Jump to content

Broekie

Leden
 • Content Count

  81
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

6 Neutraal

About Broekie

 • Rank
  Newbie

Algemeen

 • Geslacht
  Man
 • Auto
  BMW 2002 , Kia Niro Dynamicline

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. De PHEV maakt gebruik van de motor om het interieur te verwarmen, de koeling voor de airco is wel elektrisch. In de winter zal inderdaad de motor moeten draaien om het interieur op te warmen. Gezien het prijsverschil is in veel gevallen een gewone HEV gunstiger / goedkoper dan de PHEV.
 2. Macht der gewoonte....
 3. Op zich zou ik het ook wel fijn vinden als het uit kan, maar dan om een andere reden. Ik ben altijd gewend om eerst sleutel op contact te zetten, dan gordel om en dan de auto starten. Echter, zodra ik de auto op contact zet, piept deze al omdat ik dan de gordel nog niet om heb....
 4. Ik heb een Dynamicline uit 2018 en daar zit het op. Het is gekoppeld aan het ingebouwde navigatiesysteem. Die moet je dus gebruiken voor je route en dan werkt het, anders niet.
 5. Met de bakjes eruit, passen er makkelijk 3 grote koffers in de kofferbak (plus nog 2 kleinere tassen,. alleen kun je dan niet meer door de binnenspiegel achteruit kijken...) kan ik uit ervaring melden.
 6. Ook de reguliere Dynamicline heeft deze optie (volgens mij zit het op elk model met ingebouwde navigatie).
 7. Volgens mij valt het nog wel mee, bij constante snelheden mag het in ieder geval niks uitmaken.
 8. Helemaal mee eens! Voor de vakantie heb ben ik ook even aan het schroeven geweest. Resultaat: 3 grote vakantiekoffers, 1 medium trolley en 1 kleine trolley. Het past er allemaal in. Een mooie oplossing zou zijn dat de bakken er iets eenvoudiger uit te halen zijn en dat je op de een of andere manier de bestaande vloer weer kunt gebruiken als de bak eruit is.
 9. De updates hoeven niet te wachten tot de 10K beurt toch?!
 10. Daarnaast moet je rekening houden dat de PHEV een hoger brandstofverbruik heeft als de stroom op is in vergelijking met de HEV (hoger gewicht).
 11. De PHEV is met name interessant als je veel ritten tot een kilometer of 50 maakt en in de tussentijd steeds kunt laden. Kun je dat niet of heel beperkt, dan heeft een PHEV niet zo heel veel zin en kun je beter voor een reguliere HEV gaan of de e-Niro. Daar komt bij dat in de winter, de motor (ondanks dat de batterij vol zit), toch warm moet worden om het interieur op te warmen. Gezien de afstanden en het feit dat je vaak niet kunt laden, denk ik niet dat een PHEV rendabel is in vergelijking tot de HEV / E-Niro.
 12. Twee weken geleden getankt en ik kwam uit op 1 op 22,9, wat inclusief de nodige korte ritjes was. Met een dergelijk verbruik en een tankinhoud van 45 liter, moet het dus mogelijk zijn om 1.000 kilometer op één tank te halen. Benieuwd of iemand dat al is gelukt! Ik zelf durf het nooit zo goed aan om de tank helemaal leeg te rijden..... Heb dan ook nog nooit meer dan 40 liter getankt met de Niro
 13. Broekie

  Cruise Control

  Niet helemaal mee eens, stel je hebt de CC op 100 staan, door druk verkeer rem je af en rij je een tijdje 80. Dan is het fijn om in één oogopslag te zien dat als je de CC op reset drukt, je weet dat je terug gaat naar de 100. Alleen bij de Niro gebruik ik de reset niet, omdat deze niet echt betrouwbaar is, maar da's een andere discussie....
 14. Dat is inderdaad sinds kort , de eerste 75km zijn gratis, dus een mooie manier om het eens uit te proberen. Kosten van 2 euro per maand is niet verkeerd, zou het met name tijdens vakanties gebruiken.
 15. Mijn voorkeur is overigens ook absoluut de TomTom. Mijn ervaring is wel met een wat oudere TomTom met live services, dus wellicht is het bij nieuwere versies beter gesteld met ontvangst. In tunnels deed mijn oude TomTom het in ieder geval nooit en dat is met name vervelend als je in een tunnel zit, waarin je ook nog een afslag moet nemen. Dan lijkt google maps dat toch beter te doen. Ook qua alternatieve routes, wellicht zijn de nieuwere TomToms hierin beter, maar ik vond het nooit echt handig om alternatieve routes te vinden. Ik zou graag de TomTom app op de telefoon willen hebben, alleen werk dat dan weer niet in combinatie met apple carplay.
×
×
 • Create New...