorige auto ook. Android auto ook aangesloten en ben er nog niet uit wat ik qua navi fijner vind. Maps of Kia/TomTom. De weergave van files vind ik van kia/TomTom een verbetering. Ook het overzicht van de kaart. Maar daar zal ik de komende periode achter komen.
 7. pdakkerman

  Gespot!

  Tot nu toe: Een Duitse in Toscane tijdens de meivakantie Een demo zien rijden medio april op de A4 bij Steenbergen 3 weken geleden een geparkeerd zien op de Veerse Dam N57. En vanaf morgen elke dag die van mezelf
 8. Dat de auto niet herkend dat het regent mis ik ook in mijn huidige c'eed2 en jammer dat dit niet is opgelost voor de (pro)ceed3. Hoe moeilijk kan het het software matig zijn met lichtsensor en regensensor. Als de ruitenwisser in 2 minuten 10x heeft gewist, dan zal het wel regenen....... Maar aan de andere kant. Ik vind de DLR vrij fel voor overdag dat je eigenlijk wel voldoende zichtbaar bent, ook met regen. En wat al gezegd wordt, ik ben erg blij dat de achterlichten ook altijd aan staan. Er zijn nog genoeg weggebruikers die niet aan hun lichten denken. Ook lui met automatische verlichting.
 9. Hier ben ik wel erg benieuwd naar. Heb hier namelijk ook al over na zitten denken. Ben dus heel benieuwd hoe ze dit voor je aanleggen en waar ze de stroom gaan aftappen. Ik zou het heel graag onder die ventilator rooster willen hebben, maar qua aanleg is de kofferbak praktischer. Ik heb nu in m'n Ceed 2 SW een 2 meter lange splitter vanuit de koffer onder de achterbank door liggen.
 10. 18 maart Betreft een diesel automaat gtplus in deluxe White
 11. Vrijdag 12 juli gaan we de auto halen! Grote blij
 12. Vandaag de dealer gesproken. Auto is daar gister gelost. Maandag bellen hoe en wat mbt de levering. Duim wel op diezelfde week. Kan ik nog 2 weken tijdens de vakantie van de auto genieten
 13. Eeuuh. Muziek hoort ook van voren te komen. Denk aan een bioscoop. Muziek concert. Opera enz. Achterspeakers zijn puur voor ondersteuning. Kijk maar eens naar een met muziekinstallatie gepimpte auto. De voordeuren en soms ook dashboard zijn gevuld met de tweeters en mid-range en een lichte bas. Vanuit de kofferbak komt het lage geweld
 14. Regio Hellevoetsluis Wij hebben nog geen plannen om met de auto weg te gaan. Wonen vlakbij het strand, dus als we net zo zomer krijgen als vorig blijven we lekker thuis. Wordt de zomer net als dit voorjaar, pakken we een last minute met de auto richting Frankrijk of Italië
 15. Gister een voorlopig verlossen antwoord gehad. Volgens de planning wordt op 2 juli mijn proceed gt+ line diesel dct in deluxe white gelost bij de dealer. Op 18 maart mijn bestelling doorgegeven. Nu duimen dat het klopt en dat ze binnen 1 week ook kunnen leveren. 8 juli begint mijn vakantie.
×
×
 • Create New...