Roland2017

Leden
 • Aantal bijdragen

  44
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

5 Neutraal

Over Roland2017

 • Rang
  Newbie

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Roland2017

  Montage afneembare trekhaak Niro

  Heu 13polig is al jaren de standaard.
 2. Roland2017

  Verbruik Niro

  In het kort komt het hier op neer, zolang je vermogen vraagt kost dat benzine Ideale omstandigheid is: buiten temperatuur + 20 graden en heel gedoseerd met gaspedaal omgaan op vlakke weg en niet te hard gaan. Helaas hebben we met verschillende (verkeer) omstandigheden te maken. Dus zal de verbruik in de praktijk helaas altijd negatiever uitvallen.
 3. Roland2017

  aansluitschema 13-polige stekker kia niro

  Dit zijn de aansluitgegevens van een 13 polig Jaeger stekker:
 4. Roland2017

  Android Auto

  Ik heb een Nokia 6 met Android 8.0.0. Zojuist AA versie com.google.android.projection.gearhead_3.1.581053-release-31581053_minAPI21(armeabi-v7a)(nodpi)_apkmirror.com Geïnstalleerd. Lijkt prima te werken.
 5. Roland2017

  Optimale bandenspanning Kia Niro

  Bij mij stonden de 16" banden op 2,9 bar. Het viel op dat op sommige wegen de banden behoorlijk te horen waren. Ik heb de druk verlaagd naar 2,6. Laat later weten of het wat uitmaakt.
 6. Roland2017

  caravan trekken

  De stroom indicator gaf onderweg nog maar twee streepjes aan. Ik heb niet opgelet of de elektromotor af en toe ook meedeed. Wel trekt de niro vanuit stilstand vlot op. dus power genoeg.
 7. Roland2017

  Wanneer verwacht je je nieuwe Niro?

  Gefeliciteerd, Mooie wagen!
 8. Roland2017

  Montage afneembare trekhaak Niro

  Afgelopen weekend voor het eerst met de Niro en onze Kip Grey line, beladen tot zo’n pakweg 1250kg er achter op pad geweest. De (gemodificeerde) GDW trekhaak heeft het prima gedaan. Denk dat het issue alleen maar speelt met fietsendragers. Bij mij stonden de fietsen op de dissel.
 9. Roland2017

  caravan trekken

  Afgelopen weekend voor het eerst met de Niro en onze Kip Grey line, beladen tot zo’n pakweg 1250kg er achter op pad geweest. Ik moet zeggen dat de combinatie erg stabiel aanvoelde. Ook op de nationale N wegen met passerende vrachtwagens, gaf de combinatie geen krimp. Ook op de afsluitdijk met windkracht 4 tegen en 90km snelheid ging prima. Wel lust de Niro dan wel een slokje. Ik kwam op zo’n 1:10 uit. Ik heb ook gespeeld met de versnelling. Het beste is in de S stand en geen CC gebruiken. Met windje tegen reed het beste in z’n 4e versnelling. De motor maakt dan wel wat meer geluid, maar de auto heeft dan wel goede controle. Soms even geprobeerd in de 5e versnelling, maar dan zie je de power meter vaak in het grijze gebied komen. Je merkt dan ook dat de motor in te lage toeren draait en geen voldoende kracht meer heeft. O ja, de (gemodificeerde) GDW trekhaak heeft het ook prima gedaan. Denk dat het issue alleen maar speelt met fietsendragers. Bij mij stonden de fietsen op de dissel.
 10. Roland2017

  caravan trekken

  Ik weet het, ik zit op de grens, maar een lichtere caravan kom je snel op een kleine caravan en beperkingen. Ik laat jullie weten, hoe het in de praktijk zich gedraagt.
 11. Roland2017

  caravan trekken

  Voor de wet hoeft dat niet. Zie: https://www.caravantrekker.nl/info/maximaal_trekgewicht_auto.php
 12. Roland2017

  caravan trekken

  Volgende week gaan wij met de Niro onze caravan halen. Het is een KIP grey line 44, ledig gewicht 1045kg, maar mag tot 1500kg beladen worden. Uiteraard probeer ik voor de wet onder 1300kg te blijven! Ter voorbereiding van onze vakantie, gaan we eerst In het Paasweekend van alles uitproberen. Er moeten twee E bikes op de dissel mee. Er zit ook een mover/AGM accu met totaal gewicht van zo'n 47kg op. dus goed beladen wordt denk ik nog wel een puzzeltje. Zware spullen (o.a. voortent, accu’s van de fietsen) gaan zoveel mogelijk in de auto.
 13. Roland2017

  Minpuntjes Niro

  Gelukkig heb ik de keyless optie niet.
 14. Roland2017

  Montage afneembare trekhaak Niro

  En als KMNL geen gehoor geeft, dan is de volgende stap, het trekhaken debacle wereldkundig maken via Kassa of Radar!
 15. Roland2017

  Montage afneembare trekhaak Niro

  Als Kia Nederland de moeite zou nemen dit forum te lezen, zouden ze een hoop klachten en ontevreden klanten kunnen voorkomen. Dit voortschrijdend probleem wederom voorleggen aan KCG en een terugroepactie afdwingen!