Jump to content

Tom Zeldenrust

Leden
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutraal

About Tom Zeldenrust

 • Rank
  Newbie

Algemeen

 • Auto
  Sorento

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Beste forumleden, Sinds kort maakt mijn kia sorento 2.5 uit het jaar 2008 een heel licht zoemend/brommend geluid bij constante snelheid met circa 100 km/h. Soms wel en soms hoor je niks. Je hoort het alleen als je de radio uit zet.. Ik moet daarbij wel vermelden dat ik laatst eens offroad ben geweest, waarbij ik de 4x4 heb ingeschakeld. Niet extreem, maar een bescheiden modderpad. Iemand enig idee? De differentieel olie en koppelingen zijn 10.000km geleden nog voorzien van nieuwe olie/vet.
 2. Zover reikt mijn kennis ook weer niet. Rij van de week wel even langs de dealer. Dan weten we het snel genoeg wat er mankeert..
 3. Beste leden, sinds kort doet mijn airco het niet meer. Van de zomer nog bijgevuld met vloeistof. Gaf toen geen vreemde meldingen of storingen aan. Iemand enig idee wat het zou kunnen zijn of tips wat ik zelf kan doen? Bedankt vast! gr, tom
 4. Beste mensen, zijn jullie al op de hoogte van de nieuwe (bezopen) plannen van de overheid? https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/belastingen-op-auto-en-motor/fijnstoftoeslag-mrb niet fabrieksaf roetfilter auto’s met een uitstoot van meer dan 5 milligram per km zijn de sigaar. Nu zijn er dus veel auto’s met een achteraf geplaatste roetfilter(waaronder ik). Zijn die ook de klos?
 5. Goedenavond, ben benieuwd naar ervaring met chiptuning voor een kia sorento 2.5 170pk. Dit om het koppel onderin wat te verbeteren en het verbruik te reduceren. Ben benieuwd naar de ervaringen/adviezen. Ben zelf een rustige rijder, maar meer vermogen + beloofde efficiency met tuning is altijd welkom.. Gr, tom
 6. Was even een tijdje niet op het forum.. Excuses voor de late reactie Het bleek idd de turbo te zijn en een niet werkende egr klep. Alles vervangen en de auto rijdt als een trein nu! Alleen valt het brandstof vetbruik me tegen. Met moeite red ik 725km op een volle tank (80l) circa 1 op 9/10 dus. Zou chiptuning hier aan kunnen bijdragen? Rij verder erg rustig. Gr, Tom
 7. Bij nadere inspectie bleek dat de turbo van binnenuit defect was. Nieuwe turbo is besteld en ga hem er morgen onder zetten. Hopelijk dan alles goed.. Hij gaf enkel zwarte rook met intrappen. Alle vloeistoffen zijn op een keurig pijl. Ook geen excessief olieverbruik o.i.d. Verbruik was redelijk/normaal.
 8. Vandaag uitgelezen door de garage. Geen foutmeldingen te zien.. Auto blijft geen vermogen hebben, trekt niet. Turbo is ook gewoon werkend.. Hij blijft veel roken bij gas intrappen.
 9. Bedankt voor alle reacties. Hij wordt morgen uitgelezen bij een garage. Wordt vervolgd..
 10. Beste forumleden, Iemand enig idee wat het probleem zou kunnen zijn met mijn kia sorento? Onlangs een blokrevisie uitgevoerd en daarbij de Egr klep ook vervangen. De turbo was nog goed. Echter trekt de auto niet, er zit geen versnelling en en komt niet boven de 100 km/h uit.
 11. Voor degene die het interessant vinden om te volgen, hierbij wat foto's van een kia sorento 2.5 uit 2008 waarvan de motor gereviseerd wordt. Ook deze motor had te maken met een 'vastgelopen' krukas door slecht onderhoud! Deze week worden onder andere de cilinders gehoond, krukas vernieuwd, distributiekettingen, pakkingen en nog wat zaken gedaan. Zijn er meerdere mensen met deze wagen die hieraan begonnen zijn?
 12. Beste leden, Mijn naam is Tom en ben voor het eerst op dit forum. Ik ben van plan om te kijken naar een grijs kenteken uitvoering uit 2008. Ben al jaren helemaal weg van dit model. Toevallig zag ik er een staan met een defecte turbo. Las dat dit vaak voorkomt bij deze modellen. Mijn vraag is: 1. Hoe bevalt jullie deze wagen? 2. Is het verstandig om een te kopen met een defecte turbo? Of is er meer aan de hand? Zoals krukaslagers. Via via kan ik voordelig onderhoud laten uitvoeren. Dus de kosten zijn enigszins te overzien. 3. Wat voor problemen komen jullie verder zoal tegen? Las ook ergens dat het noodzakelijk is de olie eens per 10.000km te verversen. Onzettend dank alvast voor de reacties. groet, Tom
×
×
 • Create New...