Ga naar inhoud

Tallguy

Leden
 • Aantal items

  52
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Community reputatie

2 Neutraal

Over Tallguy

 • Titel
  Newbie

Algemeen

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Midden NL
 • Auto
  Niro

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Tallguy

  Recal NIRO

  Ik ga 13-9 ook naar de garage. Belde zelf omdat ik hier op het forum iets had gelezen over een update waardoor de Niro makkelijker EV rijdt in de stad. Gebeld en mijn Niro krijgt 2 updates waarvan 1 met het accupack te maken heeft. De andere werd niet verteld. Zal dat dan wel navragen.
 2. Tallguy

  Brodit Proclip krijg ik niet gemonteerd

  @casper Bij mij heeft de dealer het dus moeten doen, want het lukte de monteur ook niet op een normale manier. Ook MY2018 trouwens.
 3. Tallguy

  Gevoeligheid Smart Cruise Control

  Waar heeft deze optie nu exact invloed op? Hij zit in het menu van 'Rijbegeleiding". je kan kiezen voor Snel - Normaal - Traag. De handleiding (hoofdstuk 6-67) zegt het volgende: Gevoeligheid Smart Cruise Control instellen U kunt de gevoeligheid instellen van de rijsnelheid bij het met een ingestelde afstand volgen van de voorligger. Ga naar de modus "User Settings (Gebr. Instell.)" en selecteer "Driving Assist (Rijbegeleiding)", "SCC (Smart Cruise Control) (SCC Modus) en bepaal" de reactie. U kunt uit een van de drie fasen kiezen. • Slow (Traag) : De volgsnelheid om de ingestelde afstand tot de voorligger te behouden is lager dan de normale snelheid. • Normal (Normaal) : De volgsnelheid om de ingestelde afstand tot de voorligger te behouden is normaal. • Fast (Snel) : De volgsnelheid om de ingestelde afstand tot de voorligger te behouden is hoger dan de normale snelheid. Ik merk echter bij het testen geen verschil tussen de 3 standen. Het zou dus, volgens de handleiding gaan om 'de volgsnelheid'. Houdt dit in dat in standje 'Snel' de auto sneller reageert om de afstand gelijk te houden tov de voorganger? Of is het dat hij wat minder vlot gaat remmen als de afstand tot de voorganger kleiner wordt. Want soms vind ik de Niro weg abrupt remmen (en mag hij van mij juist wel wat meer uitrollen cq minder strikt zijn). Wat merken jullie hiervan?
 4. Tallguy

  Kia meeting 27-05-2018

  Ik had willen komen, maar een voorhoofdsholte ontsteking gooide (nog steeds) roet in het eten
 5. Tallguy

  Dynamicline Connect of bussinessline

  Denk dat het idd de afwerking is die wat netter is (en mogelijk dat ze het gat ietsjes (centimeter werk ) lager lijken te hebben gemaakt als ik het zo zie)
 6. Tallguy

  Dynamicline Connect of bussinessline

  Zie hier. Je ziet..er is nog wel wat uitgezaagd (en het lijkt alsof ze een mal/template hebben gebruikt gezien de afgeronde hoeken), maar je moet bijna onder de auto hangen met je hoofd om het te kunnen zien.
 7. Tallguy

  Dynamicline Connect of bussinessline

  Ik heb de Businessline TravelConnect versie met trekhaak. Die wordt niet à fabriek eronder gezet (volgens de verkoper althans) naar in Nederland als de auto in Rotterdam van de boot komt. je hebt dan geen slordig uitgezaagde opening, maar een nette achterbumper met (praktisch onzichtbaar) een gat erin waar de trekhaak in moet om vastgeklikt te worden. De stekker zit weggedraaid ook uit het zicht. En het is de juiste trekhaak qua merk! Kortom...erg fraai!
 8. Tallguy

  Vrijloopbegeleiding

  Yup, werkt eigenlijk best OK. Geeft naar mijn gevoel iets te vroeg aan om gas los te laten, maar dat komt wellicht ook omdat ik nog wat moet wennen aan de vrijloop die de DCT heeft. Het voelt soms in het begin aan alsof hij te snel vaart verliest, maar uiteindelijk toch lang blijft doorrollen. Gewenning dus. Maar terug ontopic: ja het werkt goed als je maar een actieve route in je navigatie hebt.
 9. Tallguy

  Verbruik Niro

  Ehm...voor zover ik weet brand het EV lampje alleen als je compleet elektrisch rijdt. Als de motor aan is om de accu op te laden, brand dat lampje niet meer. Maar wat betreft je 2e vraag was het omdat de dealer zei 'optrekken naar 130, gas loslaten en je kan lekker elektrisch rijden met 120km/h'. Dat blijkt dus niet zo te zijn. Maar goed...voor mij is dit onderwerp nu wel afgehandeld. Ik weet hoe ik wel zoveel mogelijk elektrisch kan rijden en dat het verhaal van de dealer niet klopte.
 10. Tallguy

  Verbruik Niro

  Ik bedoel hiermee dat je 50:50 kans hebt dat hij wat EV gaat rijden. Het lukt me af en toe, maar het zijn niet al te lange stukken. Daarom 50% kans
 11. Tallguy

  Sneak preview - Niro EV - Wordt dit je volgende Niro?

  Ik moet nog 4 jaar met mijn huidige Niro, maar hou wel de ontwikkeling van EV's in de gaten. Voor normaal woon-werkverkeer zou een complete EV prima kunnen (moet dan wel een laadpaal aanvragen bij de gemeente als dat kan ), maar de long-range is (en zal naw voorlopig wel zo blijven) een heikel punt. Op vakantie naar het buitenland waarbij de bestemming > 400km ligt, zit je toch met een uitdaging. Je wil wel vlot kunnen opladen tijdens een stop en niet moeten wachten op anderen die de snelladers in gebruik hebben. Maar ja...in 4 jaar tijd kan er een hoop veranderen!
 12. Tallguy

  Verbruik Niro

  Goed...even een update aangezien ik afgelopen vrijdag even langs de dealer ben gegaan omdat hij me zou uitleggen hoe ik op de snelweg met 120km/h toch op EV zou kunnen rijden. Nou....dat lukte hem ook niet. Hij ziet wel dat ik een rustige rijder ben met 70% economisch, 27% normaal en 3% sportief. Hij bedacht wel dat ik á fabriek een afneembare trekhaak heb en dat er in zulke gevallen wat zaken iets zwaarder zijn uitgevoerd (koeling en remmen), maar of dat ermee te maken kan hebben dat het bij de ene Niro het wel lult 120 in EV te rijden en de mijne niet???? Hij geeft aan dat er ook niks aan ingesteld kan worden, maar we hebben wel afgesproken dat als de auto binnenkort in de garage is om de bekabeling van de LED lampen om te zetten naar afgeschermde kabels, ze voor de zekerheid de auto even uitlezen (hoewel we niets verwachten aan te treffen qua meldingen). Wel is het zo dat het redelijk eenvoudig is om <100km/h op EV te rijden. Snelwegen zijn, zoals velen ook al hebben opgemerkt, niet het beste stuk weg om veel EV te rijden, tenzij je niet harder mag als 100. Dan is het 50:50 vermoed ik. Maar als ik kijk naar stadsverkeer, regionaal verkeer waarbij je niet harder mag dan 50-70, haal ik, net als vanochtend omdat de A1 weer eens vol stond, met 50% snelweg en de rest 60-70km/h wegen, een mooie 1:21,5. Voor mij het het duidelijk dat ik dáár de winst uit moet halen. Over een paar weken ga ik een weekje naar mid-Frankrijk. Dan gaat de (S)CC met 120km/h erop en dan eens zien wat hij doet. Mijn vorige auto (Ford 1.6diesel) haalde 1:20. Wel even tanken in Luxemburg (scheelt toch zo'n 30cent per liter)
 13. Tallguy

  Verbruik Niro

  Ik ga vrijdagmiddag even bij hem langs. Ik heb ook laten weten dat de Niro, zoals jullie ook al aangaven en ik zelf uiteraard ook zie, eventjes in EV gaat als ik 'm van 130 terug laat zakken naar 120, maar daarna vrolijk in hybride modus gaat. Maar goed..als hij zeker weet dat het moet kunnen, laat ik me graag dat voordoen
 14. Tallguy

  Verbruik Niro

  De dealer wil me wel 'voordoen' hoe ik op de snelweg wel volledig EV zou moeten halen Ben benieuwd, want iedere keer dat ik het heb geprobeerd, lukt het gewoon niet. En dan gebruik ik niet eens m'n voet, maar alleen de CC om de snelheden te bepalen. Ik verwacht er iig weinig van...ik ben niet gek en weet heus wel hoe je zuinig zou moeten kunnen rijden, ongeacht of het een hybride of een normale auto is.
 15. Tallguy

  Verbruik Niro

  @KiaNiro Ik reageer hierop omdat er aardig wat mensen, incl de dealer, beweren dat je zelfs op de snelweg op de elektromotor redelijke stukken kan rijden. En dat lijkt dus alleen mogelijk te zijn als je als een opa rijdt. Normaal rij ik mbt woon-werkverkeer ong 2km stadsverkeer (rondweg) en daarna 30km snelweg, waarbij ik gewoon 120 op de CC rijdt. En het laden van de accu naar 75% bevreemd me als ik op dat moment 90 achter een vrachtwagen rijd op een platte weg. Dat laden lijkt me dan compleet overbodig. Ik zal vanmiddag het verbruik eens resetten en dan kijken wat hij aangeeft in de thuisrit, met normale snelheden (dus 120 op de teller op de snelweg).
×