Jump to content

Wil002

Leden
 • Content Count

  65
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Wil002 last won the day on May 16 2018

Wil002 had the most liked content!

Community Reputation

6 Neutraal

About Wil002

 • Rank
  Newbie
 • Birthday April 6

Algemeen

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Hapert
 • Hobby's
  Voetbal, Films
 • Auto
  Huidige auto: Kia Niro ExecutiveLine 1.6 GDi HEV (A)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Allen bedank voor de info!! Ik heb geen tekening van de ophanging erbij gekregen; zal wel via de dealer beschikbaar zijn. Ik heb onder de auto gekeken en een foto gemaakt. De versie die gemonteerd is, zijn de gemodificeerde balken/steunen; lijkt mij als ik vergelijk met de tekening. zou/moet ik nog actie ondernemen ?
 2. Hallo allemaal, Ik heb onlangs een afneembare trekhaak bested; en mij werd bij de KIA dealer gemeld; Ik meldde dat er flink discussie is geweest op forums over goede/minder goede trekhaak; er komt een goede trekhaak op was me gemeld. Ik zie in de vele replies door de bomen het bos niet meer (ook omdat er weer "modificaties" op trekhaken zijn geweest. De auto deze week afgeleverd voor onderhoud + montage trekhaak; blijkt dat er een GDW trekhaak (ZKDE2147T60 (volgens de bon)) op komt. ik heb dus deze week de afneembare trekhaak laten installeren op mijn Niro van 2017. Ik zie in de vele replies door de bomen het bos niet meer (ook omdat er weer "modificaties" op trekhaken zijn geweest. Mijn vraag is de GDW trekhaak (model 2020) op een Niro van 2017 een goede trekhaak; of heb ik een kat in de zak gekocht ?
 3. @HenkMDat kan inderdaad kloppen. Ik zal toch nog 1 keer reageren; zal proberen zeer voorzichtig te zijn met mijn woordkeuze anders wordt ik weer "afgefakkeld" . LET OP: onderstaande is voor een "gewone" Niro !!!!! Er was inderdaad een zeer speciale ET-waarde nodig (voor mijn Niro); heb zelfs de rekening nog gevonden (let op zonder BTW). Standaard (op diverse sites) wordt ET-50 aangegeven, maar dit MOET (voor mijn Niro) ET-45 zijn; dit was omdat ik ook sneeuwkettingen gebruik. Misschien dat je dit bedoeld. Succes met de keuze van eventuele winterbanden !
 4. Dank je Hippe Lip, zal de input/info verwijderen; alhoewel "mijn" 16" velgen gewoon moeten passen op de e-Niro (volgens deze site). Maar succes er dan verder maar mee. Zal dan maar geen verdere input geven op dit forum over de e-Niro.
 5. Wil002

  Welke velgen?

  Dit zijn wieldoppen (ik vind dat persoonlijk niet mooi). Kan zijn dat er lichtmetaal onder zit; misschien al mooier dan de wieldoppen. Din heb het "oude" model Niro Executiveline met 18" velgen. Die velgen met banden maken inderdaad meer herrie; Dunlop 225/45/18 banden. De 16" winterbanden zijn vergelijkbaar in geluid (de zwarte velgen zijn de 16" met winterbanden). Goodyear 205/60/16 Ultragrip 9. Tip van mij: probeer all weather banden; heb je voor zomer en winter maar 1 schoeisel nodig.
 6. Wil002

  Terugroepactie

  welke terugroepacties (specifiek)? Ik ken maar 1 terugroep actie (binnenkort terug voor de aansluiting van kabels hybride-systeem).
 7. Ik rij ongeveer 1 : 17 met de Niro. Ik hou wel van doorrijden; op ACC net iets boven de toegestane snelheid (op de snelweg).
 8. Wil002

  Onderhouds beurt

  In februari niet beschikbaar; komt rond april even terug. Dan zal de update wel beschikbaar zijn is me gemeld...
 9. Wil002

  Onderhouds beurt

  Dat is de navigatie software met datum van 28 09 18. Begin februari met de 30000 km beurt bleef ik met versie van 2017 "zitten"; er was geen update beschikbaar.
 10. Wil002

  Onderhouds beurt

  Welke software van de navigatie heb je nu erin zitten ? Gr, Wil002
 11. Wil002

  Onderhouds beurt

  klopt. Kaartje is daar verdwenen en naar de zijkant van dashboard (bestuurderskant).
 12. Wil002

  Onderhouds beurt

  Deze week de 30000 km beurt gehad MET update van de navigatie. Datum van 170927 --> navraag gedaan. De verwachting is dat rond april 2019 een nieuwe update van de navigatie software is.
 13. Wil002

  Onderhouds beurt

  Hallo, Ik heb 1 a 1 1/2 week geleden ook zitten discussieren over de "beurten" (in een ander topic). Toen waren er ook verschillende prijzen genoemd (een forum-lid) had zijn rekening voor de 30000 km beurt online staan. Dit was een heel andere prijs die mij werd gemeld (ik had een hoger bedrag). Hierop heb ik uitleg gevraagd bij mijn Eigen dealer. Dit is mijn offerte (voor begin feb 2019): Voor de losse 30000 km beurt is de prijs 217,47 incl. (dit is dus met de prijsverhoging die in oktober 2018 is ingegaan) Vervangen interieur filter 36,34 incl Vervangen remvloeistof koppelingssysteem 48,99 incl Vervangen remvloeistof remsysteem 51,11 incl Totaal 353,91 incl en dit klopt met de voorgeschreven werkzaamheden vanuit KIA Nederland. Als een prijs daarop afwijkt zijn er items op bovenstaand lijstje niet uitgevoerd. Mij is gemeld dat ze alle werkzaamheben volgens beschrijving uitvoeren; dan is er ook geen discussie als later eventueel garantie wordt geclaimd (wel/niet remvloeistof vervangen als er een remissue voorkomt). Ik vond het goede duidelijke uitleg en ga hierin mee met de dealer.
 14. Allen dank voor de info/input. @SatJunk/allen, ik heb zojuist met mijn Kia dealer gesproken en de uitleg gehad. Er is een verschil met "jouw" rekening en mijn offerte. De remvloeistof vervangen voor het remsysteem is bij jou niet gedaan/uitgevoerd en daarom niet op de rekening gezet (waarschijnlijk alleen ge-checked). Remvloeistof van koppelingssysteem is wel op jou rekening. Dit is het verschil met mijn offerte; mijn offerte is van 2019; jou offerte (de orderdatum) heeft nog de prijzen van 2018 (enkele euro's verschil). Remvloeistof MOET gedaan worden vanuit mijn Kia dealer ivm 7 jaar garantie en 8e en 9e eventueel coulance (garantie). Tevens is in jou rekening de oude prijs van de "beurt" gemeld (die is eigenlijk in oktober van 199,50 incl naar 217,50 incl gegaan. Dus je hebt daarbij nog "geluk" gehad Als ik bovenstaande verschillen allemaal meeneem is de offerte die ik gekregen klopt het allemaal volgens het kia onderhoudschema. Het is gewoon allemaal duurder geworden; ik kan/moet dat accepteren. grz, Wil002
 15. Hallo SatJunk, dank je voor de info. Dat is inderdaad een heel andere prijs dan die mij is voorgesteld. De vaste prijzen op de kia site wijken dus behoorlijk af van de realiteit. Ik heb een prijsopgave gekregen van 352,50 euro voor dezelfde beurt (incl interieurfilter en remvloestoffen voor remsysteem en koppelingssysteem). ga toch nog even navraag doen. -gebeld naar eigen dealer en ze komen er vandaag op terug is me medegedeeld. Prijs bij een andere Kia dealer (in de buurt) ook nagevraagd total incl BTW 217 euro excl interieur filter en remvloeistoffen (hoeven na 2 jaar (normal) nog niet vervangen geworden (ze checken de vloeistoffen en interieurfilter WEL). onderhoud_a57316314159738286901.pdf
×
×
 • Create New...