Rox

Leden
 • Aantal items

  52
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Community reputatie

4 Neutraal

Over Rox

 • Titel
  Newbie

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Rox

  Alarm

  Dat idd, even een fysieke check of hij idd op slot zit (zal moeten wennen). Het boekje is daarin verwarrend vandaar dat ik het vroeg.
 2. Rox

  Alarm

  Met een afstandsbediening, als de knipperlichten hebben geknipperd kan ik dus niet het alarm opheffen door er vlak achterna de deurhendel te proberen? Instructie-boekje :'als binnen 30 sec na activering van het alarm de motorkap, portieren of achterbak geopend worden dan zal het alarm uitschakelen.' Lijkt me ook fraai, je loopt weg bij de auto met alarm erop en binnen 30sec komt er een figuur die het alarm opheft en in je auto gaat rommelen.
 3. Rox

  Alarm

  Inmiddels ben ik sinds vandaag de trotse eigenaar van de nieuwe rio maar mijn vraag is over de werking van het alarm systeem. De inruil auto was een Rio 2003 met volledig 'manuele' deursluiting . De nieuwe heeft een klikker die na indrukken een geluid maakt en dicht gaat. Omdat alles nieuw is en ik even wil checken doe ik na het geluid nog een fysieke controle van de deurhendel. Hef ik daarmee het slot op omdat het binnen x seconden gebeurt of niet? Is van buitenaf te zien dat de auto op slot zit? Zit er op het dashboard een lampje dat rood knippert?
 4. Rox

  Andere dealer & RDW km stand

  Dat dacht ik ook toen ik hoorde dat Ten Boekel en Bakker ophield in Beverwijk en overging naar Tinholt. Tinholt heeft iig geen enkele onhoudshistorie. Volgens mij had TBB zelfs geen info van de dealer ervoor Van Zantvliet. (ik heb heel wat dealers versleten )
 5. Rox

  Omgaan met Waxoil

  De drie jaar garantie op lak trok mij over de streep. Ik verwacht dat garantie ook echt garantie is al zal overal wel weer een een haak en oog aanzitten
 6. Rox

  Pimpmasters Kia Rio GT-line

  Ik vraag me toch telkens weer af waar die spullen besteld kunnen worden. Vroegahh had je wel eens een tuning boekje liggen bij de lokale auto-nerd maar dat betrof vaak bodywork. Amazon ofzo en dan zoeken in het hoekje met het betreffende autotype? De Kia shop vind ik iig armoedig leeg (en zeker als je een technisch- vernieler bent en aangewezen bent op de garage om iets te verbeteren)
 7. Rox

  Omgaan met Waxoil

  Mijn dealer heeft me verteld dat ik me de eerste maand in moet houden met reinigen, enkel en alleen vogelpoep verwijderen. Dit om de waxoil volledig te laten uitharden. Daarna mag ik alles ermee doen. Ben ook wel benieuwd naar ervaringen. Volgens de dealer neemt 90% de waxoil af bij aanschaf van een nieuwe auto (als ik een verkoper mag geloven)
 8. Bij onze lokale wasbox ben ik inmiddels betrapt op het meenemen van een eigen product, #kuch een mv-doekje. Ik wil mn nieuwe auto graag mooi houden en ondanks het wervende verslag hoe schoon de wasborstel is geloof ik er niks van. Mijn vraag aan jullie is dan ook, waar in NH omgeving beverwijk e.o., kan ik mn auto zelf reinigen in een box zonder er op aangesproken te worden dat ik eigen producten gebruik ( shampoo e.d.) Uiteraard beschik ik dus niet over een tuinslang
 9. Rox

  Eco stand uit bij cruise control

  Cc is altijd zuiniger, diverse test tonen dit aan. Wanneer jij denkt dat je voet in 1 stand staat is dit in werkelijkheid niet zo en zal de motor altijd iets fluctueren. De werking van het eco lampje is mij onbekend
 10. Rox

  Nieuwe Picanto

  Bepaalde versies van BMW kon je in Munchen ophalen, zelfde voor ferrari's in italie. Vreemd eigenlijk dat ze dit onder deze omstandigheden niet toelaten. Desnoods rijd ik m naar de dealer waar ze m "rijklaar" maken. ID code is vast al bekend en kan dus al op kenteken gezet worden
 11. Rox

  Nieuwe Picanto

  Ze hebben leveringsproblemen bij kia, zegt de dealer. In welke context ik dat moet plaatsen is me onbekend. Wij hebben daardoor de rio op voorraad gekocht om oa de bpm van september te omzeilen maar "als het op was, was het op"
 12. Rox

  RTL: Kia C’eed

  Vrees dat de ceed het zwaar krijgt. De focus is ook nieuw en wijkt weinig af van vormgeving en prijs maar heeft een krachtige motor als optie en geavanceerdere rijhulp systemen. Focus is al online samen te stellen en de ceed nog niet.
 13. Rox

  Doffe lak kofferbak

  Eerlijk gezegd verheldert de foto niet veel. Volgens mij gaat de ceed open met een, weggewerkte, handgreep die dan in vouw in de lak(boven het kenteken zit?). De exacte uitvoering ervan weet ik niet maar als deze van standaard zwart plastic/kunsstof is kan je kijken of je met een hete fohn de zwart-heid weer omhoog kan krijgen (youtube chrisfix oa) of eventueel met speciale spray voor plastic van bijv Meguiars. Als er toch lak op het handvat zit vermoed ik dat je het het beste een polish kan gebruiken om de auto daarna in de wax te zetten.
 14. Rox

  Koppeling komt laat op

  72000 km is niet heel veel voor een koppeling en als een nieuwe na 3 dagen al begint te protesteren is er een andere onderliggende oorzaak. Sist de koppeling ook bij op laten komen? Neem aan dat de complete set is vervangen voor dat bedrag. Bij een rio uit 2003 was ik een paar jaar geleden nog geen €800 kwijt voor een koppeling en wat dingen die toch vrij lagen, ~10 jaar oud en 45000km maar iemand (niet ik) bleek achteraf te bekennen dat ie regelmatig met zn poot op de koppeling reed
 15. Rox

  Auto: Overige merken Alle modellen (2015)

  PSA snap niet dat daar nog fabrikanten mee samenwerken. Tot 10 jaar geleden was het vrij redelijk maar daarna is de franse slag er in gekomen, voor mij geen franse auto. Zelfde voor de vw-groep, die rommel zit zelfs nog op de duurste auto's binnen het merk verstopt. Je betaalt bij een porsche en audi enkel voor de naam en de bekleding. Na de garantie is het helemaal mis en dan de pech hebben met een pon-dealer