Tallguy

Leden
 • Aantal bijdragen

  31
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

1 Neutraal

Over Tallguy

 • Rang
  Newbie

Algemeen

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Midden NL
 • Auto ('s)
  Kia Niro BusinessLine TravelConnect wit met afneembare trekhaak à fabriek. BJ2018.
 1. Brodit Proclip krijg ik niet gemonteerd

  Bij de dealer geweest. Ook een monteur gaf aan dat er amper ruimte was. Aangezien er toch nog wat kleine zaken moeten gebeuren mbt kabeltjes en de led lampen, volgt er een afspraak waarbij ze dit in 1x oppakken. Dashboard zal mogelijk toch beetje los moeten voor die brodit. Waarom is onbekend...misschien dat kia toch iets heeft veranderd in de auto’s die in 2018 worden gebouwd. Hoe dan ook komt ook dit wel weer goed. Alleen omslachtig dit keer helaas.
 2. LED koplampen Niro

  De dealer is aan het uitzoeken wat er mis is met de bekabeling zodat het opgelost kan worden. Dus dat komt wel goed. Nu afwachten op zijn seintje.
 3. Brodit Proclip krijg ik niet gemonteerd

  @Haida Mij lukt het dit keer gewoon echt niet. En ik merk dat als ik teveel ga 'wrikken', ik dat randje van het dashboard vlak boven het rooster indruk en beschadig (na wat masseren is dat wel weer weggetrokken, maar toch...)
 4. LED koplampen Niro

  @Specialmade Geen idee wat de dealer erin heeft gezet. Maar goed...dit is iets wat hij mag gaan oplossen. Ik betaal niet voor andere lampen die mijn radio ontvangst zo verstoren.
 5. Brodit Proclip krijg ik niet gemonteerd

  Ik heb sinds zaterdag mijn nieuwe Niro. In het merendeel van mijn auto's, en dan praat je al vanaf 1999 denk ik) had ik altijd wel een Brodit Proclip om een GSM/smartphone te kunnen plaatsen. Die dingen zijn normaal in een paar minuten gemonteerd. Gisteren ben ik echter 30min aan het [email protected]!#en geweest maar krijg het bij de Niro gewoon niet voor elkaar Het gaat om de bovenkant van de clip die ik niet vast krijg. Deze zou achter het plaatje van het luchtrooster aan de linkerkant van het 4,2" scherm in de middenconsole moeten clippen, maar ik krijg daar domweg niet genoeg ruimte....zelfs niet als ik 2 spacers gebruik om wat ruimte te maken! En als ik doorduw krijg ik beschadigingen in het dashboard waar ik niet op zit te wachten. Ik weet niet of er iets is veranderd in het dashboard tov modellen die in 2017 zijn geproduceerd (mijne is ècht bj2018). Heeft één van jullie ook die proclip en lukte het daar wel? BroditNL geeft geen hulp behalve 'wij herkennen het probleem niet. Vraag het de dealer. Stuur anders een foto"
 6. LED koplampen Niro

  oh ja...ik heb de dealer gisteren al geïnformeerd (verkoper is er als het goed is vandaag weer) en wacht even zijn reactie af. Dit is hoe dan ook niet acceptabel. Ik zal jouw opmerking mbt het merk Hilox onthouden.
 7. Kia club café

  Ik ga proberen er bij te zijn (1e keer bij dit forum dan). Is er ook een tijdstip bekend?
 8. LED koplampen Niro

  owkeee De LED lampen die KIA (blijkbaar als accessoire levert hoewel ik 'm niet kan vinden op de site), zorgen voor (ver)storing van radiozenders. Reed gisteravond stukkie rond schemertijd, had radio2 aan. Opeens veel ruis en storing op de zender. Snapte er niks van. Zender kwam ook niet meer voor in de scan van de radio. Paar andere zenders hadden het ook. Zag dat de koplampen waren aangegaan. Ik dacht nog bij mezelf "het zal toch niet?"...deed de lampen uit en...warempel...geen ruis een (verstoring meer). Lampen aangezet en meteen weer ruis. Ik zie op internet dat dit issue blijkbaar vaker voorkomt tegenwoordig en dat een oplossing zou zijn ferriet spoelen te monteren. Ik heb de dealer net maar gemailed met dit relaas en om een oplossing gevraagd. Anders laat ik alsnog de Xenonlampen erin zetten (wat het originele plan was).
 9. navigatie

  Er is veel gezegd over navigatie, maar toch heb ik daar nog een vraag over. De Niro heeft de bekende 'standaard' navigatie die je, mbt file- en flitsinfo, kan koppelen aan TomTom info via de hotspot. Echter, de kaarten zijn vaak niet up-to-date zoals we weten. Werkt bovenstaande in exact dezelfde manier ook als je Maps gebruikt die je krijgt als je, in mijn geval, Apple CarPlay gebruikt als navigatie? Dus dat je ook dáár de file- en flitsinfo in krijgt? Maps is nl vaak wel beter up-to-date, maar ik kan niet vinden of die TomTom info ook daar dan wordt gebruikt.
 10. LED koplampen Niro

  Ik had mijn auto ook willen laten voorzien van Xenon. Die begin maart besteld via de dealer zodat het ingebouwd kon worden als de auto binnenkwam. Maar vorige week een seintje van de dealer dat ze nog steeds op backorder stonden. Daarom besloten om de LED verlichting te proberen die je ook kan bestellen als losse accessoire. Dit bevalt me tot nu toe ook prima en past, qua kleurbeeld, ook beter bij de reeds aanwezige LED verlichting. Is ook nog eens goedkoper dan de Xenon en is makkelijker in- en uit te bouwen.
 11. Adaptive cruise control

  OK, het is dus normaal. Zou het eventueel door de mensen op dit forum die contact hebben met Kia NL aan te kaarten zijn om te vragen of dit met een FW update in de (nabije) toekomst mogelijk gemaakt kan worden? Het zou naar mijn mening wel wat relaxter zijn/rijden.
 12. Adaptive cruise control

  Ik heb mijn Niro Business sinds gisteren en ondertussen een beetje ermee rond gereden om de auto wat te ontdekken. NU valt iets me op aan de SCC wat ik niet herken van bijv een VW versie. Bij de Niro is het zo dat de SCC zichzelf uitschakelt als de voorligger bijna stapvoets rijdt waardoor ik alsnog moet remmen met het pedaal. Bij de VW versie is dat niet het geval. Nu moet ik nog even kijken of dit soms te maken kan hebben met een bepaalde instelling die a fabriek is gezet en ik moet aanpassen, maar wellicht dat jullie mij hier sneller mee kunnen helpen....is dit gedrag normaal of moet ik iets aanpassen qua setup? Voor de rest een heeeeerlijke auto om in te rijden. Lekker zuinig, maar kan ook als een raket weg zijn als je zou willen
 13. Geschakelde USB?

  @Nokia ;-) Ja, dit is wat ik zocht, merci! Bij mijn huidige auto is dat nl (vreemd genoeg, want ik dacht dat dat standaard was) niet het geval.
 14. Geschakelde USB?

  Over een week of 2-3 krijg ik mijn nieuwe Niro. Nu had ik in mijn huidige auto al een dashcam. Deze wil ik overzetten naar de Niro. De dashcam kan aangesloten worden op een USB poort (heb ik nu ook via een 12v adapter). Ik weet alleen niet of de Niro beschikt over òf een geschakelde USB poort òf een geschakelde 12v aansluiting. Met geschakeld bedoel ik dat de stroom eraf gaat bij het uitzetten vd het contact. Weet een van jullie dit?
 15. Bijeenkomst de meern 27-05-2018

  Dit jaar niet, weet niet eens of ik dan mijn auto al heb (misschien net). Moet dus ook nog een band opbouwen met de dealer, dus wie weet volgend jaar?