Jump to content

Broekie

Leden
 • Content Count

  56
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

4 Neutraal

About Broekie

 • Rank
  Newbie

Algemeen

 • Geslacht
  Man
 • Auto
  BMW 2002 , Kia Niro Dynamicline

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Broekie

  Niro Hybride niet meer in Duitsland aangeboden ?

  De Duitse uitvoering betreft een 1.2 met 84 pk, terwijl de NL uitvoering de 1.0T versie is met 100 pk. De 1.2 heeft een hogere CO2 uitstoot en als gevolg van de BPM daardoor niet interessant zijn om aan te bieden.
 2. Broekie

  omschakelpunt hybride rijden (accu/benzine motor)

  Het is ook echt zuiniger: je kunt een staafdiagram met het actuele verbruik tevoorschijn toveren en dan zie ik gewoon dat bij 50 km/u constant op de benzinemotor het verbruik duidelijk hoger is dan bij 80km/h constant.
 3. Broekie

  omschakelpunt hybride rijden (accu/benzine motor)

  Wat ik graag zou willen is de keuze om juist wel of niet volledig elektrisch te rijden. De reden: als je volledig electrisch rijdt, dan is hoe sneller je gaat, hoe meer stroom je verbruikt. Daarentegen, als je volledig op de verbrandingsmotor rijdt, dan verbruik je juist meer bij 50km/h (rond de 1 op 10) in vergelijking met 80 km/h (rond de 1 op 17/18). Als ik weet dat ik nog een heel stuk bebouwde kom te gaan heb, dan wil ik liever niet dat de Niro volledig electrisch gaat rijden buiten de bebouwde kom (zeker niet als de accu nog niet 75% vol is). Volgens mij kan ik als bestuurder hier nog wel winst halen ten opzichte van het "systeem".
 4. Broekie

  Op weg naar 2030

  Wie tankt dan ook aan de snelweg?! Da's alleen voor de leaserijders die een tankpas hebben of voor noodgevallen.
 5. Broekie

  Face lift

  De DAB+ en ACC zitten niet op de huidige Dynamicline (dus znoder Plus) en zin straks wel standaard op de gewone Dynamicline. Ik vind de huidige parkeerrem gewoon niet fijn, ik ben een handrem gewend . Blijkbaar ben ik niet de enige, anders hadden ze dit bij Kia vast niet aangepast .
 6. Broekie

  Verbruik Niro

  Nee hoor, in heel Europa heeft E5 / E10 het octaan gehalte 95.
 7. Broekie

  Verbruik Niro

  Volgens mij haal je 2 dingen door elkaar. E5 / E10 heeft te maken met de hoeveelheid bio-ethanol (5% voor E5 en 10% voor E10). Als het goed is, dan is E10 goedkoper, maar het verbruik zal wel marginaal hoger zijn. E5 is overigens net als E10 Ron 95. Daarnaast heb je Ron 98. De Ron 95 / 98 heeft te maken met het octaangehalte. Vooral bij oudere auto's of high performance cars is het belangrijk dat het octaangehalte hoger ligt. De Niro heeft echt geen Ron 98 nodig.....
 8. Broekie

  Face lift

  Ik zag hem ook staan, toch wel een paar verschillen zo te zien: Hybrid DynamicLine (facelift 2019): Automatische transmissie Dual zone climate control Adaptieve cruise control Lane following assist Navigatiesysteem (incl. Apple Carplay & Android Auto) Radio met DAB+ en USB-/AUX-aansluiting Elektronische handrem Schakelflippers achter het stuur 16″ design lichtmetalen velgen Achteruitrijcamera Parkeersensoren achter Automatisch dimmende binnenspiegel Bekleding in stof/leder combinatie Elektrisch inklapbare buitenspiegels met LED-knipperlichten LED-dagrijverlichting en achterlichten De adaptieve cruise control is fijn, maar mis ik nu niet echt. De DAB+ radio : het verbaasde me al dat deze niet op de huidige uitvoering zit De elektronische handrem: gelukkig, want de huidige handrem is gewoon een onding. Schakelflippers: in mijn ogen een onnodige toevoeging. Vind hem er in geheel wel op vooruitgegaan overigens. Met name binnenin ziet het er allemaal net iets strakker uit. Nu kan ik mijn huidige Niro (ook via private lease) eind van het jaar gratis inruilen en zou ik dus voor deze versie kunnen gaan. Alleen zijn de meerkosten 24 euro per maand en weet niet of ik het dat wel waard vind. Zoveel verschil zit er nu ook weer niet in.
 9. Broekie

  kia nero waarschuwing acu loop leeg

  Als je de auto op contact hebt staan en de motor is nog niet gestart, dan krijg je die melding. Niks spannends....
 10. Broekie

  Verbruik Niro

  En dan heb je nog niet eens "Eco gereden" volgens het boompje
 11. Broekie

  Kaartupdates voor de Niro

  Ook de TomTom is in mijn ogen niet perfect. Zo was mijn TomTom in de bergen regelmatig "de weg kwijt", omdat hij geen signaal te pakken kreeg. Ook als je de auto hebt geparkeerd in een parkeergarage en vervolgens naar buiten gaat, kan het soms even duren voor hij weet waar je bent. Dat kan best vervelend zijn als je in een drukke stad bent, waar je verder volledig onbekend bent. Daar staat tegenover dat ik de file informatie wel heel fijn vind, hij geeft precies aan hoe druk het is (gaat alleen tot de komende 70 kilometer dacht ik, dus als het 120 kilometer verderop hopeloos vast staat, houdt hij daar geen rekening mee) en wat het tijdverlies is. En als er een snellere route is, geeft de TomTom dit ook snel aan. De file informatie moet ik overigens wel voor betalen, kaartupdates zijn wel gratis (4x per jaar). Als het goed is, heeft de Kia navi dezelfde verkeersinformatie, maar dan moet je wel verbonden zijn met je telefoon. De verkeersinformatie van de Kia komt namelijk wél van TomTom. Ik heb het één keer meegemaakt dat de navigatie in de Kia mij meldde dat de provinciale weg dicht zat. Ik negeren, want het was een zondagmiddag, rustige straat en even daarvoor had ik op Google maps geen melding gezien. Echter, de straat zat inderdaad dicht in verband met een ongeluk.
 12. Broekie

  Niro Chippen

  Ik zie het nut van het chippen van een Niro ook helemaal niet. Als het verbruik omlaag zou gaan, dan had de fabrikant het al lang gedaan, want alles draait tegenwoordig om de verbruikscijfers. En om eerlijk te zijn, de keren dat ik het volledige vermogen van de Niro vraag zijn voor dit jaar op 1 hand te tellen.
 13. Broekie

  Leuke en handige gadgets/accessoires voor de Niro

  Dat beetje stroom maak ik me geen zorgen om, heb ik gelijk mijn telefoon volgeladen bij aankomst
 14. Broekie

  Leuke en handige gadgets/accessoires voor de Niro

  Ik gebruik ook gewoon een stekkertje, kan ik gelijk gebruik maken van apple car play.
 15. Broekie

  Verbruik Niro

  Het zonnetje schijnt en het verbruik gaat gelijk de goede kant op
×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.