de Hunter

Leden
 • Aantal bijdragen

  28
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  1

Waardering in de gemeenschap

3 Neutraal

Over de Hunter

 • Rang
  Newbie

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. de Hunter

  Tijdig reclameren bij Kia anders geen garantie

  Wil nog even vermelden dat Kia Dijkstra (Drachten) dit fantastisch op gaat lossen. De auto wordt op hun kosten gratis uitgelijnd, waarvoor HULDE!
 2. de Hunter

  Tijdig reclameren bij Kia anders geen garantie

  Ik snap wel dat er garantievoorwaarden zijn (overigens staat nergens dat je een scheef stuur binnen 750 km moet reclameren) maar ben wel onaangenaam verrast. Dealer was zeer begripvol, snapte ook wel dat (mede gezien de 16 inch velgen en platte banden) er geen stoeprand geraakt was. Vandaar de coulance. Mijn leermoment; ik wacht niet meer met reclameren
 3. de Hunter

  Tijdig reclameren bij Kia anders geen garantie

  Vandaag is mijn nieuwe Kia (2018) bij de dealer geweest ivm bijgeluiden van de aircopomp. Keurig opgelost door Dijkstra. (tevens is het gasklephuis vervangen....) Ook heb ik melding gemaakt van een stuur wat net was scheef staat bij rechtuit rijden. Niet heel hinderlijk maar toch wel storend. Echter valt dit niet onder de garantie! Mijn Kia heeft 1400 km gereden en ik had dit euvel binnen 750 km moeten melden Aangegeven dat het niet heel hinderlijk is en dat het ook bij de eerst volgende beurt gekund had, maar Kia is onvermurwbaar. Gelukkig denk Dijkstra wel mee en is bereid om de helft van de kosten voor uitlijnen voor haar rekening te nemen. Moraal van dit verhaal; is er iets niet goed bij je nieuwe Kia--> gelijk naar de dealert!
 4. de Hunter

  Rode Pica 3

  zijn toch Kia Rio velgen? Ziet er strak uit!
 5. de Hunter

  Rode Pica 3

  laat ff weten, ben erg benieuwd. Heb je ook een idee welke klaar de grille is met aanduiding 'zwart'? Zou dat met witte stroken zijn?
 6. de Hunter

  Twijfels, wel of geen Niro kopen....

  Zo is 't
 7. de Hunter

  Twijfels, wel of geen Niro kopen....

  Kan je niet zoveel over de Niro vertellen, wel weet ik dat ook een Volvo kapot kan gaan. Die kwaliteitsbeleving is een subjectief iets. Gaan dr veel lang en zonder problemen mee. Maar ken ook mensen die de Volvo uiteindelijk na veel kosten wegdoen. Hoeveel kilometer heeft de Volvo gereden? Vaak zware aanhanger/ caravan d'r achter gehad? Geartronic al eens gereviseerd? enz. Dit is een lastige vraag ben ik bang. Je moet je gevoel volgen, als ik 'in' was voor een Volvo, zou ik niet eens een Niro overwegen. (en omgekeerd)
 8. de Hunter

  Subwoofer aan te sluiten in Picanto GT-Line?

  ik ben ook benieuwd idd, goeie vraag!
 9. de Hunter

  Hele mooie verse Picanto te koop

  Deze auto is alweer verkocht. Slechts 1 week te koop gestaan......
 10. de Hunter

  Wielmoeren lichtmetalen velgen

  Bij een Picanto iig niet. LM velgen hebben afwijkende wielmoeren. Zou bij een Rio ook zo moeten zijn denk ik. Gewoon ff een setje halen bij de dealer, als je een goeie dealer treft krijg je ze gratis. (ik tenminste wel, terwijl ik de velgen niet bij hun gekocht heb)
 11. de Hunter

  Automatisch inklapbare spiegels aanbrengen

  Goedemiddag, in de accessoire lijst van de nieuwe Picanto staat een kabelboompje aangegeven voor 89 euro (incl montage 159 euro) om de electrisch inkapbare spiegels om te bouwen naar automatisch inklapbare spiegels als je de auto op slot doet. Nu spreekt men van een kabelboompje, zou je dit zelf aan kunnen brengen? Of zou dit alleen een software aanpassing zijn? Wie heeft hiermee ervaring? https://webshop.kia.nl/accessoires/comfort/0/55675ADB00&modelid=115/
 12. de Hunter

  Ruitenwissers gaan te ver

  Even af laten stellen door de dealer. Denk dat ze iets lager in ruststand moeten.
 13. de Hunter

  Vocht in de achterlichten

  Je moet idd even uitsluiten of dit geen gevolg is van lekkage..... Maar op zich is lichte condensvorming in de hedendaagse lampen normaal. Bij mijn Picanto 3 zitten in elke koplampbehuizing 2 (!) zakjes vochtabsorberend materiaal......af fabriek! (achterlichten weet ik niet) Moet zeggen, heb totaal geen last van condens, terwijl de Picanto 2 daar wel veel last van had.
 14. de Hunter

  Hele mooie verse Picanto te koop

  Ik was incl folie tbv privacy glass achterruiten een kleine 200 euro kwijt.
 15. de Hunter

  Terugval in toeren, electrisch probleem?

  First things first; het start-stop systeem heeft het precies 1 dag gedaan nadat door de dealer de accu volledig volgeladen was, daarna nooit meer. Start Stop systeem is ook afhankelijk van de instellingen van je kachel/ aanjager standen........ Lees maar eens in instructieboekje. Overige zaken, had ik niet bij mn Picanto2