Jump to content

JWS

Leden
 • Posts

  125
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  12

JWS last won the day on March 23

JWS had the most liked content!

1 Follower

About JWS

 • Birthday 04/01/1957

Algemeen

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Almere
 • Auto
  vorige Kia Niro Businessline Deep Cerulean Blue 2016 / vorige Kia Niro Businessline Gravity Blue 2018 / huidige KIA NIRO PHEV Dynamic plus line snow white pearl 2020

Recent Profile Visitors

1,963 profile views

JWS's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

 • Dedicated Rare
 • First Post
 • Collaborator
 • Reacting Well
 • Conversation Starter

Recent Badges

92

Reputation

 1. Naar aanleiding van mijn bestelling van de nieuwe NIRO EV en het niet meer kunnen bestellen van de optie warmtepomp heb ik KIA Nederland een mailtje gestuurd met de vraag wat hun beweegredenen zijn om die optie te schrappen. Hun antwoord: De reden hiervoor is dat de gemiddelde van de praktijk actieradius toename (in de winter) van de voorgaande e-NIRO naar onze mening de extra prijs niet vertegenwoordigd. Op mijn in dezelfde mail gestelde vraag waarom ze de keus niet bij de klant laten kreeg ik geen antwoord. Ik blijf blij met met mijn bestelling en ik ben heel benieuwd wat het actieradius verschil de komende winter zal zijn, zonder warmtepomp, hopende dat de levering inderdaad in augustus / september zal zijn.
 2. Sorry voor mijn late reactie maar ik heb vrijdag een mailtje gestuurd naar mijn dealer, en daar vanmorgen een reactie op gekregen, helaas heeft jouw dealer gelijk, KIA Nederland zegt dat na onderzoek blijkt dat het Nederlandse klimaat geen warmtepomp nodig heeft, is meer voor koude gebieden zoals Scandinavië. Dus hij is van de optie lijst gehaald en niet meer leverbaar.
 3. Net een zeer duur maar ook erg bevredigend bezoek aan de dealer gebracht, en ik heb dan ook de nieuwe NIRO EV besteld. Ook ik heb de kleur mineral blue met zwarte C stijl schilden en de warmtepomp. De warmtepomp bleek nadat de verkoper contact had opgenomen met de importeur een optie die ook nu 995 euro kost. Levering ergens in augustus of september. Dus Tomtidom bedankt voor je melding dat je kon bestellen. De inruil prijs was uiteindelijk conform de ANWB koerslijst, dus ook daar ben ik tevreden over.
 4. Bedankt voor je snelle reactie, toch maar even langs de dealer want ik wil hem graag bestellen.
 5. Weet je zeker dat je het nieuwe model krijgt, want KIA zelf zegt dat de levering start in het 3e kwartaal en de EV wat later zal zijn, ik hoop dat je gelijk hebt want dan ga ik hem ook bestellen, hoe heb je hem samengesteld want op de site van KIA kan dit nog niet, en heb je ook informatie over de warmtepomp, want daar staat niets over in de prijslijst, alvast bedankt en vriendelijke groet
 6. Ik heb dan wel geen e NIRO maar een PHEV maar wel de Dynamic plus line MY 21 en die heeft af fabriek voor volledig led ook de knipperlichten.
 7. Ik heb net gekeken, maar bij mij werkt hij nog gewoon.
 8. In de Autoweek van deze week staat een arts inpression van de nieuwe NIRO, zij verwachten dat hij eind van dit jaar gepresenteerd wordt, lijkt behoorlijk veel op bovenstaande foto.
 9. Dat ziet er erg goed uit, is al bekend wanneer de nieuwe NIRO moet komen, zo zou je zeggen dit jaar nog, maar het kan ook de nieuwe elektrische auto van KIA zijn die binnenkort gepresenteerd wordt.
 10. Ik heb gisteren voor de laatste keer getankt i.v.m. het inruilen van deze NIRO, volgende week krijg ik mijn nieuwe maar dan de PHEV in Snow White Pearl. Ik houd mijn verbruik bij in de verbruiks monitor op de site van Autoweek en ik heb over 44080 km. 4.8 ltr. over 100 km (1 op 20.8) verbruikt. Hier ben ik absoluut niet ontevreden over, ik weet nog niet hoe ik het verbruik van de PHEV moet gaan bijhouden, stroom is ook niet gratis.
 11. JWS

  Niro PHEV

  Het verschil zoals mijn dealer het heeft uitgelegd is bij de PHEV lederen bekleding en de koplampen en de mistlampen in led, de auto wordt wel 1000 euro duurder, maar tot eind juni 4000 euro korting. Bij de HEV ook lederen bekleding en led koplampen en mist lampen, maar deze levert ook zijn 18 inch velgen in voor de 16 inch ( de PHEV had al 16 inch) en wordt 50 euro duurder, zo heb ik het begrepen, maar de dealer moet je hier zeker uitsluitsel over kunnen geven, inderdaad staat hij zo nog niet in de prijslijst en in de configurator.
 12. JWS

  Niro PHEV

  Ik heb gisteren mijn huidige NIRO ingeruild voor een NIRO PHEV, gelokt door de 4000 euro bonus, ik ruil iedere 2 jaar mijn auto in, dus het was tijd, maar ik wou perse stuurwielverwarming en dan kwam ik bij de reguliere NIRO uit bij de Dynamic plus line, maar die stond op 18 inch wielen. Nou heb ik daar een probleem mee, namelijk hogere BPM, hoger verbruik en minder komfoor. De Dynamic plus line in PHEV uitvoering staat op 16 inch, en met de huidige korting werd die zelfs goedkoper, dus de beslissing was gauw gemaakt. Bij de dealer bleek dat je ook kunt kiezen (staat nog niet in de configurator van KIA) voor de 2021 uitvoering daar heeft ook de reguliere NIRO Dynamic plus line 16 inch velgen en zowel de HEV als de PHEV lederen bekleding als rondom led verlichting de HEV wordt dan 50 euro duurder en de PHEV 1000 euro duurder. Uiteindelijk met een extra korting waardoor de PHEV maar 400 euro duurder werd als de HEV voor de PHEV gegaan, met de halvering van de wegenbelasting tot 2025 heb je die er zo uit. Ik kan allen maar laden op mijn werk, dus mijn volledige woon werk (84 km) gaat niet elektrisch, dus ben ik zeer benieuwd wat ik uiteindelijk ga verbruiken. Ik heb ook nog gekeken naar de Xceed PHEV maar de instap is minder ruim, en ik stoot dan redelijk snel mijn hoofd dus daar was ik snel klaar mee. Wel kon ik maar uit een beperkt aantal kleuren kiezen, en ben ik voor de snow white pearl gegaan, levering eind juli. Tevens heb ik er voor gekozen om bij aflevering Michelin Cross Climat + banden te monteren , het led pakket bestaande uit binnen alles led verder Voetenruimte voor witte led verlichting en instapverlichting en ook achterin heb ik witte vloer verlichting besteld. Dus na twee NIRO'S weer een NIRO nog steeds zeer tevreden over KIA en zeker de NIRO
 13. JWS

  Niro PHEV

  Dat klopt, maar dat half tarief geldt maar tot 2025 en de prijs is tot eind juni tot die tijd geeft KIA 4000 euro korting op alle PHEV modellen dus naast de de NIRO ook de Xceed en de Ceed SW, dus als je in de markt bent voor een nieuwe auto is dat wel het overwegen waard.
 14. JWS

  Misleiding door KIA

  Kan het zijn dat jij een voorraad auto model 2019 hebt gekocht in plaats van het upgrade model 2020 dat zou het verschil kunnen verklaren.
 15. JWS

  Thuis laden

  Kijk maar op het E-NIRO gedeelte daar staat van alles over het laden
×
×
 • Create New...