Jump to content

VinGer

Leden
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About VinGer

 • Rank
  Newbie

Algemeen

 • Auto
  Renault Captur & Kia Picanto

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ziet er goed uit Headlong. Mooie kleur auto ook. Ik mag die van mij a.s. woensdag ophalen. Ik ben benieuwd .
 2. Wordt via de kentekencheck aangegeven als geïmporteerd. Als je een beetje zoekt dan zie je wel verschillen in de modellen qua importeurs in de verschillende landen. Daar zal de keuze van sleutel bediend ook vandaan komen. Zelf heb ik een SW GT-line besteld. In Nederland heb je dan standaard een open dak. Op YouTube kom ik dezelfde auto tegen ook als GT-line maar dan in Duitsland. Die heeft geen open dak maar wel een automatische kofferbak (had ik liever gehad). Die heeft ook van die bagageklemmen in de kofferbak en die hebben we in Nederland ook niet. Blijft toch wel een gemis dat je een model moet kiezen en hier geen vrijheid in hebt qua accessoires, ondanks dat ze rijk zijn uitgerust.
 3. Kijk maar eens naar de volgende video. Deze is van de E-Soul en daarin wordt al verteld dat het 10,25 infosysteem over gaat naar alle Kia's. Zoals het daar ingebouwd zit krijg ik er niet echt een warm gevoel bij. Ook de digitale tellers komen aan het eind van het filmpje in beeld al kan je maar weinig wijzigen aan het instrumentarium zelf. Alleen het middengedeelte wat je nu ook kan wijzigen tussen de analoge klokken kan je aanpassen in de digitale versie. Mijn voorkeur gaat dan ook eerder uit naar de analoge klokken. Oogt wat stoerder. Zeker in mijn bestelde GT-line.
 4. Ik ben nog even aan het Googlen geweest maar je kan er echt bijna niks over vinden. Wel kwam ik de volgende site tegen waar over een digitaal instrumentarium wordt gesproken. https://thekoreancarblog.com/2018/06/25/kia-to-launch-its-own-full-digital-cluster/ Daar stond deze tekst in: At Ceed’s presentation Kia announced that will bring, during Ceed’s commercial life cycle, the digital cluster. I’m sure that we will see this on the Ceed GT that will arrive in 2019. Dus als het al bekend was tijdens de presentatie van de nieuwe Ceed waarom heeft geen enkele site, blad, blog er dan iets over geroepen of mogen ze het misschien niet aangezien consumenten er dan op blijven wachten en verkopen tegen kunnen vallen?
 5. Kia Helmond reageert helaas niet op mijn mail. Via de KIA chat kreeg ik het volgende mee: Op de vraag "Als ik het dus goed begrijp; als mijn uitvoering of kleur niet meer voorradig is dan wordt mijn auto niet eerder dan september geleverd?" durfde ze geen antwoordt op te geven. Daarvoor moest ik rechtstreeks bij de dealer zijn. Laat die nou niet reageren . Geduld is een schone zaak maar wat meer feedback van de dealer of Kia zelf zou toch welkom zijn.
 6. Wel apart dat ze het niet melden want een afneembare is duurder dan een vaste. Ik werd wel opgebeld door de dealer dat ze dit gingen wijzigen en het een meerprijs opleverde. Aangezien ik een caravan heb had ik toch geen keus maar je krijgt toch weer wat meer bijtelling.
 7. Bedankt voor alle reacties. Ik ben inmiddels heel wat wijzer. De afneembare trekhaak staat ook standaard in de optielijst van Kia. De vaste kan je niet kiezen alleen op het instapmodel. Het heeft volgens de dealer te maken dat je met de afneembare trekhaak niet in de bumper hoeft te zagen en een vaste wel. Dan kan je last hebben met de montage van de parkeersensoren, bedrading, etc. Ook is daardoor hij iets langer waardoor je minder storing hebt op de parkeersensoren zelf. Dus je hebt geen keuze in deze het wordt dus altijd een "afneembare".
 8. Goedemiddag, Ik heb een Kia Ceed Sportswagon GT-line besteld en daar wil ik een trekhaak op laten monteren. Deze heb ik ook mee besteld via de leasemaatschappij (Leaseplan) van mijn werk. Nu heb ik een vaste trekhaak geselecteerd, maar werd ik gebeld door de VDNS KIA Helmond. Volgens hun is de montage van een vaste trekhaak niet mogelijk aangezien dan de parkeersensoren continu afgaan. Zij gaan het nu omzetten naar een demontabele trekhaak. Heeft iemand hier ervaring mee aangezien ik liever een vaste trekhaak heb. Ik gebruik hem toch nog regelmatig en zit er nou niet echt op te wachten dat ik hem elke keer moet demonteren en weer monteren. Om nu continu mijn parkeersensoren uit te zetten is ook niet wenselijk ondanks de achteruitrijcamera. Op mijn huidige Renault Captur heb ik ook sensoren en een vaste trekhaak maar daar heb ik er helemaal geen last van. Ik ben benieuwd of iemand hier meer over weet en wat de juiste keuze is behoudens het prijsverschil van €250,- euro. Alvast bedankt! Vincent.
 9. Mijn naam is Vincent en ik heb reeds menig Kia versleten. De voorliefde van Kia is begonnen bij mijn ouders die een Kia Clarus hadden gekocht. Het Amerikaanse model met het zweven over de weg door de weeïge vering gaf toch een bijzonder gevoel. Daarna hebben ze o.a. nog een Joice, Carens, etc. gehad en momenteel rijden ze een Rio. Zelf ben ik begonnen met een nieuwe Picanto 1.1 EX. Deze werd voor het eerst gepresenteerd op de huishoudbeurs en ik als man zijnde ben dus op de huishoudbeurs geweest om een auto te bekijken . Na de aanschaf en vele fijne kilometers in de Picanto wisselde ik van baan en ging ik ook meer kilometers rijden. Een wisseling van Kia was aanstaande. Uiteindelijk hebben we gekozen voor een nieuwe Cerato met Vialle LPG-installatie. Deze kon zo door de dealer geleverd worden. De Cerato was prima alleen met de LPG installatie wel de nodige problemen gehad in het begin. Toch heb ik hier ook de 225.000 km mee gehaald alvorens deze ook in te ruilen voor een jonge tweedehands Carens. Inmiddels waren er kinderen en aangezien een tweelingkinderwagen niet echt fantastisch in een kofferbak past moesten we wel switchen. Inmiddels heb ik een auto van de zaak en werd me een Renault Captur toebedeeld. Wat een rampenauto is dat vergeleken met een Kia. Veel rammeltjes, bumper los, instrumentarium kan je naar binnen drukken in het dasboard, distributieketting niet meer gespannen, stukje uit de cilinderkop gebroken, etc. Met 60.000 km per jaar wordt je daar niet echt vrolijk van ondanks ik toch een vrij luxe versie heb met lederen bekleding, etc. . Gelukkig loopt hij op zijn eind nu na een paar jaar en heb ik inmiddels een Kia Ceed Sportswagon GT-line in bestelling staan. Ik kan niet wachten tot hij binnen komt. Nog even doorbijten...
 10. Afgelopen week mijn nieuwe Kia Ceed Sportswagon GT-line besteld. Vandaag contact gehad met de dealer en geschatte datum is laatste week augustus binnen en eerste week september ophalen. Wachten duurt lang helaas.....
×
×
 • Create New...