Ga naar inhoud

Roland2017

Leden
 • Aantal items

  77
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Community reputatie

7 Neutraal

Over Roland2017

 • Titel
  Newbie

Algemeen

 • Auto
  Kia Niro

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Roland2017

  Niet direct starten

  Ik doe het precies andersom. Als ik de auto in stapt, eerst sleutel in contactslot, dan gordel om en dan pas sleutel omdraaien. Zo krijg ik nooit een irritant signaal dat ik m'n gordel om moet doen!
 2. Roland2017

  Niro PHEV

  Dit soort testen neem ik altijd met een korreltje zout De Niro PHEV t.o.v. gewone Hybride versie lijkt mij alleen interessant, als je dagelijks woon werk verkeer puur elektrisch kan afleggen. Ik vind persoonlijk die Mini maar een kermis auto!
 3. Roland2017

  Android Auto

  Ik heb zojuist een Nokia 8 aangeschaft en er o.a. android auto op geïnstalleerd. Wat mij opviel is dat de muziek via USB kabel en Android auto veel beter klinkt dan via Bluetooth. Ook andere app's kan je via de Niro (stuur)knoppen perfect bedienen. De Android auto app kan je simpel downloaded via: https://www.apkmirror.com/apk/google-inc/android-auto/
 4. Roland2017

  Benzinetank bijna leeg

  Ik zou zelf nooit het risico nemen om de benzine tank helemaal leeg te rijden. Meestal ga ik bij nog zo'n 50km te gaan, weer tanken. Met welke wielmaat rijd je? Ik haal makkelijk 1/20 met 16" en Michelin banden.
 5. Roland2017

  Welke auto's hebben jullie allemaal gehad ?

  Nog een auto vergeten. Citroen GS, door z'n hydraulische vering reed hij heerlijk, maar roeste al in de folder
 6. Roland2017

  Welke auto's hebben jullie allemaal gehad ?

  Volgende auto's heb ik vanaf 1975 in m'n bezit gehad. Opel Kadett B mijn eerste auto uit 1972 Datsun 1200 Ford Taunus 1.6 Renault 6 TL Renault 18 GTL sedan Renault 19 chamade Renault 19 Beverly Peugeot 406 sedan Peugeot 406 sedan nieuwere model Peugeot 308 hatchback 1.6vti KIA Niro Dynamic line 2017
 7. Roland2017

  Kia vs Audi

 8. Roland2017

  Mp3 afspelen vanaf sd kaart

  Met Android auto kan je spotify ook in auto bedienen. Is een stuk veiliger dan je smartphone bedienen! Je kan een SD (micro) card wel gebruiken, maar deze moet je dan wel in een USB stickie adapter stoppen
 9. Roland2017

  Kia vs Audi

  Nee hoor, een Audi A3 en op een personeelsparkeerplaats van een ziekenhuis.
 10. Roland2017

  Kia vs Audi

  De Audi's zijn ook behoorlijk betrouwbaar, maar er is één groot risico; En wel, dat je ramen zijn ingeslagen en je halve dashboard eruit gesloopt is! Een collega heeft het al drie keer mee gemaakt. Daarom zal ik nooit een Audi aanschaffen.
 11. Roland2017

  caravan trekken

  Mooie samenvatting Op onze Niro zit een afneembare trekhaak. De kogel zit wat hoger dan bij een vaste trekhaak. Wij hebben dan ook geen last van te lage neuswiel. Ik ben er wel achter gekomen dat je per situatie op de weg wat moet spelen met de versnelling. Op vlakke wegen kan je overwegend wel in z'n D rijden, maar in heuvelachtige gebieden rij ik toch liever in de S stand. Je kan dan ook veel beter op de verkeerssituatie anticiperen. Ik gebruik niet de CC, want dat rijd i.c.m. caravan waardeloos!
 12. Roland2017

  Private lease

  Als je na een jaar al van je contract af wil, moet je voor de resterende looptijd vaak zo'n 40% van de maandelijkse bedrag, in één keer de boete betalen! Dan is het wel een hele dure auto, voor dat ene jaartje! Zorg voor een buffer, zodat je de hele doorlooptijd aan je verplichtingen kan voldoen. Ander ga je geknipt en geschoren!
 13. Roland2017

  Private lease

  Voordat je een privatelease contract aangaat, moet je met de volgende zaken rekening houden: · Kan je gedurende looptijd de maandelijkse bedrag makkelijk betalen? · Zorg dat je naast de maandelijkse verplichtingen (vasten lasten) altijd nog ruimte hebt om een buffer op te bouwen. (sparen)? · Heb je gedurende looptijd een vaste inkomen (vaste baan)? · Zorg voor voldoende buffer, zodat je bij calamiteiten (scheiding, overlijden, etc.) het contract kan afkopen. · Als je dit soort maatregelingen niet kan waarmaken, Niet doen! Want met dit soort betalingsverplichting is geen weg terug!
 14. Roland2017

  Recal NIRO

  Bij mijn Dealer (Durmi Alkmaar) stond het al op de to do list
 15. Roland2017

  Recal NIRO

  Bij mijn Niro is dit meegenomen tijdens z'n eerste beurt. Ik heb m'n auto s'morgens gebracht en rond 16.00u kon ik hem weer ophalen. Ook software updates zijn uitgevoerd. Ik kan er weer 15000km tegen aan.
×