Ga naar inhoud

Kia de Niro

Leden
 • Aantal items

  45
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Community reputatie

3 Neutraal

Over Kia de Niro

 • Titel
  Newbie

Algemeen

 • Auto
  Kia Niro

Recente bezoekers van dit profiel

139 profielweergaven
 1. Kia de Niro

  Winterbanden voor de Niro

  Ik zou desondanks toch gewoon wisselen, sowieso omdat je zelf al aangeeft dat je de zomerbanden beter vindt rijden! Maar vooral omdat je zomerbanden ook zuiniger rijden, bespaar je daar ook brandstof mee, plus dat je "crossclimates" minder zullen slijten......
 2. Kia de Niro

  Winterbanden voor de Niro

  Dat verklaart overigens ook het hogere gemiddelde gebruik van div. Niro rijders: sommigen rijden op 225/18 inch of wel op 205/16 maar dan op "crossclimates"4 seizoenenbanden (Label B of soms hoger, afhankelijk van het merk ) die ook meer gebruiken dan de Eco-zomerbanden! (Label A)......en dat dus 12 maanden per jaar
 3. Kia de Niro

  Winterbanden voor de Niro

  Ik ben idd ook in het bezit van een momentsleutel en wissel zelf sinds 2005 de zomer-naar winterwielen en terug. Ik kom ook in de winter regelmatig in Duitsland, waar de winterbanden min of meer sinds 2005 verplicht werden. het enige nadeel vind ik dat je gedurende ca. 3 maanden meer brandstof verbruik hebt t.o.v. de 9 maanden dat je op (eco-)zomer banden rijdt ( 119,5/:20 tegenover 1;22,5/23) Dat verklaart overigens ook het hogere gemiddelde gebruik van div. Niro rijders: sommigen rijden op 225/18 inch of wel op 205/16 maar dan op "crossclimates"4 seizoenenbanden (Label B ) die ook meer gebruiken dan de Eco-zomerbanden! (Label A)
 4. Kia de Niro

  Winterbanden voor de Niro

  Dat is pech, ik hoop dat het in Someren te verhelpen is, maar het is toch geen straf om zo'n lekker ritje in de Niro te moeten rijden, nietwaar? Hoe kon je zien dat de sensoren niet goed werkten? Gaf de boordcomputer een melding?
 5. Kia de Niro

  Winterbanden voor de Niro

  Oeps.......ja ik zag het te laat toen ik het al had geplaatst en dat was niet de enige spelfout!
 6. Kia de Niro

  Winterbanden voor de Niro

  Geeft niets Henk en iedereen maakt wel eens spelfouten, niemand neemt jou dat kwalijk. Het viel mij alleen op dat je "Nero"bleef gebruiken i.p.v. NIRO, bovendien heb je ook in je profiel "Nero"i.p.v. NIRO staan. Ik zou zeggen, probeer dat aan te passen en gebruik in het vervolg de juiste benaming en ga net zo actief verder zoals je nu mee doet, spelfouten of niet, je doet hier geweldig leuk mee!
 7. Kia de Niro

  Winterbanden voor de Niro

  Beste Henk, taalfouten oké: we begrijpen dan best wel wat je bedoeld, maar ëën ding moet je toch echt verbeteren: we rijden een Kia Niro en geen Nero! (Nero was een Romeinse Keizer) Verder leuk dat je zo actief aan het forum mee doet, mijn complimenten!
 8. Kia de Niro

  WLTP gevolgen voor de Niro

  Grappig: ook ik had afgelopen augustus mijn 4,5 jarige Renault Captur 120 TCE/EDC (dus ook automaat) ingeruild voor een blauwe Niro! De automaat van de Niro die ook een dubbele koppeling heeft, vind ik wel veel prettiger dan van de Captur en minstens zo goed als de DSG-automaat van VW die ik daarvoor heb gereden.
 9. Kia de Niro

  Trekhaak met groot gat in diffuser normaal.

 10. Kia de Niro

  Winterbanden

 11. Kia de Niro

  Winterbanden voor de Niro

  Nu rijd ik vanaf 2005 met winterwielen op LM velgen (zwarte stalen velgen vind ik te lelijk) en nu 4 auto's verder heb ik nog nooit roestvorming op de velgen vernomen, omdat ik ze waarschijnlijk regelmatig 's winters afspuit. Tegenwoordig hoef je het voor de prijs t.o.v. stalen velgen niet te laten: voor de 16 inch heb je onder de 300,- (voor 4 stuks) al vrij veel keuze!
 12. Kia de Niro

  Automaat weergave

  Het is inderdaad jammer dat de versnelling alleen in de sportstand wordt weergegeven, dat is met de automaat met dubbele koppeling bij Renault helaas ook zo, maar de DSG automaten van het VAG concern geven dit ook in de D(rive) stand aan, misschien ook iets voor KIA om dit toe te voegen!
 13. Kia de Niro

  Nieuwe velgen

  Op "etwaarde.nl"staat voor de Rio ET 43 vermeld........maar gezien je doorgaans 5 (mm) mag afwijken zit je tussen de 38 en 45 sowieso altijd wel goed. Wel belangrijk (vind ik) dat ook de naafdiameter (54.1) overeen komt, omdat je anders met centreerringen (=opvullng) moet gaan werken.
 14. Kia de Niro

  Montage afneembare trekhaak Niro

  Ik heb een vaste trekhaak van Brink: wiebelt deze ook? Zelf merk ik er idd niets van met de fietsendrager en 2 elektrische fietsen achterop.........
×

Belangrijke informatie

Door deze site te gebruiken ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden.