Jump to content
 • Sign Up

Broekie

Leden
 • Content Count

  65
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

5 Neutraal

About Broekie

 • Rank
  Newbie

Algemeen

 • Geslacht
  Man
 • Auto
  BMW 2002 , Kia Niro Dynamicline

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ook zo zin in de zomer? Profiteer dan nu van de Kia Zomer Fitness Check en ga goed voorbereid de zomer in! Voor slechts € 15,- kan je, je Kia laten controleren op 15 vitale punten. Ben je in het bezit van een geldige Kia Family Card? Dan is de Zomer Fitness Check gratis. Weet je niet meer of je Kia Family Card geldig is? Dit kun je controleren via Mijnkia.nl of neem contact op met één van onze vestigingen.
 2. Je kunt ook naar zonnigere oorden verhuizen
 3. Broekie

  Recal NIRO

  Iemand enig idee of dit voor alle Niro's is of voor bepaalde serie?
 4. Met een handbak moet je ook een versnelling (of twee) terugschakelen om fatsoenlijk te kunnen inhalen. Met de Niro heb je dan eigenlijk 3 opties: 1. Je blijft in Eco stand en trapt het gaspedaal diep in om de kickdown te activeren. 2. Even een tikje naar links met de pook voor de sportstand 3. Als je echt controle wilt, kun je nog handmatig de versnelling kiezen in de sportstand. In mijn beleving is even richting sportstand gaan al meer dan voldoende om vlot te kunnen inhalen. De sportstand in de Niro maakt echt wel een verschil als je even snelheid wil maken.
 5. @Ronald66 stoere bak, qua design heeft de Jeep het heel goed voor elkaar. Dat hebben de Italianen slim aangepakt, In de basis is het volgens mij een 500X en dat was nu niet een groot succes.
 6. Even terug naar de dealer dan, want volgens Autoweek zijn prijzen e.d. bekend en kan per direct worden besteld: https://www.autoweek.nl/autonieuws/artikel/prijzen-vernieuwde-kia-niro-bekend/
 7. Let wel op: in het 3e kwartaal 2019 komt de facelift versie van de Niro uit. Wil je de laatste versie hebben, dan is het wellicht verstandig even te wachten.
 8. De accu van een hybride is veel te klein om de auto elektrisch te verwarmen. Bij een aantal plug in hybrides is dit wel mogelijk, de (elektrische) actieradius gaat dan wel gelijk van 50 km naar de 25 km.
 9. Feitelijk is de Jeep Renegade ook gewoon een Fiat, alleen het uiterlijk is gebaseerd op een Jeep (wel geslaagd overigens). Onderhuids komt alles van Fiat en hij wordt ook gemaakt in Italië. Je ziet ze dan ook bijzonder veel rondrijden in Italië. Ik schrik wel een beetje van 10K euro afschrijving in 2 jaar. Ik betaal 400 euro / maand voor private lease en mag hem na 1 jaar kosteloos retour doen. Daar zitten dan ook nog eens de kosten voor MRB, verzekering en een klein beetje onderhoud bij in. In 2 jaar tijd zou mij dit dus minder kosten dan de 10K afschrijving. Voor mij zou de keus overigens wel makkelijk zijn: lekker doorrijden met de Niro, zeker met zo'n lage kilometerstand.
 10. De Duitse uitvoering betreft een 1.2 met 84 pk, terwijl de NL uitvoering de 1.0T versie is met 100 pk. De 1.2 heeft een hogere CO2 uitstoot en als gevolg van de BPM daardoor niet interessant zijn om aan te bieden.
 11. Het is ook echt zuiniger: je kunt een staafdiagram met het actuele verbruik tevoorschijn toveren en dan zie ik gewoon dat bij 50 km/u constant op de benzinemotor het verbruik duidelijk hoger is dan bij 80km/h constant.
 12. Wat ik graag zou willen is de keuze om juist wel of niet volledig elektrisch te rijden. De reden: als je volledig electrisch rijdt, dan is hoe sneller je gaat, hoe meer stroom je verbruikt. Daarentegen, als je volledig op de verbrandingsmotor rijdt, dan verbruik je juist meer bij 50km/h (rond de 1 op 10) in vergelijking met 80 km/h (rond de 1 op 17/18). Als ik weet dat ik nog een heel stuk bebouwde kom te gaan heb, dan wil ik liever niet dat de Niro volledig electrisch gaat rijden buiten de bebouwde kom (zeker niet als de accu nog niet 75% vol is). Volgens mij kan ik als bestuurder hier nog wel winst halen ten opzichte van het "systeem".
 13. Broekie

  Op weg naar 2030

  Wie tankt dan ook aan de snelweg?! Da's alleen voor de leaserijders die een tankpas hebben of voor noodgevallen.
 14. Broekie

  Face lift

  De DAB+ en ACC zitten niet op de huidige Dynamicline (dus znoder Plus) en zin straks wel standaard op de gewone Dynamicline. Ik vind de huidige parkeerrem gewoon niet fijn, ik ben een handrem gewend . Blijkbaar ben ik niet de enige, anders hadden ze dit bij Kia vast niet aangepast .
 15. Broekie

  Verbruik Niro

  Nee hoor, in heel Europa heeft E5 / E10 het octaan gehalte 95.
×
×
 • Create New...