Jump to content
 • Sign Up

Bandy

Leden
 • Content Count

  9
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About Bandy

 • Rank
  Newbie

Algemeen

 • Auto
  Kia Picanto Design Edition
 1. Nou we zijn wat verder maar ik ben inmiddels vandaag bij de lokale Kia dealer geweest(waar ik bij mijn eerste bezoek overigens niet tevreden over ben, maar dat is één ander verhaal). Die kwam met de mededeling dat mijn airco compressor defect is. Vrijdag 26 juli wordt de compressor vervangen....
 2. Excuses. Durf het bijna niet te melden maar ben helaas nog niet in de gelegenheid geweest om bij de dealer langs te gaan (druk op werk e.d) Komende maandag gaat mijn geliefde Picanto eerst voor een paar dagen naar een schade bedrijf, hierna wil ik direct langs bij de dealer! De belofte dat ik iets laat horen staat nog steeds....
 3. Zal ik zeker doen! Maandag ochtend gelijk even met de lokale Kia dealer (Haag zeeuw) bellen voor een afspraak...
 4. Het is inderdaad tijdens het overschakelen, op dat moment laat ik het gas gelijk los. Het lijkt erop dat de gasklep "vertraagd" reageert ofzo.... Ook heb ik inmiddels al een paar keer gehad dat tijdens het gas geven rond de 80/90 km/h (in z'n 4) en 50km/h de motor een "hik" geeft alsof deze zichzelf even verslikt... (ook dit kan gelinkt worden aan mijn gasklep...) Maar goed, ik ga maandag toch al een afspraak maken bij de dealer voor een vreemd geliud vanaf mijn airco compressor (zie ander topic) zal dit dan ook erbij vermelden.
 5. Ik blaas even nieuw leven in dit topic omdat ik dezelfde klacht heb. Ik rij sinds een maand in een nieuwe Picanto 3 (Km-stand 1050) Nu viel mij vandaag ineens op dat er een ratelend/brommend geluid hoorbaar is (voorheen niet aanwezig) wat verdwijnt als ik mijn airco uit zet. Omdat ik zelf werkzaam ben als automonteur weet ik dat dit geluid door het (voorste)lager van de compressor of door het "pomphuis" van de compressor veroorzaakt kan worden. Het verbaast mij dan ook dat Kia(in het bericht hiervoor) hier niet direct op reageert door een nieuwe compressor te monteren? Ik ga mijn Picanto bij de dealer aanbieden en ben toch wel erg benieuwd wat ze hier mee gaan doen.
 6. Ik rij nu inmiddels 2 weken met veel plezier in een nieuwe Kia picanto 3 1.0 (Design Edition) Nu is mij opgevallen dat bij het overschakelen het toerental van de motor wat "doorschiet" (ong 200/300 tpm) Merk wel dat als ik de airco aan heb de motor hier minder gevoelig voor is (zwaarder belast) Mijn vraag is of dit een eigenschap van de motor is en meer mensen dit opgemerkt hebben? of dat er iets mis gaat in de toerental regeling van deze motor.
 7. Mijn naam is Bas en ben sinds een week de trotse eigenaar van een Picanto Design Edition (Titanium Silver) Mijn eerste Kia waarover ik in het verleden nogal sceptisch was, maar o wat heb ik me daar in vergist! Heb nog wel wat vragen en die zal ik dan later ook op dit forum stellen.
×
×
 • Create New...